Şimdi Ara

SİLİNEBİLİR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
0
Favori
18.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaa şu ilk sayfaya HD3870 in detaylı testlerini de eklesenizde karşılaştırma yapsak...
    Bu testler konusunda tarafsızlığına güvendiğim tek kişi sizsinizde..
    Çok şey mi istiyorum acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

@Tuğer Hocam

Yaa şu ilk sayfaya HD3870 in detaylı testlerini de eklesenizde karşılaştırma yapsak...
    Bu testler konusunda tarafsızlığına güvendiğim tek kişi sizsinizde..
    Çok şey mi istiyorum acaba?

Ağır ağır ekliyorum, hocam.

Crysis'in sahne testleri ve BioShock bitti. Bakabilirsiniz (8.49 ve 174.82 kullandığımı şimdiden belirteyim).

Her şey tamamlanınca başlığı değiştireceğim, bu da en erken yarın olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Mayıs 2008; 16:01:27 >
  • seni tebrik ediyorum hayatımda böyle inceleme görmedim desem yeridir O.o çok emek vermişsin
  • Rica ederim.

3870'in testlerinin eklenmesi birkaç saat önce bitti.

Eleştirilerinizi, net verilere dayanarak, yani lâf üretmeyerek, yapabilirsiniz.

Meselâ ne olabilir: Şu sürücüyü (8.3 veya 8.4) kullanarak test et, daha iyi sonuç alırsın; senin denediğin yeri aynı ayarda denemiştim, kesinlikle daha yüksek değer alıyordum vs. Bu tür öneri - eleştirilere her zaman açığım.

Eğer 8.49'un genel olarak bir yavaşlık yarattığına dair net veri varsa (ki ben hızlandırdığını duyuyorum), tekrar test ederim, farklı sürücülerle. Mesele değil.

Yorum yapacaklar, konunun tamamını okumak zorunda.

Bu arada, konuda bazı tuhaf cümleler, eksiklikler mevcut. Değiştireceğim onları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Mayıs 2008; 5:16:13 >
  • vay be tuğer kardeşim.
    mükemmel ötesi bi çalışma olmuş.
    bu ne yahu.........................
  • Yok, mükemmel ötesi değil.

Bu kadar oyunla olamaz, en azından.

3870 kullanıcılarının yorumunu bekliyorum. Ne diyorsunuz, bu sonuçlar için? Kabûl ediyor musunuz? Var mı gözleminiz?

8.49 yerine 8.4 WHQL kurarak 3870'in çok geri kaldığı TR Legend'i bu sefer SP3'le denedim, sonuçlarda hiçbir şey değişmedi. Bunu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Mayıs 2008; 14:12:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Yok, mükemmel ötesi değil.

Bu kadar oyunla olamaz, en azından.

3870 kullanıcılarının yorumunu bekliyorum. Ne diyorsunuz, bu sonuçlar için? Kabûl ediyor musunuz? Var mı gözleminiz?

8.49 yerine 8.4 WHQL kurarak 3870'in çok geri kaldığı TR Legend'i bu sefer SP3'le denedim, sonuçlarda hiçbir şey değişmedi. Bunu da belirteyim.

tek aklıma takılan sorunun sürücüden kaynaklanmasıydı..af-aa özürlü kartları almışız demek ki.
  • Sürücüden kaynaklanan nedir?

Legend'deki durum mu?

Son cümlenizle bir ima mı yaptınız?

Tam anlayamadım, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Mayıs 2008; 15:36:12 >
  • quote:

Sürücüden kaynaklanan nedir?

Legend'deki durum mu?

Son cümlenizle bir ima mı yaptınız?

resmi sürücü olmadığı için dengesiz sonuçlar verebileceğini düşünmüştüm af konusunda..ama 8.4'te de değişmemiş,onu kastettim.
  • 06'nın pixel shader testini AA kapalı - AF açık ve ikisi de kapalı, şeklinde yapar mısınız? (Benim yaptığım gibi.)

AF'yi uygulamadan açın (16, şeklinde).

Sürücüde AA da, AF de "uygulama denetlemeli"ye ayarlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Mayıs 2008; 17:36:30 >
  • AA ve AF catalyst'ten uygulama denetlemeli durumda,gerisi fabrika ayarları..

e2160 2340 mhz hızında,kart imzadaki gibi 800/2100 hızlarında,catalyst 8.4.

1)1280*1024,AA-AF kapalı : 367.990 fps

2)1280*1024,AA kapalı,AF uygulamadan x16 şeklinde :249.475 fps

hd3850 sahibi olduğum için mi imada bulunduğumu düşündünüz ? gerçek düşüncemdir;testlerinize güveniyorum,ilk mesajım aynen geçerli bu kart af özürlü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi тнємαу -- 12 Mayıs 2008; 18:24:04 >
  • Test için teşekkürler. Birebir aynı sonuçlar.

