Şimdi Ara

Sizce böle olsaydı daha güzel olmazmıydı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle ortadogunun pisliklerinden uzak. Okyanus ortasında refah seviyesi yüksek her türlü sıkıntıdan, pisliklerden uzak ve, ortadogunun, arabın, malum ırkın yani bu tür pisliklerin olmadığı herkesten, herşeyden, her türlü dertten uzak okyanusun ortasında ada ülkesinde olsaydık, SİZCE DAHA İYİ OLMAZMIYDI ?
    Biz ne şanssız milletiz la, bulundugumuz bölge sıkıntılı insanlarımız mutsuz, gelecekten zerre kadar umut yok, gün gectikce hersey dahada kötüye gidiyor. Ortada devlet yok. Her türlü alanda gerideyiz. İnsanlarımız cahilleştirilmiş. vs ... vs...
    Saymakla bitmez..
    Bizim ne suçumuz günahımız varda biz bu haldeyiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben arjantin de konaklama sansi bulabildim (eski uskudarli yim) Turkiye suan cok karisik ve her gecen gun yasanilmaz hal oluyor

biran once kacin kurtulun derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fokof -- 1 Ağustos 2015; 20:28:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fokof

irkcilik yaptiginiz bolum disinda ne yazik ki haklisiniz

ben arjantin de konaklama sansi bulabildim (eski uskudarli yim) Turkiye suan cok karisik ve her gecen gun yasanilmaz hal oluyor

İmkanım olsa 1 saniye durmam zaten.

• doğarken keşke seçme şansımız olsaydı diye düşündürüyor bu ülke bana yaşayacağımız yeri. ortdoğu gerçekten kan gövdeyi götürmüş bir coğrafya sadece 21.yyda değil. osmanlı döneminde de bu bolgede kan vardı roma donemınde de mısır uygarlıgı zamanında da. hep kan kan kan.

bir avustralya da bir norveçte doğmak isterdim açıkçası. avustralyaya terörü sokman imkansız adamlar koskoca bir ada :D denizden fethetmediğin sürece sessiz sakin bir yer avustralya anca hava ve deniz yoluyla terörü sokarsın tabi onuda becerebilirsen.

sadede gelirsek şanş yok ama keşke türkiyede doğmasaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşlukta

doğarken keşke seçme şansımız olsaydı diye düşündürüyor bu ülke bana yaşayacağımız yeri. ortdoğu gerçekten kan gövdeyi götürmüş bir coğrafya sadece 21.yyda değil. osmanlı döneminde de bu bolgede kan vardı roma donemınde de mısır uygarlıgı zamanında da. hep kan kan kan.

bir avustralya da bir norveçte doğmak isterdim açıkçası. avustralyaya terörü sokman imkansız adamlar koskoca bir ada :D denizden fethetmediğin sürece sessiz sakin bir yer avustralya anca hava ve deniz yoluyla terörü sokarsın tabi onuda becerebilirsen.

sadede gelirsek şanş yok ama keşke türkiyede doğmasaydım.

Kesinlikle katılıyorum bende yeni zelandada dogmak isterdim en yakın komşusu yaklaşık 1000-1500 km uzaklıktaki avustralya düşünün artık terörü avustralyaya sokamassın yeni zelandaya hiç sokamassın. Yeni zelanda gibi refah seviyesi yüksek huzurlu sıkıntısız temiz bir ülkede dogmak isterdim ama malesef doğduğumuz yeri secemiyoruz. Doğa doğa dünyanın en pislik bölgesinde dogmusuz. Çok şanssızsız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ml_csd_ds -- 1 Ağustos 2015; 20:56:28 >

• Irkçılık yapma

Edit:Blokladım boşuna cevap yazma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-149531B1F -- 1 Ağustos 2015; 21:08:18 >

Orijinalden alıntı: dayme

Irkçılık yapma

Edit:Blokladım boşuna cevap yazma

Irkcılıkla ne alakası var görüyoruz ortadogunun halini..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

― Bruce Lee
  • Boşuna kuzeyde kalsak iyiydi demiyoruz keşke finliler gibi bizde orta asyadan iskandinavyaya göçseydik ulan mis gibi bozkırlardan ortadoğuya neden geldik hiç olmadı kuzeye gitseydik

Turan oğlu kalgımasın Turan tuğu yıkılmasın
    Bu hesap 2 kişiliktir birinin yazdığından diğeri sorumlu değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergov

anadoluya girdikten sonra avrupaya dogru gidebilseydik iyiydi.

İşte bende soruyorum bizim ne suçumuz günahımız vardıda bu durumdayız. Malesef dünyada adalet diye birsey yok.

• "Ey bu vatan gençleri! Frenkleri taklide çalışmayınız. Âyâ, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adâvetten sonra, hangi akılla onların sefahet ve bâtıl efkârlarına ittibâ edip emniyet ediyorsunuz? Yok, yok! Sefihâne taklit edenler, ittibâ değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittibâ ettikçe, hamiyet dâvâsında yalancılık ediyorsunuz. Çünkü şu surette ittibâınız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzâdır."

