Şimdi Ara

Sistem Yeterli Ama Donuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sapphire HD7770 GHz Edition @1125 @1250
    Corsair 8 GB DDR3 1333 MHz

Ve Asus M5A78L-M LX V2 anakartım var,

Oyunda 120 küsur FPS alırken oyun bi' anda donuyor,PSU'dan şüpheleniyorum.Bazen internette bile donuyor anlayamadım bi' türlü

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/tx-super-sonic-txchsuper450-450w-usb-ses-siyahgri-kasa.aspx?ttype=Details#pt

Edit:Kasada 2 adet 12 cm,3 adet 8 cm fan var,USB'de sadece klavye var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 6 Mart 2013; 21:36:52 >

• Merhabalar. 450W gerçek verdiği değerse yetmesi lazım ancak watt değeri peak değerse sisteme kesinlikle yetmiyor demektir.
  • Merhaba,

Varsa kaliteli, verimliliği yüksek farklı bir psu onunla bir deneme yaparmısınız? Sorun bundan kaynaklanabilir.

Ek olarak harddiskinizide test etmeniz gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Merhabalar. 450W gerçek verdiği değerse yetmesi lazım ancak watt değeri peak değerse sisteme kesinlikle yetmiyor demektir.

Teşekkürler,ölçü aletim var,müsait zamanda ölçerim,nereden ölçeceğim acaba ? İyi akşamlar

quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Varsa kaliteli, verimliliği yüksek farklı bir psu onunla bir deneme yaparmısınız? Sorun bundan kaynaklanabilir.

Ek olarak harddiskinizide test etmeniz gerekir

Harddiski sıfır aldım,15 tatilde topladım bilgisayarı da.Ne sorunu olabilir acaba ? Soru çok yetersiz kaldı gibi Ve verdiği gücü nerden ölçebilirim ?

• Microsoft fix it programını indir çalıştır . Sorunu çözemese de neyin sorunlu olduğunu bulabiliyor.

edit: yaş 15
  • Bios'tan yada 3.parti bir yazılım ile voltaj değerlerini kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir voltaj düşmesi olursa güç kaynağının sıkıntılı olduğunu anlayabilirsiniz...
  • quote:

Bios'tan yada 3.parti bir yazılım ile voltaj değerlerini kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir voltaj düşmesi olursa güç kaynağının sıkıntılı olduğunu anlayabilirsiniz...

Teşekkürler cevaplar için,ancak tam anlayamadım maalesef.Bios'dan nasıl kontrol edebilirim,teşekkürler tekrardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AIDA64 Extreme Edition programını kullanabilirsiniz...
  • quote:

AIDA64 Extreme Edition programını kullanabilirsiniz...

Kusura bakmayın,parça parça soruyorum.Programı yükledim fakat nereden bakacağımı bilmiyorum,yapılacakları tek mesajda yazın isterseniz,ben sizi boş yere meşgul etmeyeyim Gördüğüm tek voltaj dalgalanması CPU'nun çektiği voltaj.Zaten CPU MHz'i de sürekli değişiyor
  • Programı biraz kurcalarsanız sorduğunuz sorunun cevabını da bulacaksınız zaten. En ufak takılmanızda da buraya sormayınız lütfen. Biraz araştırmacı olun.
  • Haklısınız,özür dilerim Voltaj kısmına baktım,

3.3 olan 3.32
    5.0 olan 5.04
    12 ise 11.95 şeklinde

Şimdi yazarken değişti

12 olan 12.03 oldu
    3.3 olan ise 3.34

Şimdi Google'dan baktım,%5 ila %10 kadar oynabilirmiş sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 6 Mart 2013; 22:18:32 >
  • Voltaj değerlerinizi mümkün mertebe sistem yük altındayken deneyiniz. CPU benchmark programını indirip çalıştırınız ve aynı anda voltaj değerlerine tekrar bakınız.
  • Prime95 ve Aida64 Stress Test uyguladım,

3.3. ve 5.0 volt değerleri değişmedi,12 volt olan en düşük 11.72 oldu,onun dışında sürekli 11.83'tü

CPU voltajı ise 1.392 oluyor
  • O halde sabit diskiniz'e de hdtune programı ile bir bad sector taraması yaptırınız ve health ekranındaki değerler de bir sıkıntı var mı kontrol ediniz. Şu anda aklıma gelen bir tek o var. PSU'nun sistemin yükünü kaldırmama olasılığu şu aşamada daha düşük...
  • Programı indireceğim,sonuçları buraya yazarım,teşekkürler
  • quote:

Bios'tan yada 3.parti bir yazılım ile voltaj değerlerini kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir voltaj düşmesi olursa güç kaynağının sıkıntılı olduğunu anlayabilirsiniz...

amd 6100
    8 gb ram 4 4
    500 gb hd
    6870
    600 w lık psu var 400 w +12 vden veriyor sistem oyunlarda kasıyor ben ekran veya psudan bekliyorum sorunu lg flatron l1755s 17 inç monütrümvar neden kasıyor ?
  • Daha benim sozume gelmedi.. 15 yasinda normaldir..
    Genc arkadasin 2 aydir ugrastigi sorun... okumak isteyene...

http://forum.donanimhaber.com/m_71006243/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71006243
    http://forum.donanimhaber.com/m_72112004/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72112004
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Daha benim sozume gelmedi.. 15 yasinda normaldir..
    Genc arkadasin 2 aydir ugrastigi sorun... okumak isteyene...

http://forum.donanimhaber.com/m_71006243/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71006243
    http://forum.donanimhaber.com/m_72112004/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72112004

Sayın exeter. Genç arkadaşımızın biraz evhamlı ve aceleci olduğunu aslında bende yardım etmeye çalışırken anladım. Yalnız yaşı ile ilgili yorum yapıp hafife alırmış gibi yorum yazmanız bence arkadaşımızı üzebilir. Sonuçta bir zamanlar hepimiz 15 yaşındaydık. Saygılar...

• arkadaşım sorunu illaki donanım olarak algılama . bi amd kullanıcısı olarak klasik amd optimizasyon sorunu diyorum 90 fsp aldığım oyunlarda bile anlık 10 fsp lere düştüğünü bilirim.
    1. önerim tüm driverlerinin en güncelili bul ve kur. benim pc 12.7 driverde 90fps den 10 a düşerken 12.11 driveriyle 60 fsp altını görmedi. düzelmezse işlemci kaynaklı olabilir amd de gene sık olan bi sorun işlemcin güçlü olsa bile optimizasyon yüzünden yapıyo olabilir bunun içinde
    2. önerim bios update dene amcamın bilgisayarıdaki takılmalar o şekilde kalktı . phonem x4 955 hd 5870 olan sistem oyunlarda takılıyo diye amcam kafayı yiyecekti . bu işlemci yüzünden oluyormuş işte. hatta anakartın sitesine baktığımızda update açıklamasında cpu optimizasyonu iyileştimesi yazıyordu. amd işte uğraştırır adamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwxcs -- 7 Mart 2013; 1:47:52 >

• bu yazdığım yöntemler olmazsa donanıma yönelirsin inşallah düzelir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.