Şimdi Ara

Silecekler Gıcırdıyor Ne Yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
24.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracın silecekleri tamamen yaşken de olsa aşağı doğru inerken gıcırdıyor. Bunun bir çözümü var mıdır ? Silecekler eskimiş olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jowood1 -- 10 Ekim 2011; 22:11:27 >

• ıslaklık varken de gıcırdıyorsa ve sürten bir kenarı yok ses direk lastikten geliyorsa değiştirebilirsiniz. Ama önemli nokta ıslaklık kesin var mı? Yani ince bir ıslaklıkta da ses yapabilir ancak orta yoğunlukta ses olmaması lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

ıslaklık varken de gıcırdıyorsa ve sürten bir kenarı yok ses direk lastikten geliyorsa değiştirebilirsiniz. Ama önemli nokta ıslaklık kesin var mı? Yani ince bir ıslaklıkta da ses yapabilir ancak orta yoğunlukta ses olmaması lazım...
    lastikleri değişmek gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

lastikleri değişmek gerekiyor

Alıntıları Göster
    Yağlayın...
  • quote:

ıslaklık varken de gıcırdıyorsa ve sürten bir kenarı yok ses direk lastikten geliyorsa değiştirebilirsiniz. Ama önemli nokta ıslaklık kesin var mı? Yani ince bir ıslaklıkta da ses yapabilir ancak orta yoğunlukta ses olmaması lazım...

Dostum yoğun yağmur altında bile gıcırdıyor ve bir yönde suyu tam çekmiyor
    Aracım Seat Leon
  • quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Aracım Seat Leon

Evet bu konu benim uzmanlık alanım.Aracınız yeni kasa leon ise malesef her yerde bulunmuyor.Çok uzun olduğu ve klipsi çok farklı olduğu için her yerde bulunmuyor.Ben sırasıyla servise, bosch car servise, sağa sola sordum fakat yok.Bir tek baumax ta buldum.Markası Vette.Lastikleri iyi siliyor.Ancak orjinaline göre baya kalın.İçinden çok fazla klip çıkıyor.Klipsleri tutyor fakat silecek lastiği kalın olduğu için silerken zorlanıyor ve zamanla tak tuk gibi silecek koluna bağlı olan yerden ses geliyor.Çiftine 69 tl ye almıştım.Orjinal olarak ise siparişle geliyor.Çifti 90 liraydı yanılmıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

quote:

quote:

Aracım Seat Leon

Evet bu konu benim uzmanlık alanım.Aracınız yeni kasa leon ise malesef her yerde bulunmuyor.Çok uzun olduğu ve klipsi çok farklı olduğu için her yerde bulunmuyor.Ben sırasıyla servise, bosch car servise, sağa sola sordum fakat yok.Bir tek baumax ta buldum.Markası Vette.Lastikleri iyi siliyor.Ancak orjinaline göre baya kalın.İçinden çok fazla klip çıkıyor.Klipsleri tutyor fakat silecek lastiği kalın olduğu için silerken zorlanıyor ve zamanla tak tuk gibi silecek koluna bağlı olan yerden ses geliyor.Çiftine 69 tl ye almıştım.Orjinal olarak ise siparişle geliyor.Çifti 90 liraydı yanılmıyorsam.

Alıntıları Göster
    Başka bir tavsiye: silecek lastiklerinizi tiner ile silerek yumuşatıp belirli bir süre daha kullanabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Başka bir tavsiye: silecek lastiklerinizi tiner ile silerek yumuşatıp belirli bir süre daha kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Benim araç sıfır aldığımdan beri silecekleri gıcırdıyor.
  • quote:

Çok iyi bilgiler vermişsin dostum. Ses çıkarmasının sebebi zamanla sertleşmesi mi... Aracım 2006 model yeni kasa mı oluyor. Benim durumumda olsan nasıl bir yol izlerdin ? Lastikler iyi gibi sanki ufak bir rötuşla düzelecek gibi hissediyorum...
  • sürterdir
  • quote:

Alıntıları Göster
    Değiştir arkadaşım değiştir.

Muz sileceklerin tanesi 4 lira. Ne uğraşacaksın.
    Ben 1,5 yıl önce almıştım 3 liraya tanesini, Sözde 3 ay idare edip kışı çıkartsa yeterdi ama hala ne gıcırtı var ne silmesinde problem.
  • quote:

KEsinlikle denemeyin.Sıfır silecek lastiklerinin üzerinde grafit tozu denilen çok ince bir tozla kaplıdır.Tezmizlik görevini gören budur.Siz sileceği silerseniz o tozlar gidecek ve silecek lastiklerinin gıcırdama , zıpalama yapacaktır.

