Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (513. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.419.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yarın sigarayı bırakışımın üzerinden 1 ay gecmis olacak bu ilac sayesinde. Baslangic paketini bitirdim. Gayet rahat gidiyordu. Devam paketini almadim hep erteledim. Bir hafta ilac icmedim ama sigara da icmedim. Cok zorlamadi beni ama yine de ilac varken cok daha rahat oldugunu hissettim. Tekrar baslama korkusuyla bugun gittim devam paketini aldim. Cevreme de tavsiye ediyorum. Herkes kurtulsun bu illetten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40. Gündeyim. İlacin devam paketini duzenli kahvalti yapamadigimdan ve yemek yiyemedigimden dolayi tam duzenli kullanamadim. Ama hala mide bulantisi yapiyor biraz. İstek geliyor arada ama cok az. Bugun 171 aradi 2. kez. Nasil gidiyor diye sordu. Tebrik etti. İstek var mi hala dedi. Ben de yemekten sonra veya streslenince biraz oluyor ama cok degil dedim. "Bundan sonraki surec psikolojik surectir. İstek gelince 3-5 dakika bir seylerle oyalanirsaniz gecer. Yemeklerden sonra da disinizi fircalarsaniz, naneli seker yerseniz, karanfil atarsaniz etkisini, faydasini gorursunuz." dediler.



    Kurtuldum artik. 40 gun su gibi gecti. 40 gunde 355 lira civarinda param cebimde kalmis. Sigara icseydim bu 40 gunde 800 dal sigara icecektim. Yani 800 kere irademe dur diyebildim. Cevreme de tavsiye ediyorum. Herkes kurtulur insallah kisa surede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augias

    Bu ilaç ile sigarayı bırakmada sık yapılanlar hatalardan biri de sigarayı bıraktım diyerek ilacı da bırakmak. Lütfen bu hataya düşmeyin üç ay boyunca ilaca devam edin.
    hocam ben 30 ağustos itibariyle champix kullnarak bıraktım. Ancak benim champix bitti 3 gündür içmiyorum. Bir sigara içesim geliyor öyle böyle değil. bakanlıktan almıştım sadece iki kutu. diğer iki kutuyu almak için tekrar mı muayene olacağız nasıl oluoyr. biliyormusun
  • Tavsiyem İlacı yarım bırakmayın, içme isteğim kalmadı bırakayım demeyin hergün kullanın ikiyse iki, üç ise üç kutuyu . Ben de bıraktım 3.5 yıl oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar.
    22 yıl sigara kullandım. Günde ortalama 1 paket içiyordum. Son 2-3 yıldır 1 paketi de aşmaya başlamıştım.
    Sabah kalkar kalkmaz hatta gece uyanınca bile içerdim. Keyif vermese de zorunluluk gibi hissedip içmeye devam ediyordum. Ancak sürekli sigara illetinden kurtulma fikri de kafamdaydı. Daha önce defalarca kişisel olarak bırakma girişimlerim oldu. Ne yazık ki hepsinde de sonuç hüsrandı.
    Bir arkadaşımın tavsiyesi ile CHAMPIX'i denemeye karar verdim. 1 ağustos itibariyle sigaraya ara verdim (Bıraktım demiyorum çünkü o kelime bana çok iddialı geliyor). Bugün 56. günüm; şükürler olsun çok çok rahatım.
    İlk 1 hafta boyunca hem ilaç hem sigara kullanırken günlük sigara tüketimimin birer ikişer azaldığını gördüm. Bunun için extra bir çaba göstermemiştim.
    İlaç mucize gibi bir şey. Bende herhangi bir yan etki de olmadı. Kesinlikle ara verdiğim ilk günden itibaren sigaraya özlem duymadım. hatta 10-15. günden sonra bana etraftan ulaşan sigara dumanı ve kokusu bile iğrenç gelmeye başladı. Sigara içen birisi yanıma oturduğu zaman yıllarca ne büyük yanlış yaptığımı anlıyorum.
    Zor kısmını geride bıraktığıma inanıyorum. Yapmam gereken tek şey bu verdiğim aranın ömür boyu sürmesi için "nasılsa bıraktım bişey olmaz 1 tane içeyim" şeklinde bir yanlışa düşmemek için küçücük bir gayret göstermek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NakeBenihime

    Ben böyle saçmalık görmedim ALO 171 i arıyorum bana hastanelerin ismini söylüyor randevu almak için edevlete giriyorum 30 gün sonrasına randevu veriyor 5-10 hastane tekrar arıyorum aile hekimimden ilacı alamazmıyım diyorum hayır diyorlar.

    Bir türlü bulamadım yolunu şu ilacı almanın
    Sigara biraktirma hattindaki yetkili randevuyu oluşturdu. Kendi teklif etti bana doktor istermisin diye. Bende kabul.etmistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara bırakılmaz, ara verilir sadece





    Bunu kabullenirseniz daha az yipranirsiniz.





