Şimdi Ara

Şile yolunda feci kaza! CLS Tanınamayacak hale gelmiş! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
1
Favori
12.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [DHTUBE=][DHTUBE=https://youtu.be/4dHo8blskI8 ]

bu video'yu izleyin olayın nasıl olduğunu daha iyi anlayacaksınız, aşırı hız için şoförde suç var fakat, asıl sorunlu kamyon üreticisi.
  • 160 asiri hiz midir yani? Hepimiz hangi yollarda yapiyoruz bu hizi? Keske yavas gitselermis ama otobana "PARK" etmek nedir kardesim? Hayvan misin sen? Utanman da mi yok? Allah'tan kork, gitti iste gencecik cocuklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    36. saniyedeki adam galiba tırın şoförü. arabayı yola bırakmış yetmemiş bir de utanmadan "sen sakınca var mı diyorsun" diyor.

videonun 1.56 dan itibaren çok net bir şekilde belli oluyor ki kamyon sağ şeridi işgal etmiş. zaten sağ şeritte kamyonu farkedenler sol şeride kayıyor videoda. devamında muhabirin üstüne sürüyorlar bir de

show haber iyi iş çıkarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 16 Mart 2015; 23:32:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

36. saniyedeki adam galiba tırın şoförü. arabayı yola bırakmış yetmemiş bir de utanmadan "sen sakınca var mı diyorsun" diyor.

videonun 1.56 dan itibaren çok net bir şekilde belli oluyor ki kamyon sağ şeridi işgal etmiş. zaten sağ şeritte kamyonu farkedenler sol şeride kayıyor videoda. devamında muhabirin üstüne sürüyorlar bir de

show haber iyi iş çıkarmış tebrikler.

Ben aracıma araç içi kamera almış olsaydım 2 senedir neler neler çıkardı . Sisli havalarda bir anda 3 şerit birden kamyon mu çıkmadı . Virajın bitişinde çift şerit park etmeler mi olmadı .

Bir de yolların iğrençliğine bakın ona da dikkat çekmek istiyorum her yer yama her yer çökmeye başladı .

Gerekirse O yol kapansın ama adam akıllı bir asfalt yapılsın oraya Çekmeköy - Özyeğin arası çok kötü sağ şeritten gitmek istemeyen Tırlar kamyonlar hep sol şeride atlıyor.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    neresinden tutsan elde kalıyor. adam diyor ki ,"çit şeritli yol bura zaten yolunan bi ilgisi yok yane" yolla ilgisi yok dediği yer sağ şeridin bir bölümü oluyor ama yolla ilgisi yokmuş.
    bunların bu yüzsüzce açıklamaları insanı daha da üzüyor. bari sus konuşma üstüne çıkıp savunma
    Allah vicdan sahibi herkesi korusun.
  • Beyler araba kiralıkmış. Bir arkadaşımla bugün konuştuk, onun liseden arkadaşlarıymış. Yazıktır ya çok üzüldüm. Allah analarına babalarına sabır versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

show haber iyi iş çıkarmış.

Dedim ya genç ve lüks oldu mu hemen suçlu onlar oluyor. Algıda seçicilik işte bu. Gençler hep kaza yaptığı için hemen suçlu onlar. Kara yollarına bakarsanız istatistiklerinde hiç yol kusuru yoktur, bütün kazalar sürücü hatasıdır. Çünkü yol kusurlarını denetleyecek adam gibi bilir kişi yok ülkede. Bütün trafik kazası kayıtları sürücü hatası diye geçer. Ama yola bakarsın viraj dışa eğimlidir savurur seni şarampole, sonra derler eee kardeşim hız yapmasaydın.

Tamamen Türk mantığı bu işte. Yol hatalı değil sürücü hatalı, kamyon sürücüsü hatalı değil ona çarpan hatalı. Olayın bütününü göremeyen düşünmeyen düşünmek istemeyen bir milletiz.

