Şimdi Ara

Şimdiki konsollar neden dayanıksız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 senedir ps4 kullanıyodum en az 2 kol aldım.Fazlada oynamam ama iki kere kollar bozuldu.Şuan xbox a geçeli 5-6 ay oldu xbox koluda bozuldu.99 yılından kalma ps1 im var.Geçenlerde kontrol ettim yıllarca oynamam rağmen en ufak bir bozukluk yok..15 senelik ps2 hiç bozulmadı.Xbox ve ps4 kolunun tanesi 400-600 küsür civarı max 1 sene dayanıyor.Neden böyle ? Eski şeyler daha dayanıklı.Tam tersi olması gerekmiyormuydu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yenisini alman için daha dayanıksız
  • Bir ürün satmak firmalar için önemli olsa da yan ürünlerini satmak daha önemlidir araba satmak önemlidir ama yedek parça tamir servisi daha da önemlidir bu DS4 Lee bozulmak üzere ayarlanmış ürünlerdir bozulacak ki 500_600₺ daha ödeyip yenisini alalım hiç bozulmasa nasıl kar edecek. Ürünler ortalama 5 seneden sonra orası burası hata vermeye başlıyor. Mesela 50 li yıllarda 60 larda üretilen beyaz eşyalar halen çalışıyor ama şu anda üretilenler en fazla 5 sene sonra arıza veriyor servis masrafı çıkartıyor garanti dışı olduğu için ekstra masraf çıkıyor

• 2012 yılında ben ps3 almıştım kuzenimde aynı ay ps2 almıştı .. benim ps3 kol bozuldu geçen ay yenisini almak zorunda kaldım ki her gün de oyun oynayan biri değilim haftada 3 4 kez anca oynarım sakince.. kuzenimin ps2 kolu hala çalışıyor mesela.. üstünlük olarak benimkinin daha sağlam olması gerekirdi mesela
  • Bu sadece konsollarda olan bir şey değil ki. Günümüzdeki her teknolojik alette mevcut. Taş çatlasın 5-10 yıl dayanıyorlar ürün tipine göre. Ticari hamleler bunlar. Satmak için bozmak zorundasın. Bozulsun ki yenisini alsınlar. Olay çok basit.

• Kapitalist sistem.

Hemen hemen bütün elektrik, elektronik aletlerde mevcut.
  • 7 yıldır Xbox One, 6 yıldır Ps4 var. Henüz herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ben tam tersi PS1 ve PS2 döneminde çok sıkıntı yaşardım gamepad ile ilgili olarak. Kablolu olduğu için habire temassızlık vs yapar bozulurdu. Ama teknolojik aletlerin genel olarak daha az dayandığı bence de doğru. Bunda bozulsun da yenisi alınsın mantığı da var, diğer taraftan gün içinde artan kullanım da var. Eskiden tuşlu telefon dayanırdı. 24 saatte taş çatlasa 1 saat elimde olurdu. Şimdi rahat 10 saat telefon elimde, doğal olarak dayanmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herhalde üretimin Çin'e kayması ile alakalı. Doksanlarda aldığımız bir çok şey hala sapasağlam ama hiçbirinin üzerinde Çin’de üretildiğini dair bir ibare yok. Bazılarında peru ve Tayvan yazıyor ama yine de sağlam. Mesela anneme 91 yılında aldığımız mutfak robotunu hala kullanıyor.

• Benim DS4 v1 hala taş gibi üzerine 3 tane V2 DS4 bozuldu. Hepside sony Eurasia ürünü. Kapitalist düzen. V2 DS4 diye çıkardılar beş para etmez. Bunun gibi düşün artık sağlam bir şey yok.
  • Eski konsollara göre daha komplike bir cihaz olmasından kaynaklanıyor olabilir eski konsollar gerçekten çok dayanıklıydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.