Şimdi Ara

silikonu çıkaracak ama boyayı çıkarmayacak madde???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, entersan bi başlık oldu. Konu şu: arabamın bagaj kapağına sanayide bi spoiler taktırdım. Adam silikonla yapıştırdı ama silikonlar biraz dışarı taştı. Adama gittim, bu silikonlar hayatta çıkmaz diyo o beyaz kısımları boyıyalım diyo ama ben boyatıp iyice rezil etmek istemiyorum. Silikonu çözen ama boyaya zarar vermeyen bi madde varmı?

• silikonu ısıtıp yumuşatıp o şekilde sökebilirsin belki ama öyle ateşle filan ısıtmaktan bahsetmiyorum biraz yaratıcı çözümler geliştirmen gerekebilir mesela kaynar yağ dolu bir kabı değdirerek filan.
  • kurutma makinası tut üstünüede biraz zeytin yağ dök sonra yumuşamaya başlayınca o çıkmaya başlar zaten bi öyle dene ısıtarak böyle yapabilirsin bi başka yöntemde bu daha iyi gibi

Buz dolu kapları deydir iyice dondur hatta philipsin sıfır derece spreyleri var al onlardan buz gibi yap sonra pilastik bişey ile kanıttır çıkar

iki yöntem var işte ya ısıtarak eritecen yada dondurarak sertleştirecen iyice
  • bir baz bul kimyacıdan (asit değil ) dök çıkar kendi boyaya bişey yapmaz
  • valla baz işe yarar mı bilmiyorumda lavabo açıcılar bazik maddelerden yapılıyor onları denesein o zaman.
  • valla bende cam rüzgarlığının üğstüne sıktım biraz boşlukları doldursun diye

bendede rüzgarlığa ve boyaya bulaştı silerken

pek belli olmuyo ama araba toz landığında o bölge acayip toz topluyo

aynı sorun bendede var yani

ne yapacağımı düşünüyom valla
  • silikon ısıtmayla cıkmaz sizin dediğiniz sıcak silikon oda spoileri tutmaz arkadaşın bahsetiği cam akvaryum yapımında kulanılan silikon onu ancak koparark temizleyeceksin kalan artıklarıda benzin veya tinerle cıkaracaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yak birkaç sigara yaklaştır eriyene kadar o şekilde kaldır derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arena

silikon ısıtmayla cıkmaz sizin dediğiniz sıcak silikon oda spoileri tutmaz arkadaşın bahsetiği cam akvaryum yapımında kulanılan silikon onu ancak koparark temizleyeceksin kalan artıklarıda benzin veya tinerle cıkaracaksın

evt değişik bi silikon bu beyaz renkte. Tineri bende düşündüm ama boyayıda çıkarmazmı?
  • allah kolaylık versin
  • Fena fikir deil aslnda
    quote:

Orjinalden alıntı: emre.

yak birkaç sigara yaklaştır eriyene kadar o şekilde kaldır derim.
  • önce benzin dene daha sağlıklı tiner boyayı taze iken cıkarır tinerle boyayı sökmen için epey uğraşman lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: nemesis

quote:

Orjinalden alıntı: arena

silikon ısıtmayla cıkmaz sizin dediğiniz sıcak silikon oda spoileri tutmaz arkadaşın bahsetiği cam akvaryum yapımında kulanılan silikon onu ancak koparark temizleyeceksin kalan artıklarıda benzin veya tinerle cıkaracaksın

evt değişik bi silikon bu beyaz renkte. Tineri bende düşündüm ama boyayıda çıkarmazmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre.

yak birkaç sigara yaklaştır eriyene kadar o şekilde kaldır derim.

hatta ısısı yetmezse puro kullanabilirsin

kazımak için plastik veya tahta bir spatuladan da yardım alabilirsin.

ciddiyim bu arada..
  • teşekkürler, önce plastik bişeyle kazımayı denicem sonucu yazarım
  • Gıcık bi olay,amman boyaya zarar vermeyesin... Dikkat et...
  • neyse ki silikon problemin, biraz uğraşla mekanik yoldan kurtulabilirsin. (tahta spatula ve bolca sabır ister)
    ben başımdan geçeni anlatayım, başkası da yanmasın;
    arabam CONNECT, yan kapı çitalarına nikelaj kaplattıralım dedik (demez olsaydık) aksesuarcı 4-5 defa silikonla yapıştırdı ama bir türlü yapışmadı. çift karışım plastik çelikle yapıştıralım dedi ve olanlar oldu, çitalar yine yapışmadı ama yapıştırıcı boyanın üstüne süzüldü ve öylece taş gibi boyanın üstüne yapıştı. düzelteğim derken, yapıştırıcıyı kopardı ama... tabii boya ile birlikte
    yanlış anlaşılmasın arkadaşlar, araba daha 2 haftalık, yeniii... yepyeniii... ölürmüsün öldürürmüsün
    sakın ha, dandik aksesuarcılara dikkat !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.