Şimdi Ara

` Sizce Aşk ile Sevgi arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insan hem aşkı, hem sevgiyi aynı anda yaşayabilir mi? Aşkı sevgiden ayıran, bu denli ulaşılması zor kılan nedir? Aşkın ve sevginin tarifi nedir?

Lütfen dalga geçecekler yorum yapmasınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizQ -- 13 Ekim 2009; 19:59:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aşk ile Sevgi Arasındaki Fark

Aşk ve sevgi, sıklıkla birbirinin yerine kullanılan iki güçlü duygudur, ancak aralarında ince farklar vardır. Bu farkları anlamak, ilişkilerinizi ve iletişiminizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Sevgi: Derin Bağlılık

Sevgi, derin bir şefkat, sadakat ve bağlılık duygusudur. Aile üyeleri, arkadaşlar ve evcil hayvanlar gibi hayatınızdaki insanlar için hissettiğiniz koşulsuz bir duygudur. Sevgi karşılıklı olmayabilir ve zamanla değişmeyebilir.

Aşk: Tutkulu Çekim

Öte yandan aşk, tutkulu bir çekim, yoğun bir özlem ve fiziksel yakınlık içeren daha yoğun bir duygudur. Romantik ilişkilerde yaygındır ve zamanla değişebilir veya yoğunluğu farklılık gösterebilir.

Farklılıklar:

• Şiddet: Aşk sevgiye göre daha yoğun ve tutkuludur.
    • Süresi: Sevgi genellikle daha uzun ömürlüdür, aşk ise zamanla değişebilir veya kaybolabilir.
    • Karşılıklılık: Sevginin karşılıklı olması gerekmez, aşk ise genellikle karşılıklıdır.
    • Sonuçlar: Sevgi güven ve istikrar yaratırken, aşk heyecan ve tutku getirir.

Sonuç:

Aşk ve sevgi farklı ancak birbirini tamamlayan duygulardır. İkisi de ilişkilerinizde önemli roller oynar ve onları anlamak, daha tatmin edici ve sağlıklı etkileşimler kurmanıza yardımcı olabilir. İlişkilerinizde sevgi ve aşkın uyumlu bir dengesini bulmaya çalışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aşk tek kişiye sevgi herkese (teknik olarak herkese)
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_morad

Aşk tek kişiye sevgi herkese (teknik olarak herkese)

Ama benim burada bahsettiğim sevgi arkadaş sevgisi değil, karşı cinse duyulan karşılıksız sevgi...
  • Aşk hastalıktır,sevgi insanlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: 53

Aşk hastalıktır,sevgi insanlık

hastalıktır insanlık, sevgi aşk
  • Aşk her zaman korkutur hayatının içine eder,yeri gelir seni Dünyanın en mutlu adamı yapar.Aşk adama hayatta yapmam dediğin şeyleri yaptırır,yeri gelir kişiliğin bile değişir bunlar olurken eğer hala ayrılmamışsanız karşı cins sende tam bi bağımlılık yapar resmen,1 gün görmeyince kokusuna,tenine hasret kalırsın zaman geçtikçe aşk sevgiye dönüşür büyüğünü fark ettirir adama tatlı bi sevinç verir sarılırsın sevdiğine koklarsın,bi tartışmada hani kıyamaz aldanıp barışırsınya işte onun nedenide aşktır bi süre sonra tekrar yerini sevgiye bırakır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darsh -- 13 Ekim 2009; 20:54:27 >
  • AŞK nedir kendi tecrübemle anlatım 2002 yılında çıkmaya başladık öle tutuluyosunki onsuz nefes alamıyon sanki 1gün görmesen sanki ölücen gibi varsa yoksa o başka bişe yok arkadaşların ailen herkesi atıyon sonra yıl 2009 a geldi artık o aşk bitti yerini sevgi aldı bu nedemek artık onsuz rahat durabiliyon arkadaşlarına cevrene zaman ayırabiliyon benim tarifim böle işte daha anlatmim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darsh

Aşk her zaman korkutur hayatının içine eder,yeri gelir seni Dünyanın en mutlu adamı yapar.Aşk adama hayatta yapmam dediğin şeyleri yaptırır,yeri gelir kişiliğin bile değişir bunlar olurken eğer hala ayrılmamışsanız karşı cins sende tam bi bağımlılık yapar resmen,1 gün görmeyince kokusuna,tenine hasret kalırsın zaman geçtikçe aşk sevgiye dönüşür büyüğünü fark ettirir adama tatlı bi sevinç verir sarılırsın sevdiğine koklarsın,bi tartışmada hani kıyamaz aldanıp barışırsınya işte onun nedenide aşktır bi süre sonra tekrar yerini sevgiye bırakır ...

Gerçekten güzel bir tanım... Peki neden bir süre sonra aşk yerini sevgiye bırakır? Aşkın bitmesine sebep olan şey nedir? Daha fazla tahammul edememek mi? Sıkılmak mı?

• Aşk cinselliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Aşk cinselliktir.

• quote:

Aşk cinselliktir.

Saçmalama gerçekten aşık olan birisi bırak cinselliği çavuşu bile düşünmez..

senin yaş kaç bu arada ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarana

quote:

Aşk cinselliktir.

senin yaş kaç bu arada ?

