Şimdi Ara

'SİPER' füze ailesinde 300 - 400 - 500 km mesafeleri ve kabiliyetleri konuşacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buraya yazıyorum böyle olacak, bu proje yıllardır sürüyor, 2025 hedefinde 14. yılını tamamlayacak, hatta bu konuda köşe yazısı da var:
    Habertürkwww.haberturk.com
    Hisar ve Siper füzeleriyle S-400’ün neresindeyiz?
    https://www.haberturk.com/yazarlar/guntay-simsek-1019/2451709-hisar-ve-siper-fuzeleriyle-s-400un-neresindeyiz

• PD170... Almanyadan lisanslanan centiron 3.2 modeli... Yerliymis...

Yine milleti esek yerine koymak icin uydurulma propagandda haberlerinden...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

PD170... Almanyadan lisanslanan centiron 3.2 modeli... Yerliymis...

Yine milleti esek yerine koymak icin uydurulma propagandda haberlerinden...
    O motorun bütün hakları satın alındı diye biliyorum, TEİ mühendisleri üzerinde değişiklik yaptılar, TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit açıklama yaptı,PD170 motorunun sadece buji, enjektör ve bazı sensörleri gibi raf ürünleri ithal diye.

Bu arada savunma sanayine niye bu kadar muhalifsin anlamıyorum, Türk savunma sanayinin yıllar sonra yerli üretimdeki başarıları sizi mahçup edecek gibime geliyor, çünkü savunma sanayinde milliliğe doğru gidiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

O motorun bütün hakları satın alındı diye biliyorum, TEİ mühendisleri üzerinde değişiklik yaptılar, TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit açıklama yaptı,PD170 motorunun sadece buji, enjektör ve bazı sensörleri gibi raf ürünleri ithal diye.

Bu arada savunma sanayine niye bu kadar muhalifsin anlamıyorum, Türk savunma sanayinin yıllar sonra yerli üretimdeki başarıları sizi mahçup edecek gibime geliyor, çünkü savunma sanayinde milliliğe doğru gidiyoruz

Alıntıları Göster
    soyle bir soru sorayim. alman olani uzerinde Mercedesin lisansladigi bosh uretimi olan egzoz sistemi tasiyordu. PD170 de oyle mi yani Alman mercedes patentli Bosch uretimi egzoz mu yoksa Durmazlar. karsan veya Kale uretimi bir dokum egzoz mu kullaniyor ?

alindi ama bakalim nereye goturecekler ... ben kotu demedim alinmasina,. sadece millete "yerli" diye yedirilmeye calisilmasina laf ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Bu mesaj silindi.
    Aynen hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

soyle bir soru sorayim. alman olani uzerinde Mercedesin lisansladigi bosh uretimi olan egzoz sistemi tasiyordu. PD170 de oyle mi yani Alman mercedes patentli Bosch uretimi egzoz mu yoksa Durmazlar. karsan veya Kale uretimi bir dokum egzoz mu kullaniyor ?

alindi ama bakalim nereye goturecekler ... ben kotu demedim alinmasina,. sadece millete "yerli" diye yedirilmeye calisilmasina laf ettim.

Alıntıları Göster
    maalesef adamlar araştırmadan ahaber ne haber yapsa atlıyorlar. ahaber teknoloji geliştirdik marsı fethettik deseler buraya konu açar bunlar ¯\_(ツ)_/¯

• quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

maalesef adamlar araştırmadan ahaber ne haber yapsa atlıyorlar. ahaber teknoloji geliştirdik marsı fethettik deseler buraya konu açar bunlar ¯\_(ツ)_/¯

Alıntıları Göster
    Cunku sorgulamayan bir kitle var.

Yaratilan algi = akp ve erdogan super roketler uretiyor erdogandan once buzdolabi bile yoktu...

Gercegi= ortak konsorsiumlar ile Turkiye oaketleme servisi yapiyor. Bu motor biraz frakli. Lisansli alinma.

He su da var. Bu teknolojisi alinan ulkelerden biri ambargo koyugunda ( kore savas helikopteri ihalesi veya t155 obuslerinin azerbaycana verilememesi vb) yine ayni akpli kesimin bu ulkeleri dij guc ilan edip bizi de aptallastirmaya calismak istemesi. Kabul etmeyince bu sefer bizim taraf vatan haini oluyor.

Iste meshur biz bu yola jaws efendi ile ciktik karikaturu bu olayi anlatiyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yerli ve milli meselesini ya baştakiler yanlış anlatıyor insanımıza, ya yanlış anlamak işine geliyor, ya da anlamıyor diye düşünüyorum.

Bir tv programında veya youtube gibi bir yerde izlemiştim, onların yalancısıyım.

Arabalarda, ne marka olursa olsun ( belli başlı tabi ki, yoksa 3 tekerlekli çin malı pat pat değil :) ) mutlaka ve mutlaka Bosch'un bir parçası mevcuttur diyor.

Ekleme; Hakikaten de arkadaşın araca baktık clio, silecekleri Bosch, bir diğer arkadaşa söyledim toyota, bujiler bosch dedi

İster Japon, ister İtalyan, isterse Fransız olsun. Alman zaten garanti.

Şimdi bu diğer ülkelerin vatandaşları yahu bu yerli değil mi diyor?

Art niyet ararım ben burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 12 Haziran 2019; 22:23:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Bu yerli ve milli meselesini ya baştakiler yanlış anlatıyor insanımıza, ya yanlış anlamak işine geliyor, ya da anlamıyor diye düşünüyorum.

Bir tv programında veya youtube gibi bir yerde izlemiştim, onların yalancısıyım.

Arabalarda, ne marka olursa olsun ( belli başlı tabi ki, yoksa 3 tekerlekli çin malı pat pat değil :) ) mutlaka ve mutlaka Bosch'un bir parçası mevcuttur diyor.

Ekleme; Hakikaten de arkadaşın araca baktık clio, silecekleri Bosch, bir diğer arkadaşa söyledim toyota, bujiler bosch dedi

İster Japon, ister İtalyan, isterse Fransız olsun. Alman zaten garanti.

Şimdi bu diğer ülkelerin vatandaşları yahu bu yerli değil mi diyor?

Art niyet ararım ben burada.
    Hocam gönül isterki %100 yerli olsun,böylece hiçbir ambargodan etkilenmeyelim, ama işte bu da zamanla oluyor, ama şu da bir gerçek ki Ak parti iktidarı savunma sanayinde Türkiye'ye çağ atlattı.

• Savunma sanayii konusunda benim de görüşüm bu yönde, fakat daha emekliyoruz, ayağa kalkacağımız günlerde gelir inşallah.

Fakat her ürünün %100 yerli yapılması mümkün değil zaten. Önemli olan, lisans ve teknolojinin kendimizde olması.
  • Fettoşlar gittiğinden beridir savunma sanayi ateş ediyor resmen. Bu tür projelerin başında bulunan komutanlar Ergenekon/Balyoz gibi kumpaslara feda edilmeseydi, birçok şeyi yıllar öncesinden yapmış olacaktık zaten. Çok zaman kaybettik ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 12 Haziran 2019; 22:37:28 >
  • Fransa ve İtalya ile birlikte eurosam projesi vardı o iş ne oldu
  • S400 ü niye alıyoruz o zaman?

• Ya baslayacagim silahina, fuzesine, tankina.. kicimiza giyecek donumuz yok..

"SİPER" füze ailesinde 300 - 400 - 500 km mesafeleri ve kabiliyetleri konuşacağız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.