Şimdi Ara

siz siz olun kimseye güvenmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayatınızda belli bişeyler yaşamadan hakikatten akıllanamıyorsun. siz siz olun kimseye ne iyilik yapın nede kötülük yapın. hiç bişeye hiç kimseye karışmayın. en iyisi salağa yatmak her zaman.

4gün önce tam olarak 24 küsür milyar zarara uğradım. hemde tandıgım,güvendigim bi arkadaşım yüzünden. arkadaşmış,dostmuş bunların hepsi yalan. hiç kimseyle hiç bi şekilde iş yapmayın. çünkü bu işlerin hiç bi şekilde şakası yoktur. ne olduğunu şaşırırsın isyan edersin.

arkadaşın tekine şubat ayında bankadan bi kredi çektik. kefilsiz vermiyolardı krediyi bende gittim kefil oldum. bu bi işyeri açıcaktı. elindeki parası yetmiyodu kredi çekmesi lazımdı paranın geri kalan kısmını kredi çekecekti bankada ona kefilsiz vermiyordu. bende gittim kefil oldum. süpermaniz ya batmaniz ya hemen yardıma koşalım arkadaşımıza robin hoodluk yapalım. yok bu iş şahsi güvenceyle falan olmuyor.
    arkadaşımız krediyi çektiğimizden beri bir kere yatırmış başkada yatırmamış. bana kağıt falanda gelmedi haberim yok hiç bir şeyden. direk avukatla birlikte haciz memurları geldi. dediler böle böle şaşırdım ben tabi dedim yatırmıştır. yok yatırmamışlar. avukattan 2 gün süre istedim. takside böldürebilirdim ama kredi her ay 900tl yatırılması lazımdı 36 ay boyunca.

bunu ben yatırıp her ay bu olayı çekiceğime elimde araba almak için topladıgım param vardı 18 milyar. üzerine biraz daha ekleyip bi araba alacaktım. bekliyordum iyi ki almamışım. üstünüde ailemden alıp gittim hepsi kapattım bi şekilde olan borcu. herifi daha aramadım yanına gitmedim bile. yanına gitmeyi bırak 4gündür dışarıya çıkmıyorum hırsımdan. okadar çok kinliyim ki kinimi kendimde çıkarmaya çalışıyorum. 4 gündür ne işyerime gidiyorum nede başka yere. direk evdeyim. deşarj olmaya çalışıyorum bi şekilde evin içinde. ailemdekilerden öyle laflar yiyorum ki cevap dahi veremiyorum. haklısınız hakikatten salağım diyorum geçiyorum. inanın hiç bi şekilde parayı düşünümüyorum o parayı ben 2-3yıl içinde tekrar toplarım. sadece etrafıma rezil oldum onun peşindeyim. kendime karşı nefretimi yenmeye çalışıyorum, rezil olduğumuma yanayım yoksa salaklığımamı ona karar veremedim. bi yanda da kendimi bi kazık yenmeden hayatın farkına varamıyorsun buda benim için tecrübe oldu işte diye kendimi yatıştırmaya çalışıyorum. ama şu 4 gün kendimi eve kapatmasaydım kesin kavga ederdim. sırf kavga etmiyeyim diye çıkmadım hiç bi şekilde dışarı. şimdi iyiki çıkmamışım kavga etsen kendine zarar olacak. herif haklı bu bi ticaret sen otur kendi salaklığına doy diyorum.

kısacası ailenizden başkası yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßiliyorum -- 8 Haziran 2010; 14:46:47 >

• sevgili arkadaşım,

böyle iyi niyetle yapılan hareketler ne yazık ki suistimal ile sonuçlanır.bundan sonra artık kimseye kefil olma ailen haricinde.. bilirsin akraba ile arkadaş ile ye iç ama iş yapma demişler.. geçmiş olsun.. allahtan paran varmış da kapatabilmişsin borcu yoksa olacakları düşünemiyorum..
  • Geçmiş olsun. Diyecek birşey yok inş arkadaşın hatasını telafi eder.

Ama bu kefil olayları meşhurdur ya küçüklğümüden beri bilir duyarım böyle şeyleri. Nasıl böyle bir hata yaptınız hayret.
  • Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun kardeş boşver kendisi kaybeder seninde dediğin gibi o para toplanır yine kısa bir süre içerisinde.
    Dostunu düşmanını tanımış oldun en azından sağlık olsun.
  • meteg, çocuk bana geldiğin de direk salağa yatacaktım aslında. yok kardeş beni kefil yapmaz diyip geçiştirebilirdim. ama bi yerde güven insanı yanıltıyor. aslında insan sonradan akıllanıyor, açtığı dükkana direk benim üzerime yap borcu ödeyene kadar ondan sonra dükkanı sana veririm. karşılıklı güven oluşurdu bu sefer. yok biz robin hooduz biz öyle ş.refsizlik yapamıyoruz ya tek taraflı kendimizi riske atıyoruz. araba alacaktım biraz daha para koyup ki allahtan almamışım. o parayla en azından bunu kapattım. sagol ayrıca.

ru3acava, sonunun böyle olacağını tahmin etmiyorsun. hiç kimseye bir şey danışmıyorsun sonucunada kendin katlanırsın işte böyle . ama dedigim gibi hayatta büyük bi tecrübe oldu bu bana.

