Şimdi Ara

Siyahiler neden dünyaya hükmedememiş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Efendim Asyadan Moğollar gidiyor taa Avrupa içlerine kadar darmaduman ederek ilerliyorda siyahi kardeşlerimiz neden hiç imparatorluk devlet kurmamışlar merak ediyorum.

Tarihte afrikalılar nasıl bir yer edinmiş hiç bir bilgi bilmiyorum bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi Avrupanın sömürge etmeden öncesini 0-1500 miladi yılları arasını özellikle merak ediyorum.İslamiyet çıktığında Afrikalı kabilelere gitmişlermi Habeşistan falan var bugünkü Etiyopya onu biliyorum sadece.

• iklimle ve insan yapısı ile alakalı diye düşünüyorum. sıcaklık arttıkça damarlar genişliyor ve kanın pompalanma debisi düşüyor, haliyle vücuda daha az oksijen ulaştığı için arap-afrika-orta amerika bölgesinde yaşayan insanlarda tembellik durumu ortaya çıkıyor. bundan dolayı büyük başarı elde edemiyorlar.

nereden nereye bağladım ama
  • Tam nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama Kenyalı bir Prensesin bir süre İran'daki bir devleti yönetmesinden başka bir bilgim yok coğrafi keşifler öncesindeki Siyahiler hakkında. Bir de şöyle bir harita var, ne derece geçerlidir bilmiyorum ama.

• Elbette var imparatorlukları. Mali İmparatorluğu'nu ve Mansa'yı araştır. Mansa dünyanın gelmiş geçmiş en zengin adamlarındandır. Nübya falan da var Afrika tarihinde. Mısır ile mücadeleler falan oluyor. Ancak Afrika'dan hiç çıkmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Elbette var imparatorlukları. Mali İmparatorluğu'nu ve Mansa'yı araştır. Mansa dünyanın gelmiş geçmiş en zengin adamlarındandır. Nübya falan da var Afrika tarihinde. Mısır ile mücadeleler falan oluyor. Ancak Afrika'dan hiç çıkmıyorlar.

Mansa'yı biliyorum belgeselde izlemiştim Arabistan'da bir yere giriyor altın mıçıyor resmen herkese avrupa ekonomisi çöküyor falan o herifti galiba.

Ne haritası bu hocam ?
    @Aesthetic.
  • Öncelikle buyuk zengin bir imparatorluklari vardir,hatta tonlarca altinla misiri ziyarete geliyorlardi,maliydi galiba.

Ama afrikanin avrupa gibi gelisememesinin bir cok sebebi var.

Öncelikle misirda afrikadadir ve cok gelismis zamanin supergucudur.(Mö)

Misir disi icin konusursak,
    -Yeterli gida yok ekinebilir arazi cokaz bu yüzden tarima gecemiyorlar,tarima gecemeyen yerlesik hayata gecemez,onu yapamayan medeniyette kuramaz.

-Çok sayida(sirf nijeryada onlarca dil vardir) kabile ve dil var bunlar biraraya gelemiyorlar.

-ilk maddeye bagli olarak hayvancilikta pek yapilamiyor,cunku tarim yok.Buna ek olarak vahsi doga cok guclu,iklimde cok sert.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Elbette var imparatorlukları. Mali İmparatorluğu'nu ve Mansa'yı araştır. Mansa dünyanın gelmiş geçmiş en zengin adamlarındandır. Nübya falan da var Afrika tarihinde. Mısır ile mücadeleler falan oluyor. Ancak Afrika'dan hiç çıkmıyorlar.

Mansa'yı biliyorum belgeselde izlemiştim Arabistan'da bir yere giriyor altın mıçıyor resmen herkese avrupa ekonomisi çöküyor falan o herifti galiba.

Ne haritası bu hocam ?
    @Aesthetic.

IQ haritası bu. Daha önce denk gelmiştim, konuyla alakalı olabilir diye ekledim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bahsettiğin tarzda şeyler için tetikleyici unsur gerekir;
    orta asyanın gerek zorlu yaşam şartları gerekse topluluklar arasındaki zorlu mücadelerden dolayı zamanında(tabi devamlı olarak da) çok geniş gruplar şeklinde batıya doğru göçler gerçekleşmiş
    avrupa ekonomik çöküntüsünden ve uygarlık olarak doğu medeniyetlerinden geri oldukları zamanlarda kıtalar arası fetihlere girişmişler bla bla bla

peki afrikalılar napıyor, çöl kısımlarını saymoyorum adamlar kendi yağlarında kavrulmuşlar hep, zorlu yaşam şartları da mevcut değil yani adam tatminkerken şimdi niye uğraşsın çölü aşaacak da sonra orta asyanın verimsiz topraklarını katedecek de ooo ölme eşeğim ölme
  • Afrika kabilelerinden ve kültüründen kaynaklaniyor olabilir devlet yapısı ve ordu onlara ters dusuyo olabilir bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

Öncelikle buyuk zengin bir imparatorluklari vardir,hatta tonlarca altinla misiri ziyarete geliyorlardi,maliydi galiba.

