Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi (Bütçe : 10.000TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar notebook kullanmaktan sıkıldım. masaüstü toplamak istiyorum bütçem 10.000TL bana en az 5 yıl ultra seviyede oyun oynatacak bir sistem olmasını istiyorum. (hatta 5 sene sonra ekran kartı değşimi ile devam edebileceğim bir sistem olursa çok iyi olur.

10.000 liranın hepsini kullanmak zorunda değiliz daha aşağıya da olur ayrıca monitör, klavye, ses kartı ve ses sistemi de dahil edilebilir.

şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10,000₺ çok ciddi bir bütçe. genelde bunun gibi konular açılıyor forumda ama çoğu fos çıkıyor malesef. yine de yardımcı olmak isterim, paranın hepsini harcamak yerine 2-3 senede bir yükseltme (upgrade) yaparsanız parçalara çok daha iyi verim alırsınız. bu nedenle sadece oyun oynayacağınızı varsayarsak; z107 ya da z97 platformlarını tercih etmelisiniz. render ve 3 boyutlu tasarım gibi ağır işlemci gücü gerektiren uygulamalar kullanıyorsanız x99 daha uygun olur. yani özetle, alabileceğiniz en iyi işlemciyi alıp, zaman içinde ekran kartını değiştirmelisiniz. üstadlar da bakar konuya zaten, onlar da benim görüşümü destekleyen yorumlar yapacaklardır. eve geçince daha ayrıntılı yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • 100 bin liralık sistem bile alsan 5 sene ultrada götürmez. 5 sene sonra alacağın ekran kartına işlemci de yetmez.

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

100 bin liralık sistem bile alsan 5 sene ultrada götürmez. 5 sene sonra alacağın ekran kartına işlemci de yetmez.

Adam haklı beyşer dağalın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GelecektenGelenDinozor

Hayatımda gördüğüm en çöp sistemleri technopat topluyor.Adamlar g3258 ile titan x videosu çekiyor bunu goren veletler hic bir ekran kartı g3258'e darboğaz yapmaz diye ortalıkta dolaşıyor.

Aynen katılıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

3000 tl diz i5 li 970 li sistem

bu arkadaşı dinle. 3 sene sonra 5000'e bitane daha toplarsın 3 sene de o ultrada götürür. bir yerden sonra performans %10 artsa dahi fiyat %50 artıyor.

💖 SFF Mini Kasa 💖

AMD 7600x / RTX 3070 / ASRock B650E ITX / Kingston 2x16G 6000MHz / ZS A4 V2 Kasa / Lian-Li SP750

Samsung C24RG54FQU / Sennheiser Game Zero / Razer Deathadder X Hyperspeed / Logitech G910 Orion

Steam / Discord ID: crashbone / Instagram
  • Böyle konulara Güvenip de araştırıp yazasım inan hiç gelmiyor.Forum ahalisinin çoğuda ciddiye almaz zaten. Pratikte oyun oynayacak bir adam zaten az çok ihtiyacını bilir bu kadar yüksek bütçeyle kafadan giriş yapmaz.
  • 5 sene önce çok yüksek bütçe ile bilgisayar topladığını düşün, şu an ultrada çalıştırır mıydı?
    Mesela o zamanın kartlarından GTX 580 ile SLI yapmış olsan:
    https://www.youtube.com/watch?v=iAXRx-bPjMc
    https://www.youtube.com/watch?v=kmTnLz_dGqE
    https://www.youtube.com/watch?v=V7n5CA8zLDY
    Intel i7-6700 | MSI H170A GAMING PRO | Cooler Master Hyper 212 EVO | HyperX FURY 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 | EVGA GeForce GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | EVGA SuperNOVA 650 G2 | 2 x WD Caviar Blue 1TB |
    Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III | Zalman Z11 NEO | 5 x Noctua NF-S12A PWM | DELL U2414H | Logitech G533 | Logitech G710+ | Logitech G900 | Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Extended | Xbox One Wireless Controller

•  Sistem Tavsiyesi (Bütçe : 10.000TL)

şöyle birşey topladım ama mantıklı mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwardweo -- 30 Eylül 2015; 11:31:49 >

Sistem Tavsiyesi (Bütçe : 10.000TL)
    Intel Core i5 11600K 3.9GHz LGA1200 12MB Cache / MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi Soket 1200 DDR4 5333 (OC) / Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3600MHz CL16 RGB DDR4 / MSI GEFORCE RTX 3080 SUPRIM X 10G / Samsung SSD, 970 EVO P. M.2 NVMe 1 TB - Kioxia Exceria M.2 NVMe 250GB / Samsung 1TB 870 EVO SATA 3.0 SSD / MSI MAG CoreLiquid 240R 240 mm Sıvı Soğutucu / Seasonic FOCUS PX-850 Tam Modüler 850WATT 80PLUS Platinum / Asus Tuf Gaming VG27WQ 27" 165Hz 1ms FreeSync 2K Curved / Logitech G403 HERO Oyuncu Mouse / Logitech G G213 Prodigy RGB / Hyperx Revolver Oyuncu Kulaklığı /XIAOMI 11T PRO
  • hmm saol tavsiye için. gtx 980 ile gtx980ti arasında performans farkı çok olmaz mı? (her ikisini de SLI olarak düşünürsek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwardweo -- 30 Eylül 2015; 11:47:52 >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • windows ve tum oyunları orada tutarım dıye dusundum. 2tb hdd ise depolama olarak kullanırım.

Orijinalden alıntı: edwardweo

windows ve tum oyunları orada tutarım dıye dusundum. 2tb hdd ise depolama olarak kullanırım.

troll
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.