Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (434. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.569
Cevap
275
Favori
583.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar t128 ile uyumlu bir stand söyler misiniz? ucuzu makbul

bir de koltuk tekerlekli olduğu için bu pedala basınca geri gitme sorununu nasıl çözüyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]www.gamestandpro.com
    Gamestandpro Oyuncu Koltuğu Sabitlemeli Direksiyon Standı
    https://www.gamestandpro.com/gamestandpro-oyuncu-koltugu-sabitlemeli-direksiyon-standi-ksa5621

Bendeki bu en uygunu buydu ama ortombo dan bakabılırsınız bütçenize uygun olan varsa diye.

Oyuncu koltuğu için aparatlı modeli budur.Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

||AMD Ryzen 5 7600 @ Corsair H100i Elite Capellix XT Liquid CPU Cooler ||Asus Dual GeForce RTX 4070 OC Edition 12GB GDDR6X||Corsair Vengeance RGB 32gb (2x16) 6000Mhz DDR5 CL30||Msi B650 Tomahawk||Corsair icue 4000X Rgb Mid-Tower ATX Smart Case||LG C3 Oled Evo 48inc||Samsung 980 Pro 2tb Nvme M.2 ssd||Corsair Rm750x 750 Watt 80 Plus Gold Psu|| Corsair K70 Rgb MK2 Cherry MX Gaming Mechanical Keyboard||Corsair M55 Rgb Pro Gaming Mouse||Corsair Void Elite Rgb Gaming Headset with 7.1 Surround Sound|| Fanatec CSL DD 8nm Clubsport Steering Wheel Bmw M3 GT2 V2||Sony Playstation 5 Slim||Samsung Q600C Soundbar||Windows 11 Pro
  • BayCicik kullanıcısına yanıt
    ||AMD Ryzen 5 7600 @ Corsair H100i Elite Capellix XT Liquid CPU Cooler ||Asus Dual GeForce RTX 4070 OC Edition 12GB GDDR6X||Corsair Vengeance RGB 32gb (2x16) 6000Mhz DDR5 CL30||Msi B650 Tomahawk||Corsair icue 4000X Rgb Mid-Tower ATX Smart Case||LG C3 Oled Evo 48inc||Samsung 980 Pro 2tb Nvme M.2 ssd||Corsair Rm750x 750 Watt 80 Plus Gold Psu|| Corsair K70 Rgb MK2 Cherry MX Gaming Mechanical Keyboard||Corsair M55 Rgb Pro Gaming Mouse||Corsair Void Elite Rgb Gaming Headset with 7.1 Surround Sound|| Fanatec CSL DD 8nm Clubsport Steering Wheel Bmw M3 GT2 V2||Sony Playstation 5 Slim||Samsung Q600C Soundbar||Windows 11 Pro
  • MARCO kullanıcısına yanıt
    Hocam biliyorum aslında ancak ps5 kullanıyorum, pc değil. Onun için de yanlış bilmiyorsam bi tek fanatec dd gt var.

700euro.. düşünmek lazım ancak şuan için çok fazla bana :)

Aynen yüksek oldu ps5 için.Ben pc var sanmıştım sizde o yüzden 400 euro luk bundle önermiştim Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Direksiyon setinin hakkı pc dir ama sim racing oyunların coğu orada.

Şuan ps5te acc, gt ve f1 yeterli hocam. Diğer iracing vb için şuan için gerek yok.

TOSFED Eskişehir gözetmenlerindensiniz sanırım Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Telefondan açtığınız uygulamanın adı nedir

Merhaba, gözetmen değilim de eskiden gözetmenlik yapmış sonrada bir çok etkinlikte görev üstlenmiş bir yakın arkadaşım var. Hatta şu anda copilotluk yapıyor :) Onunla tanıştıktan sonra yarışlarda bende ufak tefek görevler üstlenmiştim. En son rally merkezde çalışmıştık. Bu sene o yarışlara katılınca ben de artık izleyici olacağım dedim etaplara gittim :) Normalde Best Time Ajans için fotoğraf çekerdim her rally 'ye gidip. Şu sıralar gidemiyorum ama çok zevkli bir iş :)

