Bildirim
Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU] (225. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
TM de hep bişeyler eksik gibi sanki. Şu direksiyonun tutma yerleri neden alcantara veya deri değil acaba? _____________________________ Ne Mutlu Türküm diyene... -
Bayildim :) Thrustmaster Ferrari takintisindan vazgecmedi. F1 Internal yerine bu tarz GT3 rim uretse cogu insan kuyruga girer sipariş icin :)
Benim gibi vok fazla Direksiyon u dondurmeyi sevmeyenler icin hatika bir set.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ interior Designer-Sim Racer-F1 Addict-Mercedes AMG,Trabzonspor,Deutsche Fußballnationalmannschaft,Bayern München, Liverpool,Dynamo Kyiv Fan,Xbox-Playstation,Epic Gamer.
NOT: Funboylar itinayla bloklanır, bu yaştan sonra uğraşamam hiçbirinizle. Malı mülküyle övünen uzak dursun. -
_____________________________ Hiç kimseye verilecek hesabım yok benim... Duyuyor musunuz?... Kaçtım! Ölümden korktum ve kaçtım...
Corto Maltese -
Merhaba arkadaşlar bir sorum var.
PS3 de logitech g27 direksiyon ile gran turismo 6 denedim. Düz yolda giderken direksiyon tak diye bir ses çıkararak sağa yada sola çekiyor.
Bu normal birşeymi. Yani düz yolda bile araç aniden sağa yada sola saparak yoldan çıkma eğilimi gösteriyor._____________________________ 
-
Hava yağmurlu, yerde su birikintisi varsa olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ https://www.flickr.com/photos/65316244@N06/
Arcam irDAC - Schiit Lyr / Emotiva Mini X-A100 - Hifiman HE500
Sony A7 II- Lens Turbo II - Canon FD 50mm f1.4, Canon FD 24mm. f2.8, Zeiss 35mm f2.8, Samyang 80mm f1.4 -
İlker kardeş bence masanın arka boşluğunada o ölçülerde. Mdf
Kestir vidâla masanın ağırlığı artıp esneme olayıda biterarka plaka desteğıyle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ KURU FASULYE + PİRİNÇ PİLAVI -
quote:
Orijinalden alıntı: Sivridis
Hava yağmurlu, yerde su birikintisi varsa olabilir.
Kuru asfaltta oluyor.
İlk kez direksiyon kullandığım için bu normalmi yoksa ayar sorunumu var karar veremedim._____________________________ 
-
Forumda birkaç mesaj okuduktan sonra konsolu bırakıp PC toplamaya karar verdim.
Yarış simulasyonları için özellikle dikkat etmem gereken parçalar varmı PC toplarken.
Mevcut direksiyon setim logitech g27._____________________________ 
-
Arkadaşlar herkese merhaba
trustmaster t150 hakkında sizlerden kullanan varsa biraz bilgi almak istiyorum. bunu ürünü almak istiyorum.
en çok merak ettiğim konular çalışma prensibi ve teknik detayları ile ilgili.
duyduğum kadarı ile g27 g29 gibi dişli sistemi değilde kayışlı kasnak sistemi ile çalışıyormuş.
sensor olarak yine optik encoder kullanıldığını duydum.
varsa eğer teknik özelleklerini bulabileceğim bir link varmıdır.
yine merak ettiğim bir konu ise sürüş esnasında pist üzerinde düz gider direksiyon 0 derecede iken aracı düz rotasında tutmak için sağa ve sola sürekli ufak hareketler yaptırmak gerekiyor mu. izlediğim bir videoda buna dikkat ettim. ucuz direksiyon kollananlar varsa bu durumu bilir, potans sensorlu direksiyonlarda bunu yaşayan olmuştur.(umarım bunu kısmını anlata bilmişimdir)._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Kafkaslı57
İlker kardeş bence masanın arka boşluğunada o ölçülerde. Mdf
Kestir vidâla masanın ağırlığı artıp esneme olayıda biterarka plaka desteğıyle
Abi MDF hazır. Dediğin gibi ön kısma vidalayacağım. O zaman esneme sıfıra inecek. Şu an bile direksiyonun yanına kahve fincanı koyunca dökülmüyor. O desteği koyunca esneme bitecek.
Elimde bir takım yedek pedal seti var. Onu Dik ve ters olarak MDF ye monte edeceğim. Hem pedal yerleşimi daha iyi olacak hem de yapısal destek sağlıyacak. Her şey hazır. Sadece PS4 gelmesini bekliyorum. Ona da dikey stand yapıcam ikisi bir arada bitsin istiyorum.
Düzlükte direskiyonun sağ sol yapma olayı Logitechlerde var malesef. G29 da çok azalmış ama yine var. Aracın yol tutuşu zayıfsa süekli yalpalar. Bir kere gevşek bırakırsan da sallaya sallaya yoldan çıkartır. TM direksiyonlarda nasıldır bilemem.
