Arkadaşlar şöyle motoru , kaportası bitik; 2.000 ytl ye lada samara, tavria , r9 broadway, m131 gibi bi araba alıp kendim silindir gomleği ve segmansız piston takmayı düşünüyorum. sizce başarabilirmiyim? (torna tezgahım yokama lokma takımı, alyan anahtarı, tork anahtarım var diyebilirim) birde conta takımı gerekecek. motoru toplarken senteye getirebileceğime inanıyorum. gömlekleri takmak için torna işlemi gerekirmi? bitik motora gömlek ve piston takmakla performans alabilirmiyim? yoksa sadece gomlek+pistonla bu iş olmazmı? arkadaşlar fikrim size uçuk gelebilir ama oldum olası bu işlere meraklıyım beni mazur görün...
sekmansız piston değişmezki sadece pistonsuz sekman değişebilir oda eğer pistonlar idare eder vaziyetteyse.... peki sana şöyle sorutyum örneğin broadway in krank yataklarının tada eksantrik yataklarının kaç nmyle torklanacağını biliyomusun?
quote:
Orjinalden alıntı: wantoux
Arkadaşlar şöyle motoru , kaportası bitik; 2.000 ytl ye lada samara, tavria , r9 broadway, m131 gibi bi araba alıp kendim silindir gomleği ve segmansız piston takmayı düşünüyorum. sizce başarabilirmiyim? (torna tezgahım yokama lokma takımı, alyan anahtarı, tork anahtarım var diyebilirim) birde conta takımı gerekecek. motoru toplarken senteye getirebileceğime inanıyorum. gömlekleri takmak için torna işlemi gerekirmi? bitik motora gömlek ve piston takmakla performans alabilirmiyim? yoksa sadece gomlek+pistonla bu iş olmazmı? arkadaşlar fikrim size uçuk gelebilir ama oldum olası bu işlere meraklıyım beni mazur görün...
Bitik dedigin motor ne anlamda bitik onu bi soyle pistonlar mı asınmıs yag mı yakıyor sekmanlar mı eskimis nedir yani sorun alacagın aracın ne bakımdan sorunlu oldugu onemli yani ve ne derece asıntıya ugradıgı...
yok fiatçı kardeş nerden bileyim. zaten bi makalede okudum, gömlekleri takmak için 3000-5000kg presle ancak mumkun oluyormuş. Bu iş zaten beni aşar kardeş. bu arada benim bildiğim eger gomlek atılırsa aynı genişlikte sekmansız piston atmak gerekiyormuş. mesela diyelim 80m gömleğe , 80 mm lik ppiston öylece takılıyormuş. belki pratikte bu farklıdır. Arkadaşlar ben sonuçta motor ustası değilim, torna morna hiç anlamam. o makinelerin adlarını dahi bilmem. benimki öylesine bi heves işte.. Amaç aslında arabayı adam etmek değil , öyle hobi niyetine uğraşmak birazda... Ama motorla uğraşmak benim seviyemi epeyce aşıyor heralde
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
sekmansız piston değişmezki sadece pistonsuz sekman değişebilir oda eğer pistonlar idare eder vaziyetteyse.... peki sana şöyle sorutyum örneğin broadway in krank yataklarının tada eksantrik yataklarının kaç nmyle torklanacağını biliyomusun?
Abi adamlar 1 gunde motoru temısleyıp komple dagıtıp topluolar torklama falan yaptıkları yok sokerken nası sıkıysa takarken de aynı sevıyeye getırırsın olur biter.piston takmakda da 1 şey yok eger motor parcaları asınmıssa işin işinden cıkamassın. ama ufak tefek sorunları warsa yane temıslıkle gıderılebılecek 1 sey warsa kı bunu nası annayacaksın onu da merak edıom o zaman bu işe girebilirsin.Hem zekanı da acarsın falan alırsın 10 lt benzım tum parcaları elden gecırırsın o kadar karmasık 1 sey deıl saten broad motoru ama kulaklar falan baya ugrastırır hem nası ındırecen o kadar agır seyı sonra zaten kaportası bıtmıs arabanın hayatı bıtmıstı kaporta ole tammen deısebılecek 1 sey deılkı saseye falan gırmen lasım yoksa 2 3 yıl sonra en gec yıne baslar arabanın sagı solu kabarmaya
Motoru calaska ile indiririm diye düşünmüştüm kardeş. Ama şu an yeterli bilgi ve ekipman sahibi olmadığımı düşünüyorum. Ama öyle 2000-3000 ytl ye bi araç alacam. Motorunu indirmeye kalkışmayacam. günde 80 km ye yakın yol yapmam gerekiyor. Gideceğim çoğu yerin vasıtası yok. Bu araçla da 6 ay- 1 sene idare etmem gerekecek. Sonra param olduğunda yeni araç alacam, eski aracı satabilirsem satarım, satamazsam hurdaya çıkarır motorunu kurcalamaya başlarım. sağını solunu söker takarım... Eğlenirim işte.....
Fiatçı usta, kaç nm ye torklanacağını bilmiyorum ama aracın haynes manualını veya service manualını bulursam orda yazar diye düşünmüştüm
Kardeş m131in rektifiyesi diğerlerinden farklıdır, gerçi senteden falan bahsettiğine göre az buçuk bu işlerden anlayan birisine benziyorsun...
Hiç unutmam 1993te babam ve bir arkadaşı renault 12mizi mahallede dağıtıp 2-3 saat içinde gömlek-segman değiştirmişlerdi, hemde sadece el takımları ile, yani motor indirme falan yok, torna falan da yok, şu an 40.000de ve saat gibi çalışıyor, umarım senin işin de bu kadar basit olur... Kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme