Şimdi Ara

Sırf matematik ve fiziği yapamıyorum diye istediğim mesleği yapamayacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hay ben böyle sistemin be ben hayvanları çok severim ve ilgi alanımdir o yüzden veteriner olmak isterdim hep ama şu lanet mat ve fiziği hiçbir zaman anlayamadım biyolojim çok iyidir ama şu dersler yüzünden hiçbir zaman veteriner olamayacağım geçen sene sınavda 3 puanla kaçırdım o da zar zor iteleye iteleye yaptım o puanı vet. Puanları çok yüksek değil ama mat ve fizik olmazsa olmuyor işte olmadı aptal matematik neyime yarayacak benim veterinerlikte sığırlar şimdi pişmanım keşke bir soru daha yapsaydım diye, bir daha girsem o mat ve fiziği inanın hiç sevmiyorum dinleyemiyorum bile yapamam yani çok istiyordum olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Welcome to turkey
  • +1 sanki veterinerlikte her gün integral çözdürecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

+1 sanki veterinerlikte her gün integral çözdürecekler.
    Sadece biyoloji ve kimya sinavi ile alsınlar ilk sene de derslerde başarısız olanlari çıkarsınlar ki önüne gelen okumasin bölümü

• Kız konusu açsam Abazalar dolardı

• Hemen saldırmayın objektif olarak bir okuyun lütfen.

Veterinerlikte tıpta bir canlının canının sorumluluğu üzerinizde olacak mesleğinizi en iyi şekilde yerine getirmek zorundasınız her zaman. Diğer meslekler gibi hata yaptım atıldım başka işe girdim değil bunlar, en ufak hatanızla bir canlının hayatıyla oynuyorsunuz.

Olay integral çözmeniz değil, lise matematiğini fiziğini yapamıyorsanız ya sorumluluk sahibi değilsiniz ders çalışma disiplininiz olamıyor ya da anlamakta zorlanıyorsunuz. İki durum da böyle kritik bir mesleği icra etmek için istenmeyen durumlar. Önüne hasta hayvanı koyduklarında "bu kedinin çocuklarının sarı olma olasılığı yüzde kaçtır" sorusu çıkmayacak karşına, derdini anlatamayan her bir semptomunu dibine kadar analiz edip çok karmaşık bir probleme çözüm üretmen gerecek. Analitik düşünebilme, problem çözebilme yeteneklerini burada kullanacaksın. Lisede bunları bileylemen o yüzden önemli.

Yine de ne işe yarayabilir diye sorarsam doktor değilim ama her bir kesikte, dikişte, damarla sinirle uğraşılan durumda bir düzey matematik ve fizik döneceğini düşünebiliyorum.

"Millet soru ezberliyor deneme kitapçık çözüyor kazanıyor sanki onlar çok mu zeki" diyebilirsin, zeki değil ama zekadaki eksikliğini çalışarak kapatabileceğini sana oranla daha çok kanıtlamış ve istatistiksel olarak başarılı olma ihtimali daha yüksek insanlar. Bu durumda da önce onların girme hakkı olsun bir zahmet.

• "Hayvanları çok severim ilgi alanımdır" diye veteriner olmak pek mantıklı değil ayrıca. Mesleğin günlük hayatında neler yaptığına ne kadar hakimsin? Açık yara, kan, dışkı, idrar, bit, kene gibi şeyler ile haşır neşir olacağını hatta yolunun büyük baş hayvanlara falan bile düşebileceğinin falan farkında mısın. Herkes bağdat caddesinde hapşıran kedilere bakıp 10 bin tl kazanmıyor veterinerlerin.

İlla meslek olarak hayvanlarla uğraşacağım diyorsan ve biyolojin de iyiyse biyoloji okuyabilirsin mesela? Zooloji'de uzmanlık yaparsın sonra da.

Veya mesleğini başka bir şey seçip hayvan sevgini hobi olarak yerine getirebilirsin. Eve gelince belgesel izlersin evcil hayvan bakarsın kitap okursun. Bunların hepsi bir çözüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genesis. kullanıcısına yanıt
    Peki mühendislik (EE - Makine vb. mühendislikler) isteyip biyoloji yapamayan kişiler hakkında ne düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 26 Temmuz 2018; 14:36:45 >
  • Sadece sevmek ve istemek yetmiyor. O bölüm için gerekli şartları sağlayamıyorsanız boşa ne kürek çekin ne de yanlış yöne gidiyorum diye dövünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Peki mühendislik (EE - Makine vb. mühendislikler) isteyip biyoloji yapamayan kişiler hakkında ne düşünüyorsun?
    Kazanabiliyorlarsa girsinler. Biyoloji yapamamak diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. İstediği okulda mühendisliğe girmek için biyoloji yapmasına gerek olmadığının hesabını çıkarmışlarsa ve elektrik, makine gibi bölüm istiyorlarsa buyursunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

Hemen saldırmayın objektif olarak bir okuyun lütfen.

Veterinerlikte tıpta bir canlının canının sorumluluğu üzerinizde olacak mesleğinizi en iyi şekilde yerine getirmek zorundasınız her zaman. Diğer meslekler gibi hata yaptım atıldım başka işe girdim değil bunlar, en ufak hatanızla bir canlının hayatıyla oynuyorsunuz.

Olay integral çözmeniz değil, lise matematiğini fiziğini yapamıyorsanız ya sorumluluk sahibi değilsiniz ders çalışma disiplininiz olamıyor ya da anlamakta zorlanıyorsunuz. İki durum da böyle kritik bir mesleği icra etmek için istenmeyen durumlar. Önüne hasta hayvanı koyduklarında "bu kedinin çocuklarının sarı olma olasılığı yüzde kaçtır" sorusu çıkmayacak karşına, derdini anlatamayan her bir semptomunu dibine kadar analiz edip çok karmaşık bir probleme çözüm üretmen gerecek. Analitik düşünebilme, problem çözebilme yeteneklerini burada kullanacaksın. Lisede bunları bileylemen o yüzden önemli.

Yine de ne işe yarayabilir diye sorarsam doktor değilim ama her bir kesikte, dikişte, damarla sinirle uğraşılan durumda bir düzey matematik ve fizik döneceğini düşünebiliyorum.

"Millet soru ezberliyor deneme kitapçık çözüyor kazanıyor sanki onlar çok mu zeki" diyebilirsin, zeki değil ama zekadaki eksikliğini çalışarak kapatabileceğini sana oranla daha çok kanıtlamış ve istatistiksel olarak başarılı olma ihtimali daha yüksek insanlar. Bu durumda da önce onların girme hakkı olsun bir zahmet.
    Ya artık bırakın şu zırvaliklari yeter be fizik ve matematik veterinerlik hayatında bir B*KUNA yaramayacak kabul edin artık şunu ne kadar sistem yanlısı varsa hepsinin ağzında aynı şey benim öğretmenlerim de derdi böyle arkadaşlar fizik matematik sağlık hayatınızda da işe yarar sonra sınıfca içli bir miktir çekerdik hocaya veterinerlik okurken fizik ve matematik yok ders programinda yani kazandığın taktirde sıkıntı yok zaten kazanmak için sormaları sıkıntı

Ayrıca hayvanlara ilgim var diye gayette vet. Okunur çünkü okurken severek okursun o hayvanların yapısına ,türüne anatomisine ilgim var benim tabi okuyacam

Bırakın artık şu düşünceyi

• Devletin umrunda degil ki senin sistemler turev veya ikinci yenileri bilmen.Devletin olctugu sey bu adamin bu bolumu nekadar istedigini olcmek eger sen tip istiyorsan pasa pasa calisacaksin herseyi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.