Şimdi Ara

Sizce alperenciler,ülkücüler ve türkçüler tek bir çizgide birleşebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birleşebilir mi ? Yoksa güç birliği aynı fantastik ütopyalar gibi hayal olarak mı kalacaktır ?

Az buçuk milliyetçi olan biri bu güç birliğinin Turan Birliği için ve şuan da ki eksik olan siyasi nüfuzu sağlamak için ne kadar önemli olduğunu bilir.Büyük Türk büyükleri,düşünürleri her ne kadar birleştirici düşünseler de genede ayrışma kaçılınmaz olmuştur.H.Nihal Atsız yanlış hatırlamıyorsam milliyetçiliğin bölünmemesini anca birleşerek zorlukların üstüntesinden gelinebileceğini söylemiştir.Acaba bu düşüncesi daha bir dindar olan alperenleri de kapsıyor muydu ?

• harahetta kullanıcısına yanıt
    Eger yeterli gelecekse; Benim gozumde hepsi bir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Keşke herkes sizin gibi düşünse fakat işte bir takım güçler ve bazende şahıslar arasındaki çatışmalar ayrılıkları oluşturuyor.Bazı ülkücüler türkçülere kötü ve kafir gözüyle bakıyorken aynı şey türkçüler için de geçerli.Benim temennim bu kolların tek bir çizgide toplanıp güç birliği yapmaları yönündedir.Sonuçta hepsinin temel ülküsü,temel öğretileri ve daha da önemlisi kızılelmaları bir.Milliyetçiler birbirlerine kötü gözle bakmamalı.Aksi takdirde düşmanın ve hainin ekmeğine yağ sürmüş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: harahetta

quote:

Keşke herkes sizin gibi düşünse fakat işte bir takım güçler ve bazende şahıslar arasındaki çatışmalar ayrılıkları oluşturuyor.Bazı ülkücüler türkçülere kötü ve kafir gözüyle bakıyorken aynı şey türkçüler için de geçerli.Benim temennim bu kolların tek bir çizgide toplanıp güç birliği yapmaları yönündedir.Sonuçta hepsinin temel ülküsü,temel öğretileri ve daha da önemlisi kızılelmaları bir.Milliyetçiler birbirlerine kötü gözle bakmamalı.Aksi takdirde düşmanın ve hainin ekmeğine yağ sürmüş olur

işte yukarıdakı kırmızı çizgili yerde yanlış düşünüyorsun, senin dediğin gibi olsa zaten ayrılık olmazdı.

Ülkücülerdeki olmaz ise olmaz TÜRK İSLAM BİRLİĞİDİR.

Türkçülerdeki olmaz ise olmaz TÜRK BİRLİĞİDİR.

Sorun ne bılıyormusun, Türkçüler islamı dışlamıyor, tam tersine Ülkücüler müslüman olmayan Türkleri dışlıyor.

Çok ciddi manada Buyuk bir adam gelmedıgı surece bu hareketlerın birleşmesi malesef sozkonusu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

quote:

işte yukarıdakı kırmızı çizgili yerde yanlış düşünüyorsun, senin dediğin gibi olsa zaten ayrılık olmazdı.

Sorun ne bılıyormusun, Türkçüler islamı dışlamıyor, tam tersine Ülkücüler müslüman olmayan Türkleri dışlıyor.

Çok ciddi manada Buyuk bir adam gelmedıgı surece bu hareketlerın birleşmesi malesef sozkonusu değil.

Her ülkücü aynı düşünecek diye bir şey yok.Bazı ülkücüler bu tür konularda daha ılımlı bir tutum sergiliyor

Demek istediğim hepsinin öyle ya da böyle Turan Birliğini arzulaması idi.Bu da en büyük manevi gıdalardan biridir

Ama bir yandan da haklısın ülkücülükte (kadro babında) iyileştirme hareketi şart

Müslüman olmayan Türklerin kesinlikle dışlanmaması aksine ele üstünde tutulması gerekir.Eminim ki güzel bir uzlaşma ile bu sorunda çözülür

• quote:

Birleşebilir mi ? Yoksa güç birliği aynı fantastik ütopyalar gibi hayal olarak mı kalacaktır ?

Az buçuk milliyetçi olan biri bu güç birliğinin Turan Birliği için ve şuan da ki eksik olan siyasi nüfuzu sağlamak için ne kadar önemli olduğunu bilir.Büyük Türk büyükleri,düşünürleri her ne kadar birleştirici düşünseler de genede ayrışma kaçılınmaz olmuştur.H.Nihal Atsız yanlış hatırlamıyorsam milliyetçiliğin bölünmemesini anca birleşerek zorlukların üstüntesinden gelinebileceğini söylemiştir.Acaba bu düşüncesi daha bir dindar olan alperenleri de kapsıyor muydu ?

