Şimdi Ara

Silinsin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lisans mezunu, 4.5 yıl tecrübesi olan muhasebeciyim. Bahsettiğin siteden 10 yere başvurdum, ortalama 2 ay işsiz kaldım, bunun 1 ayını karantina ve işe bakmamam nedeniyle çıkarsak 1 ay iş aradım. 2 yerle yüz yüze görüştüm, ikisi de 3,4 saat sonra arayıp işe başla dediler. İyi olana başladım ki tam isteklerini de karşılamıyordum. İş başvurusunda konuşma tecrübeyi destekleyicidir. Sen karşındaki insanda burada bıraktığın izlenimi bırakırsan olmaz kardeşim.


    Ama haklı olduğun noktalara gelelim, beğenmediğim yerle olan iş görüşmem şu şekilde gelişti:

    -Önceki yerlerden niye ayrıldın?

    +Biri maaşı düzensiz ödüyordu, diğerinin resmi işleri gayriresmi olanlarla karışıktı, ödemeler karışıktı, resmiyet yoktu vs vs

    -Haa biz de öyleyiz ya. Ama kurumsallaşmak istiyoruz.

    +Yaparız ederiz gibi konuşmalar

    -Sen lisans mezunusun, teşviklerden de faydalanırsın değil mi?

    +Onun için x gün işsiz olmak lazım

    -Sorun değil ya geç başlatırız sigortanı


    Daha yazmayacağım, kurumsallaşmak isteyen firma profili bu. Ve bu adam ben olmaz deyince yönlendiren şahsı arayıp "Neyi beğenmemiş ya hallederdik" demiş. Ve iş görüşmesine gittim, adamlar kahvaltı yapıyor muhasebeci odasında, iş yerinin yerleşimi berbat, ofis bakımsız. Bu tarz şeyler iş hayatında hep önemlidir. İşverenin karakterini gösterir.


    Bunu konu sahibine değil, diğer iş arayan arkadaşlara anlatıyorum bu arada. Ülkede işverende de kalite yok işçide de. İşçi kapağımı atayım da biraz para kazanayım, bi işe daha bakarım kafasında. İşveren ise imkanları kısıtlı tutayım ama maksimum verim alayım kafasında. Tek yapabileceğimiz boş kaldığımız sürede kendimizi geliştirmek, insanlarla iletişim becerimizi yüksek tutmak. Bu sayede online ortamdan yüzyüze kısmına geçebildiğiniz görüşmelerde kendinize avantaj sağlarsınız. Rakip çok yoksa, piyasada silinir gidersiniz...





  • Programlama dili öğrenmek zor bir şey değil. Sonuçta bir dil sentaks + semantikten ibaret. Ben de Lise 1'sen beri kendi kendime bir sürü programlama dili, işaretleme dili vs öğrendim. Aklıma gelen veya karşıma çıkan bir çok sorunu çözdüm. Bir ara askerden gelince yazılım sektöründe çalışmaya giriştim. Adamlar diploma veya iş tecrübesi istiyorlardı. Bulunduğum şehirde de bu alanda oek fazla iş olmayınca başka bir işe girdim. 6 yıldır çalışıyorum. Yazılım geliştirmeyi çok seviyorum hâlâ ara ara ihtiyaçlarımı karşılayacak ufak tefek şeyler geliştiriyorum. Herhangi bir dili öğrenmem 1 kaç günümü alır. Ancak işverenler eleman alırken haklı olarak çok seçici davranıyorlar. O yüzden bir daha o sektöre girmek için uğraşmadım. Zaten yeterince mühendis de yetişti artık yeni alaylı yazılımcıya sektör tok. Tabiki erken yaşlarda kendini çok iyi geliştirmiş istisnalar İstanbul gibi büyük şehirlerde iş bulacaktır. Sonuç olarak biraz teknik ingilizce ve programlamanın mantığına hakimseniz bence çözemeyeceğiniz iş yok. Tabiki bu işin mühendisliği farklı bir konu. Çünkü mühendislik eğitimi başlı başına farklı bir eğitim. Yani alaylı yazılımcı yazılım yapabilir. Ama düzgün eğitim almış bir mühendis hem yazılım yapar hem mühendis kafasına sahip olur ki o mühendis kafası çok farklı bir şey. Bunu mühendislerle çalışan veya mühendis olanlar farkedip anlayabilir.




