Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün lpg kullanıcılarına ve kulanıcı adaylarına iyi günler :

    Kısaca kendim ile ilgili bilgi vermem gerekirse otogaz sektöründe şu anda hala hazırda bulunan 3 markaya teknik danışmanlık hizmeti vermekteyim.

    Amacım bu forumda siz değerli forum üyelerinin sıralı sistem lpg ve cng sistemleri hakkında her türlü merak ettiğiniz konular ve sorunlarınız için elimden geldiğince yardımcı olmak. Bu konuda istediğiniz araç markası veya model farketmeksizin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcağım. Lpg sistemi ne marka olursa olsun bütün sistemlerin genel çalışma prensipleri hemen hemen aynı sadece araçların motor tiplerine göre uygulama farklılığı buna mütakip değişik sorunlar yaşanabilir.
    Sorularınızı 24 saaat içersinde cevap bulacaksınız.

    İyi Günler Dilerim.



  • bu üç markayı öğrenebilirmiyiz
  • hoşgeldiniz bu markaları ve çalıştığınız şehride öğrenebilirmiyiz yüzyüze görüşmek montaj yaptırmak isteyen arkadaşlarda olacaktır...
  • 2007 honda city aracıma atiker safefast sıralı sistem lpg taktırdım. genel olarak bi sorunum yok ancak vitesi boşa aldığımda rölanti 2-3 sn dalgalanıyor sonra sabit oluyo. Bazen bu dalgalanma sırasında motor stop edecek gibi oluyor. montajı yaptırdığım yer 100-200 km sonra düzelir dedi. bu durum sorun yaratırmı bide sebebi ne olabilir.100 km yaptım hala düzelmedi ne yapmam gerekir
  • 2004 yılından 2010 yılına kadar bilfiil Zavoli Sıralı Otogaz Sistemlerinin teknik sorumluluğunu yaptım. Şu an distribütör firma Polaris LPG ile resmi bir anlaşmamız olmamasına rağmen, bilgi almak için arayan LPG Dönüşüm Firmalarına teknik desteğimi devam ettirmekteyim.

    Piyasaya yeni girecek olan Margas LPG-Doğalgaz ve Dizel Sıralı Otogaz Sistemlerinin resmi olarak teknik danışmanlığını yapmaktayım.

    3. firma ile görüşmelerim devam ettiği için ismini şu an belirtmek uygun olmayabilir. Anlaşmamızın resmileşmesi durumunda bunu da size buradan aktaracağım.

    İyi günler dilerim.
  • palio 1.6 16v hl 2000 model aracımda zavilo marka sıralı sistem lpg bulunuyor.lpg yi taktıralı 4000km yaptım.ilk başlarda performans iyiydi bir süre sonra arac teklemeye sönmeye ve aşırı derecede silkeleme yapmaya başladı.iki gün önce aracımla giderken enjeksiyon sistemi arıza lambası yandı ve arac güçten düştü gaza yüklendim fakat arac hızlanmadı.zavilo servisine götürdüm değerler normal , motorla ilgili olabilir dediler.bujiler hava ve yağ filitrelerini lpg taktırmadan hemen önce değiştirmiştim.fiat servisine götürdüm aracınızda sorun yok dediler fakat hala arac silkeleme yapıyor sönüyor ve tekliyor ayrıca yakıt tüketimide çok arttı 1 litre lpg ile 7-8 km gidiyor ...sebebi ne olabilir yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • Sayın makkinist ;

    Aracınız da muhtemelen ayarsızlık veya enjektör uçları büyük olabilir. Çünkü genel olarak enjektör ucu büyük takıldığı taktirde rölantide dalganmaya veya stop etme sorunları yaşanabilir. Size en yakın atiker bayisine giderseniz mutlak yardımcı olacaklardır.


    İyi Günler Dilerim.

    FARUK USTA
  • Sayın kad-el ;

    Aracınızda ateşleme tertibatın da problem yok ise eğer lpg enejktör hortumları kırılıyor veya lpg enjektörlerinde arıza olabilir. Yapılması gereken birincisi lpg enejektör hattını kontrol edip kırılma veya gas akışını engelleyen bir durum olup olmadığı , ikincisi arada tekleme yapıyorsa ise lpg enejktör tesisatı grubunda problem olabilir. Üçüncü seçenek lpg enketörleri içten kopukluk oluşabilir bu durumda enejktörlerin değişmesi gerekebilir. Montaj yaptırdığınız yer mutlaka bu konuda yardımcı olacaktır.

    İyi Günler Dilerim

    FARUK USTA
  • Peugeot 206-2004 model-ATİKER

    ARACIMLA YOLDA GİDERKEN BOŞA ALMAK İÇİN DEBRİYAJA BASTIĞIMDA KENDİLİĞİNDEN STOP EDİYOR. (ÖZELLİKLE SICAK HAVALARDA). İKİNCİ SORUNUM İSE YOKUŞLARDA ARACIM ZAMAN ZAMAN TEKLEME YAPIYOR. TÜM BUNLAR NEDEN OLUYOR AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM. ŞİMDİ,DEN TEŞEKKÜRLER.
  • polo 1.6 2000 model atiker sorunum ışıklarda durmak için yavaşladığımda tam durma anında araç devrinin düşüp stop etmesi bir aydır sorunu çözemedik,ayrıca yukarıdaki arkadaşın da belirttiği gibi sık olmasada yokuş çıkarken gazdan ayağımı hafifçe çektiğimde araç tekliyor,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • sayın faruk bey
    iki gün önce seat ibiza aracıma zavoli kit taktırdım 150 km yol yaptım fakat araç gaza geçtikten sonra ışıklarda ve durup kalkma anında ilk gazı verince devir saati düşüyor sonra toparlıyor gaza çok yavaş basarsam sıkıntı olmuyor fakat ani kalkışta fazla gaz vermek gerekiyor yoksa teklmeme ile stop etme anına yaklaşıyorum servise daha gitmedim gidince ne yaptırmama gerekir yardımcı olursanız sevinirim
  • Sayı corleone48 ;

    Aracınız da muhtemelen map ayarlarında veya regülatörde sorun olabilir. Debriyaja basıldığında stop ediyorsa regülatör basıncı yüksek olabilir veya montajında bir kusur olabilir. Yokuşlar daki problem ise yapılan ayarlarda sorun olabilir. En yakın atiker bayisine giderseniz yardımcı olacaklardır.

    İyi Günler Dilerim.

    FARUK USTA
  • Sayın mazdek ,

    Sizin aracınızda enjektör uçlarında problem olabilir. Ve buna mütakip yapılan ayarlarda problem olabilir. Size en yakın atiker bayisine giderseniz mutlaka yardımcı olacaklardır.

    İyi Günler Dileriz.

    FARUK USTA
  • Sayın zorbey4275 ;


    Aracınızda büyük ihtimalle map ayarlarında sorun gözüküyor. Yapılacak ince bir ayarla sorununuz ortadan kalkacaktır. Montaj yaptırdığınız yere giderseniz yardımcı olacaklardır.


    İyi Günler Dilerim.

    FARUK USTA
  • merhaba konu açtım ama kimse cevap yazmadı buraya yazayım sorularımı...

    bende citroen saxo 1.4i 98 model arac var. 98 bin km de bakımları yeni yapılmıs hiç bi sorunu olmayan orjinal bi araç. istanbulda oturuyorum ve dur kalk tam şehir içinde hemde basıyorum gaza yol aktıgında 300kr yakıyor.

    -ben bu arabanın orjinalligini bozucam tık diye marş almasını bozucam lpg takanları goruyoruz. stop etme, tekleme, ayarsızlık, performans dususu vs vs nekadar tasarruf edicem bu kadar çileye degsin?
    -cidden denildigi gibi motoru bitirip arıza oranını arttırıyorsa ve lpg den dolayıda zırt pırt yaptırdıgım yerle akraba olacaksam benzinden yaptıgım tasarruf ! bakıma gidicek ? ozaman elimde oynanmış orjinalligi gitmiş bir araba ile kar etmemiş şekilde kala kalıcam.
    - performansı cidden dusuruyormu okadar?

    vs vs ben yabancısıyım bu işlrein 1 tane lpg li araba kullandım şahin di rolantisi bozuktu osu bozuktu soguk havada hemen calısmıyodu vs vs kiraladık arabayı allah belasın ıversin dedm yani

    ama benzin fiyatları yuksek ve bu tip sorunlar olmayacaksa ( ki milletin oluyor) taktırmayı dusunuyorum..
    yardımlarınızı bekliyorum tesekkurler




  • Sayın Faruk Usta
    en yakın bayiye yani ümraniye sanayide taktırdığım yere 20 günde 6 sefer gitmeme rağmen sorunu çözemediler,çoğunlukla yaptıkları pc ayarı ve kalibrasyon tavsiyeniz olursa memnuniyetle dikkate alırım
    iyi çalışmalar,başarılar
  • Merhaba Benim sorum şöyle;

    1999 model Honda Civic 1.6 ies model aracıma Lpg Dönüşümü yaptırıp yaptırmama arasında kaldım
    Bir kaç defa test ettim. 55 liralık benzinle 250km (Uzun yol- Zorlamadan aracı, max 110km/saat hızla) gidiyorum.

    Bir arkadaşım 50 liralık gazla 250km gitiğini söylüyor. Aracı 99 model Ford Focus. Sanırım şehir içi şehir dışı karışık bir ölçüm.

    Taktırırsam Ucuz olsun diye Atiker taktırırım sanırım. Bu değerlerde yakıt tüketimi olan bir araca lpg taktırmalı mıyım sizce? Taktırırsam ne kadar daha azalır?

    Teşekkürler.
  • benımde sıkıntım kia rio 2002 model lpg taktırsak hanı fırmayı onerırsınız,benzinle lpg arasında ne kadar tl farkı olur acaba çekişten cook fazla düşer mi ? (1 litrede 12 km yol alıyor)
  • Sevgili faruk usta, şu adresteki soruma (başlığın ilk mesajı) ilgili başlık altından yanıt verebilir misiniz;http://forum.donanimhaber.com/m_39383093/tm.htm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.