Şimdi Ara

Sizce Evlenmelimiyim ? Çok Çaresizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylık kazancım masraflar düşündükten sonra bir asgari ücret kadar, evim yok
    Babaannem ile birlikte yaşıyorum malûm yaşlı , emekli maaşı var
    Kira vermiyoruz babamdan kalan evde oturuyoruz ama oda miras 3 e bölünecek yarın öbür gün
    Siz olsanız ne yapardınız
    Etraftan çok evlilik baskısı var
    Ben gelirime güvenmediğim için böyle bir işe kalkışamıyorum
    Psikolojim acayip bozulmuş durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 28 Aralık 2017; 21:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece kendin calisacakmis gibi hesap yap. Aile baskisi yuzunden hemen cocuk yapacaksin ve cocuk varken hanim calismak istemeyecek. 4 aylik yasal izin suresi ve 1 sene boyunca gunluk 1.5 saat sut izni olacak. Bunun yerine ya kendisi bakmayi sececek, ya aileniz bakacak, yada bakici tutacaksiniz. Bakici ortalama 2000-2500 TL den basliyor onu da belirteyim. Hanim diyecek minicik cocuk annesiz mi buyusun, sen de buyumesin diyeceksin. Boylece evin tek gelir kaynagi sen olacaksin.

Iyi kotu bir arac sart, cocuk icin ozel okul sart, ev lazim, kendinin olmasa bile bir kac sene boyunca kirada oturacak kadar stabil gelirinin olmasi lazim. Evde iki kisiyken bile masraflar katlanirken cocuk gelince daha beter olacak.

Sonuc olarak ya hanim calismaya devam edecek, cocuk yapmayi uzun bir sure oteleyeceksiniz, birikim yapacaksiniz sonrasinda her sey stabil oldugunda cocuk isine giriseceksiniz, yada hic bu ise girmeyeceksiniz.

Bir de tatil masraflari, dugun masraflari, vs var.

• Evlenmek deliliktir. Herkes yaptığı için normal bir davranış gibi görünüyor ama değil. Tıpkı dinler gibi.

Bu hesabı tek kişi kullanmaktadır. Ancak her zaman aynı ruh halinde ve düşüncede olmadığından, zaman zaman kendisiyle çelişebilir, dalga geçebilir, değerlerinize saygısızlık edebilir. Hayatta bundan daha doğal ne vardır ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

Sadece kendin calisacakmis gibi hesap yap. Aile baskisi yuzunden hemen cocuk yapacaksin ve cocuk varken hanim calismak istemeyecek. 4 aylik yasal izin suresi ve 1 sene boyunca gunluk 1.5 saat sut izni olacak. Bunun yerine ya kendisi bakmayi sececek, ya aileniz bakacak, yada bakici tutacaksiniz. Bakici ortalama 2000-2500 TL den basliyor onu da belirteyim. Hanim diyecek minicik cocuk annesiz mi buyusun, sen de buyumesin diyeceksin. Boylece evin tek gelir kaynagi sen olacaksin.

Iyi kotu bir arac sart, cocuk icin ozel okul sart, ev lazim, kendinin olmasa bile bir kac sene boyunca kirada oturacak kadar stabil gelirinin olmasi lazim. Evde iki kisiyken bile masraflar katlanirken cocuk gelince daha beter olacak.

Sonuc olarak ya hanim calismaya devam edecek, cocuk yapmayi uzun bir sure oteleyeceksiniz, birikim yapacaksiniz sonrasinda her sey stabil oldugunda cocuk isine giriseceksiniz, yada hic bu ise girmeyeceksiniz.

Bir de tatil masraflari, dugun masraflari, vs var.

Öleyim daha iyi hocam

• Bunlar gercekler hocam. Turkiye gibi paranin degersiz oldugu bir ulkede yasiyorsun. Bak cok kisa hesap yaptirayim sana.

Tek cocuk, ortalama ozel okul Istek Okullari
    Anaokul senelik 22000 TL + KDV
    Ilkokul senelik 32300 TL + KDV
    Ortaokul senelik 35400 TL + KDV
    Lise senelik 39000 TL + KDV

www.istek.k12.tr
    Kayıt Ücretleri - Kayıt | İstek Okulları: Mutlu ve Başarı Öğrencilerin Okulu - 971
    http://www.istek.k12.tr/kayit-ucretleri

Buna yemek, yol, cocugun kendi masraflarini da ekle, ayda en az 1000 TL demek.

Devlet okuluna da yazdirirsin ama sonra mudur neden taciz etti, din hocasi neden oksadi, cocuk matematik dersinde niye arapca dua okudu deme. Iyi okullar da var ama onlar da aile birligine bagis istiyor (5000 TL den kapiyi aciyorlar)

Bak bu sadece cocugun masrafi.

Devlet hastanesi cekilmez bu yuzden ozel sigorta lazim. Sirket vermediyse iki kisi icin senelik 4000 TL idi Anadolu Sigorta uc sene once. Ayrica faturalariniz var, elektrik, dogalgaz, internet, su, vs. Ortalamaya vurdugunda aylik 500 TL (kisin fazla yazin az gelir, o yuzden ortalama dedim). Senede bir kere Avrupa tatili cift kisi bir hafta desen 2000 Euro en az. Otel kalitesine ve yeme icme alisveris durumuna gore artip azalabilir ama ortalamasi bu. Turkiye de tatil yaparsan daha beter. Bir haftalik en az 5000 TL. Ha koyde falan tatil yaparim dersen ayri ama tatil beldeleri (Antalya, Ayvalik, Cunda, Marmaris, Fethiye, vs) bu sekilde. Bodrum u katmadim buraya.

