Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (529. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.568
Cevap
275
Favori
582.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3 pedallı bundle için 4-5 adet stok varmış. Almak isteyenler elini çabuk tutsun. Sonraki gelecek partilerde 2 pedallı olacakmış ve bu fiyattan gelmeyecek!

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]
    Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]gelbura.com
    PXN VD6 6N-m 24Bit Encoder Direct Drive Direksiyon Seti Fiyat
    https://www.gelbura.com/pxn-vd6-6n-m-24bit-encoder-direct-drive-direksiyon-seti-pd-TET99682386368

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 26 Ekim 2025; 0:28:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Resmi olarak desteklemiyor. Ancak PXN'in N5 diye bir dongle'ı var onunla konsola G29 olarak tanıtıyor direksiyonu. Bunun dezavantajı da PC'deki kadar güçlü FFB alamıyorsunuz ve garip bir şekilde sanki dişli bir setmiş gibi direksiyon ortasında boşluk hissiyatı veriyormuş :) Aynı şey PXN V12 Lite için de geçerli. Ama izlediğim bir videoda direksiyon base'ini PS4 gamepadine bağladıktan sonra (PS5 değil 4 olacak) sorunsuz olarak dongle olmadan kullanıldığını görmüştüm.

Konsol için Fanatec yada Thrustmaster dışında pek bir seçenek yok. Logi RS50 var ancak gereksiz pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 26 Ekim 2025; 19:58:22 >

Kronik denmesi için bir arızaya binlerce olup, markanın artık o ürünü geri çağırması lazım. Kronik her üründe çıkan bir arıza demektir. Ben araştırdım tonlarca konu ve yakarış göremedim hocam. Sana denk gelmiş kötü bir deneyim olmuş. Bu her üründe yaşanbilecek bir durum hangisi alırsan al çıkabilir. Moza da mesela kronik denecek şöyle bir sorun vardı, ürün çalışırken pat diye enerji gidiyordu. Bu bir tasarım hatasıydı ve evet kronik sorundu mesela. Nedeni ise usb bağlantısının gevşek olması nedeniyle titreşimden dolayı gevşemesiydi. Sonra bunu revize edip düzeltmişlerdi.

Mesela saatlerce GT3 oynayıp desen ki ısındı ve gücü düşürdü. Evet kronik olmasada soğutma kaynaklı sorun denir buna ve sürekli uç noktalarda FBB açık şekilde 5.5nominal peakk gücü yazmamıştı moza ve onun üstünde oynarsan ısınıyor cihaz. Ben daha gücü düşürecek kadar ısıtamamıştım ama çok sıcak memleketlerde yaşayan bazı yabancı youtuberlar gücün düştüğünden şikayet etmişti ama yine tonlarca değildi.

Her şeye kronik demişsin yazılıma da. Yazılım kanadında hele incelemelerde en çok sevilen ve ayrıntılı ayar sunan moza'ydı. Yani kullanıyorum diye demiyorum, hem fanatec hem moza o zaman en çok satan markaydı ve deliler gibi inceleme izlemiştim oradan biliyorum. Ve o günden bu güne hep ufak ufak firmware güncellemesi aldı cihazlar hem de yazılımı iyice gelişti. En son gelen güncelleme ile pistlerdeki kullanımını analiz edip sana tavsiye verecek özelliği bile eklediler. Asettocorsa destekliyor mesela en basitinden ve çoğu yarış oyunu desteği var.

Yazılımda hiç bir markanın sunmadığı hala öyle mi bilmiyorum FFB EQ ayarı var ki r5 gibi nispeten giriş seviyesi sayılan cihazlar için bazı detayları almak adına çok iyi oluyor. FFB yi kısmadan direk o frekansın verdiği etkiyi kısıyorsun.

Yazılım kanadında şöyle bir sorun var ve bu alacağın her uzakdoğu üründe olacak. Oyunların desteği olmayabiliyor. Şöyle ki, Logitech, Thurstmaster ve Fanatec bu sektörün öncülerinden. Cihazlarını kronolojik olarak sıralasam iyice uzayacak konu ama Bunların yazılımıyla bütün çıkan oyunlar %90 uyumlu oluyor. Çünkü bu üç markada da fanatec giriş seviyelerindeki bazı modeller hariç PS desteği var ve hepsi de oyunlara sponsor olan markalar. Fanatec hele redbull gibiydi zaten paraları öyle yedi bitirdi Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] 

WRC10 çıktığında KT engine yapıldığı zamanlar lisans onlardaydı ve satın almıştım. O zamanlar T300 direksiyon aldım, oyunun %100 uyum ve desteği vardı, oyun içinden açı ayarlardım pat diye yazılımına öyle bildiğimiz bir yazılım da değil kıytırık bir pencereydi sadece. Ona yollardı açıyı ve oyunda yaptığım dereceye göre kitlerdi. Daha sonra EA lisansı satın aldı EA WRC çıktı, T300 hala bende var ilk dönemlerinde. Onda da tam destek var. Logitech ve Fanatec için de var zaten. Sonra ben moza'ya geçtim, aaaaa ne eski WRC oyununda ne EA WRC 'de destek yok. Oyunların *.ini dosyalarını modluyorduk, moza cihaz kodlarını vermişti sitesinde ve onları oyunların ayar dosyalarına giriyorduk. Maalesef bu oyun kanadında olan bir problemdi. Çünkü moza o zamanlar yeniydi ve sözünü geçiremiyordu.

