Şimdi Ara

24 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
7
Favori
18.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 haziran'da son lys'ye girdim ve ygs'deki sıralama belki de ikiye katlanacak, o derece kötü.

    eski başlık: YAŞI 23'TEN BÜYÜK OLANLAR, BAKAR MISINIZ? (üniversite okumakla ilgili)

    tamamını okumak istemeyenler için tek cümlelik özet: 23 yaşında üniversite sınavına hazırlanma kararı almak hakkında ne düşünüyorsunuz? (24 yaşında üniversiteye başlamak amacıyla)

    yaşı 23'ten büyük kişiler olarak 23 yaş hakkında ne düşünüyorsunuz? elbette herkesin hayatında milyonlarca farklı değişken vardır, bakış açıları farklıdır. mesela kimisi goygoy için dolanır forumda, kimisi yardım etmek, insana dair bir şeyler okumak, fikirlerini paylaşmak için. kimisi çok para kazanmak istiyordur, kimisi çok mutlu olmak. vesaire vesaire... konu dışı kısmına daha önce yazmadım, bilmiyorum genel olarak nasıl başlıklar açılıyor burada.

    elbette herkesin yaşam koşulları farklı ama, demek istediğim, 28 yaşında iyi bir üniversiteden iyi bir eğitim alarak mezun olmak konusuna nasıl bakıyorsunuz? değer mi? değmez mi? geç mi? uygun zaman mı? ne bileyim işte şimdi başka sorular aklıma gelmiyor. her yönden değerlendirecek olursanız, ne dersiniz?

    yaşı 23'ten büyük olanlar yazdım ama bilmiyorum, belki de 28'den büyük olanlar demeliyim.
    __________

    bu arada bu yıl ygs'ye girmiştim, bu hafta lys1'e girdim. maalesef berbattı. mat ve geo netleri, fena olmayan ygs sıralamasını çok kötü bir yere çekecek kesin.

    bir de bazı cevaplarda haklı olarak bölümlerden bahsedilmiş. bölüme göre cevap vermek isteyenler için birkaç okul ve bölüm yazayım fikir vermesi açısından: "iyi bir üniversiteden iyi bir eğitim almak" derken İTÜ, ODTÜ gibi okulların makina, elektrik-elektronik-haberleşme, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerinden bahsediyorum. aslında hangi mühendislik olacağına, hatta mühendislik isteyip istemediğime bile kesin olarak karar verebilmiş değilim.

    +

    28-29 yaşında yeni mezun (tecrübesiz) mühendis olarak iş bulabilmek, daha doğrusu iyi tecrübeler kazanılabilecek bir yerde iş bulabilmek, ilk iş olarak çok iyi bir yerde çalışmaya başlamak... bu konuda bazı soru işaretleri var. netleştirmem gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernweh7 -- 22 Haziran 2015; 17:37:26 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    24 Yaşında Üniversiteye Başlamak

    24 yaşından sonra üniversiteye başlamak, daha önce üniversiteye gitmemiş olan kişiler için giderek yaygınlaşan bir seçenek haline geliyor. İster 23 yaşında ister 24 yaşında üniversiteye başlamayı düşünüyor olun, karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar vardır.

    Faydaları:

    • Kariyer Değişikliği: 24 yaşından sonra üniversite okumak, kariyer yolunuzu değiştirmek ve daha tatmin edici bir meslek edinmek için bir fırsat sunar.
    • Gelişmiş Kazanc Potansiyeli: Üniversite diploması, işgücü piyasasında daha yüksek maaşlara ve daha iyi iş imkanlarına yol açabilir.
    • Kişisel Gelişim: Üniversite ortamı, akademik bilgi edinmenize, kritik düşünme becerilerinizi geliştirmenize ve yeni insanlarla tanışmanıza olanak tanır.

    Zorluklar:

    • Finansal Maliyet: Üniversite eğitimi pahalı olabilir, özellikle 24 yaşından sonra üniversite okumak için tasarruflarınız yoksa. Öğrenim ücretlerini karşılamak için öğrenci kredilerine veya diğer finansal yardımlara başvurmanız gerekebilir.
    • Zaman Taahhüdü: Üniversite eğitimi zaman alır ve yoğun bir çalışma programı gerektirir. 24 yaşından sonra üniversite okuyorsanız, çalışma-yaşam dengenizi yönetmekte zorluk çekebilirsiniz.
    • Sosyal Uyum: Geleneksel üniversite öğrencilerinden daha yaşlı olduğunuz için, sosyal olarak uyum sağlamakta zorlanabilirsiniz.