Arac desen en dandik arac 40000 TL den baslar. Bunun yakiti var, vergisi ve sigortasi var. Periyodik bakimi var.

• Erkek için evlenmek gereksizdir haaa taş gibi kadındır o zaman 100milyon borca girilip evlenilir

çok mu borcum var sizce?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asgari ücret alan adama neden özel okul fiyatı atıyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aksi belirtilmedikçe yazdıklarım hayal ürünüdür.
  • Hondo Ohnaka kullanıcısına yanıt
    Cocuk normal egitim almak istiyorsa mecbur hocam. Yoksa mesajimda da belirttim, mudur tacizi, din hocasi tacizi, felsefe hocalarinin tacizi normal karsilanacaksa, bilim ve fen yerine din agirlikli egitim alinacaksa devlet okuluna gonderebilir. Iyi devlet okullari da bagis adi altinda kayit parasi istiyor.

Bunlar gercekler hocam. Turkiye gibi paranin degersiz oldugu bir ulkede yasiyorsun. Bak cok kisa hesap yaptirayim sana.

Tek cocuk, ortalama ozel okul Istek Okullari
    Anaokul senelik 22000 TL + KDV
    Ilkokul senelik 32300 TL + KDV
    Ortaokul senelik 35400 TL + KDV
    Lise senelik 39000 TL + KDV

www.istek.k12.tr
    Kayıt Ücretleri - Kayıt | İstek Okulları: Mutlu ve Başarı Öğrencilerin Okulu - 971
    http://www.istek.k12.tr/kayit-ucretleri

Buna yemek, yol, cocugun kendi masraflarini da ekle, ayda en az 1000 TL demek.

Devlet okuluna da yazdirirsin ama sonra mudur neden taciz etti, din hocasi neden oksadi, cocuk matematik dersinde niye arapca dua okudu deme. Iyi okullar da var ama onlar da aile birligine bagis istiyor (5000 TL den kapiyi aciyorlar)

Bak bu sadece cocugun masrafi.

Devlet hastanesi cekilmez bu yuzden ozel sigorta lazim. Sirket vermediyse iki kisi icin senelik 4000 TL idi Anadolu Sigorta uc sene once. Ayrica faturalariniz var, elektrik, dogalgaz, internet, su, vs. Ortalamaya vurdugunda aylik 500 TL (kisin fazla yazin az gelir, o yuzden ortalama dedim). Senede bir kere Avrupa tatili cift kisi bir hafta desen 2000 Euro en az. Otel kalitesine ve yeme icme alisveris durumuna gore artip azalabilir ama ortalamasi bu. Turkiye de tatil yaparsan daha beter. Bir haftalik en az 5000 TL. Ha koyde falan tatil yaparim dersen ayri ama tatil beldeleri (Antalya, Ayvalik, Cunda, Marmaris, Fethiye, vs) bu sekilde. Bodrum u katmadim buraya.

Arac desen en dandik arac 40000 TL den baslar. Bunun yakiti var, vergisi ve sigortasi var. Periyodik bakimi var.

Kardeşim 25 yaşındayım hayattan soğuttun ya :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Ben olsam babaannemin son dönemlerinde onunla yaşayıp onu daha mutlu etmeye çalışırdım

Ya sonra ne yapayım hocam

Orijinalden alıntı: Master Mirror

sakın bu tuzağa düşme baskı yapanlarada gereken cevabı ver biraz sert katı ol korksunlar ağırlığını koy ortaya bana yapsalar baskı yapmaya korkarlar bir daha

Haklısınız galiba , Bu şartlarda evlenmeyi kabul edecek birini bulsam bile sonuç felaket olucak galiba

Orijinalden alıntı: Master Mirror

seni soyup soğana çevirip kullanıp atacak ardından ömür boyu maaş (nafaka) ödeyeceksin aklını kullan

Öyle yapmasa bile mutsuz olucak, Bende mutsuz olucam

Kimseyi mutsuz etmeye hakkım yok

Bende 7 sene kopek gibi borc odedim, hanim da borclari benimle odedi. Tum borclar bitince cocuk yaptik biz. Su an neyse ki gelirim iyi, isim iyi, bulundugumuz yer iyi. Odedigim borc az buz para degildi onu da belirteyim, cok sevgili hukumetimiz sagolsun.

Bende 7 sene kopek gibi borc odedim, hanim da borclari benimle odedi. Tum borclar bitince cocuk yaptik biz. Su an neyse ki gelirim iyi, isim iyi, bulundugumuz yer iyi. Odedigim borc az buz para degildi onu da belirteyim, cok sevgili hukumetimiz sagolsun.

Hocam ben sana göre çoktan ölmüşüm,hAtta yaşamıyorum bile

• Seninle hayati bir insan paylasacak ona gore dusun. Sen ben yok biz var. Senin yapacagin borc da tasarruf da, onun yapacagi borc da tasarruf da hep ortak olacak. Sonucta ev arkadasi yada sevgili degilsiniz. Imzayi attiktan sonra her ikinizinde yasal sorumluluklari var. Onu gectim, gelecek planlari ve alinacak tum kararlar iki kisi tarafindan alinacak. Adim atarken ona gore dusun.

Bu arada dip not olsun, anlasmali bosanma icin avukat masrafi 4700 TL, cekismeli icin 6900 TL.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.