  • Arkadaş adam troll olabilir ama söyledikleri çoğu gerçek ,yazılımcı eflasyonunu yaratılar şuan en iyi yazılımcılar bile çok komik fiyatlara çalışıyor. Bu işin içede biri yazılımı tavsiye ederim tek bir şartla yurtdışında proje alabilecek yada çalışabilecekseniz yoksa garson bile yazılımcıdan daha iyi kazanır. Yurtdışı projelerde rakiplerınız hintliler latinler 1 dolara çalışıyorlar.
    Siz bakmayın ekşide sosyal medyada yok 10k maaş alıyorum biri diyor 20k maaş alıyorum ,şimdi burayada gelip benim şu tanıdığım şu kadar maaş alıyor diyen dallamalar. Hepsi algı bu sektör dahada yazılımcı çekmek için daha da ucuz işgüçü yaratmak için böyle algılar yaratıyor. Beraber 10 yıldır çalıştığım yazılımcı bilgisayar Elektronik Mühendisleri kpss hazırlanıp çoğuda atandı ,5bin memurluk maaş için gerısıni siz düşünün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerenin güvenliği bunlar_ ? kardeşim 7 yıldır Yapı kredi bankasında güvenlik net maaş 3500 yeni oldu...o da asgari ücret arttığı için yoksa 2020 de aldığı maaş 2800 civarıydı..

    Servis kullanmaları bile yasak...aylık 400 civarı da Ticket veriyorlar..başka ek hiç bir hak -ücret yok...zaten bankalrın bir çoğu da taşeron güvenlik firmalarında...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borakhan

    freelance siteleri var. oralarda profil oluştur. yurt dışından iş talepleri oluyor. para birimi USD veya EURO olduğundan 50€ dediğin 450 lira gibi bir rakam ediyor. Oralardan iş kovala. @Huseyin-ZST burada defalarca Türkiye'de nasıl Pay Pal kullanılacağını anlattı. Bir Pay-Pal hesabı aç kendine. para Pay-Pal hesabına gelsin. Burada yaşa, döviz kazan inan çok güzel yaşar gidersin. Programcılık illa yurt dışına gitme gerektiren bir iş değil. İnternet var artık, dünyanın herhangi bir yerinde otururken dünyanın herhangi bir yerindeki müşteriye iş yapabilirsin.


    Android, iOS uygulama geliştirmeye çalışın. basit ancak işlevsel uygulamalar. ihtiyaca yönelik. ufak rakamlara satılır ancak büyük kitleler alırsa çok ciddi kazançlar elde edersiniz. ek olarak böyle basit bir kaç oyun aylık olarak size belli bir gelir de sağlayabilir. aylık belli bir gelir elde edersen de kendin gibi iş arayışında olan müzisyen, grafiker vs toplanıp bir oyun projesi geliştirmeye çalışabilirsiniz. daha uzun soluklu olacaktır ancak "Amongst Us" size örnek olsun ne kadar büyük bir getirisi olabileceği yönünde.