Direksiyon hassasiyeti olarak da Logitechler yeteri kadar hassas aletlerdir. Farklar daha çok sessiz çalışma pürüzsüzlük gibi konularda ortaya çıkar. yoksa g25 ile geçemediğin birisini T300 ile geçme şansın sıfır gibi bişeydir._____________________________ Ne Mutlu Türküm diyene...
-
Ne simciler var pc de hala dfgt yle canavar gibi i racingde yarışıyolar
Bil istedim bu iş birazda refleks beceri işi artık
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ KURU FASULYE + PİRİNÇ PİLAVI -
Merhaba T150 kayışlı ve dişli sistemini bir arada kullanan bir cihazdır.
Bu anlamda pazarda giriş seviyesi cihazlar içinde en iyisidir diyebiliriz. G27 gibi cihazlara iyi bir alternatiftir.
Standart gelen pedalları malesef yeterli değil. 3 pedallı bundle larından alabilir, yada pedal için ayrı bir çözüme gidebilirsiniz.
Pozisyonlama ve input anlamında bir problem yaşamazsınız. Simülasyon sınıfı yazılımlar için yeterli inputu verir._____________________________ MSI PRESTIGE X570 CREATION MB, AMD RYZEN 9 5950X 16 CORE CPU, ASUS TUF GAMING RTX 3090 OC, 64GB Gskill Trident Z 3600Mhz RGB DDR4 ram, NZXT KRAKEN X62 LIQUID COOLING SYSTEM, SILVERSTONE PM-01 RGB KASA, SAMSUNG CRG90 49" 120Hz QLED MONITÖR, CORSAIR 1000W PLATINIUM PSU,2TB Silicon Power Pci Gen 4x4 Nvme, 1TB Corsair MP510 Nvme SSD, 2X2 TB WD Caviar Black HDD (Raid 0), 256GB SAMSUNG EVO 850 SSD, SIMUCUBE DIRECT DRIVE SYSTEM IONI HC PRO 20Nm Mige Servo, SRC Button plate, Simupad Button Plate, Simupad Button Box, Simupad Feedback pad, Heusingveld Simpedals Ultimate, Fanatec Clubsport V1,5 Shifter, ROG ALLY Z1 Extreme. -
Malesef her hobi de kendini geliştirmeden ekipmanı geliştirme trendi var.
Misalen şu sıralar acaip kilo aldım. Bisikletim 11.5 kilo. Ben kilo vermedikçe bisikletimin karbon fiber olmasının bana bir avantajı yok. Ama bakıyorum herkes karbon bisiklet alma derdinde.
Veya adam doğru kadrajlamayı bilmiyor. altın oran veya perspektif bilgisi yok. Temel fotoğrafçılık hakkında bilgisi yok. Nikon mu alayım Canon mu diye soruyor. Adamın biri tarla satıp makina aldı. ( çok ciddiyim ) Çektiği fotoğrafın altına exif yazmış. Dedim Sen bunu cep telefonu ile de çekebilirsin. 20 30 binlik ekipman niye? demediğini bırakmadı. Ve hakikaten çektikleri genel olarak o kadar kötü ki.
Bir noktadan sonra ekipman kişisel tatmine giriyor. Üst seviye ekipmanın size katkısı illaki var. ancak Çok sınırlı oranda.
Yukarda arkadaşlar sormuşlar t150 t300 şeklinde. Bütçeniz neye yeterse onu alın. Ben sıfır T300 alabilecek olsaydım onu alırdım. Ama yetenek olarak o kadar kötüyüm ki gamepad ile oynayan adama geçiliyorum :D
Benim için bu sistemler akşam açayım nordschelefe de biraz time trial yapayım kapatayım şeklinde._____________________________ Ne Mutlu Türküm diyene...
-
Merhaba Simülasyon için PC kuracaksanız, ekran kartınızın 3 monitör ve VR desteği sunan bir model olmasına önem vermenizi tavsiye ederim.
Bu anlamda GTX 1060 6GB veya üstü bir modele bakmanız faydalı olacaktır.
Simülasyona özel olmamakla birlikte iyi hava akımına sahip bir kasa ve iyi soğutulan işlemci ve sistem komponentleri, uzun online seanslarda sıkıntı yaşamamanız için faydalıdır.
Güç kaynağı konusunda 80+ Gold tipi bir güç kaynağı sağlıklı bir sistem için faydalıdır.
Son zamanlarda Killer Ethernet kullanan arkadaşların bazı sıkıntılar yaşadığına tanık oluyoruz. Bu anlamda ethernet olarak Killer Ethernet dışındaki bir modeli kullanan (Intel gigabit gibi) bir anakart edinmek isteyebilirsiniz.