Tarih hocamızla felsefe yapılırken söylenmiş bir sözdür. Üniversite 1. sınıfta okuyorum 18 yaşındayım

Aşk karşındakini arzulamaktır. Sevgi değer vermek , sevmektir.
    Cinsellik deyince abazalık damarları kabarıyor herkesin.
  • Nereye baksan onu görüyorsan
    Her an onun sesini duyuyorsan
    Sürekli onu düşünüyorsan
    Onunla geçirdiğin vakitler hiç aklından çıkmıyorsa
    Ondan kalan küçücük önemsiz birşeyi bile her an yanında taşıyorsan
    Sebepsiz hüzün basıyorsa aşıksındır
    Aşk ulaşamadığın kadardır
  • quote:

quote:

quote:

Aşk cinselliktir.

senin yaş kaç bu arada ?

Tarih hocamızla felsefe yapılırken söylenmiş bir sözdür. Üniversite 1. sınıfta okuyorum 18 yaşındayım

cinsellik kavramına farklı bir bakış ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur2266

quote:

quote:

quote:

Aşk cinselliktir.

senin yaş kaç bu arada ?

cinsellik kavramına farklı bir bakış ilginç

Aşk kalıcı bir duygu değildir. Baktığınız zaman her gördüğünüz güzel kıza aşık oldum diyebilirsiniz çünkü öyledir. Siz o sırada o hatunu istersiniz , arzularsınız.
    Sevmek bir anda olacak şey değildir. Bir şeyler paylaşmak. O yüzden ilk görüşte "aşk" vardır da sevgi yoktur. Eğer aşık olur ve bir şekilde bir araya gelir bunu beslerseniz bu cinsellik olur birlikte vakit geçirmek olur sohbet etmek olur devamı gelirse sevgiye dönüşürse dönüşür.

• güzel ...

1.peki severken aşık olanlarlar hiçmi yok sanki ?

2.gerçek aşkı yaşamayanlar farklı düşünüyor gibi

3. aşk cinsellik değildir. ne belden aşağısı nede senin anlattığın tarz (benim görüşüm)

benim görüşüm;

aşk sevginin doruk noktasıdır kısacası bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 13 Ekim 2009; 21:24:17 >
  • quote:

güzel ...

3. aşk cinsellik değildir. ne belden aşağısı nede senin anlattığın tarz (benim görüşüm)

benim görüşüm;

Nasıl desem ben aşık olmadığım hatunu istemem. Yani yoldan geçen güzel bir kızın eğer ben ona karşı bir şeyler hissetmezsem "duygusal" olarak benim için bedeninin bir önemi yoktur. Böylesine zor olduğu içinde gördümmü kuvvetli bir istek duyarım ve bunu gidip konuşarak, tanışarak üstümden atarım. Karşılık verir de sevgiye dönüşürse, dönüşür.

Kız arkadaşlarımdan birisi "sana aşık değilim çünkü aşk geçicidir ben seni seviyorum" demişti. Gerçi ayrıldık ama gereksiz bir ayrıntı

Neyse kesinlikle bakış açısıdır. Sonuçta duygulara isim koymak kadar zor bir şey yoktur. Bir kızı seviyorsunuzdur bir süre sonra karşınıza öyle biri çıkar ki sevdiğinizi sanmışsınızdır.

Hadi benden bu kadar

• quote:

quote:

güzel ...

benim görüşüm;

Nasıl desem ben aşık olmadığım hatunu istemem. Yani yoldan geçen güzel bir kızın eğer ben ona karşı bir şeyler hissetmezsem "duygusal" olarak benim için bedeninin bir önemi yoktur. Böylesine zor olduğu içinde gördümmü kuvvetli bir istek duyarım ve bunu gidip konuşarak, tanışarak üstümden atarım. Karşılık verir de sevgiye dönüşürse, dönüşür.

Kız arkadaşlarımdan birisi "sana aşık değilim çünkü aşk geçicidir ben seni seviyorum" demişti. Gerçi ayrıldık ama gereksiz bir ayrıntı

Neyse kesinlikle bakış açısıdır. Sonuçta duygulara isim koymak kadar zor bir şey yoktur. Bir kızı seviyorsunuzdur bir süre sonra karşınıza öyle biri çıkar ki sevdiğinizi sanmışsınızdır.

Hadi benden bu kadar

Belkide bu kavramlar insanların olanları nasıl kavradığı ile alâkalıdır. Sonuçta aşk ve sevgi kavramı kişiden kişiye değişiklik gösteriyor ve belkide gerçekten sevginin, aşkın tarifi yoktur.

Yazdıkların mantıklı geldi aslında ama diğer arkadaşların yazdıkları da seninki gibi mantıklı. Sen "aşk cinselliktir" derken sanırım aşkı arzulamak olaran değerlendirmenden kaynaklanıyor...

Pekâlâ;
    Sadece birşey merak ettim, görüşünü desteklememek veya seni haksız duruma düşürmek gibi bir amacım yok;
    Yanında kız arkadaşın olduğunu varsayalım ona sarılmışsın sımsıkı ve hiç bırakamayacağını hissedecek şekilde fakat sarıldığın halde kalbin çarpıyor, ondan gözlerini alamıyorsun ve onun yanındayken çok mutlu, huzurlu olduğunu hissediyorsun. Bu sevgi midir aşk mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizQ -- 13 Ekim 2009; 21:41:44 >

• aşk hevestir, sevgi ise bağlılık
  • Aşk 1 insanın dünya'nın geri kalanında daha önemli olmasıdır sevgi ise daha farklı...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.