Şimdi Ara

Sınavlar Sonrası Ehliyet Alma İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
33.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyetinizi sürücü kursunun bağlı olduğu emniyetten alıyorsunuz. Tabi oraya gitmeden önce E-Randevu ile sıramızı almamız gerek. Bu size beklemeden işlem yapmanızı sağlar.

Peki ehliyet randevusuna neler götürmemiz gerekli ?

Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi…
    Sürücü Kursundan Alınan Sertifika
    Sınıfına Göre Harç Makbuzu (Banka,maliye veya vergi dairesine yatırılabilir)
    Adli Sicil Belgesi (1 Yıl Süreli Geçerli) (Ehliyet İçin)
    Kan Gurubu Kartı
    Sağlık Raporu (Sürücü olur raporu) (1 Yıl Süreli Geçerli)
    Şoförler cemiyetinden alınan Ek-2, Ek-18 ve Örnek Ek-5,Formu, Dosya
    Parmak İzi Çıktısı
    Diploma Belgesi (Aslı) veya Noterden Onaylı Sureti
    Kart Bedeli (67 TL)
    5 (beş) Adet Vesikalık Fotoğraf (4.5 X 6 cm Ebadında)

Pekala,şimdi neler götüreceğimizi öğrendiğimize göre gelelim işlemlere:

Emniyete girdikten sonra önce harcınızı yatırıyorsunuz. Ardından şoförler cemiyetinden dosyanızı alıyorsunuz. Ardından randevunuzun olduğu saatte,size söylenen BANKO'ya gidip dosyalarınızı veriyorsunuz. Dosyaları verdikten sonra sizi parmak izi almaya yolluyorlar. Parmak izinizide aldıktan sonra,temsili ehliyetin üzerine imzanızı atıyorsunuz. Evet,artık işlemler bitti :) Şimdi ehliyetimizi bekleyeceğiz. Ehliyet genelde 15:00-16:00 arasında çıkıyor. Ehliyeti nereden alacağınızı size söyleyeceklerdir. Genelde kantinden alınır.

Not: Yanınıza paranızı almayı unutmayın. Çünkü her dosyaya,işleme ayrı ayrı para istiyorlar.

Kaynak: http://ehliyettesti.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrit -- 1 Şubat 2013; 22:57:24 >

• toplamda ortalama kaç lira gidiyor sürücü kursu hariç?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ehliyet Kursu* 500
    MEB Sınav Gideri 50
    Komisyon Dosya Ücreti 50
    Sabıka (Savcılık) 05
    DOSYA ALDIKTAN SONRA
    Vergi Dairesi Harcı 290
    Trafik Tescil 88

TOPLAM 983

Ücretler değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 10 Ekim 2012; 15:09:51 >
    ^^
  • yaşımız 18 iken ehliyetin peşinden ne koşuyorduk be. ölüm kalım meselesi olmuştu benim için
  • Pazartesi günü sabah 9 da kadıköy trafik tescilde randevum var ve ben bu Şoförler cemiyetinden alınan Ek-2, Ek-18 ve Örnek Ek-5,Formu, Dosya nedir nerden alınır bilmiyorum Allah aşkına bilen biri kadıköyde nerden alıcam bu zıkkımı bi söyleyebilirmi arkadaşlar
  • Arkadaşlar merhaba,

Aralık 2012'de kurstan belgelerimi aldım. Nihayet fırsatım oluyor ve başvurmak istiyorum. Emniyetin randevu sitesinde istenen belgelerden bir kısmı kursun bana verdiği belgeler arasından çıkmadı. Bunlar:

- Kan Gurubu Kartı
    - T.Ş.O.F'dan alınan Ek-18 Formu

Bunları kurs unuttu mu acaba? Çünkü bana direk "randevunu al emniyetten, zarfınla git" dediler. Bu belgeler nerelerden temin edilebilir acaba?

Teşekkürler
  • Bir daha mı sağlık raporu alacağız bu nedir ya

Ehliyetimizi oturduğumuz şehrin Emniyetinden alıyoruz.

Bu cümle tamamiyle yanlıştır. Ehliyetinizi sürücü kursunun bağlı olduğu emniyetten alıyorsunuz.

Örneğin ben Üsküdar'da oturuyorum ancak kursum Kağıthanedeydi. Üsküdardaki emniyetten alamadım ehliyeti. Kağıthaneden aldım.

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Ehliyetimizi oturduğumuz şehrin Emniyetinden alıyoruz.

Bu cümle tamamiyle yanlıştır. Ehliyetinizi sürücü kursunun bağlı olduğu emniyetten alıyorsunuz.

Örneğin ben Üsküdar'da oturuyorum ancak kursum Kağıthanedeydi. Üsküdardaki emniyetten alamadım ehliyeti. Kağıthaneden aldım.

Bunu bilmiyordum,teşekkürler :)

Orijinalden alıntı: Blind Guardian

Arkadaşlar merhaba,

Aralık 2012'de kurstan belgelerimi aldım. Nihayet fırsatım oluyor ve başvurmak istiyorum. Emniyetin randevu sitesinde istenen belgelerden bir kısmı kursun bana verdiği belgeler arasından çıkmadı. Bunlar:

- Kan Gurubu Kartı

Bunları kurs unuttu mu acaba? Çünkü bana direk "randevunu al emniyetten, zarfınla git" dediler. Bu belgeler nerelerden temin edilebilir acaba?

