Şimdi Ara

SİLİNSİN. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
9
Favori
4.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eksi yağmuruna tutulacağım ama, sırf psn denen sistem yüzünden, ps4 satıp xbox one almak üzereyim. Dün d&r'da kendimi zor tuttum xbox almamak için.
    Psn böyle devam ederse sırf exc. oyunlar için elimde tutarım ps4ü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC nin artilari

    TR yama destegi
    Verdigin paraya gore oyunu konsoldan daha yüksek ayarlarda oynamak 2K 60FPS gibi.
    Kardeslik yapacak arkadasiniz yoksa fiyatlar pc de daha avantajli.
    Pc de cfw diye birsey gerekmediginden hem orjinal mp oyun ya da korsan oyun oynayabilme sansi var.
    Rpg ve ya ona benzer oyunlarda mod destegi. Ozellikle steam in bazi oyunlarda sundugu workshop var orda destekleyen oyunlarin modlari var
    Fps lerde klavye mouse destegi (Daha cok sevenler var)

    Pc nin eksikleri

    Mp oyunlarda hile sorunu ve ya fps eşitsizlikleri siz 60 fps de zar zor oynarken karsidaki adam 120fps de oynayabilir.

    Her oyunun nerdeyse kemdi servisleri olmasi mesela ea oyunlari origin ubi oyunlari uplay diger oyunlar steam. Benim gibi istatisliklere onem veriyorsaniz basarim falan kasiyorsaniz her oyunun bir hesap durmasi onemliyse bence bu eksidir.

    Optimizasyon sorunlari ozellikle nvdia ve ya amd anlasmasi varsa diger markanin sahibi oyunlarda sıkıntı yasayabiliyor.

    Oyunlarin gec cikmasi ve ya hiç cikmamasi olabiliyor (eskiye gore daha az)
    Oyunlarda Windows yuzunden ve ya donnaim sorunu yüzünden bir cok sorun insanin basina gelebiliyor mesela bf3 de az cekmedim ben sicaklik olsun windows un stabillikten çıkması gibi.

    Konsolun artilarina girmiyorun biliyorsunuz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok artık PC de FPS yi eleştirip adeta " FPS ps4 de oynanır" a getirmiş hatta adeta değil resmen bunu demiş. Ne diyeyim ki... mouse un kolaylığını hassasiyetini joystick e değişen varsa tek birşey söyleyebilirim casual oyuncudur ve FPS oyunlarına AŞIRI derecede uzaktır. Genelde "mouse ile uğraşacağıma joystick ile oynarım" diyenler mouse'da joystick'den farksız oynayanlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRECRUIT

    Yok artık PC de FPS yi eleştirip adeta " FPS ps4 de oynanır" a getirmiş hatta adeta değil resmen bunu demiş. Ne diyeyim ki... mouse un kolaylığını hassasiyetini joystick e değişen varsa tek birşey söyleyebilirim casual oyuncudur ve FPS oyunlarına AŞIRI derecede uzaktır. Genelde "mouse ile uğraşacağıma joystick ile oynarım" diyenler mouse'da joystick'den farksız oynayanlardır.

    genelleme yapmayalım.

    Mouse ile oynayınca çocuk oyunu gibi oluyor. hiç zevk alamıyorum.

    Gamepad ile çok keyifli. gerçekçilik hissi de katıyor. ateş ettiğinizde vuruş hissi veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheRECRUIT

    Yok artık PC de FPS yi eleştirip adeta " FPS ps4 de oynanır" a getirmiş hatta adeta değil resmen bunu demiş. Ne diyeyim ki... mouse un kolaylığını hassasiyetini joystick e değişen varsa tek birşey söyleyebilirim casual oyuncudur ve FPS oyunlarına AŞIRI derecede uzaktır. Genelde "mouse ile uğraşacağıma joystick ile oynarım" diyenler mouse'da joystick'den farksız oynayanlardır.

    genelleme yapmayalım.

    Mouse ile oynayınca çocuk oyunu gibi oluyor. hiç zevk alamıyorum.

    Gamepad ile çok keyifli. gerçekçilik hissi de katıyor. ateş ettiğinizde vuruş hissi veriyor.

