Yüzbaşı
10 Ağustos 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 23 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar bildiğiniz gibi bu hafta sonu Diablo III Beta Free olacak ve bende bu sabah Clienti indirip oyunu kurdum daha oynayabilmiş değilim server a bağlanamadım ama daha farklı birşey dikkatimi çekti. Benden önce farkedenler olmuştur illaki.

Oyunun ayarlar kısmındaki dil seçeneklerinde Türkçede var. Bu oyunun Türkçe geleceğini gösterirmi bilmem. Bu alandayken Printscreen alıp painte yapıştırdığımda hep masaüstü resmim çıktı yani ekran görüntüsü alamadım bende cep telefonuyla fotoğrafladım.

Oyunda Türkçe dil seçeneğini seçtikten sonraki Launcher bu şekile dönüşüyor ama daha sonra hata veriyor...

Buda Türkçe dil i seçtikten sonra Launcherin verdiği hata...

Türkçe dil seçeneği sadece Launcher i ve menüleri kapsıyor olabilir. Eğer Oyun içi dialoglara kadar Türkçe dil desteği varsa bu harika olur.

Not: Şuan bu menülere girdiğimde bukadar dil seçeneği yok sanırım kaldırdılar.
Arkadaşlar bildiğiniz gibi bu hafta sonu Diablo III Beta Free olacak ve bende Clienti indirip oyunu kurdum daha oynayabilmiş değilim server a bağlanamadım ama daha farklı birşey dikkatimi çekti. Benden önce farkedenler olmuştur illaki.

Oyunun ayarlar kısmındaki dil seçeneklerinde Türkçede var. Bu oyunun Türkçe geleceğini gösterirmi bilmem. Bu alandayken Printscreen alıp painte yapıştırdığımda masa üstü resmim yani ekran görüntüsü alamadım bende cep telefonuyla fotoğrafladım.

Oyunda Türkçe dil seçeneğini seçtikten sonraki Launcher bu şekile dönüşüyor ama daha sonra hata veriyor...

Buda Türkçe dil i seçtikten sonra Launcherin verdiği hata...

Türkçe dil seçeneği sadece Launcher i ve menüleri kapsıyor olabilir. Eğer Oyun içi dialoglara kadar Türkçe dil desteği varsa bu harika olur.
Arkadaşlar Digital TV kartı almayı düşünüyorum bulunduğum ilde bir bilgisayarcıda Avernedia DVB-S Pro var 2. el satıyor ve fiyatıda bana göre makul... Ama piyasada bide DVB-S Pro II var bu 2 kart arasındaki fark nedir...?
GA-P35-S3G

Teknik Özellikler
İşlemci LGA775
Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Quad/ Intel® Core™ 2 Duo/ Intel Pentium Extreme Edition/ Intel® Pentium D/ Intel® Pentium 4 Extreme Edition/ Intel® Pentium 4/ Intel® Celeron
1333/1066/800 MHz FSB

Bellek Çift kanal bellek mimarisi
8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi
DDR2 1066*/800/667 bellek

Arkadaşlar kullanmakta olduğum anakart bu... Sormakisediğim soru ise... Heryerde bu anakartın OC ile 1066 MHZ Ram çalıştırabildiği yazıyor yukarıdada zaten 1066 nın yanına * konmuş... Ben 1066MHZ ram alıp nasıl çalıştırabilirim daha once bunu yapmış yada bu konuda bilgili olan arkadaslar beni yönlendirebilirmi...

Almak istediğim ramler bunlar...
http://www.sanalmarketim.com/urun/1ee94cfad3ef4a63b562dbce3ef0d6d4/CRUCIAL-Ballistix-Tracer-Led-2GB-1066MHz-DDR2-Dual-Kit-(1GB-x2)

Konuyu özetleyecek olursam ben bu ramleri bu anakartta nasıl çalıştıracam...
Atinin görtüntü kalitesinin Daha iyi ve canlı oldugu konusu bir çok kez konusuldu ama hiç bir yere varlılamadı Pc Labs bir test yapmış ve İki firmanın Yüksek Tanımlı Video hızlandırma ile ilgili başarımlarını test etmiş...

http://www.pclabs.gen.tr/2008/08/27/hd-video-uvd-purevideo-hdye-karsi/
Arkadaşlar Chromaggus realminde bir paladinim. Dün akşam oyuna girmeye kalktıgımda Succes! kısmında oyunun baya bi beklediğini gördüm. Sonra o kısım gecti ve karakter listesi oluşturulurken yine bi 2dk lık bekleme yaşadım. Karakterimi seçip önümdeki loading ekranının dolmasını bekliyorumdum ve DC oldum. Loading ekranı yaklasık 3-4 dk arası doluyo ve sonucunda DC veriyo. Birkaç defa denedim birinde girmeyi başardım ama 20k lık bi latency vardı. Başka bi realmde de aynı sorun olup olmadıgını görmek için realm deiştirdim bir karakter oluşturdum ve seçip realm e bağlandım. burada latency 70 ms lerde dolaşıyor herhangi bir sorun yok... İnternet bağlantımı kontrol ettim WoW dışında herşeyim çok sağlıklı çalışıyor. Daha önce böyle birşey başına gelen, sorunun çözümü için bir iki yorum yapabilicek varmı arkadaşlar...

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..
Arkadaşlar 1 aydır yok GTS idi yok GT idi derken en sonunda 8800 GT de karar kıldım ve Palit 8800 GT aldım...

