Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.419.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Ben eczaneden 380 tl ye aldım. Ancak sigara bırakma merkezinde ücretsiz alabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese bu yolda başarılar dilerim. Sizlere bir sorum olacak. 5 yıl önce bu ilacı devlet den bedava olarak 3 kutu almış ve bırakmıştım sigarayı. Tabi sonra Annemi kaybedince tekrar başlama talihsizliğini yaşadım. Şimdi gene bırakmak istiyorum. Size sorum bu ilacı gene ücretsiz alabilirmiyiz. Önceden 3 kutu alıp üç beş yıl sonra tekrar bu ilacı ücretsiz alan oldumu. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxmurat1973xx -- 6 Ocak 2020; 1:20:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxmurat1973xx X kullanıcısına yanıt
    Evet alabilirsin. Tedavi sürecinden sonra 1 yıl geçmesi lazım tekrar ilaç alabilmen için. Seninde baya olmuş. Tekrar alo 171'i arayıp, tedavi sürecini başlatıp, ilaç alımını yapabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turklucky kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim arkadaşım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champix ile antidepresan kullaniminin bir sorun yaratacağına dair prospektüste bilgi goremedim. Bu konuda bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Augias kullanıcısına yanıt
    Champixin bir yan etkisi veya etkileşimi yok bu konuda fakat sigarayı bırakmaya bağlı olarak psikolojik olarak etkilenme oluyor.Aşırı sinirlilik,depresif hal gibi yan etkiler olduğundan doktor kontrolünde bırakman daha uygun olur.Antidepresan da kullanıyorsan mutlaka doktorunuza söyleyin.
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Özür dileyerek yazıyorum ki champix konusunda yanılıyorsunuz. Bir tane değil birçok yan etkisi var ve hafife alınacak yan etkiler değil. Hastanede yapulan testlerle vücut özelliklerinize göre doz belirlenmesi sebebi bu. Hastaneye başvurup champix'i güvenle kullanıp başarıyla bırakabilmenizi dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rror -- 21 Ocak 2020; 9:2:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rror R kullanıcısına yanıt
    Her ilacın yan etkisi vardır az ya da çok.Bu etkiler sizde görüledebilir veya hiç görünmeyebilir.Champixde doz genelde belli aynı şekilde uygulanıyor standart olarak.Ben bırakalı 1.5 yıl oldu champix ile :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah a şükür bırakalı 3 yıl 3 ayı geçti.
    2 hafta champix kullanmıştım. gerçekten istemek çok önemli.
    ben bu işi ne olursa olsun yapacağım demiştim.
    3 kere ard arda denedim her bırakamadıgımda 3 gün kusana kadar sigara içip tekrar bırakmaya çabaladım. 1 ayda 3-4 deneme sonunda başardım. şimdi aklıma gelmiyor. hatta dumanından tiksiniyorum. bırakmak hayal gibi geliyordu. kararlılık bu işin anahtarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Aynen champix candır ya..
  • Bende toplam 10 gün kullandım çok şükür 70 günü geçmiş. Şimdi aklıma bile gelmiyor. Herkese kolaylıklar diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Dostlar,

    İki sene önce ben de bu konuya gelip millet nasıl bırakmış yaw diyip hayretler içinde bakıyordum. Bırakmış ve uzun süredir sigara içmeyenlerin motivasyon yazıları bende çok güzel etkiler bırakmıştı.

    Tam 2 yıl 15 gün önce ben de champix kullanmaya başladım ve sigarayı bıraktım. 2 yıldır bir kez dahi olsun sigara içmedim.İlacın yan etkisi var, sigarayı bırakacaksan ilaçsız bırakacaksın diyen arkadaşlara çok net bir sorum var? Hala sigara içiyor musunuz ? Sigarayı bırakabildiniz mi ? Cevap çok belli ki HAYIR. Ee o zaman milletin moralini neden bozuyorsunuz?

