Geçen bir araştırma yapayım dedim çok şaşırdım. Simit satmak için şirket hesabı açıp ruhsat satın almalıymışız ve bunun fiyatı 10000 lira ile 60000 lira arasında değişiyormuş. Satış yapacağınız bölgede kaç insan var falan ona göre devlet hesaplıyormuş. Simit tezgahları 1000 yada 2000 lira arasında değişiyormuş. Bunun haricinde aldığınız simitlerin parası falan da var birde o simitler çabucak tazeliğini yitiriyor o gün içerisinde satmalısınız. Kısacası bence simit satmak gibi başlangıç aşaması kolay girişim olması gereken bir şeyin bile yüklü miktarda para istemesi bence çok saçma siz ne diyorsunuz bu konuya? |
Simit satmak için gereken para çok fazla

-
-
bence şey yapılabilir. bi tane büyük kişi bi simit şirketi açar..100tane kişiyide elamanı gibi gösterse olmazmı?
-
sermaye tabii ki gerekiyor 1960'da değiliz artık her şey kontrollü kast sisteminde seviye atlama teşebbüsü için belirli bedeller ödemek gerekmekte
işçi kolay kolay işini bırakıp esnaf olamaz çünkü sağlık sigortasını bırakmış olur
maaşlı çalışan start up'a teşebbüs ederse şirket para kazanamaz bundan dolayı ben istifa ediyorum diyince maaş artırırlar.Aslında adam şirkete günlük 50k kazandırıyor diyelim maaşı maks 10k tamam çıkma 11k diyor mesela.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-A3C3A4DE0bence şey yapılabilir. bi tane büyük kişi bi simit şirketi açar..100tane kişiyide elamanı gibi gösterse olmazmı?
Öyle yapıyorlardır zaten.
-
Sahibinden 2. El simit standı+ fırıncıları gez düzgün bir yerle anlaş+ 1 lirea 1 lirea bitti hocam. Bu dediklerinizi yapan simitçi çok azdır bence alayı illegaldir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben zamanında sattım yazları. Simit başına 20 kuruş mu ne komisyon veriyolardı. Sonra çay bahçesinin girişinde çekirdek satmaya başladım. 2 çay bahçesi vardı. 3-4 saatte çok iyi para kazanıyodum. Hele gurbetçiler geliyodu. Adamlar 50 liralık falan alıp gidiyolardı. Bası geceler 3-4 saatte sandığı 2-3 kez doldurduğumu bilirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bizim çocukluk,gençlik zamanımızda aynen dediğin gibiydi.
Metropollerin şehir merkezi köşe başı hariç diğer yerlerde de aynı devamdır.Simitçi adamın ne işi olur şirketle mirketle.
Bu işide düzene ranta bağladılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 18 Mayıs 2021; 17:41:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
TR'de en temel seviyede tüccarlığı yapmak için bile binbir tane gereksiz döküman ve para gerekiyor.
Serbest piyasa/kapitalizm değil bürokrasiyet var ülkede.
-
Gaspçı devlet
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainTR'de en temel seviyede tüccarlığı yapmak için bile binbir tane gereksiz döküman ve para gerekiyor.
Devlet çok büyük.Küçültmek lazım
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionDevlet çok büyük.Küçültmek lazım
Alıntıları GösterAynen öyle.
Ekonomiye ve bireysel yaşama müdahale etmek devletlerin görevi değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 18 Mayıs 2021; 17:16:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: hynque
Sahibinden 2. El simit standı+ fırıncıları gez düzgün bir yerle anlaş+ 1 lirea 1 lirea bitti hocam. Bu dediklerinizi yapan simitçi çok azdır bence alayı illegaldirHocam devletin ekonomik durumu çöp olduğu için polisler eski zamanlara göre çok daha fazla ceza yazmaya başladı eften püften nedenlerle cezalar inanılmaz arttı gördükleri yerde affetmiyor çoğu polis ondan dolayı illegal yapmak bana göre aşırı tehlikeli yakalanırsan çok büyük para cezaları veriyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: GenelKültürAbidesi
Ben zamanında sattım yazları. Simit başına 20 kuruş mu ne komisyon veriyolardı. Sonra çay bahçesinin girişinde çekirdek satmaya başladım. 2 çay bahçesi vardı. 3-4 saatte çok iyi para kazanıyodum. Hele gurbetçiler geliyodu. Adamlar 50 liralık falan alıp gidiyolardı. Bası geceler 3-4 saatte sandığı 2-3 kez doldurduğumu bilirimÇok güzel hocam okurken sevindim
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRainTR'de en temel seviyede tüccarlığı yapmak için bile binbir tane gereksiz döküman ve para gerekiyor.
Aynen öyle hocam parası olmayana legal kazançlı bir yol bırakmıyor ki devlet simitçiden yada başka bir şey satanların önünü neden bu denli kapatırsın
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionGaspçı devlet
Maalesef öyle hocam umarım bu durum değişir adam vergilerimizle uyuşturucu çekip lüks arabalara binip kızlarla yatıyor en son bir hikaye daha paylaşmış "Kıskanmayın la fakirler." diye bu adamın hapsi boylaması lazım değil mi nasıl bu denli rahat olabiliyor onun haricinde sadece Akp değil İyi parti başkan bilmem nesinin bile kızı lüks arabaya biniyor kafayı yiyeceğim bu ülkenin etini kemiğini sömürenlerden ciddiyim bıktım
-
quote:
Orijinalden alıntı: meola147ofMaalesef öyle hocam umarım bu durum değişir adam vergilerimizle uyuşturucu çekip lüks arabalara binip kızlarla yatıyor en son bir hikaye daha paylaşmış "Kıskanmayın la fakirler." diye bu adamın hapsi boylaması lazım değil mi nasıl bu denli rahat olabiliyor onun haricinde sadece Akp değil İyi parti başkan bilmem nesinin bile kızı lüks arabaya biniyor kafayı yiyeceğim bu ülkenin etini kemiğini sömürenlerden ciddiyim bıktım
Alıntıları GösterYani normalde devletin kısıtlayıcılığının yanında destek olma işlevi falan da var.Artıları eksileri düşünür tartışmaya açarsın.Ama türkiyenin devleti,hükümeti ne dersen de düşman direkt.Hulka bağlayıp yakıp yıkmak istiyorsun hemen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 18 Mayıs 2021; 17:32:5 >
-
O kadar param olsa neden simitçilik yapayım ki araç alır satarım. Ya da çinden mal getirtip sahibinden let go tarzı yerlerde satarım. O kadar parası olup simitçilik yapan adam enayidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X