Şimdi Ara

Şile yolunda feci kaza! CLS Tanınamayacak hale gelmiş! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
281
Cevap
1
Favori
12.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şile diyelim ki 50 km olsun istanbul'a.

80-90'la gidersen 35 dakikada gelirsin.
    140-150'yle gidersen 20 dakikada gelirsin.

bu tarz yakın mesafelerde 15 dakika için hayatınızı riske atmayın. etrafa baka baka gelin. hem öyle olunca vakit daha güzel geçiyor.
  • Aracın (Mercedes CLS 350 CDI) 0-400 metresi 14.9 sn'ymiş. Aynı zamanda 0'dan 160 km/s'e bu sürede çıkabiliyor araç. Görgü tanığının dediğine göre araç benzer mesafedeki tekelden çıkıp, çok hızlanıp bu kazayı yapmış. Yani ölen genç 0-160 hız denemesi yapar gibi kalkıp ıslak zeminde kontrolü kaybetmiş ve spin atan araç tıra arkadan girmiş yan bir şekilde. Aracın hararet göstergesinin 120 derece civarında olması da ölen gencin aracı baya hırpaladığını, agresif kullandığını gösteriyor. Aracın kiralık olması da aracı tanımadığını gösteriyor. Ehliyetini 1.5 yıl önce almış olan bu genç ıslak zeminde bu tarz şeyler yapmaması gerektiğini öğrenememiş malesef ve sadece kendinin değil 2 arkadaşının daha (belki de 3 olacak) sonunu getirmiş. Allah rahmet eylesin.
  • asıl suçluyu göremediğimiz müddet bu ölümler devam edecek.
    lütfen asıl suçluyu görmeye çalışın,
    kamyoncunun da suçu var ama asıl suç hızlı gitmek, kural ihlali yapmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

asıl suçluyu göremediğimiz müddet bu ölümler devam edecek.
    lütfen asıl suçluyu görmeye çalışın,
    kamyoncunun da suçu var ama asıl suç hızlı gitmek, kural ihlali yapmaktır.

şimdi hızlı gitmek tabiki suç. ama yağmurda hız yapmak? yok artık. muhtemelen yanlarım yerler ıslak nasıl olsa diye düşündü ama. yanlış düşündü.
    kamyoncuya gelince evet suçlu ama burası türkiye bu tip şeyler artık normalleşmeye başladı ona sorsan orası emniyet şeridi. ayrıca kamyon olsa ne olur olmasa ne olur o hızla bariyerlere girse muhtemelen gene benzer bir senaryo olacaktı orasını bilmeyeceğim.

o araba verilirmi diyen arkadaşlar. araba cansızdır, makinedir. kendi aklı fikri yoktur. gaza basarsın gider frene basarsın durur. onu kullanan insandır bu arkadaşımız bu şekilde kötü bir hava koşulunda, bilmediği bir araçla daha doğrusu tecrübesiz olduğu bir araçla bu işlere kalkışmasaydı belkide şuan arkadaşlarıyla birlikte hayattaydı.

umarın bu benzer görüşteki arkadaşlara bir ders olur. kimisi biz hız tutkunuyuz diye söylenecek. güzel kardeşim hız yapacaksan doğru yerde doğru zamanda doğru şekilde yap. 0 dan 200 yağmurlu bir havada abanma. bak bakalım yol boşmu değilmi?
    benim 30 35 yaşında tanıdıklarım var 1000cc lik yarış motorları kullanan. adamlar boş yolda basıyorlar. başlarına birşey gelmedi şuana kadar. kimseyide riske atmamaya çalışıyorlar. artık ne kadar mümkün oluyorsa...
    yaptıkları tehlikeli evet. ama onlar mümkün olduğunca riski azaltmaya çalışıyorlar. eğitimlerini aldılar. ekipmanlarını kullanıyorlar (robocop gibi geziyorlar).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 16 Mart 2015; 16:02:39 >

• Kamyon şöförü tutuklanmış
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28468051.asp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Kamyon şöförü tutuklanmış
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28468051.asp