Orijinalden alıntı: dhdediff

Bu milleti götür en güzel ülkeye yine sorun çıkar.İnsanlarla ilgili bir durum bu yaşadıklarımız

Hem bölgenin düzgün olması hemde insanların bilinçli, egitimli ve cahil olmaması lazım

• Bende ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşıyım ancak bazen oturup düşünüyorum. Ortadoğu'daki insanlarda insan dünya üstündeki en refah yerler sayılan İskandinavya'daki insanlarda insan. Herkesin kendi aklı, hür iradesi var. Birisinde neden insanlar birbirini kesip biçerken diğerinde halkın büyük bölümü mutlu? Böyle düşününce aslında dünya genelinde refah ve mutluluğun oluşması için bazı insanların ölmesi gerekiyor.

Ayrıca din ile yönetilip gelişmiş ülke hiç yok. Japonya teknolojik olarak en üstün ülkelerden birisi. Halkın çoğunluğu ateist. Mekatronik, makine ve elektrik-elektronik mühendisliği alanında en yüksek teknolojiler hep Japonya'dan çıkıyor. Politikacıları yapmaması gereken birşey yaptığında onuruyla bütün suçunu itiraf ediyor. Hatta intahar edenler, bütün halktan ağlaya ağlaya özür dileyenler bile var.

Türkiye'de ise en boş beleş insan bile siyasete girdiğinde utanma sıkılma yaşamadan yedi sülalesini yaşatacak serveti çok kısa süre içerisinde elde edebiliyor, elinde Kuran'la din istismarıyla oy toplayabiliyor, insanları sırf mezhepleri farklı diye katledip birbirine düşürebiliyor. Hiç yüzü kızarmadan çalıp çırpabiliyor ve bunları yaparken müslüman olduğunu idda ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 1 Ağustos 2015; 23:14:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fokof

irkcilik yaptiginiz bolum disinda ne yazik ki haklisiniz

Bak sana şöyle diyim teoride evet öyle ırk ayrımı yapmak kesinlikle doğru değil ama gel gor ki gerçek hayatta durum böyle değil ne yazık ki. Kendilerini malum irkla tanitan insanları çok tanıdım Sadece bir tanesini anlatiym Adam guya fakirim diye devletten kömür yardımı alıp bu aldığı ücretsiz kömürleri satardı. Bu bir tanesi diğerlerini anlatamam bile ve çok ciddiyim. Sen bu insanları tanıyınca istemeden on yargili davraniyorsun ve bu on yargılar gerçekten çıkıyor sonra da iyi ki bu adamla arkadaşlık kurmamasim diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Bende ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşıyım ancak bazen oturup düşünüyorum. Ortadoğu'daki insanlarda insan dünya üstündeki en refah yerler sayılan İskandinavya'daki insanlarda insan. Herkesin kendi aklı, hür iradesi var. Birisinde neden insanlar birbirini kesip biçerken diğerinde halkın büyük bölümü mutlu? Böyle düşününce aslında dünya genelinde refah ve mutluluğun oluşması için bazı insanların ölmesi gerekiyor.

Ayrıca din ile yönetilip gelişmiş ülke hiç yok. Japonya teknolojik olarak en üstün ülkelerden birisi. Halkın çoğunluğu ateist. Mekatronik, makine ve elektrik-elektronik mühendisliği alanında en yüksek teknolojiler hep Japonya'dan çıkıyor. Politikacıları yapmaması gereken birşey yaptığında onuruyla bütün suçunu itiraf ediyor. Hatta intahar edenler, bütün halktan ağlaya ağlaya özür dileyenler bile var.

Türkiye'de ise en boş beleş insan bile siyasete girdiğinde utanma sıkılma yaşamadan yedi sülalesini yaşatacak serveti çok kısa süre içerisinde elde edebiliyor, elinde Kuran'la din istismarıyla oy toplayabiliyor, insanları sırf mezhepleri farklı diye katledip birbirine düşürebiliyor. Hiç yüzü kızarmadan çalıp çırpabiliyor ve bunları yaparken müslüman olduğunu idda ediyor.

% 100 katılıyorum. Herkesin dini kendine bende elhamdülillah müslümanım ama devlet din ile yönetilmez bu bir gercek. Ortadoguda müslümanlık diye birşey yoktur. Gerçek müslümanlık bu değil. İnan bu refah seviyesi yüksek, gelişmiş, huzurlu ve insanların mutlu olduğu ülkelerde yaşayan insanlar ,ortadoğuda yaşayan ve dünya ya zarardan başka birşey vermeyenlerden ancak kan döken bağırıp çağıran ve bunu müslümanlıkmış gibi gösteren insan bile diyemeyecegim yaratıklardan milyon kat daha hayırlıdır.

• Gidin ne duruyorsunuz burda imkan falan uyduruyosunuz.Bu duruma zaten sizin gibi insanlar yüzünden geldi ülke.Irkçılık yapiyosunuz arapmis falan sanki gideceğin yerde sana meraklilar.Müslümanlara orda bildiğin 2.sınıf insan muamelesi var.

Orijinalden alıntı: Mizu Kawarimi

Gidin ne duruyorsunuz burda imkan falan uyduruyosunuz.Bu duruma zaten sizin gibi insanlar yüzünden geldi ülke.Irkçılık yapiyosunuz arapmis falan sanki gideceğin yerde sana meraklilar.Müslümanlara orda bildiğin 2.sınıf insan muamelesi var.

Ancak senin gibi yurt dışına hic gitmemis kisiler böle düsünür. Dediğimiz ülkelerde insana verilen degerin, saygının, hoşgörünün zerresi türkiyede yok. Bide gelmiş burda boş boş konuşuyorsun.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.