Teşekkürler

Ben daha kurstan belgeleri almadım ama şu T.Ş.O.F ile ilgilili bir şey demediler aynı senin gibi dediler "randevuyu al,gel bizden belgeleri al git" bunu dediler bana. Sen nasıl yaptın anlatır mısın?
    iPhone 16 Pro-Macbook Air M3-Apple Watch Series 7 45mm-iPad Mini 6-Airpods Pro 2-PS5-LG 48C1-Samsung Odyssey G7 27"-Asus Rog Crosshair VI Hero-AMD Ryzen 5800X-Sapphire Pure 9070 XT-Corsair 465X RGB(6XLL120 Fan)-Adata XPG D80 3200 8GB*2-Samsung 970 Evo Plus 2TB-Sennheiser GSP 601+Sennheiser GSX 300-Corsair Virtuoso Wireless
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Arkadaşlar merhaba,

- Kan Gurubu Kartı

Teşekkürler

Ben daha kurstan belgeleri almadım ama şu T.Ş.O.F ile ilgilili bir şey demediler aynı senin gibi dediler "randevuyu al,gel bizden belgeleri al git" bunu dediler bana. Sen nasıl yaptın anlatır mısın?

Selam hocam muhtemelen çoktan yapmışsındır bile ama yine de anlatayım. Emniyet müdürlüklerinin girişinde T.Ş.O.F. klübeleri oluyor (yine de gitmeden bir sor derim var mı diye). Orada 15 TL gibi bir fiyat veriyorsun adam hem gerekli belgeyi hazırlıyor hem de bütün evraklarını tasnifleyip bir klasöre koyuyor vs. polislerin isteyeceği şekilde. Sonra karakola girip ilgili yere teslim ediyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Arkadaşlar merhaba,

- Kan Gurubu Kartı

Teşekkürler

Selam hocam muhtemelen çoktan yapmışsındır bile ama yine de anlatayım. Emniyet müdürlüklerinin girişinde T.Ş.O.F. klübeleri oluyor (yine de gitmeden bir sor derim var mı diye). Orada 15 TL gibi bir fiyat veriyorsun adam hem gerekli belgeyi hazırlıyor hem de bütün evraklarını tasnifleyip bir klasöre koyuyor vs. polislerin isteyeceği şekilde. Sonra karakola girip ilgili yere teslim ediyorsun.

Ohoooo çoktan aldım T.Ş.O.F. ile ilgili belgeleri bize kurs ayarladı zaten. Gittim emniyete dosyayı verdim parayıda verdim ertesi gün ehliyeti aldım işte.
    iPhone 16 Pro-Macbook Air M3-Apple Watch Series 7 45mm-iPad Mini 6-Airpods Pro 2-PS5-LG 48C1-Samsung Odyssey G7 27"-Asus Rog Crosshair VI Hero-AMD Ryzen 5800X-Sapphire Pure 9070 XT-Corsair 465X RGB(6XLL120 Fan)-Adata XPG D80 3200 8GB*2-Samsung 970 Evo Plus 2TB-Sennheiser GSP 601+Sennheiser GSX 300-Corsair Virtuoso Wireless

• Arkadaşlar Merhaba.

Sağlık ve sicil belgelerini tekrar mı alacağız?

FLED
  • Hocam konuyu hortlatma oluyor ama şimdi elimde ek-2 belgesi var bu zımbırtı ek-18 formumu ooluyor :D

Orijinalden alıntı: dawras

Hocam konuyu hortlatma oluyor ama şimdi elimde ek-2 belgesi var bu zımbırtı ek-18 formumu ooluyor :D

bende de ek1 belgesi var şoförler odasının bu da mı ek 18 mi oluyor??
  • Bir yanlışı düzeltmeliyiz. Sertifikayı aldıktan sonra artık istediğiniz emniyet şubesine randevu alıp ehliyetinize kavuşabilirsiniz. Yeni düzeltme yapmışlar bu yılın başında galiba. Doluluk ve sıkıntı olduğundan mütevellit.

Bankaya 115 TL harç yatırdım.
    Sabıka kaydının yenisini aldım.
    Sağlık Raporunu yeniden aldım. (aile hekiminden)

Yarın sabah da emniyette randevum var.

Soru:

- Ek 1 Belgesi nedir? Ne işe yarar? Nereden alınır?
    - "Dosyam" emniyette mi oluşturulacak? Elimdeki kağıt yığınını götürüp memurun önüne mi atacağım? Yoksa resmi bir dosya şekli mi var?
  • Arkdaşlar sürücü kursundan dosyaları aldıktan sonra ehliyeti almak için zaman kısıtı var mı? Benim 2 yıla yaklaştı hala almadım. Sağlık raporu, adli sicil kaydı vs. dışında belgelerim yanar mı? Yani bu saatten sonra alabilir miyim yoksa tekrar kursa falan yazılmam sınavları tekrar geçmem gerekebilir mi? Maddi yönden sıkışığım da bir iki ay daha bekletsem sıkıntı olur mu? Bu zamana kadar neden almadığımı sormayın, tamamen aptallıktan.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.