Dün akşamdan beri içim içimi yiyor. Hatta ailemle bile tartıştım. Nasıl düşüneceğimi bilmiyorum. Şu anda İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, bir süredir devlet üniversitelerine geçmeye çalışıyorum. Vakıf üniversiteleri hem özlük hakları olarak hem de çalıştırma şartları olarak biraz daha zor. Aralık ayının son günlerinde şartlarıma uyan 6-7 üniversite kadro açtı ve bunların sınavlarına katıldım ama ne yazık ki hiçbirini kazanamadım, en yakın Ankara Hacı Bayram Veli Üni oldu; orada da yedek sıralamada kaldım 2 puanla :( Şimdi son başvurduğum 2 okul var birisi Bandırma 17 Eylül Üni, diğeri de Şırnak Üni. Bandırma'nın sınavına pazartesi günü gideceğim zaten. Ancak dün hiç umursamadığım ve zaten öylesine evraklarımı gönderdiğim Şırnak ön değerlendirme sonuçlarını açıkladı ve sadece ben varım sınava girecek olarak. Tek adayım. Yani benim atanmam kesin. Sınavı da çarşamba günü. Başlangıçta gülüp geçtim; sonra maaşa bir baktım şok oldum. Üniversitelerde "Geliştirme Ödeneği" adı altında bir ödenek kalemi var. Devlet, doğu illerindeki, taşralardaki okullarda çalışan akademisyenlere bu kalem sayesinde ekstra para veriyor. Normalde yeni başlayan bir devlet üniversitesi arş gör maaşı 19.000 TL. (Ben şu anda İstanbul'da 17.250 TL alıyorum) Ama bu geliştirme ödeneği devreye girince, maaş artıyor. Ve tabi Şırnak, -kimse alınmasın, baya baya doğuda olduğundan geliştirme ödeneği en tavandan ödeniyor. Buyrun, Memurlar net maaş hesaplama robotuna göre eğer atanırsam alacağım maaş. ![]() Evli olmasam saniye durmaz giderdim ama eşim de tereddütte kaldı. Orada çalışamaz doğal olarak ve ben İstanbul'dan Şırnak'a da gitmek, onu da götürmek istemiyorum oradaki yaşama. Gidip başlasam, bir kaç ay sonra başka üniversitede kadro bulmayı beklesem desem o da meçhul. Bir yandan devlete geçmeyi de çok istiyorum zira hem şartlar çok aşırı rahat (neredeyse hiç okula gidilmiyor) ve yattığın yerden dünya para kazanıyorsun. Ailem git diyor ben hayır diyorum. Böyle saçma bir durumdayız. Şu anki maaşımdan 10K fazla büyük ihtimalle değmeyecek zaten ama gene de sormak istedim. Fikri olan belirtebilir. Bu da ön değerlendirme sonucu: https://sirnak.edu.tr/resimler/files/iibf(1).pdf |
Şırnak'a devlet kadrosuna gideyim mi (Maaş 27K)

-
-
Yaş kaç bilmiyorum ama gidin. Hem hayat tecrübesi olarak gidin hem kendi ayaklariniz üstünde durmak için gidin.
Evli 2 çocuklu ise zor yoksa mutlaka gidin. 3 ay Siirt'te ilçede DH de çalıştım çok fazla hayat tecrübesi kattı.
Çok güzel para biriktirirsiniz.
Yemek ucuz kira ucuz.
Telefon Ps5 filan alabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şırnak’da üniversite mi olur abi ya özelleştirin şunları gerçi hiçbir yatırımcı şırnak’da üniversite almaz ama olsun otel vs olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şırnak da vatan torpagıdır
O Şırnak bir Türk ilidir,
Her il bize sevgilidir.
Beyler ben Şırnak vatan toprağı değildir demedim. :D Tam tersine son yıllarda yapılan başarılı operasyonlar sayesinde gayet güvenli bir yer olduğunu da düşünüyorum. Seve seve de gider gezerim. Ama burada hayat kurmaktan bahsediyorum. Eşinle, ailecek kalkıp gidip yaşayacaksın orada. Üstelik İstanbul'daki hayatını bırakıp gideceksin. İkisi arasında büyük fark var. Zaten bu sebepten şüpheye düştüğüm için yazdım. Konuyu başka yere çekmeye kalkmayalım saçma sapan.
-
Hocam mesela bazı üniversitelerde bir bölüme sadece 1 2 kişi kayıt yaptırıyor. O öğrenciler ne oluyor? Hocalar gelip derslere giriyorlar mı?
Tek gitsen olabilirdi para falan biriktirirdin ama aile ile zor hocam oralar bence
Çocuk falan düşünüyorsan asla gitmeyin hocam , sağlık vs hiç bir şey bulamayacağınızdan emin olun hastane , diş hekimi gibi eşiniz çalışıyor mu çalışacak mı ? İstanbul ortalama bilet fiyatı ne yılda 3 4 kez gidip gelebilecek misiniz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hiç böyle bir bölüm görmediğim için yorum yapamıyorum ama tahminimce hocalar göstermelik giriyordur derslere. Ciddi bir lisans eğitiminden bahsedilmez orada. Zaten YÖK bu tip kontenjanı dolmayan bölümler için üniversiteye önce uyarı yazıyor, eğer bu durum ileriki yıllarda da devam ediyorsa bölümü de kapatabiliyor.