Acaba tıra çarpan normal,sıradan bir araba ve zengin olmayan biri olsa ve ölse tır şoförü cezaevine girer miydi?Türk adalet sistemi her zaman olduğu gibi bu kezde zenginden yana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız anlatış şekliniz ve haberler çok yanlış ! Kaza yapanları tanıyorum Bahçeşehir den Allah rahmet eylesin ailesine bol sabır diliyorum hızı savunmuyorum ama zengin çocuğu lüks araç genç hız bu laflar yakışmıyor ayrıca burada kızılması gereken 2. şey de her yola sanki park alanı gibi duran tırlar da eleştirilmeli.
  • Şile’deki kazada TIR şoförü tutuklandı

tır'ın suçu yokculara gelsin bu ,iyi okusunlar haberi
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

Şile’deki kazada TIR şoförü tutuklandı

tır'ın suçu yokculara gelsin bu ,iyi okusunlar haberi

Show haberde gösterdiler az önce olay yerine gidip çekim yapmışlar olay zamanı tırın durduğu yerde aynı şekilde bir tır bekliyordu akıllanmaz bizim milletimiz ya.
  • Burada o yoldaki kamyoncu terorunu bilmeyip,gencecik cocuklari her turlu seyle itham edenler acsinlar haber sitelerine baksinlar kim sucluymus. Vefat edenlerin ailelerinin maddi durumu,alim gucu sizin icin 3 candan daha onemliyse Allah sizi islah etsin,gozunuzu de doyursun.

• Allah rahmet eylesın yandan vurması bence daha kotu olmus bir kısı en azından yasıyor olması sevındırıcı halen yasıyor sa kamyonların sucu cok fazla her yere park edılmez tabıkı hız da kotu arac yere yakın olması da var
  • Hız yapan biri olmama rağmen kabul ediyorum hız tehlikeli. Hele 4 genç arabada kızlı erkekli ise tehlike 10 kat daha fazla. Allah rahmet eylesin.
  • quote:

ben de basimdan geçeni anlatayim, 1 ay kadar önce Ankara'ya dogru geri dönerken Samsun çikisina 30 km kadar geçince yine sag seridi ortalamis bir sekilde park etmis ,zifiri karanlik bir yolda, degil reflektör koymak 4 lü bile yakmamis kamyonu son anda farkettim ve aynaya bakmaya zaman bile bulamadan sol seride atladim ,Hizim da 100 km falandi. sansa kimse yoktu da kurtulduk.

Allah rahmet eylesin. Mercedes'i kullanan kisinin tabiki suçu var ama kamyon soförünün de en az onun kadar suçu oldugu gerçegi degismiyor. Öyle yolu istedigin yerde isgal edip park edemezsin,ilerde benzinlige veya dinlenme tesisine gideceksin.

son olarak da bazi yorumlari gördüm de gerçekten acinacak durumda olan insan kiliklilarla bir arada yasiyoruz. Sermaye düsmanligi ve kiskanclik insanlarin gözüne öyle bir kin sokmus ki neredeyse "iyi ki öldüler pis zenginler nihahaha" diyecekler. yazik.

Bugun show da gösterdi şile yolunu ve kamyon terörünü. Hala aynı tantana ve zır cahil şoförler yolun sağını park alanı sanıyor. Aynı köprü altına aynı kazanın olduğu yere yine kamyon park etmişlerdi. Videoyu biraz küçülteyim ekleyeceğim buraya.

Hani haberlerde hızlı mızlı diye anlatıyor ya bir kaç kişi. Ben şüphelendim biraz. Suçu direk araç sürücüsüne yüklemeye çalışıyorlar gibi geldi. Bir kaç kamyoncu arkadaşı 200 km ile geldi diye anlatmıştır.

Çokta aman aman bir şehir içi yola benzemiyor ben şehir içi sandım. 3 şeritli koca otoban gibi yolmuş. Tuzla piyade okulundan sancaktepe'ye dönerken askeri servisin kullandığı yolu andırdı bana tam bilmiyorum tabi oraları 6 ay kaldım sadece İstanbulda :) Ama orası vızır vızır akan trafiğin olduğu yoldu.

