Şimdi Ara

Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (227. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.584
Cevap
275
Favori
584.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • g27 pedalı kolay bozulmaz aslında. Windows içinde bir uyuşmazlık olmasın sakın.

Bozulduysa ben satıyorum pedal seti :D

Saf direksiyon açısından olaya bakarsak G27 ve G29 her ikisinde de sistemin geri bildirimleri sadece dişli çarklar üzerinden yapılıyor. Dişlilerin sağlıklı şekilde dönebilmesi için elbette bir miktar boşluk olması gerekmektedir. Bu boşluk "deadzone" dediğimiz ölü bölge yani hareketin dataya yansımadığı bir bölge oluşturur. Bu bölge çok çok küçük bir alan olsada, üst seviye kullanıcılar için problem olabilir. Çarklı sistemin bir diğer problemide geribildirim esnasında çıkarttığı sestir. Bu ses gürültü tabi edilmesede, olayın atmosferini bir miktar baltalayabilir. Bu sebeplerden T150 çarkların yanı sıra kayış ile tavkiye edilmiş bir sistem içerir. Bu şekilde özellikle deadzone probleminin önüne geçilmiş olur.

Pedal olarak logitech in pedal tasarımının ve malzeme kalitesinin çok daha iyi olduğu ortadadır. Ancak her iki ürününde pedalı loadcell icermediğinden ileride değiştirilmeye yada takviye edilmeye sebep olabilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 9 Nisan 2018; 10:27:14 >
    MSI PRESTIGE X570 CREATION MB, AMD RYZEN 9 5950X 16 CORE CPU, ASUS TUF GAMING RTX 3090 OC, 64GB Gskill Trident Z 3600Mhz RGB DDR4 ram, NZXT KRAKEN X62 LIQUID COOLING SYSTEM, SILVERSTONE PM-01 RGB KASA, SAMSUNG CRG90 49" 120Hz QLED MONITÖR, CORSAIR 1000W PLATINIUM PSU,2TB Silicon Power Pci Gen 4x4 Nvme, 1TB Corsair MP510 Nvme SSD, 2X2 TB WD Caviar Black HDD (Raid 0), 256GB SAMSUNG EVO 850 SSD, SIMUCUBE DIRECT DRIVE SYSTEM IONI HC PRO 20Nm Mige Servo, SRC Button plate, Simupad Button Plate, Simupad Button Box, Simupad Feedback pad, Heusingveld Simpedals Ultimate, Fanatec Clubsport V1,5 Shifter, ROG ALLY Z1 Extreme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Assasin_2015

G29 ve T150 arasında olmanızın ana sebebi PS4 desteği sanırım, eğer durum böyle değilse pekala G27 setlerinede bakabilirsiniz. Böylelikle Vites de pakede dahil olacaktır.

Saf direksiyon açısından olaya bakarsak G27 ve G29 her ikisinde de sistemin geri bildirimleri sadece dişli çarklar üzerinden yapılıyor. Dişlilerin sağlıklı şekilde dönebilmesi için elbette bir miktar boşluk olması gerekmektedir. Bu boşluk "deadzone" dediğimiz ölü bölge yani hareketin dataya yansımadığı bir bölge oluşturur. Bu bölge çok çok küçük bir alan olsada, üst seviye kullanıcılar için problem olabilir. Çarklı sistemin bir diğer problemide geribildirim esnasında çıkarttığı sestir. Bu ses gürültü tabi edilmesede, olayın atmosferini bir miktar baltalayabilir. Bu sebeplerden T150 çarkların yanı sıra kayış ile tavkiye edilmiş bir sistem içerir. Bu şekilde özellikle deadzone probleminin önüne geçilmiş olur.

Pedal olarak logitech in pedal tasarımının ve malzeme kalitesinin çok daha iyi olduğu ortadadır. Ancak her iki ürününde pedalı loadcell icermediğinden ileride değiştirilmeye yada takviye edilmeye sebep olabilecektir.
    Teşekkürler. Aynen Ps4 için bakıyorum. Uygun fiyatlı temiz T150 bulursam alacağım. Bulamazsam yine uygun fiyatlı temiz G29 bakacağım artık. Aslında T300 almak istiyorum ama bütçem şu an için el vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 9 Nisan 2018; 8:54:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ilkermurat kullanıcısına yanıt
    Kafa hareketlerini sisteme yansıtan head tracker sistemlerin en bilinen ve pahalı olanı şüphesiz trackır 5 sistemidir.
    Ancak bahsettiğiniz gibi uygun fiyata bu sistemlerin işlevlerini içeren kendin yap çözümler üretilebiliyor.

