Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Silinebilir

(En Son Oy Tarihi: 25.8.2020)
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 21 Şubat 2021; 13:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Revo’nun dediği gibi 50M USD bulamadığın için silah fabrikanı Araplara satmışsın, salgın sürecinde para olmadığı için millete IBAN atmışsın ama her nasıl oluyorsa bilmem kaç milyarlık fatura çıkacak olan işi tereyağından kıl çeker gibi bitireceğini iddia ediyorsun

Ben gaz olduğuna kesin inanıyorum. Gaz olmasa bu kadar uçamazlar zaten. Keşke bir de ayakları yere bassa.

18 yıldır müjde müjde size Tayyip’ten müjde size..eee? Ekonomi pert - insanlar insanlıktan çıkmış - dışarda bir iki Arap dışında dostun kalmamış, ülkenin kültürel demografik yapısını zaten hiç etmişsin, ülkenin yarısından çoğu mevcut yönetime kin ve nefret duyuyorken nasıl olacak bu işler?

Ya da şöyle soralım: 18 yılda bu hükümet halkı rahatlatacak hangi adımı atmış, bu millete nasıl yardımcı olmuş? 100 yıllık Cumhuriyet’in 20 yılı bunlarla geçti, insanların hatırlayacağı üç şey var: Zam - Vergi - Suriyeliler.

O yüzden müjde müjde filan çok güvenmeyin bunlara. O müjde faturaya yansımaz. Avantacılara avantalarını vermeye devam ederler ama dünyayı takip edip DH’de yorum yazan adamın kesesine bir artısı olmaz.

18 yıldır vahşice - hatta vandalizme varacak şekilde mükelleflerini vergilerle, zamlarla ezen bir anlayışın size “ sakal “ atacağını mı düşünüyorsunuz ? Bu kadar saf olamazsınız.

Buldu veya bulunmadi. Turkiye'nin isine yaramayacak bir 'mujde'. Dag fare dogurdu da denilebilir, niye ?

• Turkiye'nin yillik ortalama dogalgaz ihtiyaci: 50milyar
    • Bulunan rezerv: 320milyar

Asagi yukari 5-6 yillik bir rezerv icin bu kadar tantana calinmasi, iktidarin aslinda ne kadar zavalli halde oldugunun belirtisi.

Birileri cikip "bu daha baslangic" diyor. Tamam oyle diyelim;

1. Madem daha fazlasini buldunuz neden onlarin rakamini vermediniz?
    2. Bu gazi kim cikaracak ?

Cevaplari yok.

50 milyon bulamadigi icin tank fabrikasini katarlilara peskes cekenler, milyar dolari bualcak cikarma, rafineri ve isletme degerlerini nasil karsilayacak ?

Bu soruya da cevap yok.

Daha once soyledigim uzere, ben bu sahanin katarlilara satilacagini iddia ediyorum. Boyle bir sey olursa da, oradan cikacak ve topu topu 5 sene dogalgaz rezervini karsilayacak gazi da yine bize dolarla satacaklarini soyluyorum.

Kaldi ki, 5 senelik dogalgaz icin kuyu kazilir, rafineri kurulur mu, bunun cevabini da maden muhendisi versin arkadas.

Damadin gemiye gonderilmesi de enteresan. Maliye bakani, dogalgaz ve yeralti kaynaklarindan da sorumlu ne hikmetse.

Cikip "cari acigi bitirecek" diyor, en cok orasi komik. Dogalgazin turkiye cari aciginda orani nedir, soran yok.

Turkiye petrol da ithal ediyor, hatta petrol, dogal gazdan cok aliniyor. Cunku kullandigin arabadan, ucurdugun ucaga, bindigin otobuse kadar hersey petrolle calisiyor, LPG ile degil.

Aldigin domatesi tasiyan nakliye kamyonu da dolarla aldigin petrolle calisiyor, tarlada kullandigin traktor de, yap islet devletle yapip faturasini vatandasa gomdugun mega projelerdeki is makinalari da yine petrolle calisiyor.

Hal boyleyken, yurtdisindan dolarla aldigin; gubre, bakliyat, bugday, sebze-meyve, elektronik esyalar da yine dolarla aliniyor ve cari acigin icinde.

Peki, 5 yillik rezerv nasil butun bu kalemleri tek basina silebiliyor ?

Silmiyor, apacik yalan soyluyorlar, cunku bunu yiyecek milyonlar var.

Ertugrul gazi gibi, elinde kazma ve su borusuyla mujdeyi izleyen adamlarin olduguna iddiaya girerim.

Bu rezervin aciklanmasinin birkac sebebi var.

