Şimdi Ara

Sinirimi kontrol edemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce arabayı park ederken dallamanın biri geçmeye çalıştı. Arabanın kaporta kısmı dışarıdaydı, park ediyorum haliyle o sırada da arkamdaydı. Geçmeye çalıştı ben o tarafa bakmiyodum kaldirim tarafina bakiyodum aynadan tekeri ayarlamaya calisiyordum. Bi anda hoop diye bi ses geldi. Yanında karısı cocugu var. Mahalleden birinin oglu, altındaki de doblo, ekmek dagitma arabasi. 4 lüler de açıktı, görmesine rağmen geçmeye çalışıyo üzerine atar yapıyo lavuk. Yanımda peder vardı, arkaya bakıyodu tamam tamam dedi, adam söylendi gitti. Tek kelime etmedim. Babam olmasa o adami darp etmekten muhtemelen karakolda olurduk. Şu an hiçbi şey diyememenin hırsı var üzerimde çok fena patlayabilirim. Nasıl sineye çekeyim, anlamiyorum. Haklı oldugum halde susmak bana göre cinnet. Babam da hala bana bagiriyo tamam uzatma bilmem ne diye, napalim kavga mi edelim adamla diyor. O adama çok kılım şu an o arabayı bi daha buralarda gördüğüm an icabına bakmazsam adam değilim. Bu hırsımı ve sinirimi nasil kontrol edicem? Ömrüm boyunca böyle gitmez, babam olmasa susmazdım orda. Ciddi olay olduğu için konu dışı özele açtım, saygı duymanızı bekliyorum.

İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Az önce arabayı park ederken dallamanın biri geçmeye çalıştı. Arabanın kaporta kısmı dışarıdaydı, park ediyorum haliyle o sırada da arkamdaydı. Geçmeye çalıştı ben o tarafa bakmiyodum kaldirim tarafina bakiyodum aynadan tekeri ayarlamaya calisiyordum. Bi anda hoop diye bi ses geldi. Yanında karısı cocugu var. Mahalleden birinin oglu, altındaki de doblo, ekmek dagitma arabasi. 4 lüler de açıktı, görmesine rağmen geçmeye çalışıyo üzerine atar yapıyo lavuk. Yanımda peder vardı, arkaya bakıyodu tamam tamam dedi, adam söylendi gitti. Tek kelime etmedim. Babam olmasa o adami darp etmekten muhtemelen karakolda olurduk. Şu an hiçbi şey diyememenin hırsı var üzerimde çok fena patlayabilirim. Nasıl sineye çekeyim, anlamiyorum. Haklı oldugum halde susmak bana göre cinnet. Babam da hala bana bagiriyo tamam uzatma bilmem ne diye, napalim kavga mi edelim adamla diyor. O adama çok kılım şu an o arabayı bi daha buralarda gördüğüm an icabına bakmazsam adam değilim. Bu hırsımı ve sinirimi nasil kontrol edicem? Ömrüm boyunca böyle gitmez, babam olmasa susmazdım orda. Ciddi olay olduğu için konu dışı özele açtım, saygı duymanızı bekliyorum.

İyi forumlar

Hocam konu ciddiyse psikoloğa görünün sinirlendiğinizde napicağinizi filan öğrenirsiniz yatiştirirsiniz kendinizi daha ciddiyse psikiatriye yönlendirir sizi zaten

• Bana da oluyor. Iki uc senr onceki bir olaya bile kizip pisman olabiliyorum. PsikoloJik herhalde

• Yaninda hanimi yada cocugu olan kisiyle munakasaya girmemek gerekir, bizim toplumumuzda boyledir.
  • kardeşim sana şunu söyleyim araba olayı farklı bi olay. günlük hayatta biri küfür etse sineme çekerim belki (islama değil) ama arabada ufak bi uyanıklık bile kıl ediyor.. normalde kolay kolay küfür etmezken arabada ediyorum.. araba olayıysa kafaya takmayın bence ayrı bi durumu var, ama atıyorum halı saha maçlarında, iş yemeğinde, ev arkadaş ortamındaysa bi formül düşünmeniz lazım.. ya ortamı terk ya bi eli yüzü yıkayıp rahatlamak vs..

babanız haklı kavgaya lüzum yok..
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    Yaş kaç hocam ? Yaşa göre değişiyo davranışlar, ona göre cevap vericem.
  • Ayni babam gibisin. Adam bazen yesil isikta dalip gecmiyor, arkadaki kornaya basinca ona kufur ediyor. Bazen de ondeki arac yesilde gecmeyince bu sefer arkadan ona korna calip kufur ediyor.

