Şimdi Ara

Sirf populer diye sevmedigin bölümü okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevdiğini sanıp bir hevesle başlayıp sonrasında soğuyanlardanım.
  • Sirf guzel diye sevmediğin biriyle evlenirsen sonu hüsran olur yeğen

Bu örnekle yola cikip kendine yeni bir yol haritasi cizebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevdiğim bölümü okurken zor diye bıraktım. herşey sevip sevmemek değil malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: skllmyh

Sevdiğini sanıp bir hevesle başlayıp sonrasında soğuyanlardanım.
    Hangi bölüm hocam

• Evet. fakat istediğim bir bölüm bir meslek yoktu. puanimda tip hukuk tüm mühendislikleri tutuyordu.

• Popülerden kasıt nedir? Ayrıca bir bölümü sevmek yetmiyor bölüme olan ilgi ve yetenek, o bölümün size maddi ve manevi anlamda getirilerinin durumu önemli faktörler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

Hangi bölüm hocam

Alıntıları Göster
    Bilgisayar :) Oyun,website, program yapmayı öğrettiler ama genede akşamları eve geldiğimde az internette araştırıyımda kendim öğreniyim diye bir hevesim - ilgim olmadı.
  • Zorla inşaat mühendisliği yazdırdılar tercih listeme. İnşaat okuyorum istemeyerek. Ortalamamı yüksek tuttum, çapa başvurdum. Bizim okulda çap özgürlüğü var 3 ortalamadan sonra istediğin her bölümü okuyabiliyorsun, kısıtlama yok. Anadalın mühendislik de olsa gidip radyo tv okuyabiliyorsun.

Çap hakkımı duyunca bu sefer zorla endüstri mühendisliği okumaya başladım.

Zorla inşaat ve endüstri mühendisliği okuyorum. Ölüm gibi geliyordu. Sonra bir şekilde dersler zor olmasına rağmen bölümlerimi sevdim. Hatta inşaatın yanına endüstri okumam hayatımın en doğru kararı. Bu yaz türkiyenin en büyük inşaat firmalarından birinde ofis stajım, gelecek yaz da bir diğer büyük inşaat firmasında şantiye stajım var. Önceden gönüllü şantiye stajı yaptım 2 ay ve o şirketten bana yurtdışı projesinden teklif geldi, mezun olunca işim hazır.

Diyeceğim şu ki, meslek ne kadar mutsuz etse de, beni başarı motive ediyor. Ben bu şirketlere çap ve ortalamalarım göz önüne alınmasaydı (ki başka şeyler içeren dolu bir cvye sahibim) giremezdim. Girip kendimi gösteremezdim. Kendimi gösteremeyip işimi garantileyemezdim.

Diyeceğim şu ki, hayatı sadece iş olarak görmeyin. Evet, meslek sizin hayatınızın çoğunu ele geçiriyor ancak iş dışında bir hayatınız olduğunda iş sadece iş olarak kalıyor. Okuduğunuz bölüm ne olursa olsun en iyisi olmaya çalışın. Başarırsanız zaten sizi mutlu edecek kapılar açılır. Olmadı mı? Bırakın abi dünyaya bir kere geliyorsunuz.

Bunu 3 kez bölüm değiştirmenin ucuna gelip son anda vazgeçen birinden duymak ironik ancak gerçekten öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: selowan

Evet. fakat istediğim bir bölüm bir meslek yoktu. puanimda tip hukuk tüm mühendislikleri tutuyordu.
    su an ne okuyorsun hocam

• Eczacilik terk tipciyim sorulari alayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Sturmfahrt

Eczacilik terk tipciyim sorulari alayim
    kaca kadar okudun eczaciligi su an memnun musun tiptan

• skllmyh kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım hocam. Okumaya devam ediyor musun bölümü? Ben bilgisayarı bıraksam başka ilgimi çeken bölümde yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

kaca kadar okudun eczaciligi su an memnun musun tiptan

Alıntıları Göster
    2. Sinifta terk ettim tiptan cok memnunum suan.