Alperencilerin sayiları azdır. Fakat bu ülkenin adı Türkiyeyse ve laikse, yani Türk İslam muhabbetine prim vermedikçe, bu hareketler ülkenin zararına olur. Ülke zaten türk ırkına yönelik kurulmuştur. Temeli bu şekildedir. Bence Türkçüler, ülkücüler ve cumhuriyetçiler birbiriyle özdeştir ve özdeş olmalıdır. Fakat ülkücülerde İslamcı taraf vardır.
    Şimdiki ortamda Turancılarda ülkücülerde alperenlerda zaten aynı çizgide. Birleşirlerse arkadaşın dediği gibi, hapı yuttuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 17 Şubat 2015; 21:38:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

quote:

Her ülkücü aynı düşünecek diye bir şey yok.Bazı ülkücüler bu tür konularda daha ılımlı bir tutum sergiliyor

Demek istediğim hepsinin öyle ya da böyle Turan Birliğini arzulaması idi.Bu da en büyük manevi gıdalardan biridir

Ama bir yandan da haklısın ülkücülükte (kadro babında) iyileştirme hareketi şart

Müslüman olmayan Türklerin kesinlikle dışlanmaması aksine ele üstünde tutulması gerekir.Eminim ki güzel bir uzlaşma ile bu sorunda çözülür

Hepsi de kurtuluşu ekonomi de ve ülkenin kalkınmasında görmezse, ülkeye ilericilik bakımından faydaları olmazsa zararları olur. Bu olmazsa da ne birleşebilirler ne de gelişebilirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ciddi şekilde çıkış yakalamış bir adamdı.Bu milletin en çok değer verdiği şey birincisi din , ikincisi de milli duyguları.Bu ikisini birleştirecek , birine sarılırken diğerini küstürmeyecek , her ikisini de hakkıyla sahip çıkacak bir görüş kesinlikle durdurulamıyacak bir yoldur.Bunu başarmaya muktedir en önemli şahsiyet de Yazıcıoğlu idi.Tayyip Erdoğan dan sonra da belki bu ülkeyi 12 yıl o yönetecekti.Ama müsade etmediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ciddi şekilde çıkış yakalamış bir adamdı.Bu milletin en çok değer verdiği şey birincisi din , ikincisi de milli duyguları.Bu ikisini birleştirecek , birine sarılırken diğerini küstürmeyecek , her ikisini de hakkıyla sahip çıkacak bir görüş kesinlikle durdurulamıyacak bir yoldur.Bunu başarmaya muktedir en önemli şahsiyet de Yazıcıoğlu idi.Tayyip Erdoğan dan sonra da belki bu ülkeyi 12 yıl o yönetecekti.Ama müsade etmediler.

Görüşü uymasada evet bende böyle olacağını düşünüyordum.
  • ben milliyetçi yönü olan bir insanım

ama bu üç oluşumun da bir nevi fantezi dünyasında yaşadığını, bunun sebebinin de düşünce akımının kendisinin değil oluşumun içindeki gaza gelmiş insanlar olduğunu düşünüyorum.

türk birliği düşüncesi kulağa çok hoş geliyor, yine bir geçerliliği var. ama türk-islam birlikteliği denen hedefin türkçülükle ne kadar örtüşen bir hedef olduğı tartışılır. islamiyetin olduğu yerde türklük ikinci planda kalır diyorum ben. türklüğün ikinci planda kaldığı yerde ise türkçülük değil islamcılık hakimdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Platon bu işe ne diyor?

Tabi aristo ve hegelinde bu konu hakkındaki düşüncelerini öğrenmemiz gerekli, sağlıklı bir yorum yapabilmemiz için.

• Türk milliyetçiliğinde birleşiyorlar ya zaten. Ama görüldüğü üzere bu ortak düşünceleri onları bir araya getiremiyor. Milliyetçilik zaten tek başına insanları bir araya getirmez. Bunu bir ideoloji ile taçlandırmadıkça savaş dışında hiçbir işe yaramaz. Mesela sosyalistlere bakın. Farklı ırktan insanları biraraya toplayabiliyor. Veya kapitalizme bakın. Oda aynı şekilde. Veya islama bakın. Oda ırkları tek bir potada eritiyor. Veya faşizm. Örnekler çok. İdeolojiler ancak insanları biraraya getirir. Duygularını ortak yapar. Milliyetçilik ise ancak bir tehlike altında kendini gösterir. Bir savaş ortamı düşünün mesela. Milliyetçi duygular tavan yapar.

Avrupaya bakın. Dünyaya milliyetçiliği pazarlayan adamlar, Avrupa Birliği çatısı altında tekrar bir araya geliyor. Kapitalist ideoloji. Sovyetlere bakın. Ermenisinden azerisine, rusundan tatarına herkesi biraraya getirdi. Sosyalist ideoloji. Osmanlı imparatorluğuna bakın. Arabından Türküne, ermenisinden Kürdüne topladı herkesi. İdeoloji islam.

Almanları biraraya getiren alman milliyetçiliği değildi mesela. Onlarıda faşist ideoloji biraraya topladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOLD NOOB -- 28 Aralık 2016; 21:59:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sorduğun soru sadece düşünmeyi kapsamayan bir mesele. ciddi siyasi ve dünyevi bağlamda dini meseleler gerekiyor bu konuları tartışman için. tabi, biraz da ekonomi. bu açıdan, meselenin siyasi,dini ve ekonomik temeli olduğunu bilerek bu konuyu burada tartışmamak; daha ziyade ülke gündemi/siyaset gibi yerlerde açmak gerekiyor.

bir de, burası felsefe yeri olduğu için ve zaten gereken dini ayrışma olduğu için bir de siyaseti karıştırmamak daha iyi olur.

bilgine

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harry11 -- 29 Aralık 2016; 3:33:34 >
  • Benim konuları kaldırırsanız aha böyle konularla dolar işte forum, oh iyi oluyo. Benim gibi filozofları hak etmiyosunuz lan
  • sanmam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.