    2 yıl içinde çok zor zamanlarım da oldu çok mutlu olduğum zamanlarda. Ama bunların çözümü için asla sigaraya başvurmadım.Şimdi gelin de size gerçekleri anlatayım, dedikoduları değil.

    Efsane:Champix mucizedir.Bu ilacı kullanıp sigarayı bırakmayan yoktur
    Gerçek: Bu ilaç mucize değil. Ama sigarayı bırakmak için daha iyi bir yöntem görmedim henüz.Sigaranın fizyolojik etkilerini azaltıyor.Ama psikolojik savaş size kalıyor.

    Efsane: İlacın yan etkisi çok fazla.Sigara içsen daha iyi.
    Gerçek: İlacın bilinen en temel yan etkisi baş ağrısı ve mide bulantısı. Özellikle ilacı aç karna içerseniz bulantı kaçınılmaz.Onun için tok karna alın derim. Baş ağrısı ise ilaçtan kaynaklı değil,sigara yoksunluğundan kaynaklı.Ki zaten bunların hiçbiri kalıcı etkiler değil.Zamanlar etkisi azalıyor.Bendeki en önemli yan etkisi ilacı bıraktıktan sonra yaşadığım baş dönmesiydi.İki gün sürdü ve sonrasında bitti.

    Efsane: Sigarayı içmeyince sigarayı bırakmış oluyorsun.
    Gerçek: Sigarayı bırakmak bir süreç.Bunu kesin bir şekilde anlamak lazım. Şöyle ki beyniniz her bir anınızı sigara ile özdeşleştirmiş. Bu anıları tek tek yaşayıp her bir seferinde onları silmeniz ve sonucunda da sigarayı tekrardan bırakmanız lazım. Çok basit bir örnek vereyim. Adam sigarayı kışın bırakıyor daha doğrusu bıraktığını zannediyor.Yaz mevsimi geliyor.Plajda deniz kenarında içtiği sigara anısını henüz beyninden silmiş değil, aylar sonra sırf o ana dayanamadığı için sigara içmeye başlıyor.İşte demek istediğim buydu. Beyninizde sigara ile özdeşleşen her anın silinmesi lazım. Bu da yaklaşık 1 yıl filan ediyor.

    Efsane: Sigarayı bıraktığım için arkadaş ortamından dışlanacağım.
    Gerçek: Ekibiniz sigara içenlerden oluşuyorsa ilk günlerde onlarla takılmak zor oluyor ama sonradan alışıyorsunuz.Hatta onlar sizdeki motivasyonu görüp sigara bırakmaya çalışıyorlar.

    Efsane: Alkol alırken sigara içmeden yapamam.
    Gerçek: Alkollü içeceğin tadını sigarayı bıraktıktan sonra alacaksın ve aldığın lezzet katlanacak.

    BU liste sürer gider. Soru sormaktan çekinmeyin arkadaşlar. Bir arkadaşın dahi sigarayı bırakmasına yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.




  • dinamit06 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yazı olmuş. Eline sağlık. Bende bu ilaç yardımıyla 2.5 aydır sigara içmiyorum. Şu an gayette memnunum. Yazılanların hepsi doğru. Gayet net biçimde anlatmışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turklucky -- 7 Şubat 2020; 15:51:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar bizim pedere başlattık 9.günden itibaren bıraktı bugün 10.gün sigarasız güzel durabiliyor ama canı hala istemeye devam ediyor dayanabiliyor champix sayesinde ama hala istemeye devam ediyor ama içmiyor kendi tutuyor sizce bu sigara isteği ne zaman tamamiyle gider? sigarayı bir anda değil kademeli olarak azalta azalta bıraktık düzenli bir şekilde şu an dayanabiliyor champixin faydası cok büyük ama hala canı istemeye devam ediyor tamamiyle 0 lamadı yani sigara isteği ne zaman ortadan kaybolur sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 8 Şubat 2020; 23:17:28 >
  • Elimde bir adet champix baslangic paketi var 280 tl ye vericem. isteyenler bu numaradan iletisime gecebilir 05393143956
  • 14 Şubat'ta tam 4 yıl bitecek.
    2016 yılında bıraktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. Billy

