Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
18.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım emeğine sağlık. Bugüne kadar gördüğüm, duyduğum, okuduğum yalın dille anlatılmış en güzel incelemeydi.
  • Bravo arkadaşım, baya bir vakit ve emek ayırmışsın.
  • emeğinize sağlık hocam çok iyi bir inceleme olmuş
  • kardeş eLİne koLuna sağLık vaLLa.hLL oLsun sana hLL oLsun.hatta aLLah senden RAZI oLsun kib a.e.o

saygıLar..
  • kardeş sendede baya kart var ya bedavayamı aLıyon bu kartLarı vaLLa merak ediyorum söLiyim söLiyim diyodum şimdi söLedim yoksa paramı boL??harbiden merak ettim Sorum(tuğer arkadaşa??)
  • Bu 3d mark testi işlemciye o kadar bağımlıymış ki, 8800GT den aldığım SM2 ve SM3 puanları 8800GTX de daha düşük çıktı. Kart neredeyse 8800 Ultra hızlarında(Msi 8800gtx OC sürümü). Ama buna karşın, 8800GT ile Anti-aliasing açamadığım oyunlarda artık AA açmaya başladım ve performans değişmiyor. Yani mükemmel. 3D mark testi tamamen düzmece.

Yanlız Geforcelarda hoşuma gitmeyen konu; Oyunda 4X AA(anti-aliasing) açınca hareket ederken köşedeki pürüzleri görüyoruz. Adam hareketsizken görülmüyor. Bu olay Radeonda yok. Radeonda hareketli sahnelerde de köşeler görülmüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Bu 3d mark testi işlemciye o kadar bağımlıymış ki, 8800GT den aldığım SM2 ve SM3 puanları 8800GTX de daha düşük çıktı. Kart neredeyse 8800 Ultra hızlarında(Msi 8800gtx OC sürümü). Ama buna karşın, 8800GT ile Anti-aliasing açamadığım oyunlarda artık AA açmaya başladım ve performans değişmiyor. Yani mükemmel. 3D mark testi tamamen düzmece.

Yanlız Geforcelarda hoşuma gitmeyen konu; Oyunda 4X AA(anti-aliasing) açınca hareket ederken köşedeki pürüzleri görüyoruz. Adam hareketsizken görülmüyor. Bu olay Radeonda yok. Radeonda hareketli sahnelerde de köşeler görülmüyor.

Şunu biraz açarmısın ss li olabilir mümkünse. Köşeden kastın nedir.

• @SavageWarrior

AA açınca başarımın değişmemesi meselesini örneklendirir misiniz?

İşlemci sınırını mı kastediyordunuz yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 10 Nisan 2008; 21:44:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

@SavageWarrior

AA açınca başarımın değişmemesi meselesini örneklendirir misiniz?

İşlemci sınırını mı kastediyordunuz yoksa?

Hayır. Oynanabilir fps den bahsediyorum. Birazdan SS alırım. Birebir aynı çıkmaz FPS ler tabi ancak oynanabilirlik aynı sayılır. 8800GT de kasardı biraz. İşlemcim de 2 sene önceki x2 3800+ 2GHz (overclocksuz halde). Ondan da kaynaklanabilir. 8800GT ve diğer üst model kartlar güçlü işlemci istiyor kuşkusuz.
    Format atmadım ve eski makinedeki Enermax 485 watt psu nun yetersiz geldiğini hissediyorum 8800gtx için. FSP 700 watt ı işlemcisi yolda olan yeni kasaya takmıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Bu 3d mark testi işlemciye o kadar bağımlıymış ki, 8800GT den aldığım SM2 ve SM3 puanları 8800GTX de daha düşük çıktı. Kart neredeyse 8800 Ultra hızlarında(Msi 8800gtx OC sürümü). Ama buna karşın, 8800GT ile Anti-aliasing açamadığım oyunlarda artık AA açmaya başladım ve performans değişmiyor. Yani mükemmel. 3D mark testi tamamen düzmece.

Şunu biraz açarmısın ss li olabilir mümkünse. Köşeden kastın nedir.

SS alıcam birazdan. Köşe yumuşatma(antialiasing) demek istedim. Oyunda hareket halindeyken AA kalitesi düşüyor. Format atmam lazımdı aslında kartı değişirken ama atmadım henüz.

• Evet SS lere gelelim. Yanlız nvidia_forceware_174.53_xp_x86 sürücüsünü yükledikten sonra testi yaptım. Daha önce 169.21 yüklüydü. Performans arttı bu sürücüde. Kartın 2. güç girişini HD den bağımsız yapınca PC BİRAZ düzeldi. 3D markı da yeniden yaparım birazdan. Enermax 485 watt yetmiyor bence 8800GTX için.

Test bileşenleri:
    s939 x2 3800+ 2GHz
    2x1 gb DDR 400
    Msi 8800GTX OC
    Enermax 485 watt PSU

Aynı sahnelerden kare alamadım fakat oyun boyunca performans stabil. FPS ler çoğu yerde aynı sayılır.

Kane and Lynch Dead Men:

Çözünürlük 1280x1024 Herşey Full 8XAA 16X AF

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

0 X AA 16 X AF: GERİ KALAN ÖZELLİKLER AYNI

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

SİLİNEBİLİR

Hareketli sahneler fotografta belli olmuyor pek.