Kartı Sanalmarketim.com dan aldım ilgi alaka gerçekte çok kaliteli hizmet anlayışları mükemmel dün spariş verdim bu gün elime ulaştı tüm çalışanlarına teşekkürler...

Kart düz Palit 8800 GT, sonic tercih etmedim çünki OC ile sonic in saat hılarına rahatca cıkabileceğime inandım...

Kart bana diğer Palit 8800GT lerden biraz farklı gibi geldi... Kartın resimlerini sizle paylaşmak istiyorum sizde yorumda bulunun...

Diğer Palit 8800 GT lerde fan daha ön kısımda...

Diğer Palit 8800 GT lerde arka kısımda 6 adet katı kapasitör var ve bunlar yukardan aşağıya sıralanmış ve o kısımda bir adet soğutucu var. Bu kartta ise kapasitörler karta dağılmış şekildeler.

Diğer Palit 8800 GT lede HDMI çıkışı yok bunda var aslında böyle daha iyi olmuş.

Kart dış görünüş itibari ile Palit 9600 GT ye çok benziyor ama kartın arkasındaki etiketlerde ve kutusunda 8800 GT yazıyor... Şuan iş yerindeyim kartı buradaki bilgisayara kısa süreliğine taktım bilgisayarda 8800 GT olarak görüyor yani hiçbir şekilde 9600 GT değil Gece sistemime takıp performansına bakıcam...

Siz daha once böyle bir Palit 8800 GT ye rastladınızmı yoksa artık palit 8800 GT lari bu şekildemi çıkarıyor yani Rev. 2.0 gibi bişeymi bu...
Arkadaşlar 8800 GT almak ta son kararımı verdim Sanalmarketim.Com için çok güzel övgüler var sanırım bu siteden alıcam... İkisininde fiyatı aynı ama hangisini tercih etmek daha mantıklı sizce...

http://www.sanalmarketim.com/urun/8643d7f64fd057475a12bfc8ecae6178/?liste&ref=%2Ckeywords%3Apalit%208800%20gt&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

http://www.sanalmarketim.com/urun/bac38188a8156888f6830af967f47cdc/?liste&ref=%2Ckeywords%3Asparkle%208800&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

Yorum ve yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Arkadaslar gece gece nerden estiyse bi CPU-Z acayım dedim acmaz olaydım gözüme bişey carptı çözemedim ve sizden bu konuda yardım istiyorum...

İşlemcim C2D E6400
Anakartım Gigabyte P35C DS3R
İşlemciye herhangi bir şekilde oc yapmadım 266 x 8 olarak duruyor bu sanırım E6400 ün DEF değerleri...

Cpu Z çarpanı X6 gösteriyor halbuki X8 ve Core speed 1600MHZ diyor bide bazen durup dururken Core speed 2133 MHZ oluyor sonra hemen 1600 e geri dönüyor...

buda cpu z nin cpu mu 8x266 gösterdiği hali

ETC de ise hiç sabite yok ss te gördüğünüz internal clock la Multipler in değerleri 1 sn de bir değişiyor bi X6 yapıp 1600 mhz diyor bi x8 yapıp 2133 MHZ diyor

ben işin içinden cıkamadım bu değerler neden sabit değil bi 1600 x6 bi 2133 x8 oluyor...

Benim bilmediğim bir olay sanırım bu...

Yardımcı olan arkadaslara şimdiden çok teşekkür ederim...
Arkadaşlar fikrim geldi...

DH nin yaptığı 9800GX2 İncelemesini izledim ve bu izlenimim sırasında 9600GT nin SLI performansı gerçekten beni cezbetti...

Anakart olarak Gigabyte P35C-DS3R kullanıyorum. Bu kart bana SLI sistem kurma imkanı vermiyor ama ben 9600GT SLI yapmak istiyorum... Anakartım imkan vermediği için Nvidia bana bu karttan 2 adet satma hakkını kaybediyor...

Fakat 9800GX2 gibi (bi nevi 8800GTS (g92) SLI) 9600GX2 de çıkarılsa... yada 8800GT SLI yapmak isteyipte anakartının SLI desteklememesinden dolayı bu düşüncelerini gerçekleştiremeyenler için 8800GT-X2 (veya 9800GT-X2) çıkarılsa...

Nvidia bu şekilde bir üretim yaparak daha çok müşteriye ulaşamazmı ve bizde tam olarak istediğimiz VGA kart ı alabiliriz.

Spakülasyonlara açık bir konu olur sanırım. Yada Nvidia bu şekilde üretim yaparsa SLI desteğine sahip mainboard chip setlerini pazarlayamaz yada kimse SLI anakart alma gereği duymaz diyecem fakat bu seferde Quad SLI yapmak isteyenler için Çoklu PCI-E slotuna sahip Mainboard lar tercih edilir olacak...

Yani neresinden tutsanız bitarafa gidiyor... işin aslı ATİ (3870X2 ile) kuyuya bir taş attı arkası biraz değişik gelebilir yada geliştirilirse güzel şeyler çıkabilir...

Not: Çok GPU kartlar yada Çok vga lı pc ler (CF - QuadCF) konusunda Ati hep çok bastırdı ve başı çekti ama 9800GX2 de görüyorumki Bayrağı ileriya Nvidia götürecek. 9800GX2 testini gördükten sonra Nvidia ya ve SLI a bakışım değişti...
Hakkında
Meslek: Endüstriyet Elektronik Teknikeri
İlgi Alanları: Otomobil - PC - Internet - Mobil Cihaz
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 854
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 3.372 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 471 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.