Şimdi bütün oyunlarda neredeyse moza desteği geldi. EA büyük güncellemeler ala ala mozanın direksiyon üstündeki tuşllarına bile destek verdi. Eskiden menüde gezemiyorduk mesela. Benim bir arkadaş senin gibi sorunlu cihaz diyordu ama sorun oyun yapımcılarından kaynaklıydı.

Şu anda en sevdiğim şey, EA WRC olsun Asetto corsa olsun hangi oyunda hangi arabayı seçersem seçeyim o arabanın direksiyon açısı neyse aynısını cihazla eşitliyor, RBR 'de bile bu var profesyonel pilotların kullandığı ralli oyunu daha doğrusu gerçek simülasyon. Historic araç mı 900 dereceye kadar çıkıyor, WRC1 mi çat 540 derecede direksiyon.

Yazılımda bir çok yenilik de geldi. Hissiyat ciddi anlamda değişti. Ama bana 5.5nm yetmiyor maalesef o ayrı konu. Keşke R9 alsaymışım zamanında diyorum.

Uzun lafın kısası satış sonrası desteği nasıldır onu bilemem sana kötü tecürübe de yaşatmış olabilirler. Ben gelbura'dan almıştım çok çok ilgililerdi adamlar mı değişti bilmiyorum. Ama kaçak ürün alacaksan da sahibindendeki adam kendisi bire bir değişim garantisi ile ürün satıyor. Ben ikinci seti ya simagic ya moza olarak ondan alırım alacak olsam. Bu vergilerleri içeren sıfır ürün almak çok mantıksız artık.

Ve yine diyorum, bütçe sorunu yoksa, yer sorunu yoksa, stand alacaksan vee bu hobiyi çok seviyorum pist yarışlarına da girerim diyorsan en az 9-10nm bir cihaz almak lazım hatta 12-16 arasını almak çok daha iyi. upgrade işi yalan oluyor. Ben beceremiyorum al sat işini çünkü. Almışken iyi bir set kur uzun yıllar kullan. Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]  Fanatec biraz düze çıksa corsair ile nasıl ilerleyecek görebilsek fanatec ile de devam et derim ama ben kararsızım o konuda.Şu an çinli üreticiler daha iyi geliyor, daha yenilikçiler.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın ama Moza hakkında fikrim aynı. Discord kanallarındaki bana muameleleri vs beni soğutmaya yetti markadan. Bahsettiğim "slipring" arızası denilen arıza evet kronik bir sorun. O yüzden Moza_Jane (discordlarındaki Çin fabrikasıyla birebir iletişim olan tek kişi) bu bilinen bir sorun size fabrikadan ilgili parçayı gönderelim kendiniz yapar mısınız diye cevap vermişti ben de 1 günlük ürün bunlarla uğraşamam iade ediyorum diye konuyu kapattım. Sadece ben aldığım dönem 5-6 kişi aynı problem kaynaklı support kanalına yazmıştı onlarla da konuştum aynı cevabı vermişler. Belliki bizimki revize edilmemiş ilk parti ürünlerdendi. Yani Moza bundan 4-5 sene önceye kadar gimbal, selfie çubuğu vs üreten bir firmaydı :) Onlar ne kadar güvenilirsen PXN' de o kadar güvenilir.

Bu arada Gelbura'dan almamıştım bir diğer pişmalığım da o oldu zaten. StartOyun diye bir satıcıdan almışım yanlışlıkla. Kargoya verildikten sonra fark etmiştim sonra iade etmek istemedim.

Moza'nın yazılımı sıkıntılı evet. Sıkıntılı olmasa her çözüm önerisinde bilmem kaç sürüm önceki sürüme dönün sorununuz çözülür demezler :) Çinliler bu yazılım işinde tırt maalesef. Muhtemelen PXN'de aynı şekilde ama gördüğüm kadarıyla Pithouse'a göre çok daha sade bir yazılım yapmışlar. VD serilerinde yazılım kaynaklı bir problemle karşılaşan görmedim ne reddit'te ne kendi discordlarında.

Uyumluluk konusunda size katılıyorum ama PXN 2023 yılından bu yana çehresini değiştirdi. Rampage değil artık. Simracing yazılımları ile Farming Simulator dahil bir çok oyuna destekleri var. Yalnızca bir kaç eski NFS oyununda çalışmıyormuş da arcade NFS'lerde çalışsa ne olacak sanki :) Yani güncel tüm simleri destekliyor şuan o açıdan bir korkum yok. Konsolda kullanmayacağım için de zaten bir şekilde ayar dosyalarıyla çözülür herhangi bir uyumluluk sorunu.

Şuan PXN'in VD6 modelini önsipariş geçtim. Gelbura ile konuştum ve tester olmayı kabul ettim :) Yani ilk partide gelecek ürünlerde sanırım 5 adet kadarını 26 bin TL ve 3 pedallı setten verecekler daha sonraki gelecek partiler çift pedallı set olacak ve aynı fiyata gelecek. VD6'yı deneyip geri dönüş alacaklar benden ona göre beğenmezseniz Moza ile değiştiririz dediler. Dedim gerek yok bu da olmazsa direksiyon hevesimi gömerim bırakırım bu hobiyi :)

Profesyonel stand alacak, 12-15 nm torklu bir set alacak bütçe ayıramam valla bu işe. Giriş seviyesinde alabileceğim en iyi ürünü aldığımı düşünüyorum. 6nm sabit 8nm peak tork yeter de artar bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 27 Ekim 2025; 17:12:27 >

• OzanSRC kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum ellerine sağlık Thrustmaster t598 e yöneleyim..

Sayfa: önceki 525526527528529
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.