Discovery de Almanya otobanlarının tarihçesi vardı belgesel olarak. Günümüze doğru geldiler ve otobanların asflat kalitesinden bahsediyorlardı. Mühendisin dedikleri ağzımı açık bıraktı. Hız sınırı olan olmayan otoyollarımız var dedi. Ama esas olan yolun düzgün olması. Hız sınırı olsa dahi hızlı giden bir vatandaş olabilir ve bir tane çukur veya asfalttaki bir çıkntı kaza yapmasına sebep olur belki kaza yapıp başkasına da çarpabilir. Biz bunun olmasını istemiyoruz bu sorumluluğu alamayız o yüzden yollarımız için çok fazla özen gösteriyoruz.

Bizdeki olan şey ise. Kusurlu yolu bile bile kabul etmezler üstüne üstük sürücüyü suçlarlar.

Gelelim kazaya tekrardan. Şimdi kamyona mercedes çarptı değil mi ? Gençlerdi değil mi ? ooo kızlı erkekli hemde hızda yapmıştır onlar şimdi ....

Peki şöyle bir senaryo çizeyim size. Bu gençler hız yapmadı orta şeritten gidiyor diyelim. Sağ şerittede bir kamyon gidiyor hani kamyonlar sağ şeritten gider ya gerçi bizim ülkemizde pek öyle olmuyor ya neyse. Bu kamyonda izin verilen 80 km hızla gidiyor delim. Bir anda o kamyonu görse sağa kuralsızca parketmiş olan. Ona çarpmamak için sola bir anda direksiyonu kırsa, orta şeritte giden gençlerin üstüne çıksa, o hızla karşı şeride geçse bir kaç araca daha çarpsa. Suçlu kim ?

Ya da bu kamyon kaçamayıp o kamyona arkadan vursa ve sürücüsü ölse suçlu kim ?

Sonuçta orası emniyet şeridi değil.

Eğer orada emniyet şeridi olsaydı, kamyon orada dursaydı, gençler de gidip emniyet şeridinde çarpsaydı o zaman kimse bir şey demezdi. Emniyet şeridinde ne işleri vardı o hızda derdi herkes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Mart 2015; 2:10:55 >

• yine aşırı hız ve yine kamyona arkadan çarpma vakası ve yine aynı yorumcuların akla zarar yorumlar

her zaman ki gibi aşırı hız yapana değil ,yine kamyona suç arayanlar

hatta bir tanesi emniyet kemerinden bile bahsetmiş ,yahu ortada araba diye bir şey kalmamış ,kemer taksan ne olacak ?

bu kafayla bu tür kazalar bitmez
  • 100-120 ile gitseler belki yasiyorlardi.

Çok üzücü bir tablo, ne desek boş.

Türkiye yollarinda 100 üstü km ler çok sakıncalı.

Yollarımız kötü, sürücüler daha da kötü...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya biraz dürüst olalım bence. O şartlarda o ortamda direksiyonda biz olsak biz de hızlı giderdik. Şuan bir olgunlukla düşünüyoruz ama o anda öyle olmuyor işte. Sonuç hüsran tabi allah rahmet eylesin dicek bir şey de yok fazla. Birde bence hızı savunuyor gibi gözükmeyeyim de benim düşünceme göre hızlı giderken insan çok daha dikkatli oluyor ama kendi dışında gelişen şeylerden kurtulamıyor malesef burada da gözüktüğü gibi.
  • Genclere cok uzuldum.. Oyle ya da boyle, buyuk kural tanimazlik ve ihmalkarlik kurbani olmuslar.
    Her yer santiye oldu, artik kim nasil nemalaniyorsa bu isten, goz gore gore, kayitsizca diger araclara tehlike arz eden hafriyat kamyonlarina dokunulamiyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes uzman kesilmiş, müslüman adam Allah rahmet eylesin der. Ayrıca videodaki tır şöförünü izleyince bu ülkede yaşamanın mucize olduğunu daha iyi anlarsınız. Öküz adam normal burada durması diyor. Bizim veletler de burada ölenleri suçluyor. Yazıklar olsun sizin insanlığınıza. Başkasını düşünmeyen sadece kendini düşünen trafik magandaları.

