Şimdi Ara

Yüzüme sarımsak sürdüm yüzüm kabardı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
45.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sakal çıksın hemde sivilceler azalsın diye forumda okuyup bir kaç kişiye sorduktan sonra gidip tıraş oldum.
    buzla biraz masaj yaptım ardından sarımsağı ve çok az miktar tuzu havanda dövüp yüzüme sürdüm. sürer sürmez yanmaya başladı. ve 5-10 dk sonra kıp kırmızı oldu sürdüğüm yerler.
    50-60 dk sonra yüzümü yıkadım.
    yüzümün kırmızılığı 3 saat sonra geçti ancak yüzümde 5 kuruşun yarısı büyüklüğünde 5-10 tane YANIK benzeri lekeler oluştu. kırmızı kırmızı bu lekeler dokunduğumda kaşıdığımda yada diğer başka şeylerde acımıyor canım yanmıyor yani. bir kabarıklıkta gelmiyor elimi sürdüğümde ancak uzaktan bakıldığında farkedilir şekilde kızarıklıklar var.
    tam olarak ne yapmam gerekiyor? evdeki hamatenden sürdüm. pişik yanık kremi yazıyor üstünde. acı fln olmadığı içinde pek endişelenmedim ama okulda güzel makara konusu oldum:D

öneriniz nedir?

(olayın üstünden 1 gün geçti yani çok yeni yapılmış bir şey)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ciltte Sarımsak Yanığı: Bilmen Gerekenler

Sarımsak, birçok sağlık faydası olan güçlü bir bitkidir. Ancak cilde doğrudan uygulandığında, bazı kişilerde "sarımsak yanığı" olarak bilinen tahrişe neden olabilir.

Sarımsak Yanığı Nedenleri

• Sarımsaktaki aliin adı verilen bir bileşik, cilde temas ettiğinde allicin adlı tahriş edici bir maddeye dönüşür.
    • Allicin, cildin üst katmanlarını aşındırarak kızarıklık, şişme ve ağrıya neden olur.

Sarımsak Yanığı Belirtileri

• Kızarıklık
    • Şişme
    • Ağrı
    • Kaşıntı
    • Ciltte kabarma veya soyulma

Sarımsak Yanığı Kaç Günde Geçer?

Sarımsak yanığı genellikle birkaç gün ila iki hafta içinde geçer. Ciddiyetine bağlı olarak iyileşme süresi değişebilir.

Sarımsak Yanığı Nasıl Geçer?

• Etkilenen bölgeyi soğuk su ile yıka.
    • Aloe vera jeli veya hidrokortizon kremi gibi yatıştırıcı bir krem uygula.
    • Ağrıyı hafifletmek için reçetesiz ağrı kesiciler kullan.
    • Cildi tahriş edebilecek sert sabunlar veya temizleyiciler kullanmaktan kaçın.
    • Güneşten korun, çünkü bu yangıyı şiddetlendirebilir.

Sarımsak Yanığı İz Bırakır mı?

Çoğu durumda sarımsak yanığı kalıcı iz bırakmaz. Ancak şiddetli yanıklar iz kalma riskini artırabilir.

Sarımsak Cildi Yakar mı?

Evet, bazı kişilerde sarımsak cilde doğrudan uygulandığında yanığa neden olabilir. Cildiniz hassassa veya sarımsağa karşı alerjiniz varsa, onu cildinize sürmekten kaçınmalısınız.

Sarımsak Tahrişi Nasıl Geçer?

Sarımsak tahrişini hafifletmek için yukarıda belirtilen adımları izleyebilirsin:

• Etkilenen bölgeyi soğuk suyla yıka.
    • Yatıştırıcı bir krem uygula.
    • Ağrı kesiciler kullan.
    • Tahriş edici maddelerden kaçın.
    • Güneşten korun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cilt doktoruna git.
  • 2 adet yumurtayı sarısını ve akını birbirinden ayır yüzüne sürmene bile gerek yok sadece ayır kendiliginden geçer.tövbee niye böyle birşey yaparsın akne kremleri fln var eczanelerde satılıyor yeni icat çıkarmana gerek varmı? doktora gitmelisin.
  • yüzümdeki akne değil. bildiğiniz kızarık gibi bir şey. düne göre bugün yarı yarıya azalmış durumda kızarııklık ancak halen geçmiş değil. iki gündür hameten sürüyorum. vazelinliyorum yüzümü allahtan acımıyor. sanırım üstderimi tahriş ettim. alttan yeni deri gelesiye kadar böyle kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

sakal çıksın hemde sivilceler azalsın diye forumda okuyup bir kaç kişiye sorduktan sonra gidip tıraş oldum.
    buzla biraz masaj yaptım ardından sarımsağı ve çok az miktar tuzu havanda dövüp yüzüme sürdüm. sürer sürmez yanmaya başladı. ve 5-10 dk sonra kıp kırmızı oldu sürdüğüm yerler.
    yüzümün kırmızılığı 3 saat sonra geçti ancak yüzümde 5 kuruşun yarısı büyüklüğünde 5-10 tane YANIK benzeri lekeler oluştu. kırmızı kırmızı bu lekeler dokunduğumda kaşıdığımda yada diğer başka şeylerde acımıyor canım yanmıyor yani. bir kabarıklıkta gelmiyor elimi sürdüğümde ancak uzaktan bakıldığında farkedilir şekilde kızarıklıklar var.
    tam olarak ne yapmam gerekiyor? evdeki hamatenden sürdüm. pişik yanık kremi yazıyor üstünde. acı fln olmadığı içinde pek endişelenmedim ama okulda güzel makara konusu oldum:D

öneriniz nedir?

hocam aynı durum yardımcı olabilirmisin kaç güne geçer
    http://forum.donanimhaber.com/m_86843953/f_//tm.htm#86843953

• Belki de sarımsaga karsi alerjin filan var bir cildiyeye git bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hıyara alerjin olabilir
  • Adam forumdan duymuş yüzü kızarmış
    Hala akıllanmamış yine foruma soruyo

Nasıl bir halkız ya doktor boşuna mı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yapmışsın dostum Soğan sürmelisin üstünede biraz limon ve zeytinyağı gezdirdinmi valla mis gibi sakalların çıkar .

Kim sarımsak dediyse yanlış demiş soğan olcak o soğan
  • 2 yıl olacak neredeyse... sarımsak soğan değilmiş çözüm beklemek.. şu anda hatrı sayılır miktarda sakal mevcut.. hala yüzümde boş bölgeler olsada eskisi gibi durum değil...biraz daha zaman sonra o boşluklarında dolacağını düşünüyorum. sarımsak falan uğraşmayın benim gibi :D
  • quote:

sakal çıksın hemde sivilceler azalsın diye forumda okuyup bir kaç kişiye sorduktan sonra gidip tıraş oldum.

öneriniz nedir?

Ne oldu sakal çıktı mı hocam. Bende yaptım 2 kere tuz koymadan havanda dövdüm suratıma sürdüm, yedirdim. Yandı ama senin gibi olmadı.

• quote:

2 yıl olacak neredeyse... sarımsak soğan değilmiş çözüm beklemek.. şu anda hatrı sayılır miktarda sakal mevcut.. hala yüzümde boş bölgeler olsada eskisi gibi durum değil...biraz daha zaman sonra o boşluklarında dolacağını düşünüyorum. sarımsak falan uğraşmayın benim gibi :D

tam olarak kaç güne geçiyor izler
  • Yapmayın arkadaşlar ne bu sakal merakı. Her 2 günde 1 kesmek hoşunuza gidecek galiba.
  • quote:

2 yıl olacak neredeyse... sarımsak soğan değilmiş çözüm beklemek.. şu anda hatrı sayılır miktarda sakal mevcut.. hala yüzümde boş bölgeler olsada eskisi gibi durum değil...biraz daha zaman sonra o boşluklarında dolacağını düşünüyorum. sarımsak falan uğraşmayın benim gibi :D

Aynı Durumdan Şu Anda Muzdaribim. Bende Aynı Olaydan Ötürü Aynı Şeyler Oldu Yüzümde Tıpkı Senin Gibi Bende Her Gün Krem Sürüyorum Seninki Kaç Gün Sonra Geçti ?
  • vay be 2 yıl sonra bi bildirim daha geldi. konuyu açalı 4 yıl olmuş insaf :D hala yüzümde boş yerler var lakin azaldı baya. sarımsak falan uğraşmayın gençler yüzünüze yazık
  • Sarmısak yüzünü yakmaz yakamaz sadece tahriş etmiştir. Bu gibi durumlar kimin başına gelirse fucidin H kremini kullansın iz kalmadan 1 haftada geçer. Sivilce için limon suyunu pamuğa döküp masaj yapacaksınız. Aynı şekil de yanma hissi tahriş olursa yine fucidin H kremi kullanacaksınız günde 3 defa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavil kullanıcısına yanıt
    kac gunde gecmisti hocam bu sarimsak yaniklari hatirliyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloo.

kac gunde gecmisti hocam bu sarimsak yaniklari hatirliyor musun

hocam geçtimi geçtiyese kaç günde geçti krem kullandınızmı bendede kırmızı leke kaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.