    edit:

    ekleme yapayım bu ülkede iş imkanı bitti arkadaşlar. 2015 yılından itibaren bu ülkede yatırımlar durdu. nüfus artıyor ama iş imkanları artmadığı gibi pandemi, kötü yönetim nedeni ile istihdam sayısı sürekli düşüyor. son zamanlarda yayınlanan ilanların çoğu boş ilan. adam alınacağından değil. O yüzden bu ülkeden umudunuzu kesin. kendi başınıza neler yapabileceğinizi düşünün. misal basit oyunlar. 1$'a basit bir oyun yağtığını düşün, 1.000 tane satsan 1.000$ yapar. 7.000 lira. Eskiden ekmek aslanın ağzında idi, artık aslan onu sindirdi, çıkardı. sen çıkanları gübre yapıp, üzerine bir şeyler ekip ekmek yapman gerek.


    edit 2:

    ek olara elektronik bilgin varsa işlevsel elektronik kartlar ve yazılımlar geliştirme de yapabilirsin. kontrol devreleri, akıllı cihazlar için vs. burada da ihtiyaçlara cevap verecek kartlar geliştirmek için araştırma yapman gerek. elektronik artık her yerde. arabalardan tut akıllı evlere kadar çok geniş bir kullanım alanı var. elektronikçi arkadaş devreyi geliştirir sen arayüz ve kontrol programını geliştirirsin gibi. ben şahsen kendi iş yerimdeki elektronikçi arkadaşarlara bunları tavsiye ediyorum.

    Edit 2 konusunda rica ederim milleti uyandırmayın...  Şu anda bu işi yapıyorum. Kartlar tasarladım. PCB'lerim yolda. Allah adı verdim bak. Uyandırmayın.  Planım tutarsa dizgi makinesi alacağım falan. Yatırım yapacağım. O yüzden rica ederim...  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Şubat 2021; 10:14:32 >




  • Yazılımcı olmadığımdan sektöre çok hakim değilim ama ilanlarına bakınca ben de görmüştüm adamlar Front - end arasa bile neredeyse Full - stack istiyor gibi ilan açıyorlar. CSS, JS, PHP bilgisi olan, mySQL konusunda uzman, veritabanı konusunda 158 yıl tecrübesi olan... diye gidiyor ilanlar. Her yazılım ilanında en az 7-8 dil istiyorlar. Aynı anda bu kadar fazla dilde profesyonel olan kim var ki arıyorlar anlamadım. Bu kadar prof. olan insan da niye size asgari ücret için başvursun???

  • Oha lan süper güç oluruz hem düşünsene 80 milyonluk ülkedeki tüm erkekler polis offf...
  • Valla kusura bakma söylediklerin bana palavra gibi geliyor, değilse de muhakkak bir dezavantajın var ya da bazı şeyleri abartmışsındır. Ankarayı bilmem ama istanbuldaki teknoparklardaki yazılım şirketlerine madem böyleysen başvur alınmama ihtimalini görmüyorum. Sen bi keyif çayı iç en iyisi.

  • ben size ne olduğunu söyleyeyim gençler.


    bu zat'ın ya neredeyse hiç deneyimi yok. ya da mülakatta iki lafı bir araya getiremiyor.


    veya negatif yönleriniz nedir sorusuna "yok ki eheheh" cevabını vermiştir.


    eskiden dümdüz bilgisayarcılık yapardım. bakın bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum fakat pek sevemedim mesleği. öyle havalı isimleri de pek sevmem. bilgisayarcı işte. aldığım maaş min asgari ücret x2 + araç takipsiz şirket arabası idi. kimse piyasada bilgisayar teknikerine asgari ücret ödemez. yalan yani.


    kaldı ki şu an bir çağrı merkezinde yöneticilik yapıyorum. düz müşteri temsilcisine ödediğimiz maaşlar 4000-4500 civarı.

  • İyi sallamışsın da bu yaratıcılıkla kendini harcatma burda kardeşim. Yeteneğini gelire dönüştür hikaye falan yaz  

  • Çok iyi yazılımcı olup da iş aramak nasıl bir kafa anlamıyorum? Yazılım en makul freelance yapılacak meslekler arasında. Hatta Türkiye'de yaşayıp Amerikan şirketlerine iş yapan yazılımcı arkadaşlarım var.