-
Üniversite olur da tarım üzerine olur. o da myo falan. mühendisini yine batıda yetiştirip getirirsin. bütün doğu'nun en sağlam ziraat fakültesi Şırnak'ta olur mesela. ama gidip Diyarbakır, Urfa'da açmazsın ziraat fakültesi. daha öğrenciliğinden hayvan gibi burs verirsin. sonrasında da sözleşmeli personel olarak istihdam edersin, yine ballı maaş, ama sıkı denetim. Şırnak'ta tarım dünyadaki en gelişmiş teknolojiyle yapılır. doğaya mümkün mertebe zarar vermeden.
konu sahibinin sorusuna cevabım yok. Şırnak veya doğu anadolu hakkında da bilgim yok. ama tayin isteniyorsa olabiliteli gibi. mecburi hizmet babında gidenlerden kötü hatıralarla gelene rastlamadım. ayrıca bizleri aydınlattığı için teşekkürler.
Farklı güzel bir deneyim olur eşiniz ne diyor? Ortak karara bağlayın
Hanım gitme taraftarı değil, orada ne yapacağız diyor haklı olarak. Ben de istemiyorum. Zaten dediğim gibi ilk başta dalga bile geçmiştim hiç aklımda bile yoktu. Sadece kazanacağım miktar beni cezbetti. Temmuzda tekrar zam gelecek ve %30 zam alsa kamu kadroları maaş 35K'yı geçecek. Gidip 1-2 yıl çalışsam bütün borçlarımı sıfırlar, üstüne de para biriktiririm. Ama eşle gitmek durumu çok zor. O sebepten kalacağım gibi. Bir ara sen git, ben de Denizli'ye dönerim orada çalışırım (kendi akrabalarının yanına) arada sırada gelirsin 1-2 yıl boyunca dedi ona da ben karşı çıktım olmaz öyle şey diye.
-
Almanya’da bu kadar para kazanacağın iş fırsatı olsa gidermiydin? Cevabın evet ise başka sorum yok.
27k icin simdi eve döner 3 5 esyami toplar giderdim omg
Akarken dolduracan yeğenim yoksa bu ulkede isin zor
Bekar isen gidilir ama evli insana değmez. Gitmen için düzenin olmaması lazım. Hayatta her şey para değil.
-
Seninle aynı durumda Konyalı bir arkadaşım vardı, evliydi ama çocuğu yoktu, ilk ataması sirnak in bir koyune çıktı, kesinlikle gitmeyecem dedi, ne yapıp edip onu gitmeye ikna ettim, geldi gördü, tam 4 yıl kaldı, sonra tayin istedi memleketine gitti ve gece gündüz bana dua ediyor onu ikna ettiğim için.herseyiyle batıya 10 çeker diyor. Düşün onun bı de Şırnak'in bir köyü idi, seninkisi Şırnak merkez.
İyice düşün öyle karar ver, Ama pişman olmayacağına her türlü garantiyi veya kefaleti veririm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aile ile gidilmeyecekse tavsiye etmem hocam. Uzaktan evlilik yürütmek zor. Öte yandan şırnak kötü değildir diye düşünüyorum. Özellikle cizreye baya gelişmiş diyorlardı.
Hocam yazın 30 zam alamaz enflasyon kapama alır oda %10 12 bandını geçmez
Yaşınız kaç bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ritalin06 -- 4 Şubat 2023; 17:44:34 >
28 yaşındayım. Bu Ocak'ta da 6 aylık enflasyon 16 küsür geldi, önce %25 açıkladılar tepki gelince %30'a çektiler. Asgari ücret bile düz memurluk maaşına yaklaştı, zaten memurlar iyice gergin, %30 civarı verirler gene hocam. Daha düşüğü olmaz kanaatindeyim. Kaldı ki ilk ay beklenmedik şekilde 6.5 civarı geldi. Bu şekilde 3-4 gelmeye devam ederse ek zamma gerek bile kalmadan sadece enf farkıyla 30 bulunur. Dediğiniz 10-15 rakamlarının imkanı yok daha ilk aydan 6,5 geldi bile zaten. Daha 5 ay enflasyon verisi eklenecek.
Konuya dönecek olursak gitmeme kararı aldım. Bandırma olursa olur olmazsa şu anki yaşamım Allah'a şükür gayet iyi. Biraz fazla para için düzenimi bozmam çok aşırı zor olacak. Yine de herkese fikri için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 4 Şubat 2023; 17:56:22 >
Benzer içerikler
- asker künyesinde ne yazar
- çalıkuşu uzun özet
- sünnet arabası yazıları
- antalya travesti
- passiflora şurup
- ets2 türkiye haritası
- dc açıldı mı
- prompt mühendisliği
- elektrikli bebek arabası
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X