Ama afrikanin avrupa gibi gelisememesinin bir cok sebebi var.

Öncelikle misirda afrikadadir ve cok gelismis zamanin supergucudur.(Mö)

Misir disi icin konusursak,
    -Yeterli gida yok ekinebilir arazi cokaz bu yüzden tarima gecemiyorlar,tarima gecemeyen yerlesik hayata gecemez,onu yapamayan medeniyette kuramaz.

-Çok sayida(sirf nijeryada onlarca dil vardir) kabile ve dil var bunlar biraraya gelemiyorlar.

-ilk maddeye bagli olarak hayvancilikta pek yapilamiyor,cunku tarim yok.Buna ek olarak vahsi doga cok guclu,iklimde cok sert.

Çok mantıklı geldi bana. Özellikle vahşi doğa ortamı benim aklıma gelmemişti açıkçası.

• Birçok mantıklı sebep var ama bence en geçerli sebep diğer ırklara göre zeka seviyeleri düşük.
  • Yatıyorlar öyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok neden var ama en geçerlisi kültürleri,toplum yapısı,zeka seviyeleri
  • En önemli nedenlerden biri coğrafi şartlar.Çok zor bir coğrafyada yaşıyorlar.Tarım ve hayvancılık yapmaya müsait bir ortam değil.Bu da diğer şeylere etki etmiş.Tüfek,Mikrop,Çelik belgeselinde medeniyetteki gelişmeler ile ilgili olarak coğrafyanın önemi örneklerle gösterilmiş.Tavsiye ederim.
  • Afrikada geçmişte büyük devletler-imparatorluklar kurulmuştur.
    Ancak genişleme-istila gibi fetih hareketleri büyük devlet-imparatorluk olmaktan değil ihtiyaçtan-kaynak yokluğundan ortaya çıkar.

Örneğin Hindistan'da da geçmişte çok büyük imparatorluklar kurulmuş olup kadim bir medeniyettir. Ancak hiçbir Hint devleti yarımada dışında istila-fetih hareketine kalkışmamıştır. Tersine daima istilaya uğramışlardır. Bunun nedeni ise yarımada topraklarındaki kaynakların gayet yeterli olmasıdır. Başka bir coğrafyayı istila edip-fethedip kaynak bulma ihtiyacı duyulmamıştır.

Afrika da buna benzer bir durumdadır. İklim sanıldığı kadar sert değildir ve bu iklime uyan, bunu yeterli hale getiren bir yaşam şekli gelişmiştir. Kİ şimdi çöl olarak gördüğümüz sahra bile çok değil 1000 yıl kadar önce gayet yeterli yağışa sahip nispeten yeşil bir bölgeydi. Nüfus da az olduğundan mevcut kaynaklar fazlasıyla yeterliydi ve fetih-kaynak ihtiyacı fazla duyulmuyordu.

Eski Mısır devletlerinin fetihleri bile Sina/Ölüdeniz hattının uzağına doğal olarak yönelmemiştir. Lübnan-Kenan civarlarındaki kısmi fetih hareketleri de kaynak ihtiyacından çok zamanın diğer güçlü devletleri (zamana göre Hitit-Hatti, Assur vb vb) ile arada tampon bölge oluşturmak içindir.

O zamanlar dünya hakimiyeti fikir veren ulus bilinci veya dini motivasyonlar da bilinen şeyler değildi. Afrikada çok sayıda kültür ve din vardı ve bir bütün oluşturmuyordu. Bu nedenle Hristiyanlık-Müslümanlık benzeri dini saikli fetihler de söz konusu olmuyordu.

Bu nedenle orta asyadaki iklim değişikliği sonucu kaynak yetersizliğinden kaynaklanan ve avrupa-ortadoğu-çin-hindistan gibi coğrafyalara yönelen Türk-Moğol kökenli veya Pers kökenli gibi göç ve Fetih-İstila hareketlerine benzen oluşumlar meydana gelmemiştir.

Keza Avrupa kaynakli keşif-fetih-istila hareketleri de ortaçağ zamanındaki yaşanan kaynak yokluğu-fakirlik-ihtiyaç tabanlı veya hristiyan yayılımı gibi dini tabanlı yayılma hareketleri de görülmemiştir.

• Gayet açık, kabile kültürünün önselleşmesinden ve kabilesine nefer olmaktan!. Sizde bilirsiniz ki, devlet, millet, medeniyet olabilmesi için kültür birliği esastır. Alt kültüre saplanan toplumlarda sömürülmeye ve yönetilmeye, esir düşmeye mahkumdur.

• Afrikada baharat yolu yada ipek yolu duydunuz mu? Ticaret olmayan yerde uygarlıkta gelişmiyor,Uygarlık biraz'da ihtiyaç'dan doğar.Afrikalılar'da ticari bir başarı göremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 24 Ocak 2014; 13:26:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.