Şimdi Ara

Sırf Dizel Diye Kalitesiz Araca Binmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 20-25 bin tl bütçem var. Golf 5 Fsi gibi araçlar düşünüyordum. Yanlız mazotun iyice ucuzlamasının ardından(4.3 e ucuz der hale geldik artık) 2004-2008 fiesta, 2010+ clio, 2007+ punto gibi dizel araçlara yöneldim. Şimdi marka fanatikliğini bir tarafa bırakalım bu araçların hepsine bindim Golf 5 bariz daha konforlu. Performans açısından birşey diyemem fakat süspansiyonlar olsun, arabanın yolda seyri olsun, diğer araçlardan daha çok keyif veriyor. Diğerlerine asla kötü demiyorum fakat kıyaslandığı zaman daha kalitesiz duruyorlar haliyle. Sizce sırf dizel diye aracın konforundan ödün vermeye değermi? 1-2 yıl sonra aldığıma pişman olurmuyum? Uzun süreli kullanıcılardan fikir bekliyorum.

Not: Yazılanlar tamamen "şahsi" düşüncelerimdir. Lütfen konuyu marka tartışmasına çevirmeyelim. Golf daha konforlu geldi, sadece bu kadar. VW Renaulta on basar gibi bir söylemin altına asla girmem, renaultun kimi arabalarının VW nin kimi araçlarından çok daha kaliteli olduğu da bir gerçek, tersi de gerçek. Sadece bu araçları kıyaslayalım lütfen.

Edit: LPG düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist1186 -- 16 Mayıs 2014; 0:02:24 >

• eger aracı 5+ sene kullanacaksan benzınlı dızel farkını hesaplaman mantıklı. ama aldıgın aracı kac sene kullanacaksın sence? eger 2 sene kullanır sonra satarım dıyorsan hıc gerek yok. daha kalıtelı bır benzınlı de ısını gorur. aradakı farkı benzıne harca gec
  • Laguna alın keyfinize bakın

Renault ve Fiat dizel tutma sebebi ucuz olması yanı sıra yakıtı da gerçekten az özellikle DCİ motor belli bir motor.

Bence Golfle kapışacka araç Renault Laguna 2 benzinli lpg'de golfle yakın yakarlar diye tahmin ediyorum.

Donanım ve konfor da Golften iyidir
  • Fsi yaktığı kadar gitmeyen bir araç. Her halükarda aynı paraya Golf'ten daha konforlu araçlar var.. Konfor odaklıysanız da Golf alınmaz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi bekarim oyle d sinifi araca cok gereksinimim yok golfun tipi falanda hosuma gidiyor

• Megane II HB olur gibi geliyor o bütçeye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin gözünde kalite algısı farklı o yüzden bu konuda objektif davranmak zor.

Yalnız 2 yıl önce 17.000 tl bütçeyle ilk arabamı alma niyetine girdim. önce bana göre kalitesiz gelen araçlara baktım modeli yüksek ve km leri daha düşüktü. Ancak sonunda astra aldım onlara göre daha düşük modelli bir araç yalnız daha kaliteli olduğunu düşünüyorum pişman olmadım hiç.

3 kuruş az yakacak diye sevmediğim bir araca bineceğime 5 kuruş fazla yaksın sevdiğim bi araca bineyim.

Bu arada fsi lere lpg uygulanmıyor yıllık 10k km üstü yapacaksanız 1.6 102 hp hitlere yönelin derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    neden dizel motosiklet yok??
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • snoppy123 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk mesajdada belirttigim gibi lpg dusunmuyorum. Aylik 200-300 km daha az binerim olsun varsin lpg ye guvenmiyorum.

• Hamdi0555 H kullanıcısına yanıt
    Megane 2 hakkinda hic bir bilgim yok. Biliyorsaniz biraz bilgi verebilirmisiniz? Benzinlisi kac yakar nasil kacar yol tutusu nasildir

• Corolla,Cıvıc,Focus,S40

quote:

20-25 bin tl bütçem var
  • Fiesta ile senede yaklaşık 1000-1200 TL kadar normal LPG li bir araca göre tasarruf sağlıyoruz. Önemli olan sizin konfor için 1000 TL verebilecek misiniz her sene?

