Şimdi Ara

Sinyal verip direksiyonu çevirirken gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2010 Civic'te sağa ya da sola sinyal verip, sinyal verdiğim yere direksiyonu çevirirken çıt çıt diye sesler geliyor direksiyondan. Daha önce yoktu, bugün başladı. 26.000'de araç.

Sinyal vermeden çevirirsem ya da araç dururken olduğu yerde çevirirsem böyle bir ses çıkmıyor.

Sizce problem ne olabilir?

Civic'lerin direksiyon problemi kronik ve garantiden değişiyor ama o yorumları okuduğumda benim problemimin daha farklı olduğunu gördüm. Bende sadece sinyal verdiğimde direksiyonu çevirirken çıt çıt sesi geliyor.

Aracı haftasonu servise götüreceğim, garantisi devam ediyor ama ön bilgi olsun diye sorayım dedim. Ciddi bir problem olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • O ses çok araçta vardır siz dikkat etmemişsiniz boşuna servise gitmenize gerek yok.
    Sinyali verdiğinizde direksiyonu ters yönde döndüğü zaman sinyal kolunun kendini kapatmasına yarayan bir tırnak vardır o ses o tırnaktan gelir,direksiyon aynı yöne dönerse çıt çıt bir ses yapar aksi yöne dönerse sinyali kapatır.
    Aracınızda problem yok gönül rahatlığı ile binebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Good judgment comes from experience,
    and experience comes from bad judgment."
    Fred Brooks
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

Sinyal kolunuz bozulmak üzere olabilir, daha önce bana olmuştu.
    Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. Daha önce Vectra ve Astra kullandım ve böyle bir ses yoktu. Ayrıca 2008 Civic kullanmıştım 1 hafta, onda da böyle bir ses yoktu. Hatta eminim, düne kadar benim aracımda da böyle bir ses yoktu:) yani yaklaşık direksiyonu her 20 derece çevirdiğimde çıt çıt diye ses geliyor. Bilemedim işte, siz de normal diyorsunuz...

Orijinalden alıntı: vectrac

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. Daha önce Vectra ve Astra kullandım ve böyle bir ses yoktu. Ayrıca 2008 Civic kullanmıştım 1 hafta, onda da böyle bir ses yoktu. Hatta eminim, düne kadar benim aracımda da böyle bir ses yoktu:) yani yaklaşık direksiyonu her 20 derece çevirdiğimde çıt çıt diye ses geliyor. Bilemedim işte, siz de normal diyorsunuz...

Kimi araçta ses daha az gelir kimi araçta çok az gelir duyulmaz bile
    Şirketin ısuzu kamyon var aynı tırnak sesini duysanız bardak kırıldı sanarsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

quote:

Kimi araçta ses daha az gelir kimi araçta çok az gelir duyulmaz bile
    Şirketin ısuzu kamyon var aynı tırnak sesini duysanız bardak kırıldı sanarsanız

:) o zaman rutin bakımda onu da araya sıkıştırayım...

• Arkadaşlar, sanırım sorun sinyallerde. Sola ve sağa sinyal verdiğimde (başka yere verilemez zaten) direksiyonu toplamaya başlarken sinyaller atıyor. Neyse, ciddi bi'şey olmasın da. Bakıma götürdüğmde soracağım.

Arkadaşlar, sanırım sorun sinyallerde. Sola ve sağa sinyal verdiğimde (başka yere verilemez zaten) direksiyonu toplamaya başlarken sinyaller atıyor. Neyse, ciddi bi'şey olmasın da. Bakıma götürdüğmde soracağım.

dostum sinyal otomatik kapatır zaten dönüş tamamlandığında herhangi bir sorun yok yani merak etme.

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

quote:

Arkadaşlar, sanırım sorun sinyallerde. Sola ve sağa sinyal verdiğimde (başka yere verilemez zaten) direksiyonu toplamaya başlarken sinyaller atıyor. Neyse, ciddi bi'şey olmasın da. Bakıma götürdüğmde soracağım.

dostum sinyal otomatik kapatır zaten dönüş tamamlandığında herhangi bir sorun yok yani merak etme.

Anlatamadım dostum haklısın:) Sinyal çok erken atıyor yani. Direksiyonu toplamaya başlar başlamaz atıyor.

Civic 26000 de başlamış benim de Yariz 25000 civarında başladı. Daha önce kullandığım ikinci el araçlarımda o ses mevcuttu. Bu aracı sıfır aldım ve o sesi bu da yapmaya başlayınca 2 hafta kadar önce servise gittim. Orijinalinde üzerinde hafif bir yağ mevcut imiş. Daha sonra araç kullanıldıkça bu yağ tabakası azalıyor imiş ve o tırnak aralarında, 3 kademe yanlış hatırlamıyorsam, ses yapıyor imiş. Mekanızmada sorun yok dediler. Bizzat kendim gördüm. O ses yapan kısmı yağlarsak tekrar bu defa direksiyonun beynine sorun yapabilir dediler. Bu şekilde kullanılmasında hiçbir sakınca olmaz dediler. Ama insan taktım mı takıyor demek ki, eski araçlarımda hep varolan bu ses o zaman hiç dikkatimi çekmez iken, şuan ki bu aracımda beni sinir ediyor. Konuyla ilgili Civicçi arkadaşımı çok iyi anlıyorum. Isuzu olayına da hiç yabancı olmadığımı söyleyebilirim :)))

O zaman son olarak saygılar :D

• Sinyal kolunun dişlisinin sesi. Çoğu araçta zaten vardır o ses siz farketmemişsinizdir.
  • 2004 Civic'de öyle bir ses yok.

Ki araçta çoğu zaman müzik dinlemem, illa ki farkederdim öyle bir şey olsa.

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Sıfır aracımda 25000 lere gelene kadar yoktu... Ses konusunda oldukça hassas olduğumu söyleyebilirim. Bazı araçlarda olmuyor. İlk aldığımda olmayan şey bir anda ortaya çıkınca hoşuma gitmedi açıkçası. Aracınızı dinleyen biriyseniz bazı sesleri kaçırmanız mümkün değil. Çok takıntılı biri değilimdir normalde ama araca iki yönden tabiri caizse ''gıcık'' oluyorum. 1. İlk aldığım zamanlardan itibaren sarsıntı yüzünden sürekli yerinden çıkan ön - arka tampon bağlantılarındaki plastik çentik,kilit artık ismi ne ise. 2. Geçen ay başlayan bu sinyal dişli sesi. Aracım 2012 Yaris bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcadirci -- 18 Kasım 2013; 23:09:54 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.