Telefonda kullandığım uygulama simdashboard uygulaması. Bir çok yarış oyunu ile entegre çalışabiliyor. Windows'a ve telefona uygulamasını kurunca, wifi üzerinden haberleşiyorlar. Gecikme ve takılma yok bayağı stabil. İndirim varken satın almıştım. ÜCretsiz sürümde 3 tane icon eklenebiliyor. Full sürümde ise topluluk tarafından oluşturulan mağazadaki düzenlerden indirebiliyor ya da kendiniz sınırsız sayıda icon ekleyerek düzen oluşturabiliyorsunuz.

assetto 'da pek kullanmıyorum her şey ekranda gözüküyor zaten ama Rally oynarken vitesi ve gaz-fren oranını görmek için iyi oluyor.

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]www.stryder-it.de
    SIM Dashboard Android App
    https://www.stryder-it.de/simdashboard/

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• fearlestorm kullanıcısına yanıt

Ben bunu test ettim. Güç konusunu bilmiyorum fakat boost kısmını aktif ederseniz bayağı güçlü oluyor, güçlü oluyor da bazı efektleri yutuyor gibi geldi bana o yüzden boost kapalı kullanıyorum, belki de çok güçlü olduğu için psikolojiktir bilemedim.

WRC'de hep %75 de oynamıştım. AAC 'ye sardım sonradan. AC'den nefret etmiş biri olarak AAC nin fiziği çok daha iyi geldi. Anlamsızca kafadan kaymalar yok en azından. Her neyse, araçtan araca FFB değişmekle birlikte, ben spor yapan biri de olduğum için (3 ay önce tekrar başladım 1 sene ara vermiştim) sporda omuz ve bicesp'de kuvvetlendikçe direksiyon default ayarlarda bir tık hafif gelmeye başladı. Ben de sürekli %85 %90 'da kullanmaya başladım AAC'de.

Isınma ile FFB kaybi şimdiye kadar hiç yaşamadım. AAC'de Yol efekti %60 'Da dynanamic damper %100 'de kullanıyorum. Gain %100'de. Fakat tabi AAC 'de sürekli sertlik olduğu için fan devreye giriyor ve sürekli çalışıyor.

WRC oynarken EA değil KT engine WRC generations, onda fanın açıldığına şahit olmadım. En uzun etap 25km ile sweden 'dı sanırım 15dk'da bitirmiştim etabı ve fan açmamıştı hiç. Çünkü toprak etaplar ya da karlı etaplarlarda sürekli direksiyonu sağ sol yaptığımız için güç gösterse bile sanırım ısınmamasına sebep oluyor. Ama AAC gibi pist yarışlarında uzun dönüşker yapıp sürekli yanal kuvvetlere maruz kalınca fan açıyor haliyle.

AAC'de kariyer moduna bentley ile başlamıştım FFB hissi daha iyiydi ikinci yarıda endurance yarışlarında 991 GT3 seçtim ama bunda FFB daha hafif geldi biraz zor alıştım hatta direksiyon mu arızalandı acaba dedim :D Oynamasını seviyorum ama GT yarışları hakkında çok teknik detay bilmediğim için buu araçar arası FFB farkını açıklarsa arkadaşlar memnun olurum. Sadece araç ağırlığından kaynaklı değil gibi.

Esas soruya gelelim, ısınma durumu nasıl ? Bunu ben UNİT marka ölçü aleti ile ölçtüm. Problu ölçüm ucun direkt motorun soğutucusuna tutturdum üstteki delikten geçirerek. Dirt 2.0 default ayarları, WRC ye göre sert olduğunu için onu açtım. PC programından da bütün ayarları %100 yapıp boost'u da aktif ettim ve beton gibi bir direksiyon hissiyatı ile zar zor çevirerek birazk zorladım, oynamaya çalıştım ama oynanmadı tabi. Isı o kadar zorlamayla max 50-52dereceye çıktı.

Daha sonra ayarları mantıkı ve oynaması zevkli sertliğe getirdim. (ben biraz sert verim Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] ) %80 sertlikte diğerleri ise sırasıyla %100 %100 %20 %20 de oyunda ise geri toplamayı biraz düşürdüm. Böyle 2 etap geçtim, o zaman havalar sıcaktı ortam 27 derece civarıydı, maksimum 45 dereceyi gördüm. Fan açtı o zaman işte.