    Üniversiteye Başlamak İçin İpuçları:

    • İlgi Alanlarınızı Belirleyin: Neyi öğrenmek istediğinizden ve hangi kariyeri yapmak istediğinizden emin olun.
    • Araştırma Yapın: Farklı üniversiteleri, programları ve maliyetleri araştırın.
    • Başvuru Sürecinden Geçin: Lise notlarınızı veya GED puanınızı gönderin, gerekli sınavları verin ve başvuru formlarını doldurun.
    • Finansmanınızı Güvence Altına Alın: Öğrenim ücretlerinizi karşılamak için öğrenci kredilerine, hibe ve burslara başvurun.
    • Zamanınızı Yönetin: Çalışma programınıza uyun ve ödevlerinize öncelik verin.
    • Destek Arayın: Arkadaşlarınızdan, ailenizden ve üniversite kaynaklarından destek alın.

    Sonuç:

    24 yaşında üniversiteye başlamak, hem faydaları hem de zorlukları olan bir karardır. İlgili tüm faktörleri dikkatlice tartarak ve gerekli hazırlıkları yaparak, 24 yaşından sonra üniversite eğitimine başlamak ve başarılı olmak mümkündür.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence o kadar sorun olmaz ama iş ilanlarına baktıgın zaman 30 yaşını geçmemiş askerlik sorunu olmayan 1-2 yıl deneyimli insanlar bakıyor cogu kişi mühendislik için yazdım bunu. Sağlık ile ilgili bir bölüm okuyacaksan o kadar sorun olmaz devlet ataman var tıp için konusursak 25-30 yasında tus için hazırlanan tanıdıklarım var(kazanamadıklarından degil o bölümün asistanlıgında yapamayacaklarını anladılar ve bıraktılar) diş için de aynı sekilde dus var sıkıntı olmaz ama gel gelelim mühendislik biraz sıkıntılı olur.
  • kardeş ben suan 24 yaşındayım seneye dgs sınavına hazırlanmayı düşünüyorum , olurda kazanırsam okursam bitirirsem kendime okurum kendime kazanırım .Başkasının düşünceleri seni bağlamasın . Sen her zaman avucunda olana bak


    edit: askerden geleli 3.4 ay oldu , askerlik gibi bi sorunda kalmadı önümde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinsar -- 12 Haziran 2015; 0:34:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    97 nesli bu yil uniye basliyor sana kanka diyecekler tapsak muhabbeti edecekler veletler senle kanka olacak yasitlarin evlenmis ev bark araba sahibi iken.

    Kotu durum.

    97 li degil hepsi 96 ve hatta 95 lilerde olucak herneyse hocam zengin deilseniz 19 20 yasinda baslarsiniz genelde uniye 21 22de bolebaslayan duydum eger okumak istiyorsaniz ve maddi durumunuzuda zorlamassa okuyun sinif muhabbetine bakmayin nasi olsa sinifla alakaniz olmaz abi saygisi duyacaklarina eminim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    97 nesli bu yil uniye basliyor sana kanka diyecekler tapsak muhabbeti edecekler veletler senle kanka olacak yasitlarin evlenmis ev bark araba sahibi iken.

    Kotu durum.

    Oğlum ne adamın moralini bozuyorsunuz hemen.

    Kardeşim, benim çok tanıdığım var öyle gayetde iyi sürdürüyorlar hayatlarını okulla aynı zamanda çalışanda var içlerinde sıkıntı çektiklerini duymadım hiçbirinden. Hatta üniyi 29 yaşında bitiren biri vardı arkadaşımın okulunda. Yani kısaca istersen olur sen kendini şartlandırmışsın olmaz diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adammısınolum -- 12 Haziran 2015; 0:38:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşim 22 yaşındayım henüz 2.sınıfım yani benimde devre kaybım var şunu üstüne basa basa söylüyorumki "OKUMANIN YAŞI YOKTUR".üstte 97 li veletler taşak muhabbeti yapar kanka der diyen arkadaşa katılmıyorum yaşını söylediğin zaman abi diyip ona göre üsluplarını takınırlar okuyacağın bölüm myo felan değilse sıkıntı yaşamazsın üniversiteye geçenlerden liseli kafasında kalanlar iki elin parmağını geçmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece özeti okuyarak cevaplıyorum, Eğer maddi durum yerindeyse 23'den sonra okunur, ama artık ailen bi işe girde artık para getir diye gözünün içine bakar haldeyse yine okunur ama burnundan gelir depresyonlara girersin yaşama sevincin kalmaz.
  • 91 liyim dgsye giricem. Bence dert edecek birşey yok.
  • fernweh7 kullanıcısına yanıt
    30 yaşındayım ve bu yıl üniversiteye gidiyorum. Kardeşim sen nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa bırak onu bunu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernweh7 kullanıcısına yanıt
    İlk sene kazanıpda 24 ünde yeni üni başlayan arkadaşım var.Adam 3 üni değiştirdi sonunda istediğini buldu şimdi rahat okuyor anne ve babasının baskısıyla gitmişti ilk 2 üniye geri döndü.Sadece kendinle ilgilen ünide ilk sene olur öyle ergen tavırları sonra seni tanıdıkça düzeltirler.Çevre sorunun olur,ayrıca üstteki arkadaşınde belirttiği gibi yaşındakilerin evi arabası olucak sen daha okuyor olucaksın.Bunu pozitif veya negatife çevirmekte senin elinde tecrübelerini kullanırsan onlardan fazlasını kazanırsın kullanmazsan yerinde sayarsın.Odtünün 3. senesi üniyi bırakıp normal işte çalışan tanıdığım bile var çocuğun başına gelenlerden sonra istesede okuyamazdı gerçi.Hayatta hiçbirşey için geç değil olmadı da yolda araba çarptığında herkesin yaşı aynıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    97 nesli bu yil uniye basliyor sana kanka diyecekler tapsak muhabbeti edecekler veletler senle kanka olacak yasitlarin evlenmis ev bark araba sahibi iken.

    Kotu durum.

    97li olsun 2000li olsun hatta bırak senle yaşıt olsun sen adamın şakasına gülmez ayarı verdinmi sıkıntı olmaz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G. House

    Bence o kadar sorun olmaz ama iş ilanlarına baktıgın zaman 30 yaşını geçmemiş askerlik sorunu olmayan 1-2 yıl deneyimli insanlar bakıyor cogu kişi mühendislik için yazdım bunu. Sağlık ile ilgili bir bölüm okuyacaksan o kadar sorun olmaz devlet ataman var tıp için konusursak 25-30 yasında tus için hazırlanan tanıdıklarım var(kazanamadıklarından degil o bölümün asistanlıgında yapamayacaklarını anladılar ve bıraktılar) diş için de aynı sekilde dus var sıkıntı olmaz ama gel gelelim mühendislik biraz sıkıntılı olur.

    Iyide normalde de zaten 25 yasinda hazirlaniyon tusa nerdeyse.Tip 24 de bitiyor.Tabi kalmazsan veya hazirlik okumazsan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 12 Haziran 2015; 1:09:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteleri lise veya ortaokul gibi tek tip yer olarak düşünmeyin,her yaşta okunur. büyük ihtimalle 60lı yaşlarına kadar yapacağın mesleği seçeceksin sonuçta. Hiç sorun olmaz. Boşver dersen 15-20 yıl sonra keşke okusaymışım dersin ama o zaman da geri dönüşün imkansız olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STMUS -- 12 Haziran 2015; 1:29:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 özelde işe girmek için zorlayıcı bir faktör ama ileride sevmediğin bir işi yaparak ömür tüketeceğine sevdiğin işi yapacağın bölüme git derim
  • eğer iyi bir okula ve bölüme gidip eşşek gibi çalışıp bitireceksen olur ama öbür türlüsü zamanla eziyete dönüşebilir.
  • ben bu sene üniye gittim bıraktım 18 yaşındayım ve 24 yaşında arkadaşım vardı şunu söyliyim 3 arkadaş gitmişik sınıfta en küçük bizdik alayı 20-21 diye gidiyo yani herkez vaktinde gitmiyo zaten üniye ben saçlarına ak düşmüş adam gördüm ünide git hocam okumanın yaşı olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplarınız için teşekkür ederim. bazı cevapları yanıtlayıp konuyla ilgili bazı sorular sorabilirim ama şimdilik yazmıyorum, belki konuyu yeni görüp fikirlerini paylaşmak isteyenler vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernweh7 -- 12 Haziran 2015; 14:28:50 >
  • Her okuyan adam olsaydi meclis eseklerle dolmazdib

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne okuyacağına bağlı, iyi bir okulda iyi bir bölüme eyvallah. Ama benim gibi 21 yaşına gelipte iktisat okumak için bursa gibi enteresan bir şehire gelmek enteresan. Ha keyfim iyimi iyi, yediğim önümde yemediğim arkamda, hergün alkol, hergün karı-kız falan rahatım yani. Ama bitirince ne olucam hiçbir fikrim yok. Birde ailen seni sıkmıyorsa, ailenin yanında okumanı öneririm, şehir dışında okumak masraftan başka bişey değil. Kendi şehrimde olsam, yemek barınma derdi yok, altımda kral gibi araba, daha rahat olurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 yaşındayım bence bu gereksiz takıntıyı bırak. 28 yaşına gelince şimdi başlasaydım mezun olmuştum pişmanlığını yaşarsın hem de çok pişman olursun. 30'dan önce insan çok anlamıyor farkında olmuyor yaşının. yani ha 19 sun ha 23 ha 28 çok farkında olmuyorsun.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.