Şimdi Ara

Sizce bu sorunun cevabı ne (yds)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yprumları alalım.. 27 eylül 2020 tarihli yds

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• A diyorum.

• B diye düşünüyorum. Çünkü Dünya dışında başka bir gezegende (places other than Earth) biyolojik varlığı bulmak uzun sürebilir diyor. Bundan sonra meteorlarda yaşam kalıntısı bulabilmek mümkün demek bağlama daha uygun. Diğerleri biraz kopuk anlam yüklüyor. Mesela A şıkkında umutları artırır diyor. İmkansız diyen olmadı ki? Sadece uzun vakit alınacak denildi. O nedenle A şıkkı saçma oluyor. Diğer şıklarda öyle keza.

• quote:

Orijinalden alıntı: scientia

B diye düşünüyorum. Çünkü Dünya dışında başka bir gezegende (places other than Earth) biyolojik varlığı bulmak uzun sürebilir diyor. Bundan sonra meteorlarda yaşam kalıntısı bulabilmek mümkün demek bağlama daha uygun. Diğerleri biraz kopuk anlam yüklüyor. Mesela A şıkkında umutları artırır diyor. İmkansız diyen olmadı ki? Sadece uzun vakit alınacak denildi. O nedenle A şıkkı saçma oluyor. Diğer şıklarda öyle keza.

Ösym a demiş ama b de uyuyor gibi. Ben de sizin gibi düşündüm. A gramatik olarak uysa anlamsal olarak çok yamuk duruyor

• SM01_VXG kullanıcısına yanıt

O zaman direkt virgülle alakalı. As, while, though ve so'dan önce virgül gelmez diye biliyorum. Ama anlam sorusudur diye onu göz ardı etmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 28 Eylül 2020; 22:33:43 >
  • B dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: scientia

O zaman direkt virgülle alakalı. As, while, though ve so'dan önce virgül gelmez diye biliyorum. Ama anlam sorusudur diye onu göz ardı etmiştim.

Evet bu virgül iyi bir ipucu. Onu tamamen kaçırmışım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • A

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • It may be a long time cümlesi ile kastedilen: Bİlim insanlarının dünya dışında ki bir mekanda biyolojik yaşamı kanıtlaması/onaylanmasına "daha çook zaman olabilir ", şık A: but ile başlayıp bla bla olduğundan umutlar yükseldi. Cevap anahtarında yanlışlık olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 29 Eylül 2020; 0:13:8 >
  • D ve E şıkkı alakasız anlam bütünlüğünü bozuyor.

C şıkkında anlatım bozukluğu var öncesinde zaten bulunamadı demiş ikinci cümlede hala zaman var vs diyerek gereksiz sözcük kullanmış

neden A şıkkı çünkü "can confirm" kesinlik belirtmeyen bi olgudan bahsederken ikinci cümlede "raised hopes" kullanması oturuyor.

b şıkkı neden değil "as sciencist" olarak cümleye başlaması yanlış anlam karmaşasına neden oluyo virgülden sonra da as kullanılmaz diye biliyorum

• A bence de hata yok. B'deki as bağlacı hiç uymuyor zaten. Soru bağlaç sorusu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7D1BBF95 -- 29 Eylül 2020; 0:33:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimmyCool1907

It may be a long time cümlesi ile kastedilen: Bİlim insanlarının dünya dışında ki bir mekanda biyolojik yaşamı kanıtlaması/onaylanmasına "daha çook zaman olabilir ", şık A: but ile başlayıp bla bla olduğundan umutlar yükseldi. Cevap anahtarında yanlışlık olduğunu düşünmüyorum.
    Anlamsal olarak b daha çok uyuyor gibi.. fakat as işi bozmuş.

• SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Soruda ki kilit nokta "it may be long time" tümcesi, buradan yakalayamazsan soru yanlış olur. Ek olarak YDS sorularında Anlam+Gramer uyuşmak zorundadır. Virgülden sonra bağlaç özelliği sebebi ile as kullanılamayacağı bilgisi de bu soruyu çözdürür. It may be long time ile başlıyorsak, cümleye olumsuz başladık demektir. As bağlacı ile devam edebilmek için olumlu bir tümce başlangıçı olması lazım. Demek istiyor ki bilim adamlarının bunu onaylanmasına daha var (negatif cümle) BUT(pozitif).... umutları yükseltti. Umarım anladın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.