    Eğer kendi başınıza bir proje geliştirebilecek bilginiz varsa aç kalmanız işsiz kalmanız imkansız.

  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Kamu hocam ?
  • BirYazılımcı B kullanıcısına yanıt

    Aynen, ankaranın imkanları gerçekten kısıtlı. İstanbul derya deniz, her seviyeden insan istihdamı var. Ankarada genelde devlete veya büyük sanayi firmalarına iş yapan alt yükleniciler var mesela, staj desen zor bulursun tanıdık lazım, normal başvursan senior arıyor çoğu. Ama istanbulda dediğim gibi her tip, her seviye insana iş imkanı var. Tek bir teknoloji bildiği için daha 1. 2. Sınifta staja sonrasında part time'a insan alıyorlar. Yazılım okuyacak ve benim network oluşturma problemim olur vs diyen varsa istanbulda okusun, en azından kendi yağında kavrulabilir. Ankarada ya extreme bilgi birikim, ya da savunma sanayi için çok yüksek ortalama lazım. 3.30 3.40 vs beğenilmiyor artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C#, C++ , C , Html, Javascript, Css , Sql


    biliyorum ama insanlara biliyorum diyemiyorum, ya bu bana mı özgü diyorum acaba galiba değil çünkü abi sürekli başka başka şeyler çıkıyor,


    tamam herhangi bir programlama dilini öğrenirken kolay öğrenmemi sağlıyor ama yinede biliyorum diyemiyorum, bu yüzden başkaları nasıl ben 12 tane biliyorum 13 tane biliyorum diyor?


    sonuçta internet elinin altında bir programlama dilini kavrarsan geri kalanını hızlı şekilde kavrarsın, iş bilmekte değil bildiklerinle yapabildiklerinde ve ne kadar hızlı çalışabildiğinde saklı

    yazılımcı mesleğinin asıl kritik olayı bu bence, o yüzden bu işi severek yapmak gerek yoksa katlanılmaz


    kaldı ki bu alanda kendine güveniyorsan diğer alanlarda kendilerine güvenen insanlarla bir araya gelip bazı projelerde geliştirilebilir


    yada yurt dışından işlerde alabilirsin,


    ve bence yeni yetme yazılımcıdan çok tecrübeli yazılımcılar ihtiyaç oluşturuyor, özellikle pandemi zamanında yazılımcılara daha fazla ihtiyaç doğdu zaten teknoloji geliştikçe ihtiyacı artıyordu şimdi bu süreç daha fazla hızlandı,


    eğer bir yazılımcı iş bulamıyorsa kısacası altın gölet içinde altın bulamıyorsa bunun en büyük sebebi bence kendi tecrübesizliğidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 16 Şubat 2021; 12:8:17 >




  • "Yazılımcıyım, ingilizce desen var, 8 tane programlama dili biliyorum" den sonrasını okumadım.Vaktiniz değerlidir arkadaşlar.Kıymetini bilin  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

    "Benden daha aptal olan arkadaşlarımın hepsi yurtdışına geçti, daha da aptalları torpille memurluğa geçti."


    Sen de bir miktar aptalsın yani, onu mu anlamalıyız?

     

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    CSB


    Bende yazılım teknikeriyim ama 8 tane programlama dili biliyorum demesinden çaktım direk.  

    tebrikler! çok zekisin. buralarda harcanma, bence müge anlının programında çalış.

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    Kalitesiz CSB yazıyorsan benim suçum mu  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yapmacikinsan0

    8TANE PROGRAM DİLİ BİLMEK : EKTEDİR


    printf("Hello World\n");

    trollük maaşın iyiyse, bana da ayarlasana şu trollük işinden, para lazım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Çok iyi yazılımcıysan kendi projeni geliştirirsin.

    bir patentim ve 5 ayrı yerden proje ödülüm var. ev plaket dolu

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.