    Genellemeden bahsetmiyorum ortada bir gerçek var ki oda mouse ile daha hassas ve ince vuruşlar yapabilirsin tabi ki reflekslerin buna izin veriyorsa, el çabukluğun ile diğer oyunculara karşı büyük bir üstünlük kurabilirsin Neden Semi-pro , pro seviyelerinde FPS oyunu oynayan biri potansiyelini joystickte mahvetsin ki? Tabi bu Semi-pro kesim çok az bir kitleye tekabül ettiği için genelde insanlar joystick den arkasına yaslanarak mayışmış bir şekilde oynamayı tercih ediyorlar sebebi belli zaten pc de yapabileceği çok birşey yok. Onun için ps4 ve pc deki oyunculuğu arasında at ile deve yok. pc başında kambur bir şekilde oturup sürekli ölmektense en azından konsolun joystick'inde önüne gelen bir-iki adamı vurup mutlu oluyor.

    -YANİ KISACASI FPS OYNAYACAK İSEN VE CASUAL BİR OYUNCU İSEN PS4 BİR NUMARADIR...

    Bu Tartışmayı Cs.go da supreme-global elite arası yada bf4 de 700-750 skill point yapabilen biri ile yapsaydım bu bir tartışma bile olmazdı aynı şeyleri düşünürdük fakat karşıma Silver klasmanından oyuncular gelir ise onlara bu farkı sabaha kadar anlatsamda onlar için hiçbirşey ifade etmez.

    -VE BİRAZCIK DA OLSA İDDALIYIM VE İYİ OYNARIM DİYORSAN PC.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 15 Mart 2015; 15:30:14 >
  • hangi psn oyunu rus keylerden daha ucuza geliyor aydinlatir misin bizi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Siz değerli arkadaşlarımın uyarısı üzerine, konunun ilk mesajında yazdığım ve yanlış anlaşılmama sebep olan bir kaç itici cümleyi sildim.


    Konu şu an çok güzel oldu, elinize sağlık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmadığım çok şey var. Bunlardan biri de yarış simulasyonu muhabbeti. Ortada daha adam akıllı yarış oyunu yok. Tamam gt7 gelecek, pcars var bide. Pc de yarış simulasyonu her zaman daha iyi oynanır. Oyun çeşidi çoktur,direksiyon çeşidi çoktur, ekstra dışarıya gösterge vs koyabilirsiniz kaliteli modlar yapılabilir. Grafik aramazsanız eski oyunlarda aşırı keyif verir. Bunlardan mahrum ps4 bana göre.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla ilgili ekşisözlükte konsol ve pc'de oyun oynamak arasındaki farklı çok güzel anlatan bir yazı buldum. aşağıya kopyalıyorum. kişisel olarak da uzun yıllar pc'de oyun oynadıktan sonra ps4 çıktığında ps4 aldım ve world of warcraft ve starcraft dışında pc'yi kullanmaz oldum.

    pc her şey olmaya çalışan bir alet. bakalım neler yapabiliyoruz? internete girip dolaşabiliyor, hayvan gibi multitasking yapabiliyor, aynı zamanda müzik dinleyip video işleyip kod yazarken bir yandan arkada browser'da 10 sekme açık bırakabiliyoruz. pc böyle kabiliyetli bir alet. ama bir işte özelleşmiş değil. örneğin sosyal medya kullanımı, e-book okuma gibi konularda kimse bana pc'nin tabletlerden (ipad, android tablet vs) daha iyi olduğunu söyleyemez. ipad'de facebook da, twitter da, e-book okumak da daha rahat, daha keyifli.

    aynı şekilde, pc'de film izleyebilirsiniz, ama bir home cinema/bluray player + led tv tecrübesi vermeyecektir asla. çünkü pc'nin tek işi bu değildir, pc tasarlayanlar da "bu cihazda sadece film izlenecek" diyerek tasarlamazlar.

    gelelim oyun konusuna, oyun konusunda bu durum çok çok daha güçlü ve belirgin: önce input yöntemlerinden dolayı çakılırsınız, zira pc'de klayve-mouse ikilisi sizin input device'ınızdır. klavyenin asıl, birincil amacı yazı yazmaktır, örneğin ben buraya bu yazıyı klavye sayesinde bu kadar rahat yazabiliyorum. ama klavye bir oyun input aracı olarak başarısızdır, yetersizdir. elimizi klavyenin sol tarafındaki wasd tuşlarına yerleştiririz, idareten karakterimizi yönlendirmemizi sağlar. ama örneğin karakterimizin tam hızının 3/5'i ile, ileriye ve hafiften sağa doğru (örneğin 10 derece gibi bir açıyla) gitmesini istiyoruz. nasıl olacak? söyleyeyim: olmayacak. çünkü wasd ile 8 farklı yöne gidebilirim, 4 ana yön ve 4 ara yön olmak üzere. ayrıca wasd tuşlarında basma şiddeti denen bir şey yok, yani ya 1'dir, basılıdır, ya da 0. bu sebeple gitme hızımı da ayarlayamam. en fazla shift tuşu ile sprint falan yapabilirim, ilerleme hızım iki kademeli falan olur.

    gördüğünüz gibi klavye input için oldukça yetersiz. peki bizi bu dertlerden kurtaracak input şekli ne? tahmin ediyorsunuzdur sanırım, evet doğru bildiniz: analog. bi analog stick yukarıda bahsettiğim bütün problemleri çözüyor. çünkü analog stick yazı yazmak için değil, oyun oynamak için tasarlanmış bir şey.

    gelelim mouse'a: mouse'un amacı ekranda hızla spesifik bir noktaya odaklanmak. kabul edelim, mouse klavyeye göre daha başarılı bir input aracı. en azından oyunculuğa daha uygun. ve bazı konularda tam alternatifi yok (aiming, strateji). ama bu yine de mouse'ta da bir şeylerin eksik olduğu gerçeğini değiştirmiyor, bir defa mouse bir masa, bir yüzey gerektiriyor, bu da mouse'u elinize alıp koltuğa yayılma şansınızı sıfıra indiriyor. ayrıca mouse'ta da bir basma şiddeti yok, tıklama 1 ve 0'dan ibaret, yani bir "tetiği çekme" hissiyatı alınamıyor. çünkü mouse başka işlemler de gözetilerek tasarlanmış, gaming için değil.

    neyse, sadece input üzerinde bu kadar durdum, ama input bu olaydaki en basit kısım. sorun şu ki, bir pc oyunu aldığınızda o oyuna pc konfigürasyonunuza göre ayar çekmeniz gerekiyor. bu da zahmetli bir iş. neden? çünkü pc'niz binlerce farklı konfigürasyona (ekran kartı, cpu vs) sahip olabilir ve oyunun yapımcıları bu olasılık deryasını gözönünde bulundurarak optimizasyon yapamazlar. bu durumda ne olur: oyunu bilgisayarınıza göre optimize etme işi, kalite/performans'ta ideal noktayı yakalamak size düşer. işte o an, oyunun çözünürlüğünü, detay seviyesini şunu bunu arttırıp azaltıp denemeler yaparken, hatta oyunun config dosyalarını notepad ile editlerken, işte tam o an şunu düşünmelisiniz: bu sizin işiniz mi? bu işe siz mi kafa yormalısınız? kimisine keyifli gelebilir, ama ben bunu şuna benzetiyorum: yazdığınız programlama dili için tasarlanmış, tailor-made ide'ler varken vi kullanmak ve bununla övünmek. yani diyorsunuz ki "ben bu acıyı çekiyor ve bundan keyif alıyorum". hayır arkadaşım, sen bir konsolun tadını aldığında o günleri hiiç özlemeyeceksin. çünkü konsola aldığın her oyun, tam da olması gerektiği gibi, elindeki donanım neyse (oyun konsolun), o konsolda olabileceği en iyi şekilde, oyuncunun oyun deneyimini en keyifli seviyede tutacak şekilde konfigüre edilmiş gelecek. sana da oyunu alıp oynamak kalacak. olması gereken de budur.

    dersen ki "benim pc'm hayvan gibi, son detaya getirip çalıştırıyorum her oyunu", valla helal olsun, ama bu durum kaç sene devam edecek? eminim 1-2 sene sonra pc'n oyunlarda kasılmaya başlayacak. ama konsolda böyle bir sorun olmayacak. çünkü konsolun mantığı bu: bir oyun konsola çıkıyorsa onda düzgün çalışacaktır.

    ayrıca konsol pc'den çok daha verimlidir, yani matematiksel olarak aşağı yukarı aynı sisteme sahip bir oyun konsolu ile bir pc'yi karşılaştırdığınızda, oyun konsolu aynı grafik detayında çok çok büyük bir ihtimalle daha yüksek performans verecektir. çünkü konsol tamamen oyun için tasarlanmıştır. her bir transistörü "bu cihaz oyun çalıştıracak" bilinciyle hareket eder, çünkü transistör olmak bunu gerektirir. çünkü evinize çağıracağınız boya/badana ustası evi sizden kısa sürede, daha düzgün yani daha verimli boyayacaktır.