Bunun dışında PC nin kendisi herhangi bir oyun PC sinden çok farklı olmamaktadır. Modern bir Ryzen 1600X ve üstü, Intel Core İ5 ve üstü sistemler, minimum 8Gb ve üstü ramlar işinizi fazlası ile görecektir. Sisteme takacağınız bir SSD sistem genel performansa büyük etki sağlar. Bütçeniz el veriyorsa NVMe tipi SSD lerden de edinebilirsiniz._____________________________ MSI PRESTIGE X570 CREATION MB, AMD RYZEN 9 5950X 16 CORE CPU, ASUS TUF GAMING RTX 3090 OC, 64GB Gskill Trident Z 3600Mhz RGB DDR4 ram, NZXT KRAKEN X62 LIQUID COOLING SYSTEM, SILVERSTONE PM-01 RGB KASA, SAMSUNG CRG90 49" 120Hz QLED MONITÖR, CORSAIR 1000W PLATINIUM PSU,2TB Silicon Power Pci Gen 4x4 Nvme, 1TB Corsair MP510 Nvme SSD, 2X2 TB WD Caviar Black HDD (Raid 0), 256GB SAMSUNG EVO 850 SSD, SIMUCUBE DIRECT DRIVE SYSTEM IONI HC PRO 20Nm Mige Servo, SRC Button plate, Simupad Button Plate, Simupad Button Box, Simupad Feedback pad, Heusingveld Simpedals Ultimate, Fanatec Clubsport V1,5 Shifter, ROG ALLY Z1 Extreme.
-
Bilgi için teşekkürler.
Şu an elimde asus N551JW laptop var. Core İ7 işlemcili, ekran kartı Geforce GTX 960M.
LCD tv ye bağlayıp oynasam (asetto corsa), başlangıç için işimi görürmü sizce.
Sonra geliştikçe sağlam bir masa üstü toplarım diye düşündüm._____________________________ 
-
Laptop için soğutucu kullanırsanız başlangıçta iş görür. zaten bi süre sonra kendiniz ihtiyaçları belirlersiniz. _____________________________ Ne Mutlu Türküm diyene... -
Sende benim kafadasın ben yıllarca arkadaşlarla yarıştım
Şimdi gerşeyı satıp savdım
Çünkü yaşım artık 61 reflekslerim zayıfladı kiloda var
Eklem ronatizmasıda cabası mecbur koptum artık sim
İşinden lakin hala gözlemleyerek takip ediyorum çok seviyorum
Burada en önemli nokta televizyonunuzun input lag değerleridir.
Televizyonunuzdaki Game Mode u açmayı unutmayın. Bazı televizyonların game mode da bile yüksek lag li olduğunu biliyoruz.
Yüksek Lag kontrol anlamında sizi zorlamasının yanı sıra, refleks ve alışkanlıklarınızın yanlış yönde gelişmesini sağlar.
Laptop un kendi ekranından yada alacağınız bir monitörü bağlayarak kullanmanız daha yerinde olacaktır._____________________________ MSI PRESTIGE X570 CREATION MB, AMD RYZEN 9 5950X 16 CORE CPU, ASUS TUF GAMING RTX 3090 OC, 64GB Gskill Trident Z 3600Mhz RGB DDR4 ram, NZXT KRAKEN X62 LIQUID COOLING SYSTEM, SILVERSTONE PM-01 RGB KASA, SAMSUNG CRG90 49" 120Hz QLED MONITÖR, CORSAIR 1000W PLATINIUM PSU,2TB Silicon Power Pci Gen 4x4 Nvme, 1TB Corsair MP510 Nvme SSD, 2X2 TB WD Caviar Black HDD (Raid 0), 256GB SAMSUNG EVO 850 SSD, SIMUCUBE DIRECT DRIVE SYSTEM IONI HC PRO 20Nm Mige Servo, SRC Button plate, Simupad Button Plate, Simupad Button Box, Simupad Feedback pad, Heusingveld Simpedals Ultimate, Fanatec Clubsport V1,5 Shifter, ROG ALLY Z1 Extreme. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kafkaslı57
Sende benim kafadasın ben yıllarca arkadaşlarla yarıştım
Şimdi gerşeyı satıp savdım
Çünkü yaşım artık 61 reflekslerim zayıfladı kiloda var
Eklem ronatizmasıda cabası mecbur koptum artık sim
İşinden lakin hala gözlemleyerek takip ediyorum çok seviyorum
Tamamen kopmak zor. Ben de geçen sene yol bisikletine geçmek için g27 yi sattım. baktım Ps4 e gran turismo gecikecek GT5 ve 6 dan bıktım ps3 ü sattım. Ama bi süre dayanıyor insan. Hele Yiğit tezcan videoları filan acaip gaza geldim :D Sim kokpit duruyordu zaten. Suntadan MDF ye geçtim.
Sim işi bi yerde insanı dinç tutuyor. Benim de Yaş 40 reflekslerin zayıflamaması için bu tip aktiviteler iyi oluyor. Yoksa saldık mı bi daha toplayamayız. Araç kullanırken filan çok faydasını görüyorum. hızlı tepki veriyor insan._____________________________ Ne Mutlu Türküm diyene...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
![Sim Racing Ekipmanları [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2fd1%2f78%2f1b%2fd1781bf1bd5d473ebd47a9ac3b3c53a9.jpg&t=132099979&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı