Şimdi Ara

Sigorta basamağı problemi yaşıyorum. Açıklama konuda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, üzerimde yıllardır araç var ve hiç kazam yok. 7. Basamak idim.

İkinci bir araç aldık aileye üzerime aldım bilmediğimden onunki 7den başladı sorun yok buraya kadar.

Ancak 2 aracı da satıp tek araç aldık. Ve sigortam yeni başlayan sigortası 4. Basamaktan başlatıldı. Sigortacım aracılığıyla her türlü yöntemi denedim kayıt açtık olumsuz dönüldü. Sigorta gözlem merkezi kayıtlarından kaynaklı dendi orayı aradım sigorta firmanız ile görüşün denildi.

Bu konuda bilgisi olan var mı ? Ben yıllar sonra yeni şoför değilim mi yeni fiyattan ödeme yapayım. Ayrıcs tek araç var. Ama 2. Aracın devamından basamağından yani en yüksekten devam ediyor haksızlık bu.

Bu konuda THH ye başvuran var mı nasıl çözülecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Satış gören araçların poliçesini satıştan iptal ettirip, sigortacınız şirkete referans düzeltme zeyili yaptıracak.
    Herkes bilmez, kimi zaman ne acente de ne şirketler uğraşmak istemez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

Hasarsızlık indirimlerinin aktarılmasını SBM'nin sistemi otomatik olarak yapmakta, birden fazla referans olduğu durumlar da sigortalının lehine olan yani daha yüksek basamaktaki referansı otomatik olarak aktarır sistem.

Siz 2 aracı satıp, yeni aracı aldığınız da 7.basamak olan trafik sigortası henüz iptal edilmediği için

4.basamak olan referansı çekmiş sistem, o tarihte boşa düşen sadece 4.basamak referansınız olduğu için yapılan işlem hukuken de mevzuat açısında da doğru. THH bu tarz teknik davalara bakmaz hocam.

Kaldı ki yapılan işlem de doğru zaten, trafik yapılırken boşta tek referansınız vardı ve sistem onu çekti.

bu saatten sonra 7.basamaktan kesilen trafik poliçesinin referansını aktarmak noktasında mevzuatta emredici bir hüküm yok ve sigorta şirketlerinin hiç biri bu işlemi yapmıyor.

• damneed D kullanıcısına yanıt

netice olarak, su mu iç diyorsun? dediğini tam anlamadım.  galiba anladığım tek şey, 4.basamaktan işlem yapıldığı veya yapılacağı için daha fazla ücret ödenecek olduğu. anlamadığım şey ise böyle bir duruma duruma düşmemek için trafik sigortasının zamanında iptal ettirilip ettirilemeyeceği.

2 aracımı sattıktan 3 hafta sonra aldım aracı. yani tahmininiz yanlış. ve sigortaları iptal ettirdim 2sinide sattığım gün. 3 hafta sürede boşa düşmeme şansı yok. sadece 4ten verildi teklifler ve itiraz edildi yapılmadan önce talep edildi olumsuz dönülmüş

• Sucra kullanıcısına yanıt

Tramer sistemi hasarsızlık referansını otomatik olarak atıyor, bir den fazla referans var ise sigortalı lehine olan referansı sistem otomatik olarak atar. Aksi imkansız gibi bir şey. Sizin işte bir şey vardır. Plaka çakışması vs mutlaka bir şey vardır hocam.

Özelden bana motor numaralarını atın kontrol edelim bir.

yazdım size

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araçlarınızı sattığınızda boşa çıkan hasarsızlığınızı acenteniz şirketle görüşerek referans aktarma zeyili ile eklettirebilir ve prim iadesi alabilirsiniz.

Ancak sigorta şirketleri bu işin zahmetli olarak tramere kayıt açılması ve operasyon yükü oluşturması dolayısı ile pek yanaşmıyor.

Acenteniz konuya hakimse bu işi çözebilir.

Sigorta ile ilgili tüm sorularınızı ve teklif almak için özelden mesaj atabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.