• 1.6 atmosferik olanı tutulan modeli ve motoru 110 hp diye biliyorum.
    9 litre civarı şehir içi tüketim değeri var. lpg ile 12 litre falan yakar diye tahmin ediyorum.
    Ama bu değer şehir içi verisi. Yani en yüksek değer üzerinden örneği verdim. işte ona göre bir şey oluşur kafanızda..

Lpg ile uyumu genelde sorunsuz olan bir motor..

Aracın gidişi, aracı rahat taşıyacak kıvamda. Ama sizin beklentiniz nedir bilemem. İsterseniz youtube'den kalkış ve ara hızlanma videolarını falan izleyebilirsiniz..

Donanım olarak,

Authentique ve Dynmaique olanı boş versiyonu
    Expression ve extreme orta paketi
    Privilege olanı da üst paketi diye biliyorum.

Paketler arasında ; cruze control, sis farı, çelik jant ve elektonik paket (dijital klima, otomatik yağmur ve far sensörü) farkı var.

Aynı donanım içinde elektronik paketi olanlarda oluyor. Onlarada dikkat edersiniz.

Bütçenize uyan, temiz birşey bulursanız bu da böyle bir önerimdir. Belki arkadaşların aklına daha güzel öneriler gelebilir..

İyi seçimler. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 16 Mayıs 2014; 1:41:07 >

• Kaç km yol yapyorsun yılda ona göre şeçimini yap

• Soru şu aslında: aşk mı, mantık mı?

2004te ilk çıktığında bir heves Golf V FSI almıştık ama 115 beygirin 30 yada 40ı sürekli istirahatteydi bir de İstanbul ş.içinde 10-12lt rahat yakar. Evet araç rahat, diğerlerine göre geniş ama mantık tarafına da bakalım...

Benzine gelen uçuk zamlar, dizel aracın 100km de daha az olan ş.içi ve ş.dışı tüketimleri beni 206+ 1.4HDI araca itmişti. Sanırım sahip olduğum ilk B sınıfıydı, ilk hafta her gün satsam mı dedim hem dizel, hem fındık motor, hem b sınıfı. Ama zamanla alıştım, hele ş.içinde depoyu doldurup 850-900km istasyona uğramamak büyük nimetti ;) dizelin kullanımını da öğrenince sıkıntımız kalmamıştı :) evet 206+, Golf'ün yanından bile geçemez ancak devir ekonomi devri, bunu da unutmamak lazım.

Bunun dışında dizel araç pahalı alınır, pahalı satılır, yapılan km çoğaldıkça kar yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DNZ_84 -- 16 Mayıs 2014; 6:32:38 >

• Dizel araç alın bence devir ekonomi devri.

Golf 5'le Km'de 50-60 kuruş yakacağınız yerde dizel araçla taş çatlasa 30-35 kuruş yakarsınız.
  • Dogru diyorsunuzda butcem kisitli. 20-25 bin araligina saglam sorun cikartmicak bir dizel arac bulmak zor gibi. Dizel bulunur elbet, fakat acacagi sorunlar genelde ekonomisini bitiriyor. (Not: 206 kesinlikle dusunmuyorum, bir arkadasm 2006 fiesta tdci aldi masraflardan dolayi satti, nerde kaldi dizelin ekonomisi diye kufurler yagdiriyordu en son)

• calamityeas kullanıcısına yanıt
    Fiestayi kac bin km de aldiniz ve suan kac bin kmde? Sorun actimi hic?

• punto yada bravo al keyfine bak multijet sağlam motordur
  • Bir hesap kitap yap bakalım dizel arabaya ihtiyacın var mı?

Yoksa boşuna küçük sınıf araca binme derim. Benim içime hiçbir zaman sinmedi yeni ama kalitesi düşük araçlar.

Fsi takıntından vazgeç. O paraya çok daha iyi araçlar var. İlla Golf 5 ise hitler dediğimiz motordan al.

Lpgden de korkulacak hiçbir şey yok. Lpg ile zaten dizel kadar yakıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Fiestayi kac bin km de aldiniz ve suan kac bin kmde? Sorun actimi hic?

88 De aldık 121 Km de şuan Standart Yağ filtrelerinin dışında 100 bin de Triger bir de aküsü bitti o kadar bunlar zaten standart şeyler.Bir kere bagaj kilit mekanizması uzaktan açmadı 20 tl gibi fiyata halloldu oda.Tavsiye ederim 45 Lt mazotla 750-850 km yol gidiyor şehir içi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.