Bunların en sık kullanılanlarından biri Playstation Eye kamerası ve kafaya takılan led ışıkları kullanan bir çözümdür.

https://www.youtube.com/watch?v=XHNwQY9iMrw

https://www.youtube.com/watch?v=7V6sPwQC9l8

Bir diğer yöntem de Arduino PLC ler ile geliştirilen DIY sistemlerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=4oCfDyLf33o

Eğer TrackIr 5 sistemini pahalı buluyor ancak DIY sistemleride anlaşılması ve yapılması zor buluyorsanız, yada zamanınız yoksa, IR TRACKER dan sonra piyasanın en bilinen ikinci çözümü olan ED TRACKER'a bakabilirsiniz. Bu sayede ister kendiniz birleştireceğiniz komponentleri alabilir, isterseniz birleştirilmiş versiyonu alabilirsiniz.

http://www.edtracker.co.uk
    MSI PRESTIGE X570 CREATION MB, AMD RYZEN 9 5950X 16 CORE CPU, ASUS TUF GAMING RTX 3090 OC, 64GB Gskill Trident Z 3600Mhz RGB DDR4 ram, NZXT KRAKEN X62 LIQUID COOLING SYSTEM, SILVERSTONE PM-01 RGB KASA, SAMSUNG CRG90 49" 120Hz QLED MONITÖR, CORSAIR 1000W PLATINIUM PSU,2TB Silicon Power Pci Gen 4x4 Nvme, 1TB Corsair MP510 Nvme SSD, 2X2 TB WD Caviar Black HDD (Raid 0), 256GB SAMSUNG EVO 850 SSD, SIMUCUBE DIRECT DRIVE SYSTEM IONI HC PRO 20Nm Mige Servo, SRC Button plate, Simupad Button Plate, Simupad Button Box, Simupad Feedback pad, Heusingveld Simpedals Ultimate, Fanatec Clubsport V1,5 Shifter, ROG ALLY Z1 Extreme.

• gt_one kullanıcısına yanıt
    WD40 gibi bir contact sprey ile arasıra potansiyometre içeren G25-G27 gibi pedalların bakımını yapmak, hem korozyon hemde potans ömrünü uzatmak açısından iyi olabiliyor. Özellikle kullanılmadığı zamanlarda bu pedalların üzerini örtmek yada demonte ise kutusuna koymak akıllıca bir yöntem olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 9 Nisan 2018; 9:12:34 >
  • g27 nin potansiyometreleri kolay kolay bozulmaz. Hele ki 3ü birden hiç bozulmaz. Zaten potansiyometre arızaları ilk başta atlama veya hassasiyet kaybı olarak başlar. Arıza durumunda da WD 40 değil yağsız kontak sprey ile müdahale edilir.

Büyük ihtimalle kablo kesilmiştir veya bir ihtimal 3 pedalın birden soketi çıkmıştır.

Pedalların içinde elektronik bir devre yok zaten. Mekanik aksama bağlı 3 potansiyometre sonrasında bunların direksiyon içindeki boarda iletimini yapan kablo soket vs.

Sizde direksiyon içindeki Kartta sıkıntı olmasın sakın.

Benim bahsettiğim WD40 aşağıdaki model:
    www.hepsiburada.com
    Henkel Wd40 Electrical Contact Cleaner Spray Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/henkel-wd40-electrical-contact-cleaner-spray-pm-HB000004Q6D4

Aşağıdaki model de aynı işi görür:
    www.hepsiburada.com
    Motip Kontak Temizleme Spreyi Yağsız 400 Ml. Made in Holland Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/motip-kontak-temizleme-spreyi-yagsiz-400-ml-made-in-holland-04000569-p-OTEV04000569

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 9 Nisan 2018; 10:21:59 >

• Windows uyumsuzluğu olduğunu sanmıyorum çünkü ps3 de de pedallar çalışmıyor.
    Bir ara oyundayken 2-3 kez elektrik kesildi. Elektrik kesilip tekrar gelişinde zarar görmüş olabilir.
    Diğer yandan uzun süre oynamayıp üstü açık şekilde bekletmiştim. Tozlanmış da olabilir.
    Önce temizlemeyi denerim. Düzelmezse g29 a geçiş yapabilirim. Tam asetto corsa aldım, bir tur bile atamadan pedallar bozuldu
    T300RS, G29 dan 1000 lira daha pahalı. Bu farka değermi bilmiyorum. Bu yüzden g29 daha cazip göründü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gt_one -- 9 Nisan 2018; 12:32:43 >

Orijinalden alıntı: Assasin_2015

Detay vermediğim için yanlış anlaşılmış olabilir.

Benim bahsettiğim WD40 aşağıdaki model:
    https://www.hepsiburada.com/henkel-wd40-electrical-contact-cleaner-spray-pm-HB000004Q6D4

Aşağıdaki model de aynı işi görür:
    https://www.hepsiburada.com/motip-kontak-temizleme-spreyi-yagsiz-400-ml-made-in-holland-04000569-p-OTEV04000569
    Aynen üstad. Normal WD 40 olduğu zaman sıkıntı olur.