    bir de şundan bahsedeyim: biliyorsunuz microsoft'un son dönem ürünleri windows 8 ve xbox one büyük eleştiriler aldılar. windows 8 ux konusunda, xbox one da birçok konuda çok eleştiri aldı. sebebi hep aynıydı: windows 8 hem desktop hem tablete hitap etmeye çalıştı. xbox one ise oyun odaklı değildi, oturma odası ve tüm entertainment olayına hakim olmak istedi. sonuçta ne oldu? windows 7 kullanan büyük çoğunluk 8'e geçmedi, hatta bilgisayarlarında oem olarak windows 8 gelen insanlardan 7'ye dönen epey oldu, xbox one ie ps4 karşısında satışlarda, performansta vs. ezildi. yani ikisi de birden çok konuda iyi olmaya çalışırken konuların hiçbirinde "en iyi" olamadılar. (ps4 ise sadece ve sadece oyun odaklı çıkıp büyük başarı yakaladı, ms de hatasını anlayıp rotayı oyuna doğru kırdı, bkz e3 2014)

    pc oyunculuğu deyince şu an akla gelen ilk birkaç şeyden biri steam sanırım. steam gerçekten de çok çok başarılı ve rakipsiz bir platform. yıllar yılı çok doğru adımlar attı, indie game ve developer'larını destekledi, free2play'de para olduğunu gördü ve rotasını oraya kırdı ((bkz: team fortress 2), (bkz: dota 2)) vs. ve taptığım şirket valve burada en büyük eksiliğini, en büyük sıkıntıyı gördü: (bkz: pc gaming). steam pc oyunculuğuna damardan bağlıydı ve pc oyunculuğunun zayıflaması demek steam'in de zayıflaması demekti. buna bir çözüm bulmalıydılar. ve bir amaç belirlediler: oturma odasına, yani konsolların alanına girmek.

    peki ama bu nasıl olacaktı? ilk problem input idi. insanların inanılmaz büyük steam oyun kütüphaneleri vardı ve bunu kaybetmek sıfırdan başlamak demekti, bu kullanıcıyı bir şekilde elindeki arşiviyle oturma odasına çekmek gerekiyordu, ve bunun için, klavye/mouse ikilisini replace edecek devrimsel bir input aracı tasarladılar: (bkz: steam controller). tamamen açık ve hackable bir kontroller. ne kadar başarılı olacağını göreceğiz ama valve bu konuda epey iddialı, iddialarına göre steam library'mizde klavye/mouse ile oynanan her oyun steam controller ile de oynanabilecek.

    ikinci sorun ise işletim sistemi idi. steam windows'a da damardan bağlıydı ve windows çok amaçlı, kapalı lisanslı bir işletim sistemiydi. bunun için ufak adımlar attılar. ilk adım steam linux desteği idi. linux'a steam çıkarıp kendi oyunlarını linux'ta da çalışır hale getirdiler, ayrıca nvidia ve amd ile görüşerek linux'taki display driver'larını bir zahmet adam etmelerini istediler, ve hatta bu konuda onlara yardımda da bulundular. ayrıca indie game developer'larını da linux desteği konusunda teşvik ettiler, sonuçta ortaya linux'ta da güzelce oynanabilen birçok oyun çıktı. burada mevcut müşteri kitlesini elde tutmak için "bir platformda al, her platformda oyna" politikası güttüler. sonrasında da asıl planları olan steam os'i duyurdular, debian tabanlı, içinde sadece steam bulunan, oyuna adanmış bir işletim sistemi. hem de tamamen açık kaynaklı, hackable.

    tabi ki tamamen oyuna, steam'e adanmış bir sistem masaüstüne açılmayacaktı, sonrasında steam'e çıft tıklanıp girilmeyecekti. bunun için de big picture mode'u yaptılar. bu big picture modunu gelecekteki steam'in tabiri caizse "konsolunun" arayüzü olarak düşünebilirsiniz.

    ve son olarak bir "cihaz" gerekiyordu. bunun için ise konsolları amd'ye kaptırmış olan nvidia ile, olayı pc gamin olan razer ile, alienware ile vs masaya oturdular, dediler ki "bize farklı fiyat skalalarında cihazlar üretin, dış görünümü konsollar gibi şık olsun, oyun amaçlı olsun, hdmi çıkışı koyun, içine de steamos'u dayarız, tüketici kendi bütçesine uygun olanı alır, oturma odasına koyar, steam'e login olur, uzanır koltuğa, alır steam controller'ını eline, steam library'sinden başlar oynamaya". (bkz: steam machines)

    peki sorarım size: bu büyük, her babayiğidin harcı olmayacak hamleler konsolun zaferini değil de neyi gösterir? valve neden bu kadar büyük bir işe girişsin? cevabı şu: çünkü pastanın büyük kısmı oturma odasında, konsollarda. çünkü aaa title bir oyun ps3'te 2-3 milyon, xbox'ta da bir o kadar satarken pc'de 300-400bin küsür satıyor. olmuyor yani. insanlar konsolu tercih ediyor.

    sonuçta pc oyunculuğunun tutunduğu birkaç dal, elinde olan birkaç avantaj var. bunlardan biri strateji oyunları ve izometrik kameradan oynana oyunlar, ikincisi de korsan oyun olayı. bu kozlar pc'nin elinde, ve tabi ki pc oyunculuğu bitmeyecek, ama azalacak, gittikçe zayıflayacak. sebebi ise çok basit: oyun oynamak isteyen insanlar, işi oyun oynatmak olan bir cihaz tercih ediyorlar. ve bununla daha iyi bir oyun tecrübesi yaşıyorlar.

    not: ekşisözlük'teki samfisher isimli yazardan alıntıdır.




  • jestersdance kullanıcısına yanıt
    Yazı çok uzun olmasa da boş vaktimde okuyacağım, teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle harcadığınız emek ve yazınızda belirttiğiniz konuyu açma amacınız gerçekten takdir edilesi her hafta "Konsol mu PC mi" konuları görmekten ve altında çıkan kavgalardan gına gelmişti fakat ne yazık ki konunuzu yararlı bulmadım, bu yazıyı okuyan birine PC alma şansı bırakmamışsınız ve hiç PC'in iyi yanlarını yazmamışsınız. Yazdıkların tarafsız olmaktan çok uzak her ne kadar ben konsol fanboyu değilim diye belirtmiş olsanız da konsolu daha çok sevdiğiniz tüm yazınızdan belli.

    Benim şu an için yeni nesil hiç bir konsolum yok ve ben konsol oyuncusu ya da PC oyuncusu diye oyuncuları ayırmayı sevmem ve ayrımda yapmam oyuncu adam hepsine sahip olmak, hepsinde oyun oynamak ister. Siz yazınızda bariz konsolları öne çıkarmışsınız bende biraz PC'yi öne çıkarayım belki bu konu başlığını görüp karar vermeye çalışan arkadaşlara yardımcı olur.

    Oyun fiyatları konusunda konsolun daha uygun olduğunu hayatımda ne gördüm ne duydum Steam, Kinguin, G2A, Greenman, Gamersgate, Amazon ve bir çok site sayesinde dijital olarak oldukça ucuza alabiliyorsunuz örneğin Shadow of Mordor çıkar çıkmaz 20 dolara satın alıp oynayabilirdim. Fakat PSN PLUS'ın beleşe verdiği oyunları da unutmamak lazım tabi ki AAA kalitesinde oyunları bedava vermeyi alışkınlık edindi Sony. Aynı zamanda hazır Steam'den bahsetmişken Steam sayesinde zaten Online oyunlarda hile sorunu büyük ölçüde çözüldü tabi ki örneklerini bulabiliriz ama oldukça azlar aynı zamanda online hile biraz geliştirici firmanında eline bakıyor.

    Yine Steam sayesinde SteamWorkshop sayesinde oyuncularda gayet kaliteli içerik ve modlar geliştirebiliyor ve oyunun ömrünü uzatıyorlar. Mod demişken tabi ki sırf Steam değil Mod olayı her zaman PC'in en büyük avantajlarından oyunda düzeltilmeyen bir sorunu, yeni içerikleri, bambaşka bir hale getiren modlar hatta daha sonradan ayrı oyuna dönüşecek kalitede modları hepimizi biliyoruz son olarak Türkçe yamayı da unutmamak lazım.

    Fiyat konusunda tabi ki her zaman konsol önde ve teknoloji gerçekten çok hızlı değişiyor ama yorumlarınız biraz abartı GTX 670 ve GTX 680 2012 ortalarında çıktı diye hatırlıyorum ve 2015'e giriyoruz hala son çıkan oyunları bu kartlar çok iyi şekilde oynayabiliyor aynı zamanda oyunları en yüksek ayarda oynamak zorunda değiliz PC'de böyle düşünmeniz pek doğru bulmadım. Belirli bir seviye de bir PC topladıktan sonra para oldukça komple değiştirmek yerine gerekli, geri kalmış donanımları almakta mümkün aynı zamanda zaten PC kullanıcıları yeni parça almak, donanım değiştirmekten büyük zevk alır. Donanımdan bahsetmişken grafiklerden de konuşmak istiyorum ben grafik manyağı bir insan değilim fakat PC'in önde olduğu bir gerçek grafik konusunda ama arada bu kadar düşündürecek farklar olduğunu bende açıkçası düşünmüyorum ama kişiden kişiye fark olabilir.

    Oyunlar konusunda da konsolların ex. oyunları sayesinde üstünlüğü tartışılmaz tabi ki harika oyunlar ex. olarak çıkıyor ve öyle kalıyor. Ayrıca belirtmekte isterim ki çoğu oyuncu ve bende dahil PC de gamepad kullanıyoruz çoğu oyunda gamepad ile daha zevkli olduğu doğru ve bazılarının abarttığı gibi FPS oyunlarında da zorluk çıkarmıyor Online oyunlarda da zaten karşınızdaki de gamepad ile oynadığı için bir sorun çıkmıyor. Sizin de belirttiğiniz gibi beraber arkadaşlarla oynamakta konsolda daha keyifli oluyor.

    Kısacası bende böyle eklemeler yapmak istedim ve her ne kadar defalarca belirtmiş olsanız da ve emeğinizi yok saymadan söylemek isterim ki yazınız hiç tarafsız bulmadım ama yine de bazı arkadaşlar yararlı olur umarım ve bende bu mesajı PC daha üstün anlamında yazmadım tarafsız olma amacı ile yazdım tabi sizde tarafsız bulmayabilirsiniz bu yazımı ama en azından başlığınızı görüp konuya giren arkadaşlara yardımcı olabilir bu iki yazı kıyaslanarak.




  • ps3 ile birkaç ay ilişkim oldu. başlarda iyiydik ancak pc de ki grafikler beni cezbediyordu. ps teki eğlenceyi pc de bulamazsınız bu bir gerçek. ancak pc deki grafikleri de konsolda bulamazsınız. ps4 ile görüntüler epey güzelleşmiş. ancak geçen günlerde nfs rivals oynadım bir teknomarkette. tv fullhd olmasına rağmen biraz çamur görüntüsü vardı. infamous second son grafikleri muazzamdı. her iki platformunda birbirine göre üstünlükleri var. fiyat olarak konsollar çok cazip. ancak oyun fiyatları kabarık olduğundan oynayacağınız oyun sayısı ile birlikte pc nizi her yıl güncelleyecek derecelerde fiyatlara geliyor. siz bunu aralıklarla yapsanız da oyun fiyatları epey fazla oluyor.
    ve en inanılmaz olan şey ise ps3 te gta v in grafikleri sony bunu bu cihazla başardıysa ps4 ile çok şey başaracaktır.
    ben pc grafiklerini arayanlara ekrana yakından bakanlara pc den başka birşey önermiyorum. ancak otururum koltuğuma alırım elime dualshockumu, bakarım 2-2.5 metreden diyorsanız ps4 sizin için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dennis Jr

    hangi psn oyunu rus keylerden daha ucuza geliyor aydinlatir misin bizi ?
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 15 Mart 2015; 15:32:40 >
  • Ana merkezi baz alıyorum diyorsunuz hocam ancak playstore,gmg,gamersgate en kötü buralardan bile steam oyununu steamden ucuza alıyorsunuz çoğu zaman, zaten oyun alan birçok kişi buraları bilir en kötü. Hemde ana merkez steam oyunları bunlar. Ps4 icin honkongdan alarak biraz daha ucuza alıyorsak eğer pc için de rus key her ne kadar güvenli olmasa da alınabiliyor. (Daha doğrusu burası tartışılabilir.) Eski oyunlar bundlelarla vs de kimi zaman çok acayip fiyatlara alınıyor. Yani işin içerisinde ana merkez diye sıyrılabiliriz ama nedense konu ps4 oyunu olunca o store senin bu store benim ucuza oyun kovalayınca sikıntı yok rus,meksika,brezilya dan alinan ucuz oyunlara gelince ana merkezi baz alıyorum diyorsunuz. Forumda çok yararlı başlıklar ve konularınız var ancak bu konu kesinlikle tarafsızlıktan uzak objektif bir konu değil. Oradan bakınca pc savunucusu gibi görünüyorum belki fakat ben sadece gözlemlerimi aktarıyorum. Ben bir Türk oyuncuysam nerede ucuz oradan alırım. Tabi hesap güvenliğimi riske atmadan. Bunlara ek bir de özellikle kardeşlikte.secondary de kendi hesabımızdan oynayamadığımız oyunlar bence sorun teşkil ediyor.(sec hesapları ana hesap gibi oynayamadıklarımız) Zira her aldığım oyun için arkadaşlarıma yeni hesap ismimi vermem ne kadar pratik. Tamam oynamakta sıkıntı yok da ne kadar pratik? 50 liraya oyun aldim bitti değil sanki olay. Eski sistem çok daha iyiydi ama bu sec,pri olayları olmasa ps4 için de fiyat konusunda avantaj diyebilirdim.(Bu nokta da yine kişiden kişiye değişebilir zira buna takılmayan insanlarda vardır elbet.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyblitzer -- 27 Ekim 2014; 22:46:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • yanı bu ucuz oyun ımkanını bılıyorsanız steamden bıle ucuza gelıyor buda ps nın artısıdır demek sacmalık sızde bılıyorsunuzkı pcde bır suru ucuza alınabılecek oyun var ve fıyat bakımından hıc bır sekılde ps daha avantajlı olamaz bu yuzdendırkı artı olarak bunu soylemek sacma oluyor
  • Uzun zamandır böyle taraflı bir yorumlama görmedim, PC tarafından hiçbirşey bahsedilmemiş resmen, orada da digital oyun alıp satılabiliyor (alıcı daha azda olsa), çooook eklenecek şey var, bende oyun için ps4 kullanıyorum ama 16 sene PC kullandım oyun için, tarafsızlık amigalar,segalar kullanmakla olmaz, bence yazım tarzı bile PS4 tarafından anlatılıyor, özne hep PS4. Olmamış. Misal "Ps4 de böyle" dendiği anda "PC de de böyle" denmeli, adaletli yorumlama için.
  • konu güzel pc yeri farklıdır tabi yapabilcekleriminiz bir sınırı yok her işimizi fazlasıyla görmekte ben ps4de oynamaktan cok memnunum pc de son birkaç yıldır mmorpg oynuyordum onuda bıraktım su aralar ps4 ile devam tabi sadece oyun bazında düşünürsek ps4 daha mantıklı ama diğer işlerin içinde orta seviye bilgisayarın yoksa pc daha mantıklı.şahsi görüşüm ps4
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K