Bildigim kadariyla bunun ilaclari var. Bir hastalik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Az önce arabayı park ederken dallamanın biri geçmeye çalıştı. Arabanın kaporta kısmı dışarıdaydı, park ediyorum haliyle o sırada da arkamdaydı. Geçmeye çalıştı ben o tarafa bakmiyodum kaldirim tarafina bakiyodum aynadan tekeri ayarlamaya calisiyordum. Bi anda hoop diye bi ses geldi. Yanında karısı cocugu var. Mahalleden birinin oglu, altındaki de doblo, ekmek dagitma arabasi. 4 lüler de açıktı, görmesine rağmen geçmeye çalışıyo üzerine atar yapıyo lavuk. Yanımda peder vardı, arkaya bakıyodu tamam tamam dedi, adam söylendi gitti. Tek kelime etmedim. Babam olmasa o adami darp etmekten muhtemelen karakolda olurduk. Şu an hiçbi şey diyememenin hırsı var üzerimde çok fena patlayabilirim. Nasıl sineye çekeyim, anlamiyorum. Haklı oldugum halde susmak bana göre cinnet. Babam da hala bana bagiriyo tamam uzatma bilmem ne diye, napalim kavga mi edelim adamla diyor. O adama çok kılım şu an o arabayı bi daha buralarda gördüğüm an icabına bakmazsam adam değilim. Bu hırsımı ve sinirimi nasil kontrol edicem? Ömrüm boyunca böyle gitmez, babam olmasa susmazdım orda. Ciddi olay olduğu için konu dışı özele açtım, saygı duymanızı bekliyorum.

İyi forumlar

Askere git gecer...ya seve seve yada...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Yaş kaç hocam ? Yaşa göre değişiyo davranışlar, ona göre cevap vericem.

21 hocam

• Métropol kullanıcısına yanıt
    Lise dönemlerimde kanım çok deli akardı. Durduk yere hiç kavga etmedim ama döve döve de okuldaki şerefsizleri bitiremedim. Sanayi semtinde oturuyoduk. Ordaki şerefsizlerden de bikaç tanesinin kafasını patlattım. Bunların hepsini tek başına yapmak için gereken cesareti sinirinden alıyosun zaten. Yoksa sanayi bölgesinde kimse kimseye tek başına dalmaz. Sana atlattığım risklerin özetini geçeyim. Kavganın birinde bıçak yedim, birinde bıçak yemekten son anda yırttım. Birinde karşımdakini bayılttım. Birinde mahkemelik oldum, sonradan barışınca sicili yakmaktan son anda yırttım. Birinde okuldan uzaklaştırma cezası aldım. Bu liste böyle uzar gider. Şimdi bunlar ufak şeyler gibi gelebilir ama niye risk olarak nitelendirdiğimi anlatayım. Bıçak yediğim olayda ölebilirdim veya sakatlanabilirdim. Bayılttığım elemanı sakat bırakabilirdim veya öldürebilirdim. Çünkü tam ensesine ve bütün gücümle yumruk attım. Mahkemelik olduğum olayda sulh olmasaydı %90 sicili yakmıştım. Şuan okuduğum bölüme giremiyodum bile. Uzaklaştırma cezası almak yerine okuldan atılabilirdim. Çünkü fen lisesi mezunuyum ve bizim okulda disiplin üst düzeydir. Anlayacağın kavga çok riskli bi iştir. O yüzden sakin olman gerekir. Kaybedeceğin çok fazla şeyin olduğunu düşünmen gerekir. Ailem lise boyunca sıradaki kavga haberini duymamak için dua etmiştir, eminim. Ne gerek vardı böyle şeylere ? Şimdi çok rahatlar , çünkü çok değiştirdim kendimi. Lisedekiler görse tanımaz, o derece. Sessiz sakin bi adam oldum. Biri gelip bana vurmadığı sürece kavga etmem mümkün değil diyebilirim. Ve bu durumdan çok memnunum. Zamanla sinirlenmemeyi öğrendim. Bırak kavga etmeyi tartışmıyorum bile mümkün olduğunca. Kafam o kadar rahat ki anlatamam. Etrafımızda bu kadar gereksiz insan varken hangi birine sinirlenelim ki ? Hadi diyelim sinirlendin, kavga ettin vs . Bitmiyolar hocam. Üstüne bi de fazlasıyla geri tepme ihtimali var. Karşındakinin bıçak, silah, muşta vs taşıma ihtimali var, herhangi bi it sürüsüne bağlı olma ihtimali var... Var oğlu var. Sen sen ol her zaman sakin kalmaya çalış. Kavgadan da kesinlikle uzak durmaya çalış. Genç yaşlarda kanımız çok deli aktığından ötürü ve haksızlığa gelemediğimizden ötürü kavgaya aşırı meyilimiz var. Ama bunu engellemek de bizim elimizde. Pısırık ol demiyorum. Hakkını her zaman savun ama mümkün olduğunca sakin yollara başvur. Sadece sesini bile yükseltsen karşındaki adamı etkileyip ortamı gerebiliyosun. Sessiz, sakin, kavgasız bi hayat çok daha güzel hocam. Denersen göreceksin.

