Şimdi Ara

silinebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizim binada da oldu. 1. kati su bastı. Exper geldi. 3500 hesap çıkardı. Bina olarak ödedik 47 ye böldüler. Muhtemelen sizde de aynısı olur. Exper bir hesap çıkarır bina olarak ödersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim evin banyosunun tavanı üst kattan uzun süre (yıllar bile olabilir bu tam bilmiyoruz) su sızması sonucu çöktü, hatta foruma konusunu da açmıştım. Bizim ev sigortalıymış o yüzden ev sahibi eksper gönderdi ölçüm yaptılar falan ama tadilatı bizim ev sahibi sigortadan yaptırdı. Üst kattaki evin sahibini aradığında da umurumda değil havalarında takıldı. Sonra aralarında ne oldu, sigorta söke söke aldı bilemiyorum ama ilk aşamada kesinlikle para vermedi üst kat sahibi. Siz de vermeyin, sigortadan yaptırsınlar zaten bir şekilde suçlu olup olmadığınız ortaya çıkar
  • Sigortada varsa işiniz zor. Zaten haksız olduğunuz bir durum, sigorta ödemeyi yapar, sizdende çatır çatır alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Belediye'ye şikayet ettiğinde boru ve tavan tamir masrafını karşılamak zorundasınız buna ek olarak ev de zarar gören eşyalar var ise hepsinide sizin karşılamanız gerekir.
    + olarak belediye tarafından ceza kesilir.

    Adamın eşyası 100 bin tl bile olsa zarar verildiyse seve seve ödeyeceksiniz. Bu konularda kanunlar açıktır.
    Bu forumun en güzel yanı herkes aynı zamanda her şey. Mesela bu arkadaş hem tesisatçı, hem yapı bilirkişisi, aynı zamanda eşya ekspertizi, hakim, avukat ve kanun koyucu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötü celp göndersin.
    mantıklı olmak gerekirse ilk sızıntıda kendi dairesini tesisatçıya kontrol ettirdi mi tesisatçı ilk andan tespit edip sizin dairede olduğunu söyleyebilirdi. En önemlisi damlama başladığında sızma başladığında size haber vererek yada vermeden vanayı da kapatabilirdi. burada art niyet söz konusu olabilir arıza sizin dairenizde belli olmuyorsa ve size eşyalar zarar görünceye kadar bekleyip haber verdiyse iyi niyet beklemek mantıklı değil.
  • Sigorta var ise incelenir zarar belirlenir. Zarar ne kadar işe siz odeseniz de ödemeseniz de size dava açıp daha sonra sizdeb talep edebilir ve belirlenen ücret kadar ödemeyi kazanır. İstediği kadar kendisi yok 30 yok 50 bin desin. Sigorta 5 bin derse en fazla 5 bin TL ödeme için dava açar fazlasını zaten mahkemeyi kazansa bile kısmen kazanır 5 bin TL ödeme çıkarır size. Merak etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Pek müsait değilim hangi kanunlarda olduğunu pek hatırlamıyorum, detaylı incelemek gerekiyor.
    Bizim üst komşunun tuvaleti arızalandı damlatmaya başladı biz söyledik yapmadı belediye'ye şikayet ediyorum diyince hemen yaptırdı.

    En net bilgiyi belediye verecektir.
    boş yapıyorsun yani. yol al da bilgisi olan konuşsun.
  • ben olsam banane derdim vermeyin sizi kazıklamaya çalışıyor
  • adam kiracı mı yoksa ev sahibi mi? eger kiracı ise sigortasında bina teminatı yoktur bi halt alamaz sigortadan. Eger ev sahibi ise bina teminatı var mı ona bakmak lazım. Cogu kişi fiyat yukseliyor diye ekletmiyor. Eşya daha önemli diyor binaya ne olacak diyor. Oyle bir durum varsa yine alamaz. Ayrıca sigortadan yaptırsın bırakın siz para vermeyin sigorta size donsun. Oyle 30 bin tl falan alamaz sigortadan. Sigorta adamın ne masrafı varsa yaptırır(teminatları dahilinde ki teminatının yuksek olduğunu sanmıyorum) size rücü eder yani size tebligat gönderir ödeyin diye. Ondan sonra sizde itiraz edersiniz yada mahkemelik olursunuz. AMa hiçbir ödeme yapmayın. Resmi olsun herşey. Sigorta 10 bin harcayıpta sizden 30 bin istemez en azından. Ayrıca müşteriye en az ödeme yapmaya çalışır. Sİzin yerinize pazarlık etmiş olur en azından.
  • Yapı malikinin kusursuz sorumluluğu vardır.Yani siz zarardan sorumlusunuz sorumluluktan ise ancak illiyet bağını kesen sebepler ile kurtulabilirsiniz.Zarar bilirkişi raporu ile belgelenir.Komsunuz avukata gitmezse hangi davayı açacağını büyük ihtimal bilemeyecek bu durumda belirsiz alacak davası açması gerek fakat kendisi direk eda davası açarsa büyük ihtimal davayı kaybeder.Birakin davayı açsın sonuçlarına katlanır.Ha davayı doğru bir şekilde açarsa kesin kazanır onu söyleyeyim.Avukat ucretleini ve dava masrafını o zaman evdeki zararla birlikte ödemek zorunda kalırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zarara uğrayan sigortalı sigorta şirketi bilgilendirir

    Sigorta exper atar ve zarar tespit yapılır
    Burda sıfır mutfak dolapları sıfır parke olarak hesap görülmez mevcut değer üzerinden ilerlenir

    Sigortalıya biçilen değer teklif edilir ve emin olun 5 8 k yı gecmez kesinlikle
    Sigorta sigortaliya parayi odedikten sonra exper ucretini de ekleyi parayi size rucu edecek ve bir odeme suresi verecek
    Ödemezseniz sigorta alacak davası açacak
    Yani hiiiic uğraşma gereksiz tatlı su kurnazı komsunla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim tuvaletten 3 aydır su akıyor leş gibi kokuyor orayı kullanmadığımız hâlde öyle birşey demiyoruz adamlar . Serefsizlikte çağ atlamışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı başımıza geldiği için yazıyorum. Kiracıyim, en üst kattayim yani bir üstümüz çatı. Mutfağa bir yerden su giriyor her yağmur yağdığında. Bir iki derken mutfak dolapları parkeler filan kokmaya başladı çürümekten. Ev sahibine söyledik yönetici ilgilensin çatı tüm Apartmanı ilgilendirir filan dedi. Yöneticiye söyledik iplemedi. Sonra evin sigortası varmış ev sahibi aradı exper geldi hasar tespiti yaptı gitti bir haftaya ev sahibinin hesabına baya bi para yatmış. Sonra o parayla çatıyı mutfak dolaplarıni filan yaptırdık. Sonradan öğrendik ki sigorta şirketi apartman yöneticisini arayıp o ödenen parayı tahsil etmek istemiş. Vermezseniz dava açacağız demişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeZa®

    Bizim tuvaletten 3 aydır su akıyor leş gibi kokuyor orayı kullanmadığımız hâlde öyle birşey demiyoruz adamlar . Serefsizlikte çağ atlamışlar
    hocam sormayın ya insanlar şerefsizlikte çığır açmış. hayır zaten hasar gören yerleri yaptıralım dedik şerefsiz herif evi baştan döşmemizi istiyor. yok parke değişirse dolaplara uymaz dolapları da değiştirelim falan.
  • Adamın cezayı ehliyeti yok dikkat edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizimde üst kattaki komşunun banyosundan bizim banyoya su akıyodu duvarlar flan ful rutubet oldu boyaları kalktı dolaplara gelmiş onlar da zarar gördü . biz hiç bişey talep etmeden adam zararımız neyse karşıladı dolabı yeniledi boyasıını yeniden yaptırdı bizden 1 kuruş talep etmedi. hatta biz mahçup olduk burda komşuyuz ne gerek var önemli değil hallederiz sizin suçunuz yok dedik ama adam içim rahat etmez benim dedi ve yaptırdı. Ne mahkemeyle ne avukatla ne yasayla hukukla bi işimiz olmadı. çünkü biz insanız. yasalara kurallara ihtiyacımız yok. iyi forumlar.
  • Olur da biri hayır öyle değil deyip doğrusunu izah etmeye çalışırsa; sen ne bilirsin, kim sin ki sen benim gibi bir uzmanın dediğinin üstüne bir şey söylüyorsun havasında oluyor bu tipler.
    Konu sahibi için: şu an için bir şey ödeme bir avukata danış. Olurda dava açılırsa zararın tazmini için o zaman da bir avukata vekalet ver. Dh uzmanları ile hakkını aramak ta bir tercih tabi;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitsin yemek yicem

    bizimde üst kattaki komşunun banyosundan bizim banyoya su akıyodu duvarlar flan ful rutubet oldu boyaları kalktı dolaplara gelmiş onlar da zarar gördü . biz hiç bişey talep etmeden adam zararımız neyse karşıladı dolabı yeniledi boyasıını yeniden yaptırdı bizden 1 kuruş talep etmedi. hatta biz mahçup olduk burda komşuyuz ne gerek var önemli değil hallederiz sizin suçunuz yok dedik ama adam içim rahat etmez benim dedi ve yaptırdı. Ne mahkemeyle ne avukatla ne yasayla hukukla bi işimiz olmadı. çünkü biz insanız. yasalara kurallara ihtiyacımız yok. iyi forumlar.
    bizde o adam gibi yaptık kardeşim peki siz gidip renkleri uyumsuz olur tüm odaları baştan yaptıralım diye direttiniz mi zaten sinirliyim boş yapıp insanlık dersi vermeye çalışma burada.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    silinebilir

    apartmandan gecen su borusu herkesin mutfagindan geciyor bu patlarsa sorumlusu biz oluyoruz herhalde 10 yil once mutfak yapilirken dolabin arkasina koyulmus komple yikilacak oranin tamiri icin oyle degil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.