• Şile’deki kazada TIR şoförü tutuklandı
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28468051.asp

Gönderdiniz göndermesine de olan gencecik canlara oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

Paramız var zenginiz diye lüks modellerle hız yapmayı biliyorlar sonra böyle şeyler geliyor başlarına daha dün kavacık tarafından 2.nci köprüye geçerken ben soldan dönüş yapıcam önümden bi mini cooper sağ yola geçti tam sol yola girecekken direksiyonu kırıp üstüme önümden geçti hızımız yavaştı çok hızımız olsaydı şimdi böyle bi kazaya şahit olmuştunuz

hocam dün bende 2.köprüden geçtim. arena'ya doğru giderken mavi bir mini cooper ve hb toyota corolla makaslıyordu milleti.
    benim hızım 100 vardı. ilk olarak toyota soldan gelip önümden sıfır geçip en sağ şeride atladı. benim yan şeridimde de kamyon vardı. resmen kıl payı geçti adam. kamyonun yanındaki şerit de görünmüyor. görmediği bir şeride o kadar hızlı daldı ki. ben yuh demeye kalmadan cooper da aynı hareketi yaptı. ancak cooper daha da tehlikeli geçti.

bu arada bu olaya da üzüldüm. allah rahmet eylesin. gencecik insanlar gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 17 Mart 2015; 9:29:06 >

• Şile otobanında devriye atan kolluk kuvveti hiç görmedim.Ömerliden aşağı giderken saklanıp bi radar kurarlar,birde şilenin girişinde o kadar.Onun dışında yolda herkes kafasına göre,Bjk tesislerini geçip ümraniye civarına gelince kabus bitiyor.
  • Şuan nasıl ehliyet sınavları değiştiyse.Belli bir yıl öncesinde ehliyet alan kişilerin tekrar ZORUNLU derse tutulmaları gerekiyor.Sınava girmelerine gerek yok dersleri alsalar yeter.Dersi almayanın da ehliyetini iptal edersin olur biter,dersten sonra bu tarz hareketlere devam ederse kişi ehliyetini alacaksın elinden.Kimse kusura bakmasın aç kalsınlar,bu kadar kendinden emin cahiller çıkmasınlar trafiğe.Ne yazık ki bu durum çok fazla değişmez belli bir nesili yakalamadığımız zamana kadar o ayrı konu.Ayrı olarak direksiyon sınavlarında özellikle D sınıfı için bence kesinlikle ayrıcalık yapılıyor çünkü sınav sorumlulularının bahaneleri onlar ekmek parası için alıyorlar bu ehliyeti oluyor onlara göre b sınıfı ehliyet ihtiyaç değil zevk için alınıyormuş.Bizzat yaşadım bu durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Tahminim

Emniyet kemeri takmamışlardır

Alkollü olabilirler

Bilinçsizce basmışlardır

SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR, ŞAŞIRMADIM DA ÜZÜLMEDİM DE.

insanlıktan nem almaktan bu kadar da uzak olunmaz ki be kardeşim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu olaya uzuldummu tabikide hayir....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Dangalaklık parayla değil ki... Bu böyle konuşuyorda, birgün kendi başına gelse böyle bir olay forumda aynı anda 10 konu açar.. Mesleği boş konuşmak...

Mesajı şikayet edeceklere TDK'dan alıntı!

Dangalak: Akılsız, düşüncesiz kimse (isim) yani argo değil, hakaret değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 17 Mart 2015; 10:23:13 >
  • insan olmak çok zor mesajlara bakınca daha iyi anlaşılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.