Şimdi Ara

Sıradan vatandaş için uygun GSM tarifesi ve paketi yok. Kullandığın kadar ödemek de yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Operatörlerin tarife ve paket eksikliklerini iki maddede özetlemek istedim:


    1. Normal vatandaşa indirim yok.

    Turkcell'de değil sadece, tüm operatörlerde böyle. Gençlere ve 26 yaş altına indirimler var. Esnafa, çiftçiye, engelliye, ev hanımına, , askere emniyete indirimler olabiliyor. Bir operatörde Suriyelilere bile herkesten fazla avantaj sağlanmış. Normal vatandaş için bir tarife olması gerekir özellikle. Bu ülkede normal vatandaş olmak cezalı olmak gibi. Halbuki çoğunluk normal vatandaş.


    2. Kullandığın kadar ödeyebileceğin tarifeler yok

    Bir diğer nokta da şu. Günümüzde birden fazla hattı olan çokça insan var. Her bir hatta dolu dolu paketler almanın anlamı yok. Kullandığın kadar ödeyebileceğin paketler olmalı ki, işin görülsün. Harcamaya göre kademeli paket de olabilir. Yani birkaç hat kullanan her birinden ayrı kazık yememeli. Ya da herkes telefonuyla her ay düzenli olarak şu kadar dakika konuşacak diye bir gerçeklik de yok. Üç ay ihtiyacın olmayan bir numaranla, 4. ay istediğin süre sesli konuşma ya da internet kullanma rahatlığın olmalı. Bunu yapabilmek için ille de ne cambazlık yapacağını kovalamamalısın.

    Bu düşüncelerime katılan arkadaşlar iletiyi oylayarak destek verebilirse belki operatörlerin dikkatini çeker ve gereksinimleri görürler.







  • Offf kardesim türktelekom'dayım, 10gb net 1k sms 1k her yöne 29 liraya kullanıyorum aylık. Bundan önce aynı paketin 8gblısını 2 sene boyunca kullandım uzun süredir bunu kullanıyorum toplam 2 sene daha kullancam. Konya'da ve Mersin'de geçiyor hayatım çekim kalitesi ve hızı çok iyi memnunum.Adana'da yaşarken turkcell kullanıyordum. Ben sıradan bi vatandaşımm
  • Türkiyede ne uygunki sıradan vatandaşa ?
  • 2. Durum için Bimcell fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yok yahu? 500dk 1000sms 2gb internete 23 tl ödüyorum turkcellde? Vodafone de aynısın 3gb lisi var 22 tl? Hadi tamam sadece telefon konuşsun 500 dk 12 tl Türk telekomda? Türk telekomda 1000dk 1000sms 2gb 20 tl? Daha ne olsun 5 tl ye mi Almayı düşünüyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorun paketsiz tarifelerin çok azalması ve mevcutlarında pek iyi olmaması. Operatörler, abonelerin hepsini paket abonesi yapmaya çalışıyor. Paketsiz kullanımda Bimcell tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 10 Şubat 2018; 0:15:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer çok az konuşuyorsanız ve hattınız Turkcell ise “Tarife Saniye” öneririm. Ben kullanıyorum.



    https://m.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/konusma/tarife-saniye-hazirkart?place=packages_category

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türktelekom da tarife ücretleri yeni yılla beraber baya bir arttı.

    6 dk lik konuşmaya 12 tl ödedim.



    Türktelekomdan aradılar. Kampanya istiyorsanız 1 e basın diyordu. Bastım telefon kapandı. Beni saçma sapan spor ve sinema servislerine üye yapmışlar. Bu bilgi servisleri türktelekoma ait. Sonrasında servislere olan aboneliğimi iptal mesajı atıp iptal ettirdim. İlk gün 8 tl çekmişlerdi. Bir hafta sonra bugün beni tekrardan abone yapmışlar. 2 tane 2 lira çekilmiş. Hepsi onayım dışında. Zaten verdikleri bilgi servislerinin amacı belli. Müşteriyi dolandırmak.



    Müşteri hizmetlerini aradım. Saçma sapan menülerde 2 dakika boyunca dolaştım. Yine de bağlanamadım. 2 dakikalık konuşmaya da 2 tl küsür bir şey ödedim.



    Tarifem mobil öğrenci tarifesi. Bir hafta önce 30 tl yükledim. Geçen sene bu şekilde olmuyordu. 10 dk ye 60 kuruş ödüyordum.



    Yalnızca internet kullanıyorum. Hepsi bir arada paket kullanma gereği görmüyorum çünkü ayda 15 20 dk toplam anca konuşuyorum.



    Gözlemlerim sonucu her şirketin abonelerine en az 20 tl kitlemek istediklerini gördüm.

    100 dk 100mb lik paket bile en az 15 tl. 1000 dk 2gb lik paketler 20-25 lira.



    Param araplara gideceğine vodofone a gitsin. Bu ülkede yaşamak işkence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuya anlam veremedim açıkcası,

    368 KD olarak Kıbrıs'ta vatani görevimi yaptım daha eski değil, 16 Ocak'da terhis oldum. İletişim inanılmaz pahalı, sadece iki oparatör var, Telsim ve Turkcell. Telsimde kullanmış olduğum paket 150 Dakika Türkiye İçi ve Ada İçi konuşma, 5 GB internet, 1000 SMS'ti. Ve bu paket toplam 65 TL'ydi. Eğer biraz daha internet fazla olsun diyorsanız 8 GB'lı seçenekleri vardı onlarda 95 TL bandında seyir ediyordu. Bu söylediklerim Telsim için geçerliydi Vodofone Red'den kaynaklı telsim seçmiştim, çoğu merkez yerlerde bile 3G sorunu yaşanıyordu. Turkcell'de ise durum daha vahimdi, 4 GB İnternet 150 Dakikalık paketleri 75 TL'den satılıyordu.

