Şimdi Ara

Sonda acıtıyormu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bugün doktora gittim ve böbrek sonuçlarımı pek iyi görmediğinden dolayı sonda takılmasını istedi.13 Gün sonra ise sonda takılacak fakat bu sonda nedir ne değildir can yakarmı ?



  • Korkutmak gibi olmasın ama çok can yakıyor, hele çıkarması daha can yakıcı, ben yogun bakımdayken takılmıştı işerken penisinin ucu yanıyor, bu arada sonda penisin içine sokulan bir hortum
  • Acıtıyor. Doktora rica et anestezi uygular belki.
  • Korkunç birşeydir bir kere takıldığında hayatın boyunca unutmuyacağına askerlik anısı gibi anlatıcağına eminim.
    Ameliyattan sonra işiyemiyordum hemşire geldi elinde o aletle sorun varsa takarım gibisinden korkudan 5dk sonra işemeye başladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 11 Ekim 2019; 19:50:4 >
  • Yok be hocam lap diye giriyor korkma.
  • yapma be hocam o zaman beni kandırıyorlarmış film sonuçları içinmi test sonuçları içinmi ne istiyorlarmış herhalde defalarca ürolojiye gittim oralarda ise testte bir sonuç çıkmadığından dolayı nefroloji böyle bir sonuca baş vurmak istedi yokmudur başka bir çaresi ?
  • O kadar çok düşünmeye başladımki rüyama bile girdiğini söyleyebilirim bana zaten başından beri korkunç bir olay gibi geliyordu artık randevuyu aldık parayıda verdik fakat aileme bir türlü anlatamıyorum ailem sürekli olarak acımıyor diye kandırıp duruyor.
  • evlerden ırak
    bir akrabaya takmışlardı
    çocuk bağıra bağıra işemeye çalışıyordu
  • başta acıtırda sonda acıtmaz
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Başta acıtır da sonda acitmaz.
  • try1241 T kullanıcısına yanıt
    çıkartırken acıtıyor diyenler var doğrumu ?
  • Hocam problem nedir yani sağlık sorununuz ne?
  • rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Sürekli olarak lavaboya gidiyorum ve bunu engelleyemiyorum tuvaletimi yapsam bile yapmamış gibi hissediyorum ve tekrardan lavaboya gitmek zorunda doğal olarakta bu benim sosyal hayatımıda etkiliyor acaba arkadaşlarımla bir filme girdiğim zaman tuvaletim gelirse ne yapıcam veya okuldayken dersteyken tuvaletim gelirse ne yapacağım diye tedirgin oluyorum ve okulda her 40 dakikada bir tenefüs çaldığı zaman lavaboya gitmek zorunda kalıyorum bu yüzden defalarca ürolojiye gittim test yaptırdık fakat sonuç alamadık psikiyatriste sevk ettiler antidepresan kullanmamı istediler fakat son çare olarak nefrolojiye gitmeye karar verdim ve bu cuma gittim nefrolojide böbrek sonuçlarımı pek iyi görmedi ara sıra kalbimde çarpıntı olduğumu görünce ise doktor böbreğimde bir rahatsızlık olabileceğimi söyledi ve bu yüzden sonda takılmasını istedi ve randevuyu 24 ekim tarihine verdi fakat tabi ben bu sonda işlemiden felaket derecede korktuğumu söyleyebilirim hatta 1 kere rüyama bile girdi sonda işlemi acıtıyor diyen var acıtmıyor diyen var.sondayı ise kısa süreliğine takıcam sanırım çünkü sadece doktor sondadan test sonuçlarımı görmek istiyor.Bu kısa süreç içinde bile doktora anestezi teklif etsem kabul edermi ?Veya böbrek hastalığı olan arkadaş akıl verebilirmi acaba ?




  • Skanderbeg kullanıcısına yanıt
    Kardeşim acı çekmeden olmaz bu işler böyle deneyimlere , zor şartlara alıştır vücudunu ben de kolonskopi oldum mesela Ne olduğunu bilmiyorsan anüsten boru sokup bağırsaklarını inceliyorlar bunu yaparken uyuşturuyorlar fakat yine de acı hissediyorsun

    Küçükken de eğri işediğim için ameliyat olmuştum ameliyat sonrası 1 hafta işerken aşırı şekilde yandı işeyemiyordum bildiğin ama dayandık bi türlü yani böyle şeyleri deneyimlemen şart dert etme eğlenmene bak acı hissedersin ama dayanırsın merak etme korkma bu kadar
  • rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    peki çok teşekkür ederim umarım hızlıca olup biterde :)
  • Kardeşim aksesuar olarak takmayacaklar sonuçta sağlık problemin için gerekli birşey.

    Çıkarken yakıyor ama çok uzun süreli bir işlem değil. Biraz gözünden yaş gelir en fazla. Birkaç dakika sonra günlük hayatına devam edersin.
  • Kardesim gecmiş olsun öncelikle. Yıllarca böbrek tedavisi görmüş biriis olarak söylüyorum sonda can acıtmaz , yanlış numara kullanılan sonda can acıtır ve sen mümkün oldugunca kasmamalısın . Mümkünse bol su iç ve sinirlerini gevşeten çaylardan iç papatya çayı felan . Sonda çıkartılıncada ilk bir kaç tuvalete gidişinde çok yanabilir ama bunun içinde doktorlar hap veriyor ağrı ve yara olmasın diye.
  • 4 kere böbrek ameliyatına girdim. Her ameliyatta sonda takıldı. Sonda takımı ameliyat esnasında ben anestezideyken oldu o yüzden hissetmedim. Ancak sonra başlarda ağrı yaptığı için günlük ağrı kesici kullandım, 2 3 gün sonra kesildi ağrılar.

    Gelelim çıkarılma kısmına. Altın çıplak halde yatıyorsun ameliyat masasına, önce penisinden uyuşturucu iğne sıkıyorlar. 10 dakika bekleme sonunda, sondayı çıkarmak için penisinden giriyorlar, tüm işlem 30 saniye belki sürüyor, ancak o 30 saniye hayatının en kötü acısını hissediyorsun. İşlem bittikten sonra, 2 3 gün boyunca penisinin ucundan hafif hafif başta sıktıkları uyuşturucu damlıyor, o yüzden ben iç çamaşırımın içinde ped misali rulo peçete koyup, 2 3 saatte bir değiştiriyordum. İşlem sonrası ilk idrarlarında hafif yanma hissedersin, normaldir. Zamanla geçer etkisi.

    Sana sonda takmak için anestezi yapılır mı bilmiyorum. Biraz sıkıntı yaşıyacaksın doğru, ama acısız şifa bulmak kolay değil. Bir kaç hafta içinde hepsi küçük bir anı olucak.




  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    tabikide şifa bulmak kolay değil fakat sonda takılırken şoka falan uğramak istemiyorum bari acıyacaksa önceden bileyimde öyle gideyim diye düşünüyorum bu arada eğer anestezi falan yaparlarsa iğne fazla can yakarmı malum çünkü hassas nokta.
  • Skanderbeg kullanıcısına yanıt
    Anestesinin amacı zaten senin bir şey hissetmemen :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.