    Öncelikle harcadığınız emek ve yazınızda belirttiğiniz konuyu açma amacınız gerçekten takdir edilesi her hafta "Konsol mu PC mi" konuları görmekten ve altında çıkan kavgalardan gına gelmişti fakat ne yazık ki konunuzu yararlı bulmadım, bu yazıyı okuyan birine PC alma şansı bırakmamışsınız ve hiç PC'in iyi yanlarını yazmamışsınız. Yazdıkların tarafsız olmaktan çok uzak her ne kadar ben konsol fanboyu değilim diye belirtmiş olsanız da konsolu daha çok sevdiğiniz tüm yazınızdan belli.

    Benim şu an için yeni nesil hiç bir konsolum yok ve ben konsol oyuncusu ya da PC oyuncusu diye oyuncuları ayırmayı sevmem ve ayrımda yapmam oyuncu adam hepsine sahip olmak, hepsinde oyun oynamak ister. Siz yazınızda bariz konsolları öne çıkarmışsınız bende biraz PC'yi öne çıkarayım belki bu konu başlığını görüp karar vermeye çalışan arkadaşlara yardımcı olur.

    Oyun fiyatları konusunda konsolun daha uygun olduğunu hayatımda ne gördüm ne duydum Steam, Kinguin, G2A, Greenman, Gamersgate, Amazon ve bir çok site sayesinde dijital olarak oldukça ucuza alabiliyorsunuz örneğin Shadow of Mordor çıkar çıkmaz 20 dolara satın alıp oynayabilirdim. Fakat PSN PLUS'ın beleşe verdiği oyunları da unutmamak lazım tabi ki AAA kalitesinde oyunları bedava vermeyi alışkınlık edindi Sony. Aynı zamanda hazır Steam'den bahsetmişken Steam sayesinde zaten Online oyunlarda hile sorunu büyük ölçüde çözüldü tabi ki örneklerini bulabiliriz ama oldukça azlar aynı zamanda online hile biraz geliştirici firmanında eline bakıyor.

    Yine Steam sayesinde SteamWorkshop sayesinde oyuncularda gayet kaliteli içerik ve modlar geliştirebiliyor ve oyunun ömrünü uzatıyorlar. Mod demişken tabi ki sırf Steam değil Mod olayı her zaman PC'in en büyük avantajlarından oyunda düzeltilmeyen bir sorunu, yeni içerikleri, bambaşka bir hale getiren modlar hatta daha sonradan ayrı oyuna dönüşecek kalitede modları hepimizi biliyoruz son olarak Türkçe yamayı da unutmamak lazım.