Siz sileceklerinizi değiştirin.Büyük ihtimalle o toz bittiği için gıcırdıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

Ben 1,5 yıl önce almıştım 3 liraya tanesini, Sözde 3 ay idare edip kışı çıkartsa yeterdi ama hala ne gıcırtı var ne silmesinde problem.

Dostum muz silecekler benim araca uyar mı. Dediğin gibiyse fiyatı çok uygunmuş. Bizim araçların orjinal silecek fiyatları nedir acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

KEsinlikle denemeyin.Sıfır silecek lastiklerinin üzerinde grafit tozu denilen çok ince bir tozla kaplıdır.Tezmizlik görevini gören budur.Siz sileceği silerseniz o tozlar gidecek ve silecek lastiklerinin gıcırdama , zıpalama yapacaktır.

Siz sileceklerinizi değiştirin.Büyük ihtimalle o toz bittiği için gıcırdıyordur.

O zaman aklıma şöyle bişey geldi ''grafit tozu'' denilen şey alınıp sürülemez mi :)
  • quote:

quote:

quote:

O zaman aklıma şöyle bişey geldi ''grafit tozu'' denilen şey alınıp sürülemez mi :)

Alıntıları Göster
    2.5 tlye yedek parçacılardan alabilirsiniz sakın servisten almayın.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_36822556/tm.htm burda da yararlı bilgiler gördüm yağmurlu İstanbul günlerinde lazım olacaktır :)

• quote:

quote:

Kastettiğim eski silecekler için bir tavsiye.Bir müddet daha kullanılabilmesi için.Eğer silecek lastikleri yeniyse ve silerken ses geliyorsa silecek kollarının yapısında bozukluk var demektir.

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_36822556/tm.htm burda da yararlı bilgiler gördüm yağmurlu İstanbul günlerinde lazım olacaktır :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sorun yaylarda fln değil ''zıplama'' terimini buldum tam olarak öyle birşey. yağmur kaydırıcı ya da sanayiden çifti 4 lira fln demişler her araca uyar mı bunlar sanırım sorunumun çözümü bu istikamette :)

• quote:

Arkadaşlar sorun yaylarda fln değil ''zıplama'' terimini buldum tam olarak öyle birşey. yağmur kaydırıcı ya da sanayiden çifti 4 lira fln demişler her araca uyar mı bunlar sanırım sorunumun çözümü bu istikamette :)

Alıntıları Göster
    sanayideki aksesuracılara gidin onlar sizin aracın ölçüsüne göre uydururlar. Ben en son megane 2 ye çiftini 15 e aldım. 1 yıl önce 10 liraya almıştım. 1 yıl gidiyor ortalama.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

Dostum muz silecekler benim araca uyar mı. Dediğin gibiyse fiyatı çok uygunmuş. Bizim araçların orjinal silecek fiyatları nedir acaba...

Normal silecekse olur tabi. Ben Getz'e takmıştım.
    Eskiden 1-2 defa serviste orijianl taktırmıştım ama 1 ayını doldurmadan gıcırdamaya başlar hasta ederdi beni, 2 ay sonra da iz bırakmaya başlardı. Bi de üstüne kazık fiyat öderdik.

Bu muzları taktırdıktan sonra sileceğin varlığını bile unuttum.

Ben Vette marka almıştım muz silecekleri. Oz aman kampanya vardı 3 liraya veriyorlardı tanesini. Yanına da 1,5 litre mavi silecek sularından hediye ediyorlardı

Dikkat etmen gereken tek şey orijinal sileceklerinin cm olarak uzunluğu. Birebir oturu yerine.

Örnek:

45cm
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-z-tech-20-nokta-basincli-yeni-nesil-muz-silecek-45cm-52807384/detay/?

51cm
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-z-tech-20-nokta-basincli-yeni-nesil-muz-silecek-51cm-52806953/detay/?

55cm
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-z-tech-20-nokta-basincli-yeni-nesil-muz-silecek-55cm-52806780/detay/?

Bunların 41, 48, 35, 53cm vs boyutları da var.

Hoş kaliteli çıkmasa ne olur, Sana kışı çıkartsa yeter. Aktı üstü vereceğin 8 lira.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.