    arkadaşlar bizim pedere başlattık 9.günden itibaren bıraktı bugün 10.gün sigarasız güzel durabiliyor ama canı hala istemeye devam ediyor dayanabiliyor champix sayesinde ama hala istemeye devam ediyor ama içmiyor kendi tutuyor sizce bu sigara isteği ne zaman tamamiyle gider? sigarayı bir anda değil kademeli olarak azalta azalta bıraktık düzenli bir şekilde şu an dayanabiliyor champixin faydası cok büyük ama hala canı istemeye devam ediyor tamamiyle 0 lamadı yani sigara isteği ne zaman ortadan kaybolur sizce?
    Kişiye göre değişir bende 6 ay sonunda nerdeyse bitmişti sigara isteği sabredecek başka çare yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar, bende kendi hikayemi anlatayım. Yaklaşık 23 sene hiç ara vermeden içtim. Bu süre içerisinde birkac başarısız denemem oldu yani bir gün bile ayrı kalamadım.

    Bir gece yastığa başımı koydum ve nefes alırken ciğerlerimden mızıka gibi sesler duyunca bu işin sonu yok bırakmalıyım dedim ve ne zamandir aklımda olan eylemi gerçekleştirip sigara birakma polikliniğinden randevu aldım.

    Doktor sağolsun champix yazdı ve kimine göre trollerin abarttığı kimine göre mucize olan hapı kullanmaya başladım.

    O da ne! İlk hapı aldıktan birkac saat sonra her bahaneyle yakılan sigara eski tadını vermiyor. Ben korku panikle bu sefer fazla icmeye başladım. Ama ne yapsan nafile eski tadı alamıyorsun. Ilk 2 gün sonunda günde yarim pakete 5 gunden sonra gunde 7 taneye düşürdüm.

    Eşim 12. Gunu seçmişti ve bugüne yaklaştığımda artık bir paket nerdeyse 4 gun cebimde taşıyordum. 12.gunu akşamı son sigarayı içtikten sonra yeni bir donem başladı benim için.

    Başlangıç paketini bitirdikten sonra 2.paketi almak için bir daha doktora gitmeye gerek görmedim. Şu an itibariyle 45. Gün. Gayet iyiyim flaş patlar gibi gelip geçen içme isteği gün be gün daha da azalıyor.

    Gerçekten bırakmak isteyen için ilac çok büyük yardımcı kesinlikle tavsiye ederim. Kafada bitireceksin'cilere fazla takılmayın deneyin mutlaka.

    Ben hep şunu düşünürdüm. Sigarasiz yaşamak tuhaf olurdu bu kadar insan kuru havayı çekip nasıl duruyor acaba neyden keyif alıyorlar vs. Içmeden de yaşanıyormuş.

    Hele ki hergün çıktığım yokuş ve merdivenlerin ayağımın altindan daha kolay kayması insanın enerjisinin artması gibi güzel gelişmelerde artı motivasyon katıyor.

    Çok büyük konuşmak istemiyorum ama bu konforu bırakıp tekrar eski günlere dönmeyi asla düşünmüyorum.

    Düşünen herkese başarılar ve bol şanslar diliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • doktor bana bir kutu champix verdi hastanenin eczanesinden.devam paketi yokmuş.paket bitti.tekrar gitsem devam paket verir mi? hastanede yoksa reçeteyle eczaneden ücretsiz alınabiliyor mu? yoksa sadece hastanenin eczanesinden mi?
    bunu sordum çünkü randevu ileri tarihleri veriyor . zaten alamayacaksam eczaneden alacağım. ya da içmeye devam. kendimi zor tutuyorum.ilacın hiç bir yan etkisini görmedim.
  • Arkadaşlar merhaba. Ben ilk ilacımı devlet hastanesinde yazdırırken sekreterlik bitmesine 2 gün kala tekrar gelin 2. Seans ilacını yazıcaz demişti. Ben bunun için tekrar randevu almalımıyım yoksa direk mi gitmeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.