Şimdi Ara

Sizce devalüasyon olacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dolar çok uzun zamandır 43 lira seviyesinde donmuş durumda. Sebebini üç aşağı beş yukarı biliyoruz ama nasıl yaptıkları hakkında bir bilgim yok...

Big Mac Endeksi gibi benim de kendimce bir ölçütüm var; 2 litre Coca-Cola kaç liraysa doların da o fiyatta olması gerektiğini düşünürüm.

Bu donma ne zamana kadar sürer, sonunda bi ralliye döner mi endişem yüzünden telefonumu, bilgisayarımı, döviz bazlı ne ihtiyacım varsa, gerekirse kredi kullanıp giderme durumuna geçtim.

Sizce mantıklı mı, ne dersiniz?

Faizler % 40 seviyesinde ve yatırımcıya dolar artsa artsa %20 artacak. Sen dolar boz tl de faize koy. Seneye de tekrar dolar al. %20 dolar artısından kaybın olacak ama %40 faizden her türlü %20 kazanacaksın deniyor

Dolar bozan yatırımcı dolar bollugu yaratıyor ve dolar düşüyor. Düşüyor dediğim enflasyon kadar artmıyor.

Dolar ne zaman artacak? Bu yatırımcılar bir tehlike gorup de beklediğimiz karı alamayacağız eyvah endişesine düştüklerinde tekrar dolar alıp sistemden cıkmaya çalıştıklarında inanılmaz artacak

Nedir bu tehlikeler? Misal imamoğlu tutuklndıgında 36 dan 43 ye bir anda cıktı. Misal chp ye kapatma davası olursa yine çıkacak ve yatırımcı endişelenirse çok seri biçimde çıkış başlayıp yine dolar artacak. Merkez bankasındakı dolarlar satılıp çıkış yumusatılır ama bu çığın önüne geçemez.

Şu anda taşıma suyla değirmen dönüyor diyebiliriz.
    Taşıma su bittiğinde dolar uçar. Kimse de tutamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. İran durumu ne getirir peki?

İran savaşı beklenildiği gibi altını uçurdu. Hürmüzün kapatılması da petrolu uçuracaktır. Savaşın uzaması herkese zarar yazacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 2 Mart 2026; 16:21:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bunu da bankaların kendi iç piyasasında birbirlerine yaptığı al- sat hamleleriyle sağladıklarını duymuştum bir dönem. Tabi tam iç mekanizmayı bilmek için insider olmak lazım.

bahsini ettiğin şeyleri kredi çekerek alman eğer gerçekten ihtiyacın varsa mantıklı görünüyor zira dövizin baskılanarak durduğu noktaları yıl bazında incelersen hep ivme yukarı olmuş.

Haziran , eylül gibi dönemlerde firmaların ödemeleri olduğu zamanlarda yukarı daha hızlı gidiyor. Seçim açıklaması gelirse bu da biraz ivmeyi artırır veya şimşek görevden affını isterse.

iran meselesi kısa vadede dövize çok ciddi katkı yapmaz (1 hafta v.s) bu zaten satın alınmıştır diye düşünüyorum.

Arabistandaki aramco petrol rafineri gibi noktaların vuruşu petrolü yukarı iter bu da orta vade (1-3 ay) petrolü sağlam yukarı iter.

Ben ABD nin özellikle petrol, altın fiyatlarını kasıtlı manipüle amaçlı bu savaşı sürdüreceğini düşünüyorum çünkü dolar bazında ödeyemeyeceği kadar borcu var .

Jölekafa trump ın dediği gibi 4 hafta civarı sürerse altında 6500 dolarları görürüz ons bazlı.

petrolde 150 doları geçebilir fakat bu noktada dünya ekonomisi ciddi zarar görür bu ABD nin işine yarasa da.

ABD nin bu savaş sonrasında eğer başka yere zıplamazsa ( Küba? ) kripto paralarda ciddi bir ivme olacağını da öngörüyorum zira petrol ile altından çıkış ile boştaki para kriptoya geçecektir bence.

TR cephesinde her türlü eksi yazacağı için maalesef lira özelinde fazla borçlanmamak ve bazı noktalarda tasarruflu hareket etmek mantıklı gibi duruyor.

YTD

• dolar sabit değil her ay %1 %2 arasında artıyor. 2025den beri %25 civarı artmış. enflasyonun bi tık altında ama bu da devalusyon olucak değil en fazla ayda %1 2 yerine %3 4 artar

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.