    Açıkcası gömeceksek mantıklı gömmek lazım, çünkü iletişim bence ucuz ülkemizde. Türkiye'ye geldikten sonra aldığım pakete 25 TL'ye sahip oldum ve 500 Dk konuşması, 6GB interneti mevcut. 30 günlük bir tarifede günlüğü 0,83 Krş'a denk geliyor ve bu iletişim için gayet makul bence.




  • Normal vatandaşi gectim eskiden eski abone olmak avantajdi tabi bu bahsettigim eski, rahat 10 yil oncesi; sizin aldiginiz avantajli tarifeyi yeni aboneler ya da kismet yeni sayilabilecekler alamazdi. Siz bir paket aldiginizda ne kadar eski oldugunuzla orantili promosyonlar ekstralar gelirdi, simdi durum boyle mi insanlar yil icinde en az 1 kere op. degistirir oldu yedigi kazigin ucunu biraz olsun koreltmek icin.



    Bu degisen dengenin tartisilmasi bir yana avrupada adamin 14.99 verip sinirsiz dk sms ve gb aldigini gormek de ayri aci. Turkiyede yapsalar kendi adima samimiyetle soyluyorum ki sinirsiz diye somurecek halim yok, kullandigim dakika 250 yi yine gecmez, ha internet konusunda biraz degisir ortalam 5 gb kullanirken bu rakam 10-12 ye cikar, operatoru felc etmem. elbet bunun iligini somurecekler vardir, bu da tamamen bu halkin gordugu kotalar sinirlar vergiler vb ile yasadigi yokluktan, zamanla o da normale doner illaki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone 5gb 10000 sms 750dk 30 tl ama pahalı bence de. Altı üstü 5gb internet.
  • Bimcell var, 6sn 1kr. Yurt içinde her yöne 10 kuruşa kısa mesaj.
  • Bimcell de minumum 10₺
  • Amaç paket satmak, paket aşım ücretleri fahiş, benim tarifemde paket dışı kullanım ücretleri şöyle:

    Konuşma: 70Kr/Dk İnternet: 2Kr/100KB

    30 günden önce paketimdeki dakika ve internet biter de sadece 100 MB internet kullanırsam 20 TL öderim, resmen soygun.

    Ek paket diye satılanlar da yine normal pakete göre fahiş fiyatlar, onun için ihtiyacımız olmayan tarifeleri kullanmaya mahkum kalıyoruz.
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    15 tl paketi = 500 sms 500 heryöne, 1 gb net

    gönül ister 2 gb olsun. tam olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZewZack -- 10 Şubat 2018; 18:5:2 >
  • Güzelce araştırınca uygun tarife ve paketler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorazanPower

    Nasıl yok yahu? 500dk 1000sms 2gb internete 23 tl ödüyorum turkcellde? Vodafone de aynısın 3gb lisi var 22 tl? Hadi tamam sadece telefon konuşsun 500 dk 12 tl Türk telekomda? Türk telekomda 1000dk 1000sms 2gb 20 tl? Daha ne olsun 5 tl ye mi Almayı düşünüyorsun?

    Evet 5 TL bekliyoruz. Paketim 4gb, 1000 dakika, 1000 sms 25 lira. Şimdi bunların hepsini kullanınca evet 25 lira uygun. Ama örneğin geçtiğimiz ay 1 gb, 800 dakika, 900 küsür sms artmış, yani kullanmadıklarım için de para ödemişim, arkadaş diyor ki bunlar olmasın, kullandığımız kadarını ödeyelim, mesela desin paketinizin %50'sini kullanmadığınız için gelecek ay paketinizde %10 indirim gibi... Ama normal vatandaşa asla indirim yok diyor, anlaması çok da zor olmasa gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maczone

    Bu yakarışınız da çok haklısınız. Artık operatörlerde minimum TL yükleme standartı da 20 TL oldu.

    Şu an faturasızlarda Bimcell dışında sizin isteğinizi karşılayabilecek bir durum yok. Yaşlı anam babam içinde Turkcell'de paket yapıyorum çünkü paketsiz kullanmak çok pahalıya geliyor. 500 dakikalık dakika paketinin 100 dakikasını bile kullanmıyorlar 400 dakika boşa gidiyor.

    65 yaş üstü insanlar için her operatörde özel kademeli ve uygun fiyatlı tarifeler olmalı. Örneğin ayda 100 dakika, 100 sms, 500 mb internet 10 lira gibi paketler olmalı ve hatta aylık değil de 2 aylık 3 aylık paketler olmalı.

    Turk telekom 15 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi birbirinden ayrı soyguncu. Çok ihtiyacım olmadığı için artık sadece whatsapp, facebook gibi yerlerden arama yapıyorum. Telefonumda acil durumlar için 20-30 lira yüklü ama paket falan yapmıyorum. En ucuz paket 20 lira olsa senede 240 lira eder, telsiz vergisi bilmem neyle 250 lira eder. O parayla bi ihtiyacımı gideririm çok daha faydalı bi harcama yapmış olurum diye düşünüyorum.
  • Vodafone en ucuz 20Tl 750dk 1000sms internet yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.