Şimdi Ara

şırıngayla kartuş doldurdum, yazmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
21.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. şırıngayla kendim kartuş dolumu yapmaya çalıştım ama beceremedim sanırım. yazıcı hp d1360 kartuşar 21 ve 22. sonuna kadar doldurmadım daha sonra bantladım(üstten dolum) ama her 2 kartuşta yazmıyor nedeni ne olabilir?

bhara tuttugumda boya geliyor bu arada.

• kartuş önceden uzun süre kullanılmadan beklediyse kanalları kurumuş mürekkepten dolayı tıkanmış olabilir.
  • 21-22 no bendekilerde aynen şırınga ile dolduruyorum çalışıyor
    şırıngayı çok batırırsanız kartuşa zarar verebiliyor bundan dolayıda olabilir
  • şırıngayı çok bastırmadım 1 cm kadar bastırdım. buhara tuttugumda mürekkep yazılacak yerine geliyor. ancak ilk başta biraz yazıp sonra silik yazmaya daha sonra ise hiç yazmamaya başlıyor. başlarda az da olsa yazıyor. doldurmadan önce 2 hafta kadar kullanmamıştım. yokmu bir çözüm önerisi orjinal kartuşa para vermek istemiyorum. acaba bir püf noktası var da benmi uygulayamadım?

bu arada saolun arkadaşlar ilgilendiğiniz için.
  • Arkadaşım,mürekkep geliyorsa ilkönce yazıcıyı bilgisayarından kaldır,sonra tekrar yükle.(tabi kartuşlar yazıcıda takılı olsun)
    Yazmayı dene,yazmassa,(kartuşun üzerini su basmayacak şekilde) kaynar suda 15-20 dk. beklet kesin yazacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: linkin_park20

şırıngayı çok bastırmadım 1 cm kadar bastırdım. buhara tuttugumda mürekkep yazılacak yerine geliyor. ancak ilk başta biraz yazıp sonra silik yazmaya daha sonra ise hiç yazmamaya başlıyor. başlarda az da olsa yazıyor. doldurmadan önce 2 hafta kadar kullanmamıştım. yokmu bir çözüm önerisi orjinal kartuşa para vermek istemiyorum. acaba bir püf noktası var da benmi uygulayamadım?

bu arada saolun arkadaşlar ilgilendiğiniz için.

yanıtın için teşekkürler dostum. deneyeceğim yarın.
  • kartuş 2-3 dolumdan sonra sıkıntı çıkarır bilginize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vakkum aparatın varsa onu kullan sorunun çözülecektir.
  • ben 8. dolumdayim no 21 ve 22 kartuslarla ve sorun yok. bence sorununuz kartusunuzun tikanmis olmasi, muhtemelen bos olarak kartusunuzu uzun sure beklettiniz ve kartus kurudu.

bence once buhara tutun. sonra kartus murekkebi satan yerlerde bi de temizleme solisyonu satiyolar. bu solisyonda 24 saat bekletin. yarisi kadar (3ml) dolum yapin. sonra yine buralardan alacaginiz aparati takip 1ml kadar murekkep asagidan cekin. buyk ihtimal kartusunuzu kurtatirsiniz. yine olmazsa 21 ve 22 numara muadil kartuslar cok pahali deil. 15 lira civari. iki tane 30 lira bsey tutar. bunlardan seffaf ve genis kapasiteli olanlardan alin. Yeni kartuslarinizi murekkep bitince beklemeden hemen doldurun ve hatta bitmeden doldurun. 5ml kartus %5 dolulukla yaklasik 100 sayfa yazar. burdan tahmin edebilirsiniz karutusun ne kadar gidecegini.

iyi sanslar.
  • bundan önce en son kartusu ne zaman kullandın?
    Büyük ihtimalle kurudu o kartus buhara tut kartusu bir süre sorun cözülecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Başlı Sancak -- 11 Ocak 2009; 11:01:47 >
  • 2 hafta kadar boştu kartuş. buhara tuttum olmadı. vakum aparatı vs de yok. demin kaynar suda beklettim birazdan takacagım. yardımlarınız için sagolun.
  • yine yazmadı, kartuş almaktan başka çare kalmadı sanırım.
  • renkli kartuş çalıştı arkadaşlar. ancak kırmızıyı sarı olarak yazıyor. bu neden olabilir? mavide sorun yok.
  • kartuşun altına baktım mavi ve sarı baskınken kırmızı çok az minik bir çizgi şeklinde. peçeteye bastırdıgımda mavi ve sarı sorunsuz baskın çıkarken kırmızı ufak nokta şeklinde çıkıyor. mavi ve sarıyı mı çok koydum yoksa kırmızıyı mı az koydum acaba.
  • Hayır,çokluk,azlık değil.Sıcak suya devam et açılacaktır.
  • ben doldurduktan sonra ucundan biraz emiyorum :) garip gelecek ama mürekkep çıkmaya başlayınca ağzımdan çekiyorum. biraz mürekkep oluyor ağzımın içi ama en kolay çözüm. sonra canavar gibi yazıyor :D farklı bir yöntem kullanmıyorsan bunu dene. çünkü sıcak suda falan da beklettim bu daha kesin çözüm. :D
  • gold-ink@hotmail.com,

senden bir kartuş dolum seti alacagım sonucu buraya yazacagım. umarım sorunum çözülür.
  • anadolu abim bi tane vakum aparati ya da diger adiyla kartus dolum aparati al.3 lira felan fiyati. murekkebi azina cekme icinde ne var bilmiyoruz. 3 lira icin degmez boyle bi riske girmeye.
  • ben öyle bir aletin olduğundan bile haberdar değildim :) bilgisayarcılara bi sorayım bakayım geçerken var mı? teşekkürler bu arada

quote:

Orjinalden alıntı: semihekim

anadolu abim bi tane vakum aparati ya da diger adiyla kartus dolum aparati al.3 lira felan fiyati. murekkebi azina cekme icinde ne var bilmiyoruz. 3 lira icin degmez boyle bi riske girmeye.

• bilgisayarcilarda bulunmaz. dolum murekkebi satan yerlerde bulabilrsin. kartus dolum yaz google a sana yakin biyerlerde vardir mutlaka.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.