beni en çok deli edende elinden hiçbişey gelememesi. ve en büyük olayda benim için ailemin bana olan güvenini sarsmam oldu. güvenip hangi işi emanet ederler ki bana artık? rezil oluyorsun v.s. bir sürü şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßiliyorum -- 8 Haziran 2010; 15:07:50 >

• onu bunu bırak da paranı o elemandan geri almaya bak. Şu an sinirlisin, parayı önemsemiyorsun. Ancak nereden baksan o parada kaç yıllık emek var, paran boşa gitmesin derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde Kesinlikle Salak Olun
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben olsam o adamın midesine elimi sokar o parayı söker alırım
  • benim bu olayda en çok şaşırdığım nasıl adama bi telefon bile açmazsın hocam?insan bi ulaşır? kaçıyo mu herif?
  • Bence bir an evvel git adama paranı iste. Para yok derse de bir güzel döv.
  • Adam tam dayaklıkmış.Ben de bu dediğini 1 ay önce anladım.Dost dediğim adam sırtımdan vurdu,ikiyüzlülük yaptı.Neyse geçmiş olsun bununla atlatmışsın
  • İyilikden maraz doğar, geçmiş olsun arkadaşım. Benimde başıma buna benzer bir olay gelmişdi ogün bugündür dediğim tek laf var kendime bu devirde kendine bile güvenmeyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

benim bu olayda en çok şaşırdığım nasıl adama bi telefon bile açmazsın hocam?insan bi ulaşır? kaçıyo mu herif?

oda biliyor çünkü yaptığı şerefsizliği. valla o konuyu yazmadan önce aradım açmadı. adamla zaten ailecek falan herkes birbirini tanıyor. ben gidersem yanına kesin kavga çıkar başım bu sefer daha çok belaya girecek biliyorum. o yüzden bulasmak istemiorum. basım belaya girecek derken kavga çıkar olay büyür başım ağrısın istemiorum ailem yeterince sırt çevirdi zaten iyice bulandırmak istemiorum olayı.
  • Bu kefil işinde asıl borçlu bulunamazsa kefil olandan alınmıyomu para?Yani adam borcunu ödemedi ona haciz gelmesi lazım, ha kaçarsa filan sana sıra geliyo diye biliyorum.Yanlışmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

Bu kefil işinde asıl borçlu bulunamazsa kefil olandan alınmıyomu para?Yani adam borcunu ödemedi ona haciz gelmesi lazım, ha kaçarsa filan sana sıra geliyo diye biliyorum.Yanlışmı?

o kişiye bağlı oluyor. eğer kefilden alamayacaklarını anlarlarsa direk sana da gelirler ona hiç uğramadan. ama onun üzerine hiç bişe olmadığı için zaten banka vermedi. benim kefil olmamla birlikte verdi. kaldıki onda bişe göremeyince bana geldiler
  • Azıcık aşım kaygısız* başım
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım. O adamı bul, kavga edersen de et ama seni keriz yerine koyan bu yılanın yaptığını yanına bırakma derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßiliyorum

quote:

Bu kefil işinde asıl borçlu bulunamazsa kefil olandan alınmıyomu para?Yani adam borcunu ödemedi ona haciz gelmesi lazım, ha kaçarsa filan sana sıra geliyo diye biliyorum.Yanlışmı?

o kişiye bağlı oluyor. eğer kefilden alamayacaklarını anlarlarsa direk sana da gelirler ona hiç uğramadan. ama onun üzerine hiç bişe olmadığı için zaten banka vermedi. benim kefil olmamla birlikte verdi. kaldıki onda bişe göremeyince bana geldiler

Anladım.Ne yapmayı düşünüyosun şimdi peki.Parayı alabilmenin hukuki bi yöntemi varmı.Yoksa illegal yollardan almak için uğraşıcakmısın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ßiliyorum

quote:

Anladım.Ne yapmayı düşünüyosun şimdi peki.Parayı alabilmenin hukuki bi yöntemi varmı.Yoksa illegal yollardan almak için uğraşıcakmısın?

aga bunu askerden önce sorsaydın illegal yolla alırım derdim. hukuki hiç bişe yok. kefil oldum olay bitti. ama şuan kendi hayatımı düzene soktum ve bu düzeni bozmak istemiyorum. kaldı ki hiç ugrasacak halim bile yok. oturup kendi yaptığım hataya(salaklığa) yanacam. dedigim gibi aslında o kaybetti ben o çocuga her türlü destek çıkıyordum. ona selam verene dahi en ufak irtibatım olmayacak. şimdi bakalım ne yapacak. kendide rezil oldu zaten,ben oturup bekleyecem. ha ben bu parayı 2-3 yıl içerisinde gene banka hesabıma koyarım. ama kaybeden o olacak. kaldıki kimse benden bundan sonra hiç bi şekilde ne fayda ne zarar görecek bu olaydan sonra.

• hocam git al paranı yada ara sole. senin yaptıgında bi garip yani. sen adama kefil ol borcunu ode ondan sonra kendini eve kapa ilginç geldi bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.