Şimdi Ara

Yardım: Sular Aracıma Adeta Yapışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben 96 model Toyota Corolla (AE101) kullanıcısıyım. Benim sorunum suların aracıma adeta yapışması. Mesela yağmur yağıyor sular arabanın üstünde kocaman damlalar su birikintileri(hatta gölet gibi) halinde saatlerce kalabiliyor. En dik yerlere bile su yapışıyor, kaymıyor. Sabah herkesin arabası kupkuru iken benimki su damlaları içinde. Benzer sorun camlar için de geçerli. Sular üzerinde kuruyunca araç leke içinde kalıyor.

Aracın boyası yıpranmış doğal olarak. Aracımı periyodik olarak yıkarım ya da fırçasız yıkatırım. Daha önce Turtle Wax Exteme Nano cila kullandım bir hafta filan sonuç süperdi ama etkisi yok oldu hatta sular eskisinden daha çok yapışıyor.

Bu beladan kurtulmak için en ekonomik ve etkili çözüm nedir? Öğrenci olduğum için profesyonel biri işlem yaptırmam imkansız, benim bir şeyler yapmam gerekiyor.

Lütfen yardımlarınız bekliyorum, inanın ki çok iğrenç bir durum bu. Mesela aracınızı yıkatmışsınız 30 sn. yağmur yağıyor ve araç eskisinden de lekeli oluyor, hele hava kirli ise camlar adeta görünmüyor. Silseniz bile lekeler geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewalker -- 1 Nisan 2010; 20:02:31 >

• aracı cilalayacaksınız yaptığınız gibi ve cilalı şampuanlardan kullanabilirsiniz ayrıca kirli tozlu arabaya yağmur yağdığı anda kirletir hemen o yüzden temiz tutmak lazım. ayrıca eski araçta aracın üzerindeki parlak koruyucu katmanda yok olduğu için kayganlığını yitirmiş olabilir.
  •  Yardım: Sular Aracıma Adeta Yapışıyor

• eskiden sahip olduğum bir pasta cila kutusunun arkasında " eğer aracınızın üstünde su damlaları akışkanlığını yitiriyorsa cila vakti gelmiştir " gibilerinden birşeyler yazıyordu. deneme olarak motor kaputuna pasta-cila uygulaması yapın. eğer işe yararsa bütün araca uygulama yaparsınız
  • Camlar için o yağmur kaydırıcı ürünleri deneyeceğim, pasta/cila ile geçebilecek bir durum ise kurtardım demektir :) Forumda pasta/cila konusunda bir çok konu var biraz onları araştırayım o zaman. Ancak eğer bu duruma özel bir ürün varsa tavsiyelerinize açığım arkadaşlar.

Cevaplarınız için çok teşekkürler.
  • aracın tavanında bagajında falan su damlacıkları kalıyorsa boyanız gayet iyi durumda çünkü cila var üzerinde cila suyu itiyor kuruyan araçlarda ise koruyucu cila vb. kalmamış hatta skoda forumu na girin orda su damlacık testleri yapanlar bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

aracın tavanında bagajında falan su damlacıkları kalıyorsa boyanız gayet iyi durumda çünkü cila var üzerinde cila suyu itiyor kuruyan araçlarda ise koruyucu cila vb. kalmamış hatta skoda forumu na girin orda su damlacık testleri yapanlar bile var

+1

Boyanız gayet iyi durumda...Biz öyle olabilmesi için taklalar atıyoruz siz beğenmiyorsunuz
  • Bunun en ekonomik çözümü hiç bir şey yapmamak. Cilaların geniş alanlarda faydasından çok zararını gördüm. Arabada cilaladığım yerler: dikey yüzeyler, çamur alan bölgeler, kapıların içe bakan çerçeve bölgeleri. Yani özetle pek güneş görmeyen yüzeyler. Böylece daha kolay temizleniyorlar.
  • .............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewalker -- 16 Mart 2012; 23:38:51 >
  • Sizin çözümünüz bir oto boyacısına gidip Polisaj ile pasta işlemi arkasından güzel bir cila... Kesinlikle çözüm budur.Sadece cila en fazla 1 -2 hafta dayanır.
  • meguiars nxt generation tech wax 2.0 sizin sorununuzu çözecektir. Ben kullanıyorum sular akıp gidiyor. youtube'ta videolarıda mevcut

http://www.hepsiburada.com/meguiars-nxt-generation-tech-wax-2.0-boya-koruyucu-wax/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzg-12718
  • mrblar arabanı cilalaya bilirsin meguers i şiddetle tavsiye ederim daha ekonomik 1yol daha var eski şöförler bilir bu kimyasallar yokken elmayı alıp ikiye bölüp camları silerlerdi onu ön cama çok uygularım suların akıp gittiğini görüceksin
  • arabanı sakın bu outowaxtır zibarttır gibi yerlere götürme bunlar yalan üzerine kurulmus sırketler kendın meguersin teflon cilasını al ve yap dikkat ediceğin 3 önemli husus arabanın ıyıce yıka ıyıce kurut ve sakın gunesın altında yapma uzerinde bi catı olsun bi posette pamuk al cılayı arabaya yaydıktan sonra pamukla ıyıce arabanın her yerını sil kolay gelsin :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.