Halihazirdaki bolumunuzden memnun degilseniz kesinlikle birakmanizi size daha uygun bolumlere yerlesmenizi oneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

Aynı durumdayım hocam. Okumaya devam ediyor musun bölümü? Ben bilgisayarı bıraksam başka ilgimi çeken bölümde yok
    Mezun oldum, hatta şuanda Project Management alanında yüksek lisans yapıyorum :)

Aynı zamanda kendi çapımda müzikle ilgileniyorum ve bazen kendi kendime diyorum keşke müzikle ilgili herhangi bir iş içinde olabilseydim diye.

Tüm bu bölüm boyunca sadece 'sınavı geçme' odaklı gittim. Geçtikten sonra dönüp bakmadım bile, ilgim yokmuş demekki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

Zorla inşaat mühendisliği yazdırdılar tercih listeme. İnşaat okuyorum istemeyerek. Ortalamamı yüksek tuttum, çapa başvurdum. Bizim okulda çap özgürlüğü var 3 ortalamadan sonra istediğin her bölümü okuyabiliyorsun, kısıtlama yok. Anadalın mühendislik de olsa gidip radyo tv okuyabiliyorsun.

Çap hakkımı duyunca bu sefer zorla endüstri mühendisliği okumaya başladım.

Zorla inşaat ve endüstri mühendisliği okuyorum. Ölüm gibi geliyordu. Sonra bir şekilde dersler zor olmasına rağmen bölümlerimi sevdim. Hatta inşaatın yanına endüstri okumam hayatımın en doğru kararı. Bu yaz türkiyenin en büyük inşaat firmalarından birinde ofis stajım, gelecek yaz da bir diğer büyük inşaat firmasında şantiye stajım var. Önceden gönüllü şantiye stajı yaptım 2 ay ve o şirketten bana yurtdışı projesinden teklif geldi, mezun olunca işim hazır.

Diyeceğim şu ki, meslek ne kadar mutsuz etse de, beni başarı motive ediyor. Ben bu şirketlere çap ve ortalamalarım göz önüne alınmasaydı (ki başka şeyler içeren dolu bir cvye sahibim) giremezdim. Girip kendimi gösteremezdim. Kendimi gösteremeyip işimi garantileyemezdim.

Diyeceğim şu ki, hayatı sadece iş olarak görmeyin. Evet, meslek sizin hayatınızın çoğunu ele geçiriyor ancak iş dışında bir hayatınız olduğunda iş sadece iş olarak kalıyor. Okuduğunuz bölüm ne olursa olsun en iyisi olmaya çalışın. Başarırsanız zaten sizi mutlu edecek kapılar açılır. Olmadı mı? Bırakın abi dünyaya bir kere geliyorsunuz.

Bunu 3 kez bölüm değiştirmenin ucuna gelip son anda vazgeçen birinden duymak ironik ancak gerçekten öyle.
    halinden memnun oldugun icin iyi karar aldiniz diyebiliriz ama herkes sizin gibi sansli degil maaelsef

zorla tip yazdirilik yarida birakanlar cok, herkes bilgi ,beceri, egilim ve yetenegine gore bolumde okumali

en onemisizide sevdigi bolumde, sevmek tabikide yetmiyor , calismakta lazim,

• quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

halinden memnun oldugun icin iyi karar aldiniz diyebiliriz ama herkes sizin gibi sansli degil maaelsef

zorla tip yazdirilik yarida birakanlar cok, herkes bilgi ,beceri, egilim ve yetenegine gore bolumde okumali

en onemisizide sevdigi bolumde, sevmek tabikide yetmiyor , calismakta lazim,

Alıntıları Göster
    Tabiki de öyle. Şanslı kesimdenim. Ama son raddeye gelene kadar en iyisi olmak için çabalamak daha mantıklı gibi geldi bana hep.

• Ankabirdu A kullanıcısına yanıt
    Hacettepe elektrik elektronik. bana gore ilgisinden okuyon insan yok denecek kadar azdır. herkes sonuçta para ve karşılığında katlanabilecegi bölümler secior.

ben idealistim severek okuyorum diyen adam milyoner olsa düzenli yuksek geliri olsa hangisi devam ederdi okumaya

biz de okuyoruz ama tarihe edebiyata nefret ettiğim gibi fenden matematikden tiksinmiyorum öyle soyluyum .d

• NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    Hangi okul hocam?

• ytü eelektronik haberleşme okuyorum, 9 senedir bitmiyor ama felsefe alanında aştım. bir çok ünlü filozoftan bilgiliyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.