1. Bunu yiyecek milyonlarin olmasi
    2. Ayasofya'ya ragmen, turkiyenin dibe vuran ekonomisinin etkisinin unutturalamamaisi
    3. Joe Biden'in aciklamasinin kisa surede etkisni yitirmesi (suni gundem olarak)
    4. Akdeniz'de turkiye'ye karsi arabindan yahudisine avruplasina kadar tek yumruk olan (buyuk basaridir) koalisyon
    5. Bu koalisyona karsi kaybedecek oldugumuz gercegi
    6. Bunu da yutturmak icin "akdeniz gitti ama bak karadeniz var hulog" cebe joker karti koyma istegi

Erken secim olacagini sanmiyorum, bundan sonra muhtemelen bir dogu akdeniz savasi veya savasa girmeden ekonomik yaptirim yemeye calisacaktir AKP. Ekonomik yaptirimlarin daha da bozacagi ekonomiyi de vatandasa "dij gucler" diyerek yutturmaya calisacaklar, muhtemelen de 2023'e kadar boyle devam edecek.

2023'te buralarda olursak bu mesaji alintilarsiniz.

Selam ve damat ile.

Dün gece baktım karadenizde gemi varmı diye. Evet varmış sonra akdenizdeki ile egedekinin günlük hareketine baktım görünüyor. Dedim şu Karadeniz'deki ne zamandır orada derken bilgiler gizli. Bingoooo. Bir insan neden bu bilgiyi saklar ? Yada saklamak ister ?

Görünür rezervi denizAltında hangi teknik ile hesaplamışlar ben bir yerbilimci olarak merak ediyorum. Desinlerki kuyu logu yaptık desinlerki sismik log yaptık desinlerki gammalog yaptık birşey söylesinler. Ben şahsen inanmıyorum.
  • Evet

• İnanıyorum ama türkiye için seçim propagandasından öte bir şeye gideceğini sanmıyorum. Yine ezilen türk halkı olur herhangi bir ferahlama olmaz ekonomik olarak vesaire. akbabalar çok bu ülkede, 5 kuruş yedirmezler millete.

2071de süper güç olacak deseler iqsu balıktan düşük olan bir kesim inanır elbet.

• Türkiye için bambaşka bir dönem başlangıcı olacak dedikleri olay bir miktar doğalgaz bulunduğunu iddia etmeleri. Daha önceki vaatlerini hatırlarsak inandırıcılığı düşük. Hemen her seçim öncesinde olduğu gibi bir petrol doğalgaz keşfi tabi seçim sonrasında olayla ilgili hiç haber yok.

Bugünden itibaren bu haberle yani bu "yeni dönem" ile hayatında bir değişiklik olan varsa haber etsin.

Dolar kısmında iyi keriz silkelediler. Sonra daha konuşma bitmeden birden 10-12 kuruş arttı dolar. Öyle bir köpürttüler ki olayı sanki bu açıklama sonrasında dolar 6 TL'ye 5 TL'ye düşecek, yerle bir olacaktı. Hemen her platformda troller böyle bir algı yaratmaya çalıştı. Şimdi ortadan kaybolurlar.

SİLİNEBİLİR
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    6 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Inanmiyom o gemiler fln da kartondan yapip boyayip salmislar denize ruzgar fazla yokken.

Ama insanlar güvenmiyor, bu gazların halkın yararına kullanılacağına. Yoksa kim niye memnun olmasın.

Ha hdpkk gaz alma malma diye yorum yapmış da onlar Türkiye partisi değil zaten.

• Yaklaşık 6 saat oldu daha Kemal Kılıçtaroğlundan bir demeç veya Tweet göremedik. Bu kadar sessiz kaldığına göre demek ki var. Yoksa şimdiye yalan orada doğalgaz yok zaten verirmsiz yok biz çıkaramayız Amerika - Rusya bize çıkartmaz demesi gerekirdi. Hiç bir şey diyemediğine göre ben var olduğu kanısındayım.

• İnanıyorum ama o doğalgazı kullanım haklarını birilerine satıp o doğalgazı bize dar edip burnumuzdan fitil fitil getirmemeleri için yanılmak için, doğalgazın isletmesiyle ilgili birşeylerin katarlilara satilmayip provokasyon yapıyor pozisyonuna dusmek için Yaradana yalvarıyorum.

Nu olur artık haklı olmayayım. Ne olur akp birkere de yerli ve milli olsun ben gerekirse kepaze olayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cola Contains Caffeine

Ekonomi bitmiş durumda iken milletin gazını başka türlü alamazdı.

aynen ekonomi bitik konut satışları rekor kırıyor avmler ve plajlar ağzına kadar dolu ülkede sıfır araba kalmadı ama ekonomi bitik

yersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 21 Ağustos 2020; 21:26:42 >

Tek kuyudan rezerv hesaplanmaz

PSN : Jeopol
  • İnanıyorum ama rahat gündemi iki hafta götürecektir. Ve çıkacağına da inanıyorum Akp 2023 seçimini kazanmak için varını yoğunu buna harcayacaktır. Bence son iki sene toplayamaya çalışacaktır ekonomiyi ama geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye. ekonomiden ziyade insanların psikolojisi bozuldu parasızlık geçim derdi ve mutsuzluktan para kazanarak bunları bir nebze giderebilir ama uzun süreli değil. Sanmıyorum. He düzelteceklerini de düşünmüyorum ekonomiyi. bu arada ekonomi daha da kötüye gitse üzülmem buradaki tipler yüzüne daha beterini hak ediyorlar.

Bu arada hisselerin düşme sebebi balinaların duyumları önceden aldığı için işlemlerini Çarşamba Perşembe halletmesinden dolayı :)

Yatırım işi filler tepişir çimenler ezilir misali. Adam milyon liralık işlem yapıyor senin yaptığın on bin liralık işlem ne ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 21 Ağustos 2020; 22:26:48 >

Orijinalden alıntı: Jeopol

Boşuna heveslenmeyin. Tamamen seçim oyunu.

Tek kuyudan rezerv hesaplanmaz
    Tümevarım yapmışlardır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buldu veya bulunmadi. Turkiye'nin isine yaramayacak bir 'mujde'. Dag fare dogurdu da denilebilir, niye ?

• Turkiye'nin yillik ortalama dogalgaz ihtiyaci: 50milyar
    • Bulunan rezerv: 320milyar

Asagi yukari 5-6 yillik bir rezerv icin bu kadar tantana calinmasi, iktidarin aslinda ne kadar zavalli halde oldugunun belirtisi.

Birileri cikip "bu daha baslangic" diyor. Tamam oyle diyelim;

1. Madem daha fazlasini buldunuz neden onlarin rakamini vermediniz?
    2. Bu gazi kim cikaracak ?

Cevaplari yok.

50 milyon bulamadigi icin tank fabrikasini katarlilara peskes cekenler, milyar dolari bualcak cikarma, rafineri ve isletme degerlerini nasil karsilayacak ?

Bu soruya da cevap yok.

Daha once soyledigim uzere, ben bu sahanin katarlilara satilacagini iddia ediyorum. Boyle bir sey olursa da, oradan cikacak ve topu topu 5 sene dogalgaz rezervini karsilayacak gazi da yine bize dolarla satacaklarini soyluyorum.

Kaldi ki, 5 senelik dogalgaz icin kuyu kazilir, rafineri kurulur mu, bunun cevabini da maden muhendisi versin arkadas.

Damadin gemiye gonderilmesi de enteresan. Maliye bakani, dogalgaz ve yeralti kaynaklarindan da sorumlu ne hikmetse.

Cikip "cari acigi bitirecek" diyor, en cok orasi komik. Dogalgazin turkiye cari aciginda orani nedir, soran yok.

Turkiye petrol da ithal ediyor, hatta petrol, dogal gazdan cok aliniyor. Cunku kullandigin arabadan, ucurdugun ucaga, bindigin otobuse kadar hersey petrolle calisiyor, LPG ile degil.

Aldigin domatesi tasiyan nakliye kamyonu da dolarla aldigin petrolle calisiyor, tarlada kullandigin traktor de, yap islet devletle yapip faturasini vatandasa gomdugun mega projelerdeki is makinalari da yine petrolle calisiyor.

Hal boyleyken, yurtdisindan dolarla aldigin; gubre, bakliyat, bugday, sebze-meyve, elektronik esyalar da yine dolarla aliniyor ve cari acigin icinde.

Peki, 5 yillik rezerv nasil butun bu kalemleri tek basina silebiliyor ?

Silmiyor, apacik yalan soyluyorlar, cunku bunu yiyecek milyonlar var.

Ertugrul gazi gibi, elinde kazma ve su borusuyla mujdeyi izleyen adamlarin olduguna iddiaya girerim.

Bu rezervin aciklanmasinin birkac sebebi var.

1. Bunu yiyecek milyonlarin olmasi
    2. Ayasofya'ya ragmen, turkiyenin dibe vuran ekonomisinin etkisinin unutturalamamaisi
    3. Joe Biden'in aciklamasinin kisa surede etkisni yitirmesi (suni gundem olarak)
    4. Akdeniz'de turkiye'ye karsi arabindan yahudisine avruplasina kadar tek yumruk olan (buyuk basaridir) koalisyon
    5. Bu koalisyona karsi kaybedecek oldugumuz gercegi
    6. Bunu da yutturmak icin "akdeniz gitti ama bak karadeniz var hulog" cebe joker karti koyma istegi

Erken secim olacagini sanmiyorum, bundan sonra muhtemelen bir dogu akdeniz savasi veya savasa girmeden ekonomik yaptirim yemeye calisacaktir AKP. Ekonomik yaptirimlarin daha da bozacagi ekonomiyi de vatandasa "dij gucler" diyerek yutturmaya calisacaklar, muhtemelen de 2023'e kadar boyle devam edecek.

2023'te buralarda olursak bu mesaji alintilarsiniz.

Selam ve damat ile.

haydarkarapuar

• Dün gece baktım karadenizde gemi varmı diye. Evet varmış sonra akdenizdeki ile egedekinin günlük hareketine baktım görünüyor. Dedim şu Karadeniz'deki ne zamandır orada derken bilgiler gizli. Bingoooo. Bir insan neden bu bilgiyi saklar ? Yada saklamak ister ?

Görünür rezervi denizAltında hangi teknik ile hesaplamışlar ben bir yerbilimci olarak merak ediyorum. Desinlerki kuyu logu yaptık desinlerki sismik log yaptık desinlerki gammalog yaptık birşey söylesinler. Ben şahsen inanmıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.