    Fiyat konusunda tabi ki her zaman konsol önde ve teknoloji gerçekten çok hızlı değişiyor ama yorumlarınız biraz abartı GTX 670 ve GTX 680 2012 ortalarında çıktı diye hatırlıyorum ve 2015'e giriyoruz hala son çıkan oyunları bu kartlar çok iyi şekilde oynayabiliyor aynı zamanda oyunları en yüksek ayarda oynamak zorunda değiliz PC'de böyle düşünmeniz pek doğru bulmadım. Belirli bir seviye de bir PC topladıktan sonra para oldukça komple değiştirmek yerine gerekli, geri kalmış donanımları almakta mümkün aynı zamanda zaten PC kullanıcıları yeni parça almak, donanım değiştirmekten büyük zevk alır. Donanımdan bahsetmişken grafiklerden de konuşmak istiyorum ben grafik manyağı bir insan değilim fakat PC'in önde olduğu bir gerçek grafik konusunda ama arada bu kadar düşündürecek farklar olduğunu bende açıkçası düşünmüyorum ama kişiden kişiye fark olabilir.

    Oyunlar konusunda da konsolların ex. oyunları sayesinde üstünlüğü tartışılmaz tabi ki harika oyunlar ex. olarak çıkıyor ve öyle kalıyor. Ayrıca belirtmekte isterim ki çoğu oyuncu ve bende dahil PC de gamepad kullanıyoruz çoğu oyunda gamepad ile daha zevkli olduğu doğru ve bazılarının abarttığı gibi FPS oyunlarında da zorluk çıkarmıyor Online oyunlarda da zaten karşınızdaki de gamepad ile oynadığı için bir sorun çıkmıyor. Sizin de belirttiğiniz gibi beraber arkadaşlarla oynamakta konsolda daha keyifli oluyor.

    Kısacası bende böyle eklemeler yapmak istedim ve her ne kadar defalarca belirtmiş olsanız da ve emeğinizi yok saymadan söylemek isterim ki yazınız hiç tarafsız bulmadım ama yine de bazı arkadaşlar yararlı olur umarım ve bende bu mesajı PC daha üstün anlamında yazmadım tarafsız olma amacı ile yazdım tabi sizde tarafsız bulmayabilirsiniz bu yazımı ama en azından başlığınızı görüp konuya giren arkadaşlara yardımcı olabilir bu iki yazı kıyaslanarak.

    Çok güzel bir yazı olmuş öncellikle.

    Ne kadar PC de oyun oynamayı sevmesem de PC nin bu avantajlarını köşeye atamayız ben de aşağı yukarı aynı şeyleri yazdım sizin yazınız daha düzenli ve açıklayıcı olmuş. Ben mobilden üstün körü yazdığım için.

    Konsolda EXC optimizasyon sorunu olmaması ve multiplayer deneyiminin PC ye göre daha temiz olması onu PC de ayıran şeyler onun dışında dediğiniz gibi konsolun diğer artıları eskidendi aynı deneyimi sağlayabiliyorsunuz.

    Gamepad deseniz var.
    Tak çalıştır olayı da Steam var zaten satın alıyorsunuz gerisine karışmıyorsunuz.
    Her sene sistem yenileme diye bir şey yok baya gidiyor GPU lar.

    Bence bu platform seçimlerinde ki en önemli şey yukarıda Musakka da yazdı zaten.

    Kişiye hitap eden oyunlar şimdi önümüzdeki seneye bakıyorum oynamak istediğim oyunların %80 i exc ve mp odaklı oyunlar o yüzden konsol bana daha çok hitap ediyor.
    Fakat PC ye özel olan bir takım RTS oyunları var bunlardan keyif alanlar PC ye yöneliyor.
    Ama PC deki sorun aslında şu oluyor herkesin elinde orta karar bir PC var bu yüzden PC ye özel oyunlara erişmek çok kolay fakat Bloodborne Uncharted Infamous TLOU oynamak için PS almak zorunda kalıyoruz ama PC excleri herkesin elinin altında dediğim gibi.




  • Valla hepsini okuyamadim cok uzun ama bütün baba oyunları 1080 p 60fps oynarsin demişsin. 60 fps olmuyor bikere 1080p gelir ama 30 fps neredeyse hepsi. Hoş ben 30 ve 60 arasindaki farkı yanyana koymadan ayırt edemiyorum ama belirteyim dedim bazı arkadaşların gözü kulağı çok hassas başı dönüyor midesi bulanıyor falan (yaşı büyüklerimizi tenzih ederim). Ps4 varken pc de oyun oynamaya tenezzul bile etmem açıkçası 900-1080p 30 fps bana fazla fazla yetiyor. Takiyorum cd mi alıyorum gamepadimi(buraya ayrı parantez açmak gerekiyor gamepadi ps4 ün çok hoş bilmeyenler için diyorum) gürültü varsa kilakligida takiyorum Ds4 e ooo mis. Zaten ps3 ün o donmali kasmali arayüzüde yok artık, tam oyun makinası işte, oyun oynamak isteyen daha ne arar anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.