WRC de aynı ayarlarda ise fan ya açmıyor ya da çok nadir açıyor, ortam sıcaklığı ile alakalı muhtemelen. Çünkü fan açma sıcaklığı 36 derece ve üstü, onu da test ettim.

AAC ye alışınca bir test de onunla yaptım. Aynı sertlik ayarlarında oyunda da sertlikler yukarıda dediğim gibiyken. 2 saatlik yarışlarda 45 48 dereceyi geçmedi, nadiren 50 52 gördüm.

Sanırım FFB kaybı 60 derece ve üstünde oluyor belki daha da yüksek sıcaklıklarda ama maşallah FFB kaybı hiç yaşamadım. Ama yine de ben 12voltluk 3x3 minik bir fana jack girişi yaptım, onu da motorun üzerindeki deliklere koydum. usb>şarj jack çevirici kablo ile de fana bağlıyorum. Tatlı tatlı yukarıdan motora üflüyor :D FFB kayboı olmuyor ama farkında olmadan çok ısınıp zarar vermeyeyim diye öyle bir önlem aldım. Yoksa nette anlatılanlar gibi, yarım saat 1 saat sonra FFB kapanıyor hiç oynayamıyorz diyenler vardı. Öyle bir şey olmadı. Eylülde aldım sanırım ve aldığım günden beri aktif olarak kullanıyorum. Her gün mutlaka en az 3 saat kullanırım :)

Ne mutlu Türküm Diyene

Önceliği stand'a mı vereyim yoksa monitöre mi bilemedim. Birinden birini alabilir durumdayım :D İkisi de ihtiyaç ama kararsız kalıyorum. Ya da bunun gibi modüler ve çok hareketli parçası olandan ziyade, demirciye benzer açıda ama sabit değişmeyen bir demir kaynattırıp yaptırsam acaba iş görür mü.

Bu arada ben gamer koltuğa kilitlenebilir tekerlek aldım, müthiş oldu. Pozisyonu ayarlayıp, tekerlekleri kitliyorum, frendeki konik modüle abansam da geriye kaymıyor Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

T300'ün gaz pedalı yumuşak geliyordu, konik modül olunca ayakkabı ile basmak daha iyi oluyor ama ayakkabı ile de gaz hissis oluyordu ona da orta sertlikte bir yay modifikasyonu yaptım. Özellikle WRC de virajlarda ara gazlarda çok rahat oldu. Pat diye dip gaz vermiyorsun ya da AAC de yine viraj dönerken gaza daha tutarlı basıyorsun..

Belki fikir verir t300 pedal seti olan arkadaşlara. Videomu paylaşayım :) kullanılan yay bahçe makası yayı hırdavatçıdan alındı 5 lira. O kauçuk parçadan 2 tane var içi oyuk ve yay tam giriyor. Parçanın adı plastik takoz diye geçiyor. Mobilyacıdan aldım, mobilya altlarına konan takozlardan. Vida ile tutturuluyor. Debriyajın sertliğne yakın bir sertlik oldu. Kimileri yumuşacık gaz sevse de ben pek alışamadım. Böyle on numara oldu :)

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]Yazılımcı Onlineyoutube
    The solution I found to make the very soft accelerator pedal a little harder. Keeping it at half throttle is now more consistent. Çok yumuşak olan gaz pedalını biraz sertleştirmek için bulduğum çözüm. Yarım gazda tutmak artık daha tutarlı.
    https://www.youtube.com/shorts/VHrfIWv3A98

Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Detaylı inceleme ve verdiğiniz bilgiler çok önemliydi. Kafama takılan birçok sorunun cevabını vermişsiniz. Bir diğer merak ettiğim konu ise pedalların durumu. T300 RS yi herhangi bir simulasyon kafede yarım saat deneme fırsatım oldu. Fren pedalında konik modun olup olmadığını bilmiyordum, sanırım yoktu çünkü her viraj öncesinde aracın erkenden yavaşlaması ve durmasıyla karşılaştım. Pedallar gerçekten G29 daki pedallara göre vasat geldi. Çünkü G29 da kullanılan pedalların her birinde kendine özgü bir direnç var ve bunlardan en önemlisinin fren pedalında kullanılan yay olduğunu düşünüyorum. Pedallar en azından T3PM olsaydı çok daha iyi olurdu bence. Fren pedalında konik mod kullanıyorsanız bunun gerçekten bir faydası var mı deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Kesinlikle var hocam. İlk zamanlar alışamadım konik modüle, çünkü aracımda da fren pedalı yumuşaktır fakat sonra sertleşir, neticede binek araç sürekli sert değil. Fakat ilk yumuşaklık binek araç pedalı gibi olsa da bastıkça sertleşmeyen ve sürekli aynı şekilde direnç gösteren bir yay var. Diğer iki pedala göre elbette sert ama progresif yay olmadığı için önce yumuşak sonra sert olmuyor, bir de çalışma aralığı kısa. Haliyle ilk noktada ne kadar kg basıyorsan sonuna dayadığında da o kadar kg basınç uyguluyorsun.

Logiteh pedallarda progresif yay yay var bunun için daha çok seviliyorlar. Ama sanırım çözünürlük olarak da T300 ün pedalları daha iyiydi herhalde ondan emin değilim. Fakat direksiyonda hall sensör olduğu için onun çözünürlüğü iyi olduğunu biliyorum.

Konik modüle alışmam zaman aldı. Aralarda söktüm öyle denedim, fakat hissiyat alamadım. Konik modül takınca çıplak ayakla zor oluyor. Günlük ayakkabı diye tabir edilen, tabanı yarış ayakkabılarına benzyen hummel ayakkabım vardı. Onlarla kullanmaya başlayınca heh şimdi oldu dedim. Konik modülün mesafesini iyi ayarlarsan modüle kadar çok hafif bir aralık oluyor frenlemenin %25 ini yapıyorsun, kalan %75 ise basınç ile bastığın kadar frenleme oluyor. Bir basınç sensörü kadar deği elbette ama normal haline göre kat kat kat iyi oluyor. Özellikle bunun faydasını ACC oynamaya başlayınca hissettim. Rally de o kadar gerekli gelmemişti ya da ETS de gezenirken ama AAC de uzun süreli yarışlarda viraja girerken frene basmada çok faydası oldu. Mesela an geliyor daha hızlı giriyorsun ve frenden ayağını yavaş çekip bazen virajın başında da frenli girmen gerekiyor hatanı telafi etmen için. İşte o zaman %100 ile %50 fren ayarını yapamıyordum.

Loadcell modifikasyonu da yapacağım bir ara forumda paylaşırım ama aradığım parçaları bulamadım. Yurt dışındaki bir adamın videosunda loadcell amp modülünü TR de bulamıyorum. Kesme biçme yapmadan adam çok güzel modlama yapıyordu :)

Pedal konusunda tamamen katılıyorum. Bunu Eracing kanalında da yazmıştım Jason da kesinlikle haklısın dedi. T300 günümüzde halen tercih edilen fiyat performans olarak güçlü bir alternatif. Hala üretildiğini ve eski base olmadığını rulman modu yapanların eski ve yeni t300 lerde farklı rulman kullanmasından anladım. İç yapısında da bazı değişimler oluyor muhtemelen. E üstüne PS5 yazısı da yazdıklarına göre cihazlar yeni. Peki kardeşim alt model olan t248 'e güncel hall sensör pedal seti koyarken, bu garibanın pedal setini niye güncellemezsin ? Sana TLC-M pedal kullan demiyoruz. En azından T3PM kullanaydın yahu.

Seti alırken önemli değil diyordum pedal pedaldır. Ama yarışlarda sürekli frenleme ve gazlama yaparken anlıyorsun pedalların aslında sürüşüne direksiyondan daha fazla etkisi olduğunu. Ufak modlarla güzel şeyler ortaya çıkıyor bayağı alıştım şu anda. Ama dediğin gibi t3pm olaydı keşke. Onu modlamak daha da kolay, sanayiden mis gibi yay bulursun daha da sert yay takarsın. Gerçi mekanizma plastik onda, kırada bilirsin sert yayda Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

Ne mutlu Türküm Diyene

Önemli bilgilendirmelerle birlikte T3PM konusunda ben de aynı düşüncedeyim. Pedallar gerçekten de sürüşü etkileyen en önemli unsurlardan. Olmadık yerde viraj öncesinde aracın ani yavaşlaması ya da durması yüzünden ciddi bir süre kaybı olabiliyor. Büyük ihtimalle denediğim pedallarda konik modu yoktu bu yüzden süngere basar gibi hissettim.

Aynen, konik modül takmamışlar muhtemelen. Çünkü konik modül taksalar uğraşması var bir de. Sen kullanınca alışıyorsun da bilmeyen adam için frenleme gücü yarıda kalabiliyor. Çünkü sürekli kendini kalibre eden bir sistem var içeride.Cihazı yeni taktın usb ye, kalibrasyon sıfırlanıyor ve ilk açılışta gaza ve frene sonuna kadar basacaksın. Durduğu yer bitiş noktası olarak kalibre ediyor. Mesela ilk açılışta gaza %25 kadar basıp tuttun, O %25'inci mesafedeki son nokta %100 oluyor ve 0-%25 açısı senin %0 - %100 açın oluyor.

Konik modül takınca da böyle. Oyuna girmeden garanti olsun diye t300 yazılmını açar gaz frene basar kalibrasyonunu yapar öyle girerim. Zaten ilk açılışta direksiyonların tam sağ tam sol şekilinde otomatik çalışması bunun benzeri. Kalibre ediyor kendisini. :D

Cafede konik modül taksalar, adam anlamaz hem fren çok sert diyecek hemde kalibrasonu bozulduğunda frenleme kötü olacak. Kullandığın arabanın dilinden anlamak gibi, kullandıkça püf noktalarını keşfediyorsun. Garantisi bitince pedalları satmayı düşünüyorum bakalım alıcı olursa 2 sene sonra Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  TCLM alırım belki ikinci el. Sürekli ilan oluyor. Herkes upgrade ediyor bir üste :D Şimdi pedal seti değiştirsem hem gereksiz olacak hem de elimdekini satamayacağım. Çünkü garantilik bir durumda kutu içeriğini komple istiyorlar. Sonra uğraş dur :D

Ne mutlu Türküm Diyene

• Ya şu lanet assetto corsa ya şans vereyim diyorum. İndirimde diye dlc'lerini de satın aldım az önce nordschleife pisti için. Ama competizone'den sonra GT aracı bile kullansın fiziği berbat ötesi ya. Gerçeklikle alakası yok. Böyle kafadan kayma gerçek hatta var mı arkadaşlar ben anlamıyorum. Tamam sınırları zorlarsan kayarsın da, gerçekte 120 ile kurtarma potansiyeli olan virajda 80le bile kayıyorsun direksiyonu kırdığında. Ben benim normal binek arabamda bile 80 ile virajda zorlayınca böyle kaymıyor, ancak yerde bir şey olması lazım ya da arabayı savurman lazım. Viraj çizgisinde giderken başlıyor viraj dışına atmaya, direksyonu döndürmeye korkuyor insan. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

M4 seçtim az önce, youtube da m4 ile nasıl gidiyorlar diye baktım. Simülasyon ya hadi benzer tepkiler olur falan diye. Alakası yok, 120 130 ile girdikleri viraja sen giremiyorsun oyunda. Direk kayıyor araba FFB sıfır oluyor, hani bir kayma direnci olsun, direksiyona kontra ver ya da düzelt falan yok.

Allah aşkına bana bunun bir ayarı varsa ayarını söyleyin. Yoksa para çöpe gitti. DLC iade etme varsa edeceğim Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] Bir de salak gibi bütün araç paketlerini aldım ne gerek varsa. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

competizone can ya can Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  fakir iracing 'i

Ne mutlu Türküm Diyene

Aslında bunun ayarı var. Fizik olarak AC daha iyi olduğundan araç ayarlarını çok iyi bilmek gerekiyor. Sadece lastik basıncı ve kanat değil toe açısı ve kamber ayarları araç kaymalarında en önemli faktör. Her araba için bu ayarları deneme yoluyla öğrenmeniz gerekiyor. Daha baska bir takım ayarlar da var ama ciddi zaman ve sabır gerekiyor.

Ek olarak stok olarak sunulan araç ayarlarının bazılarında sorun var. Kamber ve toe açıları diğer tekerlere göre bazen eşit olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 23 Kasım 2023; 10:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.