Zaten şile otoyolu diye geçiyor adı. Otoyollarda hız sınırı 110'dur. Tolerans ve kadranın sapmaları ile 120km ile gidersiniz. 120 ile de bu kamyona çarpsanız aynı hasarı alırsınız. Ve Allah korusun bir gün sizin de başınza gelebilir böyle bir kaza.

Bizim forum haber merkezi gibi. Genç ve lüks araba oldu mu günah keçisi hemen onlar oluyor. Aynı kazayı sıradan bir araç sürücüsü yapıp; şans eseri sağ kurtulsaydı ve orta yaşlı bir adam olsaydı ve deseydi ki. Kamyon hatalı park etmiş vurdum falan filan hızlı da değildim. Direk kamyon sürücüsüne ateş püskürürlerdi. Ve başlık şu şekilde olurdu. Şile yolunda kamyon terörü. Ama gençler ve lüks araba olunca, hemen gençler suçlu.

Ayrıca şu da var. Hızınız ne kadar yükselirse hız tüneli etkisi o kadar artar. Algılamanız yavaşlar. Bu gençler 200 km ile gidiyor olsaydı eğer; kamyonun arkasına aracın yanı ile değil burundan çarparlardı direk. Çünkü o karanlık yolda hızın etkisi ile görüş daha da düşecektir. Kamyonu son anda göreceklerdir ve manevra yapmaya zamanı olmayacaktır. Fakat hız 100 130 km arasında ise manevra yapma şansın olur ama ani manevra ile araç kayabilir böyle çarpılabilir. Hızınız daha düşükse 70 ise daha kolay kurtulabilirsiniz.

Bu kaza ile oh çekmek terbiyesizlikten başka birşey değil. Yok durağa girseydi, yok başka birine çarpsaydı vs vs vs. Çocuk belki şehir içinde paşalar gibi gidiyor senin 100 yaptığın şehir içinde kurallara uyup 70 ile gidiyor belki. Ama burda yol boştur diye hız yapmıştır. Kim yapmıyor boş yolda ara sıra 160 180 km hız kısa süreliğine ? O kısa sürelik hız denemesi bu densiz kamyon sürücüsü tarafından kaza ile sonuçlandı işte. Forumda çok meşhur oldu bu yargısız infazlar. Hem ha 160 km ha 120 km . O masum gördüğünüz yasal 110 120 km hız sınırı bile bir kamyonun arkasına çarpıp arabanın pert olması için yeterli bir hızdır.

• Ben her gun sile de üniversiteye giden biri olarak videolar ile gelecegim o zaman da kamyonlar emniyette durabilir ne var ki diyenler olacak mı bakalım .

Omerli de bir sıra oluyorlar emniyet + sag serit kapatıyorlar . Umarım bir yakınınızın bu kamyoncularla husumeti olmaz ha olursa da burada kamyoncu istedigi yerde durabilir derseniz helal olsun derim.

Toplamda 20 bin civarı km yaptım o yolda 120 ile giderken astra ile Selektor yediğim de oldu kamyondan . Sisli yolda 3 serit birbiri ile yarışırken kamyonları zor görüp durduğum da oldu .

Yok abi o yol degil . Haritaya gore bakarsak bu yol sancaktepe nin üstünde kalıyor senin dedigin yol alt tarafta .

Bu yol da öyle sile deyip geçmeyin trafik cok burda da ozyegin öğrencileri olsun bizim okul olsun şile koyleri olsun trafik her saatte var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Mart 2015; 20:55:45 >
  • Tedbirini al takdirini Allaha bırak diye boşuna dememişler. Allah rahmet eylesin 3 fidanımız kardeşimiz vefat etti.

Evet gençler belki bilinçsizler belki heyecanlılar ve hız yapmış olabilirler. Ancak siz durulmayacak yerde durursanız kafanıza göre trafik bekçiliği yaparsanız suçlu siz olursunuz. Bırakın bariyerlere vursun o zaman vuran suçlu. Siz o insanlara hata yapma ihtimali vermiyorsunuz. Yani giderken bariyerlere vururum diye düşünmeyeceğiz artık, ya sağımda bi tır varsa ona vurursam solda bariyer var önüm boş ama araç çıkabilir arkamdan kamyon vurabilir.

Allah kahretmesin böyle işi.

Hapse gönderilmiş zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

ben de basimdan geçeni anlatayim, 1 ay kadar önce Ankara'ya dogru geri dönerken Samsun çikisina 30 km kadar geçince yine sag seridi ortalamis bir sekilde park etmis ,zifiri karanlik bir yolda, degil reflektör koymak 4 lü bile yakmamis kamyonu son anda farkettim ve aynaya bakmaya zaman bile bulamadan sol seride atladim ,Hizim da 100 km falandi. sansa kimse yoktu da kurtulduk.

Allah rahmet eylesin. Mercedes'i kullanan kisinin tabiki suçu var ama kamyon soförünün de en az onun kadar suçu oldugu gerçegi degismiyor. Öyle yolu istedigin yerde isgal edip park edemezsin,ilerde benzinlige veya dinlenme tesisine gideceksin.

son olarak da bazi yorumlari gördüm de gerçekten acinacak durumda olan insan kiliklilarla bir arada yasiyoruz. Sermaye düsmanligi ve kiskanclik insanlarin gözüne öyle bir kin sokmus ki neredeyse "iyi ki öldüler pis zenginler nihahaha" diyecekler. yazik.

Bugun show da gösterdi şile yolunu ve kamyon terörünü. Hala aynı tantana ve zır cahil şoförler yolun sağını park alanı sanıyor. Aynı köprü altına aynı kazanın olduğu yere yine kamyon park etmişlerdi. Videoyu biraz küçülteyim ekleyeceğim buraya.

Hani haberlerde hızlı mızlı diye anlatıyor ya bir kaç kişi. Ben şüphelendim biraz. Suçu direk araç sürücüsüne yüklemeye çalışıyorlar gibi geldi. Bir kaç kamyoncu arkadaşı 200 km ile geldi diye anlatmıştır.

Çokta aman aman bir şehir içi yola benzemiyor ben şehir içi sandım. 3 şeritli koca otoban gibi yolmuş. Tuzla piyade okulundan sancaktepe'ye dönerken askeri servisin kullandığı yolu andırdı bana tam bilmiyorum tabi oraları 6 ay kaldım sadece İstanbulda :) Ama orası vızır vızır akan trafiğin olduğu yoldu.

Zaten şile otoyolu diye geçiyor adı. Otoyollarda hız sınırı 110'dur. Tolerans ve kadranın sapmaları ile 120km ile gidersiniz. 120 ile de bu kamyona çarpsanız aynı hasarı alırsınız. Ve Allah korusun bir gün sizin de başınza gelebilir böyle bir kaza.

Bizim forum haber merkezi gibi. Genç ve lüks araba oldu mu günah keçisi hemen onlar oluyor. Aynı kazayı sıradan bir araç sürücüsü yapıp; şans eseri sağ kurtulsaydı ve orta yaşlı bir adam olsaydı ve deseydi ki. Kamyon hatalı park etmiş vurdum falan filan hızlı da değildim. Direk kamyon sürücüsüne ateş püskürürlerdi. Ve başlık şu şekilde olurdu. Şile yolunda kamyon terörü. Ama gençler ve lüks araba olunca, hemen gençler suçlu.

Ayrıca şu da var. Hızınız ne kadar yükselirse hız tüneli etkisi o kadar artar. Algılamanız yavaşlar. Bu gençler 200 km ile gidiyor olsaydı eğer; kamyonun arkasına aracın yanı ile değil burundan çarparlardı direk. Çünkü o karanlık yolda hızın etkisi ile görüş daha da düşecektir. Kamyonu son anda göreceklerdir ve manevra yapmaya zamanı olmayacaktır. Fakat hız 100 130 km arasında ise manevra yapma şansın olur ama ani manevra ile araç kayabilir böyle çarpılabilir. Hızınız daha düşükse 70 ise daha kolay kurtulabilirsiniz.

Bu kaza ile oh çekmek terbiyesizlikten başka birşey değil. Yok durağa girseydi, yok başka birine çarpsaydı vs vs vs. Çocuk belki şehir içinde paşalar gibi gidiyor senin 100 yaptığın şehir içinde kurallara uyup 70 ile gidiyor belki. Ama burda yol boştur diye hız yapmıştır. Kim yapmıyor boş yolda ara sıra 160 180 km hız kısa süreliğine ? O kısa sürelik hız denemesi bu densiz kamyon sürücüsü tarafından kaza ile sonuçlandı işte. Forumda çok meşhur oldu bu yargısız infazlar. Hem ha 160 km ha 120 km . O masum gördüğünüz yasal 110 120 km hız sınırı bile bir kamyonun arkasına çarpıp arabanın pert olması için yeterli bir hızdır.

aynen öyle hocam, aynı kaza aynı yerde 100 kere olsa 101. kez yine olur. Artık şaşırmamak lazım ama insan üzülüyor.
    ortada sabit bir şekilde yolda duran bir kamyon söz konusu iken bilip bilmeden yok 200 le gitmişler yok alkollülerdir yok bla bla . Su testisi diyen mi ararsın hepsi mevcut. Durakla veya başka birine çarpmakla ne alakası var bu olayın varsa yoksa demagoji.
    Kamyon sürücüsünü de içeri atmışlar . umarım uzunca bir süre vicdanını sorgular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 16 Mart 2015; 21:11:28 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Adı otoyol fakat Şile otoyolunda hız sınırı 80 km/s

• quote:

Yolun adının otoyol veya süper yol olmadı hiper yol olması onun o şekilde yol olacağı anlamına gelmez. Şile yolunu kullanan herkes bilir ki yolun hakkı en fazla 100 km,yağışlı ve geceleyin 80km/h geçmemek lazım. Bunun sebebi yolun kendisi, çok fazla viraj mevcut ayrıca inişli çıkışlı, tamam o kamyoncu belki hatalı durdu ama tekeri patlayan bir araç da durabilirdi orada veya daha iler ki bir yerde, yol orman içinden geçiyor vahşi hayvan olduğu gibi çok çok fazla köpek var o yolun sağında solunda, geceleyin özellikle dikkat etmek gerekiyor, son olarak da hafriyat kamyonları o yolun ayrılmaz bir parçası hatalıdır değildir ayrı bir konu ama o yol kamyondan geçilmez haliyle daha dikkatli kullanmak lazım,bitti mi bitmedi tabi Şile yolu hız yapan gençliğin ki özellikle üniversite açıldıktan sonra mekanı oldu,altında biraz güçlü arabası olan zaten basıyor olmayan da basacağım diye uğraşıyor o yolda,haliyle bu tür kişilere karşı da dikkatli olman lazım geliyor. Kısacası insan biraz kendi kendinin doktoru olacak eskilerin tabiri ile.

Kimse kimseye oh olsun demez,Allah rahmet eylesin ölenlere ama burada denmek istenen gençlerin çoğu çok hız yapıyor.Biz de gençtik yapardık demek bunu kanıksamaktır ki en büyük hata budur. Ayrıca durumu müsait olan aileler yine çok genç yaştaki kişilere çok güçlü arabalar alıyorlar ki bu da başlı başına hata. Haberlere hepsi çıkmıyor ama her hafta bir gencin yaptığı kazayı görüyoruz yaşadığımız çevrede bazısı sadece kendine zarar veriyor,bazısı arabayı dağıtıyor kurtuluyor,bazısı ki en kötüsü bu masum kişilerin canına,malına zarar veriyor.Haliyle insanların biraz tepkili olması doğal. Tr

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Yolun adının otoyol veya süper yol olmadı hiper yol olması onun o şekilde yol olacağı anlamına gelmez. Şile yolunu kullanan herkes bilir ki yolun hakkı en fazla 100 km,yağışlı ve geceleyin 80km/h geçmemek lazım. Bunun sebebi yolun kendisi, çok fazla viraj mevcut ayrıca inişli çıkışlı, tamam o kamyoncu belki hatalı durdu ama tekeri patlayan bir araç da durabilirdi orada veya daha iler ki bir yerde, yol orman içinden geçiyor vahşi hayvan olduğu gibi çok çok fazla köpek var o yolun sağında solunda, geceleyin özellikle dikkat etmek gerekiyor, son olarak da hafriyat kamyonları o yolun ayrılmaz bir parçası hatalıdır değildir ayrı bir konu ama o yol kamyondan geçilmez haliyle daha dikkatli kullanmak lazım,bitti mi bitmedi tabi Şile yolu hız yapan gençliğin ki özellikle üniversite açıldıktan sonra mekanı oldu,altında biraz güçlü arabası olan zaten basıyor olmayan da basacağım diye uğraşıyor o yolda,haliyle bu tür kişilere karşı da dikkatli olman lazım geliyor. Kısacası insan biraz kendi kendinin doktoru olacak eskilerin tabiri ile.

Kimse kimseye oh olsun demez,Allah rahmet eylesin ölenlere ama burada denmek istenen gençlerin çoğu çok hız yapıyor.Biz de gençtik yapardık demek bunu kanıksamaktır ki en büyük hata budur. Ayrıca durumu müsait olan aileler yine çok genç yaştaki kişilere çok güçlü arabalar alıyorlar ki bu da başlı başına hata. Haberlere hepsi çıkmıyor ama her hafta bir gencin yaptığı kazayı görüyoruz yaşadığımız çevrede bazısı sadece kendine zarar veriyor,bazısı arabayı dağıtıyor kurtuluyor,bazısı ki en kötüsü bu masum kişilerin canına,malına zarar veriyor.Haliyle insanların biraz tepkili olması doğal. Tr

Öncelikle çoğunu Şile otoyolu için yazmışsınız ancak Şile otoyolu illa Ömerliden sonrası değil . Kazanın olduğu yer Madenler - Taşdelen yani şehir içinde bir otoyol gibi düşünün 3 şeritli gidiş geliş . Yani sizin kastettiğiniz ormanlık yer Çekmeköy den sonra 15-20. kilometrelerde başlıyor .

Ve o yolda inanın sağa çekip duracak çok yer var 1 tane BP var cep içinde sonra Shell var . 1 Km içinde 4-5 cep var böyle .

Burası Çamlık durağı kaza buradan tahmini 3 kilometre sonra yol bu şekilde yani Özyeğin'e kadar . Sağı solu yapılar var .

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Hocam elbette hızı savunmuyoruz nerede olursa olsun hız kötüdür.Ama çevresel koşullar da kazaya davetiye çıkartabilir. Burada gençler hız yapmıştır yapmamıştır ya da herkesin gittiği hızın biraz üstüne de çıkmış olabilirler belki haberler abartmıştır bilemeyiz ama gerçek var ki diğer sayfa da da yazmıştım suçlu iki kişi var. Sorumsuz kamyon sürücüsü ve tecrübesiz genç.

Kamyonlar da çok masum değil yani onu anlatmaya çalışıyor aslında konudaki kamyoncuyu suçlayanlar da. Gençlerin orada hız yapması illa ölmelerini gerektirmez ki. Çok uç noktaları örnek veriyor insanlar. Fren yerine gaza basan kadın sürücüler de var kaç kişinin canına kıydılar.

Genç olmaları bu kadar laf yemelerinin önünü açmıyor. Bu çocuklar ne vatan haini ne de hırsız. Onların da bir aileleri var evlatları hakkında böyle kötü konuşulmasını onlar da istemez.

Yani ne bileyim kamyoncuyu aklayıp gençlerin ise %100 kusurlu ilan edilip bir de çirkin yorumlar gelmesi beni rahatsız etti. Zaten ölmüş gitmişler daha neyin tartışması. Gençlere sövmek yerine önlemler üzerine tartışılsın. Kamyonların oraya park etmemesi için önemler alınsın, yol hıza müsait ise ama hız sınırı ise düşük tutulmak isteniyorsa hız tüneli yapılsın radar konulsun, ehliyet gençlere 18 yaşında verilmesin yaş sınırı 16 olsun ve stajer olsunlar gerçek ehliyetlerini 18 inde alsınlar vs vs vs vs. gibi sorunlar tartışılsn. Burada atılan yorumlar suçluya saldırıp vicdan rahatlatmaktan başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Mart 2015; 23:28:04 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.