İma konusu, forumda kazandığım bir alışkanlık. Biraz alıngan olabiliyorum.
  • @Tuğer; dikkatini çekti mi, bilmiyorum, ama Radeonda, TR Legend de Lara nın yüzü daha güzel detaylı, daha çekici. TR Anniversary de de dikkat ettim. X1800XL de öyleydi 8800GT ye göre. Geforce da bir eksiklik var ama çözemedim. Özellikle yakın çekimde belli oluyor. Uzak çekimlerde de belli olmuyor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 13 Mayıs 2008; 6:48:25 >
  • Bilmiyorum hocam, o tür bir şey dikkatimi çekmedi.

Olabilir, tabii ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

@Tuğer; dikkatini çekti mi, bilmiyorum, ama Radeonda, TR Legend de Lara nın yüzü daha güzel detaylı, daha çekici. TR Anniversary de de dikkat ettim. X1800XL de öyleydi 8800GT ye göre. Geforce da bir eksiklik var ama çözemedim. Özellikle yakın çekimde belli oluyor. Uzak çekimlerde de belli olmuyor değil.

çok dikkatli olmadıkça demekki fark gözükmüyo
    ama hassas arkdaşlarımız bunun farkında. ati bir adım önde (veya yarım adım desek daha doğru olur, bir adımlık far yok bence)
  • @menem

Kullandığınız kart 8800 GT mi, 8800 GTS G92 mi?

Bir şey olduğundan değil, merak ettim.
  • 4ncü ayına giren bir konu hala üst sırada yerini almayı başarıyor ve ilgiyle takip ediliyorsa; üstkonu statüsüne alınması için değerlendirme yapılması gerekir diye düşünüyorum. Aynı kanaati "Nvidia'nın bellek yönetimi " konusunda da taşıyorum
  • Eline sağlık Tuğer. Üst konu yapın lütfen mod , admin arkadaşlar..
  • Teşekkürler, ama üst konu olmasına gerek yok.

Bu arada, EP2'de Radeon lehine görüntü farkları tespit ettim.

Süper örneklemenin uygulanabileceği noktalarda, meselâ ağaç dallarında, Radeon süper örnekleme vs. açmadan da, hayli belirgin biçimde, daha "sık" ve "net" görüntü sunuyor. Süper örnekleme açılmış kadar yumuşak değil, ama çok bariz fark var.

Ayrıca, bazı noktalarda dokular konusunda gene Radeon lehine fark mevcut.

Sebebi nedir, bilmiyorum. Bu testte AF optimizesi kapalıydı, ama ağaç dalıyla ilgili değil o. Ağaç dalı meselesi, sanıyorum Radeon'un bildiğimiz AA kalitesi üstünlüğünün bir parçası, tabii EP2'de açtığımız 4x MSAA, gidip de sürücüdeki gelişmiş bir AA modunu etkin hâle getirmiyorsa.

Sıradan kenar noktalarda bir AA kalitesi farkı göze çarpmıyor; ancak bahsettiğim noktalarda fark var.

Doku meselesi konusundaysa, GeForce'nin sürücüdeki "Texture Filtering" ayarlarıyla biraz daha oynayıp duruma bakacağım. Lâkin, doku farkları, AF ile ilgili değil.
    Çok yakından, dik açıyla baktığımız dokularda da fark var.

Radeon'un konumunu değiştirecek, yediği farkı düzeltecek türde bir şey değil, ama ilk sahnede 9600 GT aynı kalitede görüntü verse, 3870'in pekâla gerisinde kalabilir. Kalır, hatta.

Belki EP2'nin Radeon'a bir kıyağıdır, kalite meselesi. Kim bilir.

Öyle bir fark STALKER'de, Legend'de yok, meselâ. Hatta, GeForce'nin biraz daha iyi gibi gösterdiği noktalar bile görmüşlüğüm var, Radeon'un da biraz daha iyi gibi gösterdiği noktaların karşılığında, Legend'de.

Hani insan, GeForce'den daha yüksek kalite beklemiyor, ama bunu görebiliyorsunuz bazen.

Görüntü paylaşmıyorum, zira GeForce üzerinde çalışıp farkın nedenlerine bakmam lâzım.

Doku konusunda farkı ortadan kaldıran bir ayar bulursam, o ayarla GeForce'yi EP2'de tekrar test etmayi düşünüyorum.

Ağaç dalı meselesinin değişeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 16 Mayıs 2008; 14:18:14 >

• quote:

@menem

Kullandığınız kart 8800 GT mi, 8800 GTS G92 mi?

Bir şey olduğundan değil, merak ettim.

8800gts g92
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.