Bu bahsettiğin örnek de psikolojik bi olay sanırım. Etrafımda kimi görsem araba kullanırken çok daha agresif davranıyolar. Geçenlerde kendimden 4 yaş küçük birinin arabasına bindim. Eleman 18 yaşında. Bahsettiğim elemanın annesi de yanımızda. Bi yerde 5-10 dk lığına durduk. Annesi bişey alıp gelicek marketten. Arkamızda çok yakın bi araba var. Hırtın teki de gelip tam önümüze ve yolun ortasına durdu. Bahsettiğim hırt 50 yaş civarında. Senin olay gibi yanında ailesi var. Arabadan inip binaya girdi. Arkadaşın annesi geri döndü ve biz de çıkmaya hazırlandık. Hırt yerimizi daralttığı için bikaç manevra yapması gerekti arkadaşın. Biz çıkmaya uğraşırken ailesi hırta haber vermiş sanırım arabayı çekmesi için. Adam sinirli sinirli çıktı binadan. Bi yandan el kol hareketi yapıyo bi yandan da bişeyler söylüyo. Daracık alanda gaza abana abana çekti arabayı. Bizim 18'lik eleman durur mu ? Bu da el kol hareketi yapıp bağırdı. Ben de bizim elemana bağırdım devam et diye. Gideceğimiz yere kadar söylendi durdu bizim eleman. Şimdi bi düşünelim . Bu hırt, hırt olmasa o hareketleri yapar mı ? Yapmaz. Aklı başında olmadığı belli. 50 yaşına gelmiş, bi ayağı çukurda olan bi adam, bela aramasa o hareketleri yapar mı ? Yapmaz. O yaşta bela arayan bi adam üzerimize çamur sıçratır mıydı ? Büyük ihtimalle. İnip o adamın ağzını burnunu kırmak veya tartışmaya girmek mantıklı mıymış ? Hayır. Hepimiz insanız. Sinirlenmek gayet normal. Ama mantıklı düşünüp, o siniri yatıştırmak lazım. Karşımızdaki kaybedeceği şeyleri veya başına alacağı belaları düşünmüyo olabilir ama bizim düşünmemiz lazım. Bu bahsettiğim hırt dua etsin ki o hareketleri yaptığı arabada benim gibi biri vardı. Bi iki tane serseriye denk gelseydi ağzını burnunu dağıtırlardı. Muhtemelen denk gelir zaten. Ama belasını benden veya bizim 18'likten değil, gitsin başkasından bulsun.

Özet : Kavga, sinir ve öfkenin bize kazandıracağı hiç bişey yok. Aksine kaybettireceği çok şey var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.