Düzeltme: Resimleri ufalttım sayfa dolmasın diye.

Arkadaşlar; Opteron 180 ve asus A8N 32 SLI Deluxe ve 610/1450/2000 Hızlarındaki Msi 8800GTX OC 3D mark 2006 da aldığı sonuç aşağıda. Ram 3x 1gb DDR 400 Kingston

SİLİNEBİLİR

Son olarak biostan AI NOS açık ve %8 e ayarlıyken :
    Sistemde tek değişen anakart ve işlemci. Amd x2 3800+ yerine Opteron 180 geldi. Anakart ise Asus A8N32 SLI Deluxe. Son beta bios yüklü. Fizik kartı da takılı durumda. Ram 3x1gb Kingston DDR 400 tek kanal modunda.

SİLİNEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 11 Mayıs 2008; 13:13:29 >

• Bilgisayarda genel bir yavaşlama var. Antivirüs açıkken testleri aldım ayrıca windows biraz kirlenmişti.

3d mark 2006 1280x 1024 default ayarlar:

SİLİNEBİLİR

Aynı puanı default 600/1500/1800 hızlarındaki 8800GT ile de almıştım. Forum kayıtlarında, eski açtığım 8800gt konusunda olabilir.

PSU yetmiyor. Ayrıca yeni işlemcim gelince DFI lan party ultra D de denemek lazım. Bu anakartım hibrit olduğundan fazla güvenmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 11 Nisan 2008; 8:00:44 >

• Konun akışına göre soracagım soru ve göstereceğim grafik biraz abest olabilir, belkide bu konu çok kez konusulmus olabilir ama ben araya sıkıştırmak istedim... Tuger hocam artık 3870 sahibi ve aşağıda belirteceğim soru işaretlerime yapacagı incelemeler sonucunda belki cvp bulabilirim kendisi sadece aldıgı FPS leri ve ss leri eklemekle kalmıyor izlenim ve teknik veride sunuyor, neyse...

8800 GTS G92 alma planları yapıyorum ve kartla ilgili testlere bakıyorum amacım 8800 için g92 GT ile GTS arasında nekadar lık bir perf. farkı olduguna kanaat getirmekti ama bir test sonucunu incelerken bu grafik gözüme carptı...

SİLİNEBİLİR

Ati kartların Call Of Juarez de performanslarını daha iyi gösterebildiğini biliyoruz...

Ama tabloda öyle birşey varki 3870 zotac 8800 GT amp ı hatta 8800 GTS g92 yi geçmiş, onun dısaında 3850 OC siz 8800 GT yi geçmiş hemde her 2 çözünürlüktede...

size srmak istediğim şu Ati kartların bu oyunda bukadar iyi performans vermesinin sebebi nedir...

Aklıma gelen tek şey bu oyun ATİ destekli... oluyor.
    Yoksa bu sadece bir denk gelme durumumu. (buda çok sacma bir düşünce oluyor)

Eğerli oyunlar ATi ye destek verdiği zaman tablolar hep böyle olacaksa... Ozaman ben derimki, 3xxx serisi gerçekten 8xxx lerden daha iyiymiş eksik olan kısım ATİ nin teknik kısımı değilde Oyun firmaları ile olan sıkı fıkılığıymış...

Ben pek şu "işte nvidia oyun firmalarıyla anlaşmalı" yorumlarına inanamak istemiyorum ama bir yandanda acabamı, diyorum böyle ilginç test tabloları görünce...

Vakit ayırıp yorumlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NorthShield -- 11 Nisan 2008; 2:39:04 >

• Arkadaşa hak vermiyor değilim bende bi ara düşünmüştüm acaba cidden ati oyun firmalarından yana madur durumdamı ?
  • Elimizde buna dair net bir verinin olduğunu sanmıyorum.

Yani, logodan başka bir şey yok, kesin biçimde görebileceğimiz. Logo da herhangi bir fikir vermiyor. Sadece reklâmdan ibaret olabilir.

"Gelecekte şöyle - böyle olabilir", diyerek karar vermemeliyiz bence. Ne olacağı hiç belli değil.

--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Mayıs 2008; 17:03:03 >
  • Elimde Oblivion olsaydı gözlem yapabilirdim, gerçi bendeki 3850 256mb belleğe sahip ve bu oyunda 4xaa, 16xaaf çok yük getirirdi sanırım..
  • Üstte verdiğim sahneyi açtığımda, kamerayı hiç oynatmazsam kullanım 272 MB hocam (GeForce ile).

Bence, 3850 256 MB ile gözlem yapmanızı engelleyecek bir durum yok.

İsteyen olursa kayıt dosyası göndereyim, orada denensin. 1.2.0416'yı kurmuş olmanız ve bu kurulumu Shivering Isles'den (mümkünse bütün mod, eklenti vs. ıvır zıvırdan) önce yapmış olmanız gerekiyor, yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 11 Nisan 2008; 15:51:07 >
  • tuğer gibi detaycı profesyonel birindende böyle bir inceleme beklenirdi. tebrik ve teşekkür ederim.
  • 115 YTL verdiğim Sparkle 8800GTS G92 ye gerçekten değdi.Süper bir kart.Testlerde de belli oluyor.
  • 115 TL mi?
  • Çalıntı mal olabilir. Kimse o fiyata satmaz yoksa.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.