Sizin inşallah Direksiyon bordu gitmemiştir. Çünkü pedallarda öyle elektrik gitmesiyle bozulcak bişey yok. Dediğim gibi 3 potansiyometre var. Gerisi kablo soket.

Pedal ayrı olarak satılıyor. Bulmanız zor değil. Çok zorda kalırsanız mesaj atın bendekini satarım.

T300 ile g29 arasında 1000 liradan fazla fark olması lazım. Eğer 1000 lira ise bence değer.

T300 bi defa çok daha modüler bir sistem. Pedalları beğenmiyorsun Hoop pedal alıyorsun. Vites lazımsa TH8 var. Simit hoşuna gitmiyor envai çeşit add on wheel var. Bi süre sonra bunları arıyorsun.

• Birşeye bulaşmaya gör...
    Biraz araştırınca t300rs nin g29 dan bariz üstün olduğunu gördüm.
    Daha dün g29 u neredeyse sipariş ediyordum. Şimdi T3OORS ye yöneldim.
  • gt_one kullanıcısına yanıt
    malesef öyle olmuyor ama biraz bütcenizi yükseltirseniz gt yada alacantra versiyonunda 3 lü pedal seti standart oluyor, bir alternatifinizde rs versiyonunu alıp tp3apro pedal setini ayrı olarak satın alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kurusasan

malesef öyle olmuyor ama biraz bütcenizi yükseltirseniz gt yada alacantra versiyonunda 3 lü pedal seti standart oluyor, bir alternatifinizde rs versiyonunu alıp tp3apro pedal setini ayrı olarak satın alabilirsiniz.
    O halde T300RS setini alacağım. İhtiyaç duyarsam ilerde T3PA pro pedal setini ayrıca alırım.

Orijinalden alıntı: kurusasan

sizbilirsiniz hangisi uygunsa 2.elleri ve firmaların sitelerini kontrol edip uygun bir pedal alabilirsiniz sizede şimdiden hayırlı olsun
    Teşekkürler.
    Yurt dışından almak daha uyguna geliyor ancak hem bekleme süresi uzun hemde risk daha fazla.
    Ortombodan alacağım gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gt_one

Nanakatolog da bu ürün, ortombo dan 600 lira daha ucuz görünüyor.
    Bu kadar fark şaşırttı beni. Tabi ben yanlış gördüysem başka. Eğer nanakatolog güvenilir ise oradan almak daha mantıklı.

Thrustmaster a gönlünü kaptırmak kolay ama malesef satın almak çok zor. En son amerika amazonda stok yoktu;almanya amazon desen zaten Türkiye ye göndermiyor;ortombo desen senin de dediğin gibi cep yakıyor. Zaten ucuz bir hobi değil iyice kazık hale geliyor afedersiniz. Nanokatolog desen ürün elinde yoksa ki bence çoğu zaman yok;orası da tam bir sabır törpüsü. Nerden getiriyorlar nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama klasik palavraları var;bunlar :
    Almanya depomuzdan geliyor
    Sevkiyat günleri cuma
    En geç 15 gün içinde gelir (15 gün dolunca da e ama biz iş günü 15 gün demiştik )
    İş günü olarak dolunca da şu distribütörden bulamadık başkasına bakıyoruz. E almanya deponuza noldu ?
    Sonuç olarak nanokatog için bunları bilmemi istedim. Ellerinde gerçekten varsa sorun yok tabii.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elimde g27 var. Bunu PS4 te kullanmanın uygun bir yolu yok mudur?

Orijinalden alıntı: kabune

quote:

Orijinalden alıntı: gt_one

Nanakatolog da bu ürün, ortombo dan 600 lira daha ucuz görünüyor.
    Bu kadar fark şaşırttı beni. Tabi ben yanlış gördüysem başka. Eğer nanakatolog güvenilir ise oradan almak daha mantıklı.

Thrustmaster a gönlünü kaptırmak kolay ama malesef satın almak çok zor. En son amerika amazonda stok yoktu;almanya amazon desen zaten Türkiye ye göndermiyor;ortombo desen senin de dediğin gibi cep yakıyor. Zaten ucuz bir hobi değil iyice kazık hale geliyor afedersiniz. Nanokatolog desen ürün elinde yoksa ki bence çoğu zaman yok;orası da tam bir sabır törpüsü. Nerden getiriyorlar nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama klasik palavraları var;bunlar :
    Almanya depomuzdan geliyor
    Sevkiyat günleri cuma
    En geç 15 gün içinde gelir (15 gün dolunca da e ama biz iş günü 15 gün demiştik )
    İş günü olarak dolunca da şu distribütörden bulamadık başkasına bakıyoruz. E almanya deponuza noldu ?
    Sonuç olarak nanokatog için bunları bilmemi istedim. Ellerinde gerçekten varsa sorun yok tabii.

Alıntıları Göster
    Bu durumda stoklarımızda var demeleri de çok anlam ifade etmez.
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.