    Benden soylemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, yaklaşık 18 yıldır günde en az 1 paket olmak üzere sigara içicisiyim. Daha önce 5 ay gibi bir süre bırakmıştım. Sonrasında tekrar başladım. Geçen hafta sigara bırakma merkezinden randevu aldım ve bana Cahampixi verdi. Bugün 4. Günüm ilaca başlayalı. İlerki zamanlarda gelişmeleri yazmayı düşünüyorum buraya. Daha önce ki bırakmalarımda burda paylaşmıştım çok etkili olmuştu bu site bırakmamda.
    Hiç istemeden 1 kereden bir şey olmaz diyerek başladım ve paketi cebimde buldum 1 haftada. Bu sefer Allahın izni ile hayatımdan tamamen çıkartacağım bu illeti. Allah bırakmak isteyen herkesin yardımcısı olsun.
  • Rammstein kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılmıyorum.Burada sigarayı champix ile bırakmış 6-7 yılını geçirmiş insanlar var.Böyle bir düşünceye sahipseniz zaten hap falan kullanmayın,zerre kadar faydası olmaz.Önemli olan istek,siz istemediğiniz sürece hiç bir dış etken size bıraktırmada yardımcı olamaz.Buraya da bu tarz insanların motivelerini düşürecek türden yazılar yazmayın,lütfen.Bırakıp gayet mutlu yaşayan insanları,batmış olduğunuz bataklığa çekmeyi deneyip tatmin olmayı bırakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse 2 ay oldu sigarayı bırakalı. Belki çok kısa bi zaman yorum yapmak için ama bu kısa zamanda da size ne kadar zararı olduğunu anlayabiliyorsunuz. Hala sinirlendiğim, mutlu olduğum, yolunda gitmeyen şeyler oluyor ancak sigara artık aklıma bile gelmiyor. Doktora gitmeyi düşününenler varsa; ''sigarayı bırakmaktan korkanlar varsa'' kesinlikle doktorunuza danışın. İlaç üstüne düşeni yapıyor.
  • Bugün sigarayı bırakışımın 50. günü. İlacı tam düzenli kullanamasam da çok rahat geçiyor. Tek sıkıntı ilacın mide bulantısı yapması. Hatta dün akşam kustum. O derece midemi bulandırdı. Sigara aklıma anca yanımda birisi içince filan geliyor. O da bir istek değil. Sadece sigara diye bir şey vardı diye aklıma geliyor.



    50 günde 447 liram cebimde kalmış. Normalde 50 gunde icecegim 993 sigarayı içmedim. Yani neredeyse bin defa sigaraya hayır diyebildim. Bundan sonra insallah silinmistir sigara hayatımdan. Ama ilaclari bitene kadar kullanmaya devam edecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rammstein

    Sigara bırakılmaz, ara verilir sadece





    Bunu kabullenirseniz daha az yipranirsiniz.





    Benden soylemesi
    hayatında ulaşabileceğin her alışkanlığa zaten ara verirsin. önemli olan kötü olan alışkanlığa sonsuza kadar ara verebilecek,bunun içinde bağımlılığını kabul edip buradan destek alacak kadar alçak gönüllü olabilecekmisin.
  • Aslında sizi demoralize edip moralinizi bozmak gibi bir amacım yoktu.

    Sadece gerçekleri yazdım, ister 1 ay bırak ister 5 yıl elinde sonunda o sigaraya geri dönüceksiniz.

    Bunu bilin ona göre gardınızı alın.
  • 19. gün bitti. 4 gündür Champix'de almadım. Bana 1 Champix 2 gün rahat yetmeye başlamıştı zorlayayım dedim ama 4. günün sonunda gene champix gerekli gibi.Champix ağır bir ilaç özellikle mide, tansiyon ve şişkinlik yaratması açısından ama bu olumsuz etki 2-3 saat filan sürdükten sonra bitiyor. Champix etkisindeyken zerre sigara istemiyorum. Gayet mutluyum ama etkisi geçince kimyasal bağımlılığın etkisindeki o ilk hafta gibi olmasa da beyin ya ne olcak sonra bırakırsın gibi mesajlara başlıyor ve içip içmeme arasındaki çizgi çok inceliyor. Sanırım sigaranın anti depresan yanı etkilemiş beni ve Champix'de anti depresan olduğundan o boşluğu dolduruyor. Benim aklımdaki hem sigarasız hem Champix'siz yaşama başlama zamanı olarak 3. ayın sonunu öngörüyorum. Acaba 90. günden sonra Champix'siz nasıl idare edeceğim göreceğiz.

    Bu arada bir sürü tanıdığım oldu başta babam olmak üzere sigarayı bırakıp bir daha asla sigara içmeyen. Bazılarının canı birden istememeye başladı ve içmediler.




  • Bu ilaçı nasıl alabilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bıraktım ilaçsız hem de champix olmadan.

    İlk denemede arada tek tük içtim. Sonra bi daha niyetlendim. Şimdi 100gün oldu içmedim. En az 1500 sigara eder. Parası pulu önemli değil sağlığa kattıkları yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ilacı kullanarak bırakmıştım.4 sene olmuş bırakalı.
  • Champix in baslangic paketini bitirdim. 2. Ay paketini almaya eczaneye gittigimde bana ikili baslangic paketini onerdi (2aylik) daha avantajli oldugu icin. Ama o paketin ilk haftasi 0.5 mg oldugu icin almak istemedim ama eczaci son hafta da 0.5 e dusekcsin ayni sey dedi. Bu dogru mu? Ben sonuna kadar 1 mg devam edecek diye biliyorum. 3. Ay paketini kullanan arkadaslar bilgi verirse sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sancı S kullanıcısına yanıt
    özel mesaj atıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sancı

    Champix in baslangic paketini bitirdim. 2. Ay paketini almaya eczaneye gittigimde bana ikili baslangic paketini onerdi (2aylik) daha avantajli oldugu icin. Ama o paketin ilk haftasi 0.5 mg oldugu icin almak istemedim ama eczaci son hafta da 0.5 e dusekcsin ayni sey dedi. Bu dogru mu? Ben sonuna kadar 1 mg devam edecek diye biliyorum. 3. Ay paketini kullanan arkadaslar bilgi verirse sevinirim
    Eczacı arkadaş sana paketi satmak için yalan söylemiş.Senin bildiğin doğru hocam.İlaca başlarken sadece 0.5mg alıyorsun onun sonrasında ilaç bitene kadar 1mg sabah-akşam kullanıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 511512513514515
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.