Şimdi Ara

Debriyaj Balata Kokusu :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
86.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar bugun komsum ile bir yokus girdik acemi sandı beni (acemiyim gerci) dik bi yokusta bana kalkmayı anlattı.. Kalkarken arabadan debriyaj yanık kokusu geldi debriyaj ölmüşmüdür Araba suan gidiyor herhangi bir problem yok bu sorun neden olur? Içimde çok yüksek bir sıkıntı başladı umarım bu sorundan beni kurtarırsınız allahım düz araba kullanmak belaymıs ya keske otomatik alsaydımda böyle bir sorun olmasaydı cıldırmak üzereyim deliricem akıl..



  • Hocam korkma hemen ölmez debriyaj öyle.. Ama tabi bunun defalarca tekrarlanması sonucu debriyaj plakası incelmeye başlar.. Sıkıntı yapma öyle.. Ben dumanlar çıkarmıştımda balatadan yinede bişey olmamıştı bir kaç dakika sıyırdı sora gene kendine geldi.. Telaş edilcek bişey yok..
  • merak etme bişey olmaz ama çok olmasın bu durumlar yalnız koku biraz geç gider panik olmamak gerek, kötü bi duygudur benimde başıma gelmişti ilk zamanlarda :)
  • sen böyle kullanmağ devam etsen bile 1 yıl idare eder o merak etme
  • Baskı balatanızın sağlığı için dik yokuşlarda el freni kullanın.
  • Teşekkürler
  • geçmiş olsun
  • Evet bende yokuşlarda el freni kullanmıyordum. Çok dik olan yokuştaki özellikle zonguldak ta çoktur artık el freni ile kaldırıyorum.Öteki şekilde debriyaja fazla yük biniyor hemen frenden ayağı çekip gaza basmak gerekincede bazen dozunu ayarlayamıyorsun ya patinaj yapıyor yada debriyajı kokutma olayı oluyor yada motoru çok tırlatıyorsun devri düşüyor. Bu ay el freni ile kalkma çalışmaları yaptım daha önce kullanmıyordum pek el frenını. El freni kullanıldığında daha güzel kalkılıyor motora yük gelmiyor tır tır etmiyor debriyajıda çok zorlamıyorsunuz aktarma organlarıda zorlanmıyordur. En iyisi sanırım el freni ile kalkma yokuşlarda. Koku olayı bendede oldu yapıcak bırsey yok debrıyaj gaz ayak alışkanlığı bazen kaçıyor işte aşırı surtunmede ısı ve dolayısıyla aşınma ve koku yapıyor debrıyajda onlan birsey olmaz sürekli yapmamak lazım çalışın çalışın
  • arkadaşlar aynı olay benimde başıma geldi. 3 saat trafikte kaldıktan sonra dik bir yokuşta 8-10 kere dur kalk yapmak zorunda kaldım. artık dayanamayım 3-5 keresini el freniyle kalktım. sonra aşırı bir yanık kokusu geldi. ben başka araçtan geldi sandım ama bir süre sonra anladımki. koku bende. araç daha 10 binde. ve uzun süre dur kalk yapına tak tak tak diye vuruyor. ne yapıcam çok canım sıkıldı. araç peugeot 307 . 10 binde debriyaj değiştirmeye gidersem adamlar bana kıçıyla güler. neyapmalıyım pahalımıdır.
  • Debriyajdan yanık kokusu gelmesi için ayağın debriyajda kavrama noktasında gereğinden uzun süre bırakılması gerekir. El freni ile kaldırırken de bu yanlış yapılabilir pekala. Bunun için yeni başlayan arkadaşların kullandıkları aracın debriyaj pedalına iyice alışmaları gerekir. Çok dik rampalarda eğer uygun vaziyet varsa bence kalkmamak, geri giderek düz bir yerden kalkmak daha doğru olur. İkinci doğru seçenek el freni ile kalkmak ve üçüncüsü de kavramanın tam olarak nerede gerçekleştiğini bilmek ve debriyaj gaz koordinasyonudur.

    10.000 km.de baskı balata çok anormal bir yanlış yapmadıktan sonra ya da üretim hatası yoksa değişmez.
  • dün yaklaşık 2 saat trafik çektim.karaköy den beşiktaş a gelene kadar yol düzdü ancak inanılmaz sıkışık bir trafik.sürekli dur kalk yaptım.sonra köprüye girmek için beşiktaş yokuşunda yine trafik vardı.orda da bayağı dur kalk yaptım ve araçtan yanık kokusu geldi.debriyajdan geldiği belli zaten.neyse mümkün olduğunca boşa atarak arabayı düzlüğe ulaştım.yalnız devir çok yükselince araç ancak hareket ediyordu.düz yolda devam ettikten sonra kendiliğinden düzeldi.yokuşlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım.bugün yine kullandım aracı.hiç bir sorun yoktu.
    kendiliğinden düzeldiğine göre servise gitmeme gerek var mı şu anda?
  • Merhaba bence bi servise gösterin derim akıma şu da geliyor balata yağlanmış olabilir. ama içinizin rahat etmesi için ehil bi ustaya gösterin derim sağlıcakla kalın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linux_talebesi

    Merhaba bence bi servise gösterin derim akıma şu da geliyor balata yağlanmış olabilir. ama içinizin rahat etmesi için ehil bi ustaya gösterin derim sağlıcakla kalın.

    teşekkürler ilgilendiğiniz için.yarın bi servise gösteriyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.