Şimdi Ara

Şirket üzerine kayıtlı Hususi Kamyonet K Yetki Belgesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirket üzerine kayıtlı olan araç ruhsatta Hususi olarak kayıtlı ve Kamyonet olarak geçiyor. Bunun arkasında ufak bir açık kasası var ve fabrikanın ufak ihtiyaçlarını getirirken nakliye aracı olarak kullanıyoruz. Bu araç şirketin K2 belgesine ekliymiş fakat geçtiğimiz Temmuz ayında bu belge K1 belgesine çevrilmiş. Böylece bu araçta belgeden düşmüş. 6 aydır kullanıyoruz herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Sürekli Karayolları Denetim Noktasının yanından geçiyor. Fakat geçen gün araç kantara girmiş ve araç yetki belgesine ekli olmadığı için ceza gelebilir demişler.

Aracı şirketin K1 belgesine eklemeye çalıştığımda ise malum olduğu üzere eklenmedi çünkü araç Hususi kayıtlı Ticari değil. Karayollarına telefon açtım. K2 belgesi almayın aracı ticariye çevirin dediler. Daha uygun olurmuş. Bu işlemi nasıl yapacağımıza dair bir bilgi bulamadım. Bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim.

Ayrıca bu durumla ilgili önerisi olanlara da açığım. Belki daha da kolay bir yolu falan vardır.

Araç şahıs üzerine kayıtlı olsaydı hiçbir sıkıntı olmayacaktı bildiğim kadarıyla. Fakat şirket üzerine kayıtlı olduğu için böyle garip bir durum oluştu.

Belki de hiçbir şey yaptırmasak sorun falan da yaşamayacağız ama sonuçta bir risk. Durduk yere 2500 lira ceza yeme ihtimali var.

Lafı çok uzattım. Teşekkürler.

• sırf bu yuzden yillar önce fabrikaya ford fusion aldim. yük ırgatı gibi kullandık. k belgesi yok, başka cacık yok. istihap haddini aşmadan koca koca elektrik motorlarını bobin sardirmaya mi götürmedi, iki gunde bir forkliftlere 50 litrelik bidonlarda 4 bidon mazot alıp mı gelmedi...

bir zorunluluk yoksa (aşırı alan ihtiyacı gibi) sirkete kayıtlı ticari araç potansiyel bir bela.

kullanacak şoföre psikoteknik raporu gerekiyordu. simdi durum ne bilmiyorum. bu durumda ticari alsak, kirk yilin başında babam veya amcam kullansa (ki ara ara kullandılar) psikoteknik raporu gerekecek falan... araci kullanma ihtimali olan herkese durduk yere bunu mu alacağız? gıcık bir durum.

o yuzden aldık fusioni, 325.000km irgat gibi kullandik. su anda geçici bir zorunluluktan ötürü gunluk arabam oldu hatta... hala kullaniyorum.

gelecekte de, kendi isimde yük taşımak vs icin ihtiyacım olsa, zorunda degilsem ticari almam. çakarım station veya mpv'yi geçerim

gecmiste station legacy ile dev gibi cephe asansörünü ankara-gerede arasi taşıyıp, gerede'de azerbaycana giden otobüse vermisligim vardır. ahahhahaha...
  • siz tam olarak ne işi yapıyorsunuz

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Biz makine üzerine üretim yapıyoruz.

Orijinalden alıntı: princehybrid

Biz makine üzerine üretim yapıyoruz.
    k1 belgesi şehir içi başkasının eşyasını taşıyan nakliyeciler için düzenlenir sizi böyle bir kategoriye nasıl aldılar ki???

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • E madem araç şahıs adına olunca sorun yoksa o zaman şirket sana satsın arabayı kağıt üstünde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf bu yuzden yillar önce fabrikaya ford fusion aldim. yük ırgatı gibi kullandık. k belgesi yok, başka cacık yok. istihap haddini aşmadan koca koca elektrik motorlarını bobin sardirmaya mi götürmedi, iki gunde bir forkliftlere 50 litrelik bidonlarda 4 bidon mazot alıp mı gelmedi...

bir zorunluluk yoksa (aşırı alan ihtiyacı gibi) sirkete kayıtlı ticari araç potansiyel bir bela.

kullanacak şoföre psikoteknik raporu gerekiyordu. simdi durum ne bilmiyorum. bu durumda ticari alsak, kirk yilin başında babam veya amcam kullansa (ki ara ara kullandılar) psikoteknik raporu gerekecek falan... araci kullanma ihtimali olan herkese durduk yere bunu mu alacağız? gıcık bir durum.

o yuzden aldık fusioni, 325.000km irgat gibi kullandik. su anda geçici bir zorunluluktan ötürü gunluk arabam oldu hatta... hala kullaniyorum.

gelecekte de, kendi isimde yük taşımak vs icin ihtiyacım olsa, zorunda degilsem ticari almam. çakarım station veya mpv'yi geçerim

gecmiste station legacy ile dev gibi cephe asansörünü ankara-gerede arasi taşıyıp, gerede'de azerbaycana giden otobüse vermisligim vardır. ahahhahaha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Aralık 2019; 23:20:5 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Şahıs şirketi olan arkadaşlarım var fakat bunlardan bir haber. Bizim şirket limited mümkün değil almayız diyoruz. Ayrıca fusion tarzı bir araç pek kalmadı. Ya Clio ST gibi araçlara bakacağız ya da K2 ve psikoteknik raporlarını almamız gerekecek. Ama almadan da kullananlar var..

Ford'da couirer'in bineği vardı uzunca bir süre. Belki hala vardır.

Bmax çok pahalıdır muhtelemen.

Dacia'da var station dana gibi bir araba. O kesin binektir.

Haklısınız Lodgy var ama pek günlük kullanılacak araba tipinde değil. Sanayide kapatıp gitmek lazım. Leon'u satıp sanayi içi malzeme transferinde kullanılacağı için en kötü Clio ST kadar yakışıklı olsa yeterli olur diye düşünüyorum. Yeni kasası gelecek mi tabi bilmiyorum ama ona yöneldim şimdilik, sağolun bilgi için.. 

Egea SW görmüştüm geçen bir arkadaşımda aslında oda olabilir..

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.