Arkadaşlar önerebileceğiniz bir sivilce kremi vs. bişe var mı ?
Geçen ay doktora gittim. Gidiş amacım sakalımdaki saçkırandı, şükürler olsun ki çok hızlı bir düzelme oldu. Onun haricinde doktor hanıma sordum yüzüm için kullanabileceğim, yağlı ciltler için yağ dencesini düzenleyebilecek, sivilceleri yokedecek bir ilaç var mı? Doktor bana;
Kullanımları çok ve çok basit. Sabah uyanınca yüzünü sabunla bir defa yıkayacaksın, ardından da losyonu sivilcelerin olduğu yere ince bir tabaka halince süreceksin. Aynısını da akşamları yatmadan önce yapabilirsin. Bu kadar. Fakat bunların ikisini de SSK karşılamıyor. Ya da losyonu karşılıyordu tam hatırlamıyorum. Fakat sabunun fiyatı 18,5 TL. Almayacaktım bende, ama dedim bişey olmaz alayım. Sabunu ilk kullanınca farkettim, yüzün yağ dengesini düzenliyor ve yüzüm matlaşmaya başladı. Zaten bilirsin, sivilcenin tek nedeni yağlı cilt ve yanında tükettiğin yağlı ve baharatlı yiyeceklerdir. Sen de git bir doktora, konuş, böyle böyle, yüzüm yağlı sivilceler fazla. Birisi bana bunları söyledi, sizce de uygunsa bana bunları yazın, ben alıp kullanayım. Dene, memnun kalacaksın bence.
quote:
Orijinalden alıntı: RippedHeart
şimdi izledim tv'de hiç yok denicek kadar az sivilcem olsa bile denicem
20 gram limon suyu 50 gram maden suyu 30 gram gülsuyu
karıştır bunları 3 hafta sabah/öğlen/akşam sür yüzüne ama akşam sürecğn zaman biraz kil koy içine yani yatmadan önce sürüceğn killi olucak onu 3 dakika beklet yüzünü yıka yat.
ayrıca mütercim imex sabun pek işe yaramıyor kullandım ben :) ve aslında sivilce kuru ciltlerde oluşuyo. sebebide yağlı yemek baharat falan değil tamamen vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanıyo
Valla dostum ben doktordan böyle duydum, sabunu da kullandım, benim yüzümde çok iyi oldu. Yüzümün yağ dengesi düzeldi, matlaştı yüzüm, eskiden yağ yüzünden parlardı ve çok kötü bir görüntü oluşurdu. Bu sabundan sonra çok iyi oldu yüzüm ama sürekli kullanmak zorundasın elbette ki.
ergenlik yaşındaysanız sivliceye zaten müdahele dogru degildir. 20 yaş üstü ise cıkan şeyin sivilce mi yoksa akne mi oldugunu ögrenin.Ona göre müdahele ederseniz.
yanagımda 4 aydır gecmeyen sivilce akne tarzı birşey vardı doktora gittigim de imex diye fondotenli bi ilac verdi.
bölgeyi kurutma işlemini gerçekleştiriyor ama kırmızılık hala gitmedi.
ben de bu sorundan şikayetçiyim sivilce kremi kullanıyorum iyice fazlalaştı adam da dedi ama fazlalaşır diye ama korkuyorum kötü görünüyor yüzümde bi azalıyor gibi bi fazlalaşıyor gibi başka kolay yöntemler var mı bildiğiniz?
isotrexin,eryacne,clindoxyl,nadixa bunları al,cildine uygun olanı kullan.Eryacne tavsiyemdir.Onun dışında sebamed'in pH'ı 5,5 olan bir sabunu var onu da bi sabah bi akşam kullan,yüzün tertemiz olur.Bir de olabildiğince yüzün güneş görsün.Sivilcenin en etkili ilacı Güneş ışığıdır.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim dediklerinizi yapmaya çalışacağım.
sadece dermatologların kan tahlili sonrasında yazabildiği roaccutane adlı bi ilaç kullanıyorum yüzüm dudaklarım aşırı kuruyor ama 15 gündür hiç çıkmadı sadece eskilerin izleri var eğer sendede aşırı sivilce varsa gidip bi dermatoloğa görün derim.
quote:
Orijinalden alıntı: iron0
sadece dermatologların kan tahlili sonrasında yazabildiği roaccutane adlı bi ilaç kullanıyorum yüzüm dudaklarım aşırı kuruyor ama 15 gündür hiç çıkmadı sadece eskilerin izleri var eğer sendede aşırı sivilce varsa gidip bi dermatoloğa görün derim.
Bende şuan aynı ilacı kullanıyorum ilk 2 ay zoratanın yazdı doktor 1.5 ay kadar sıvılceler sık sık azalıp çogalıyor 3. ay da roaccutane verdı toplamda 3 ay a yaklastı suan sıvılce yok sadece kızarık ızlerı kaldı onlar da geçecek zamanla işe yarıyor ama dudak kurulugu fılan cok yapıyor dudaklarınız hıç soyulmadıgı kadar soyuluyor Yağlı ve sivilcelı cıldı olan arkadaşlara tavsıye ederım ilacın yanında bırde krem verıyor ...
Benzycamin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme