Şimdi Ara

sil (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
6
Favori
17.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KYK Borçlarının silinmesi benim gibi borcunu zamanında ödeyenlere haksızlık olur.


    Ancak borç yapılanmasının gelir durumuna göre şekillenmesi daha mantıklı olur. Örneğin borç taksitinin kişinin kazandığı ücretin %10 unu geçmemesi gibi.


    Eğitimin ücretsiz olmasını bende isterim, ama olacaksa herkese olmalı. Borcunu ödeyenlere keriz muamelesi yapılmamalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Biz çatır çatır harcadık eşek gibi ödedik. Ne demek silmek almayanın suçu günahı ne !!!

    Faiz indirimini anlarım ama borç silinmesini istemek terbiyesizlik.

    Yok öyle yağma zaten öyle birşey olsa ödeyen herkes mahkeme açar. Bir kere anayasanın eşitlik ilkesine aykırı

    Bencede adamlardan hem para alıyorsun sonra silinsin diyorsun mantıksız yani.

    bedavacı kaynıyor bu konu

  • 2 sene kredi almıştım ünide okurken. 3. ve 4. sene. Sonra okul uzadı 6 senede anca bitirdim. Askerlikti iş aramaydı işe girmeydi falan derken 4 sene geçti üstüne. İşe girince dedim ki şu kredi borcunu da çıkartayım aradan. Ama bir de baktım ki 2 sene önce başlamış ödeme planım. Ulan şerefsizler görüyorsunuz ki işsizim. Nasıl ödeyecem o parayı. Sırf faiz işletmek için başlatıyorsunuz. Mecburen gidip borcumu tekrar yapılandırdım ve aylık maaşımın 3'te 1'ini verecek şekilde 1 yılda borcumu kapattım.


    Sistem bozuk bir sistem. Öğrenciye verdiğin borcu öğrenci işe girdiğinde alman lazım. Onu da yaşam standardını elinden alacak şekilde değil küçük küçük 5 yılda 10 yılda geri alacaksın.


    Ben yok yere faiz ödemekle kaldım. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.

  • Onlarca arkadaşımdan bir tanesinin olayına dikkat çekmek istiyorum:


    Sürekli KYK kredisi çekiyordu, ihtiyacı olmadığı halde çekiyordu. Bu aldığı parayı da barlarda, kafede, gratiste makyaj ürünleri için kullanıyordu. Neden bu kadar çok çekiyorsun nasıl ödeyeceksin diye sorduğumda "amaaan silerler, silinmezse de babam öder" şeklinde bir yanıt vermişti.


    Şimdi iki tip insan var:

    Ben bu borcu nasıl öderim diye gerekmedikçe kredi çekmeyenler

    Aman silinir diyip har vurup harman savuranlar


    Şimdi zamanında sırf ödeyemem diyip kredi çekmeyenler enayi mi?


    KYK BORÇLARI SİLİNMESİN!

  • bloodyxTR B kullanıcısına yanıt

    devletin görevi üniversite mezunlarına iş bulmak değil maalesef.

  • Bundan önceki senelerde yine sizin gibi kredi alıp borcunu ödemek için çalışan insanlar var. Onlar borcu kapatayım derdine düşerken şuanda kyk borçları silinsin deniyor. Tamam da siz zaten bu borcu geri ödemek şartıyla aldınız. Günün birinde ben bunu geri ödeyeceğim diye belgesi var taahhüt ettiniz. Alırken bir sürü maddesi vs si yazıyor. Kabul ediyorum dediniz. Anlıyorum şuan ki şartlarda çok kötü, iş bulmada baya sorun yaşıyoruz genel olarak. Ama sizce sizde silinse daha önceki ödeyenlerin hakkına girmez misiniz? Hak mı bu yani? En başından almayacaktınız eğer böyle bir imkanınız varsa. Aldıysanız da ödemelisiniz. Ha ödemek için koşullar hafifletilebilir. Mesela faiz olayını kaldırsınlar. Ertelemek için ek bir süre tanısınlar. Ama borçların silinmesi daha öncekilere de haksızlık olur. Ve çok saçma ama siz bu borca zaten taahhüt ettiniz ve imzaladınız. Bence şimdi silinsin demek biraz polyanacılık oynamaya giriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 14 Ekim 2020; 12:1:34 >




  • krediyi çeken bütün arkadaşlarım çatır çatır barlarda kızlarla yedi. hiç biri geri ödemedi. şimdi kyk borçları silinsin diyorlar. böyle bir saçmalık olabilir mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozandr

    Herkes buluyor is biryerlerde, muhendis arkadaslari bosuna urkutmeye gerek yok. Ayrica kendine ekstra ne kattigina bakar yani.öte yandan, çok duşuk faiz dediginiz rakam o kadar da dusuk degil. 14bin tl aldm ben toplamda. 17bin odeme cikti. Fazladan 2 yıl daha ödeyemedim. Toplamda 25binden fazla para ödettiler bana.
    Benim çevremde arkadaşlarımın en az yarısı işsiz kaldı işe girebilenlerde asgari ücretin bi tık üstü kazanıyor. iyi kazanıyorum diyen adam max 5 kazanıyor. Onlarda 3-5 kişiyi geçmez. Onlarda birşey bildiğinden o parayı kazanmıyor.
    Kurabilen kendi işini kurdu. Taksi plakası alıp taksicilik yapan arkadaşım var mesela.
    2 yıl türkiyede çok uzun bi süre rahip krizinden sonra paranın nekadar hızlı değer kaybettiğini anlatmama gerek yok sanırım.
    Aldığınız krediyle kaç gram altın aldınız geri kaç gram altın ödediniz hesaplayın ödediğiniz faizin devede kulak olduğunu görürsünüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Hocam iş konusu zaten öyle, bu ülkede lisans mezunlarinin buyuk kismi asgari ucretle okudugu bolumle alakasi olmayan isler yapiyor. Burada hukumet politikasi kurbanı gencler. 81 ilde 81 universite slogani aslinda rant ve ekonomik haraketlilik amaciyla yapildi, egitim amaciyla degil. Tek doçentle egitime devam eden bolumler kuruldu. Hicbirsey uretmeden 4-5 yil yalnizca para yiyen, mezun olunca da 4-5 yilini bosuna gecirdigini anlayan güruhlar olusturuldu. Herkes okumak zorunda degildi ki, bu ulkenin magazada calisacak, zanaat yapacak, isçi olacak insanlara da ihtiyacı vardi. 22-3 yasina kadar bu insanlarin ulusal ekonomiye hicbir katkisi olmadı. (Buyuk kayip!!!) Ögrenim faizlerine gelince, banka kredileriyle kiyaslarsaniz faiz elbette dusuk ancak bu verilen bir ihtiyac kredisi degilki, bu bir egitim destegi. Ciftciye nasil mazot tesvigi vb altinda karsiliksiz para veriliyorsa bu para da faizsiz olmaliydi en azindan. Ben tek maasli emekli memur cocugu olarak o krediyi almasam okuyamazdım. Ama ailesi kuyumcu olan arkadaslarim vardi babasi vergi kacirip gelirini asgari gosterdigi icin basbakanlik bursu alan. Biz emekli memur maasindan vergi kaciramadigimiz icin kredi cikti bize. Boyle sacma bir duzen olamaz. Sonra mezun olduk, disimiz tirnagimizla kaziyarak ozel sektorde ise girdik. (2014 mezunuyum) birkac yil odeyemedim.(asgari ucretli calismaya baslayanlardan biri de benim). 14 bine imza atmistim, toplam ödemem 30bine yaklasti. Biz yine sansliydik, is bulduk. Simdilerde mezun olanların vay haline diyorum....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: psikolog2010

    Onlarca arkadaşımdan bir tanesinin olayına dikkat çekmek istiyorum:


    Sürekli KYK kredisi çekiyordu, ihtiyacı olmadığı halde çekiyordu. Bu aldığı parayı da barlarda, kafede, gratiste makyaj ürünleri için kullanıyordu. Neden bu kadar çok çekiyorsun nasıl ödeyeceksin diye sorduğumda "amaaan silerler, silinmezse de babam öder" şeklinde bir yanıt vermişti.


    Şimdi iki tip insan var:

    Ben bu borcu nasıl öderim diye gerekmedikçe kredi çekmeyenler

    Aman silinir diyip har vurup harman savuranlar


    Şimdi zamanında sırf ödeyemem diyip kredi çekmeyenler enayi mi?


    KYK BORÇLARI SİLİNMESİN!

    Elinize sağlık, hep erkek karakterlerin içki ve cinsellik masallarını dinliyoruz ama makyaja harcayıp belirttiğiniz gibi düşünen geleceğin anne adayları da var Sonra neden düzlüğe çıkamıyoruz diye sorarız elbette, yarını yokmuş gibi yaşayan orman kaçkınları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devletin görevi enflasyonu 0 da tutmaktır ancak bunu başaramayıp da KYK kredisine "enflasyon farkı" uygulaması ise büyük bir çelişkidir.

  • Kredi alıyorsunuz arkadaşlar. KREDİ.


    Kredi nedir? Alırsın, ihtiyacını görürsün sonra da şartlara uygun şekilde ödersin. Anlaşma yapıyorsunuz ve sonra ödeyemiyoruz diye ağlıyorsunuz. Bankadan kredi alsan ağlayabilecek miydin böyle?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borc alip odememek isteyenler hareketi. ilerde dosttan akrabadan borc aldiktan sonra ortadan kaybolmalari da kuvvetle muhtemeldir

  • farkındaysanız ben kyk ile ilgili yorum yapmadım, üniversite iş bulma kurumu değil. mühendislik okuyan birisi mühendis değil mühendis adayı olur.

  • O zaman bende kyk yı ödedim gss borcum var 1 aspirin bile yazdırmadım. Kyk silinmesin ama gss borcu silinsin bu da benim talebim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu konuyu açtı size bir tepkim yok  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar.K

    Borç tamamen silinmesin fakat ben askerdeyken faizli faizli geçirilen borcu asgari ücretle çalışıp ödemekte zorlanıyorum bir zahmet faizi silinsin insaf ya birde evleneceğim ben ne ile evleneceğim dolar almış başını gitmiş iş bakıyorum asgari ücret sanki okul çok iyi eğitim veriyormuş gibi işyerleri master arıyor resmen su olsun bu olsun eğitim sıfır ama aranan nitekikler Oxford faizlerin silinsin Allah razı olsun derim bana yeter
    Yazınızdaki yakarışı anlıyorum ama bir türlü kafamızdan silemediğimiz genel yargılarımızda boğulmaya devam etmeniz üzüntü verici, aranan nitelikler neden Oxford nitelikleri olsun ki? Neden Oxford'u yazınızın içine güneş doğurur gibi koyuyorsunuz ki? Yıllardır yapılan o propagandaya İbrahim Tatlıses'in söylediği "Oxford vardı da biz mi gitmedik?" cümlesine benzer şekilde destek oluyorsunuz. Bir türlü şu köylü, feodal, faşist düşünce zincirlerinizi kıramadınız, anlamıyorsunuz ki tek dişi kalmış canavar medeniyet dedikleri İngiliz tipi orta çağ sözde medeniyetiydi, bu medeniyet öylesine dansözdü ki maşalarıyla yazdırttığı İstiklal Marşı'na bile kendi düşmanlarını medeniyetsiz olarak gösterip kendisine taptırtıyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • zaten yapılandırınca ne çektiyseniz o rakama yakın ödüyorsunuz ama sen hiç ödememekten bahsetmişsin krediye çektin çatur çutur yedin. kafelerde barlarda eğlence yerlerinde yemediğini biz nerden bileceğiz. çünkü öğrencilerin çoğu üniye okumak için değil eğlence için görmedikleri yaşamadıkları özgürlükleri yaşamak için gidiyor. çektiyseniz ödeyeceksiniz hiçbir hükümet bu borcu silmez. borç namustur

  • Karsi cikmiyorum ama bazi seylerde de elma ile armutu karistirmamak lazim. KYK kredileri nezamandir var? Buzaman kadar neden insanlar birlesmediler de simdi birlesiyorlar?


    Sadece fikrim; eger devlet bu sekilde yonetiliyorsa ; milyonlar milyarlar havada ; rusvetler havada ucusuyorsa insanlarin da borc sildirmek istemesi kadar dogal birsey olamaz...


    Eger insanlar haysiyetsiz olsalardi ; ekonomi iyiyken bu konu acilirdi ; insanlar odemek istemezlerdi ; demekki birsekilde insanlarin durumu olunca odemek isteniyor. Gercek issizlik olmus %30-40 sen diyorsun ki borc ode. Burada da bir haksizlik var. Bu borclar ; vergiler neden aliniyor? Istihdam yaratilsin; insanlarin isi gucu olsun ulkeye katki saglasin ; sagladikca vergi odesin ulke kalkinsin diye. Simdi sen istihdami bitir ; heryerde kendi adamlarini koyarsan millet ac kalirsa baska ne yapacak?


    Bu sozum bu kredileri alip orda burda eglenip bir okulu 6-7 sene de bitiren tiplere degil bu arada...onlari da ayiramazsin tabiki o da ayri konu ama ; bunu isteyenleri de biryerde anliyorum.





  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.